Şimdi Ara

Ne bu gencligin hali diyenler buraya toplansin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha küccük abisi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Citizen

ben o açıdan diilde kültür açısından endişeliyim. türk sanat müziği sevmezler falan işte sevenede ölmüşsün sen derler. işte böyle durum. ondan sonra büyüklerine saygıları yok; bunun sonu çok kötü

Onu diyenler Hiç Merhum Zeki Müren'i şöyle adam akıllı dinlemişlermi de ölmüşsün sen demişler. Ben Zeki müren sayesinde Sanat Müziğimizin farkına vardım.
  • zeki müren dinleyenler kültürlü dierleri i$e yaramaz oluo galibaaa!!??
  • İyi de benim yazdığımdan bu anlamı nasıl çıkarttın Zeki müren dinleyenler kütürlü veya dinlemeyenler kültürsüz mü dedim ben. "Sen Sana Müziği dinliyorsun ölmüşsün Sen" diyenlerin Sanat Müziiği dinleyenleri ölü benzetmesi yapmalarına karşı olarak bende Onlar adam akıllı Zeki Müren'i(Sanat Güneşi ve bana göre de Sanat Müziğinin Kralı) adam akıllı dinlememişlerdir. Dinleselerdi eğer(sevmeseler bile) en azından dinleyenlere saygısı olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HIGH FIDELITY -- 19 Eylül 2004, 2:13:54 >
  • Sevmiolarsa, bunu saklamak zorunda diiller!!! Açıkcası bende taamül edemem yani!!
  • Doğru Adam olan yok bu aralar pek.
  • Valla ben genlikle baya iç içeyim. Kendilerini gayet de çok seviyorum. Bazı konularda beni kızdırsalar da onlardan umutluyum. Biraz şımarık yetişiyorlar sanırım, pek saygı da kalmamış ama yine de büyüyünce işe yarayacaklarına eminim.
  • walla arkadaslar kizlar erkeklere laf atmaya basladi hemde 20+ kizlar bence bi gariplik var. ben laf atanin 2 cinstede olmasina bu yasima kadar alisamadim ama kizlarin bunu yapmaya baslamasi cok garip ya sanirim civi cikti...
  • Akadaşlar ben umutluyum genj kızlarımızın hepsi cam gibi manken gibiler böyle giderse 2015 her türk erkeği bi mankenle evli olcek eheheheheh gerisi boş zate
  • quote:

Orjinalden alıntı: thedevilslieutenant

condor yaş kaç merak ettim

ya abi.. daha yeni(17 EYLÜLde) 16 bitti. 17ye girdim
  • slm arkadaşlar bazı arkadaşlarımız konuya çok güzel yaklaşmışlar...

Öncelikle şunu söylemek gerekirki bu hep kendimizi küçük görmemiz ve diğer kültürlere hayran kalarak taklit etmemizin sonucudur...

Hayran olduklarımıza bi bakın amerika;dünyanın en büyük terörist ülkesi her gün yüzlerce müslüman kardeşimizi şehid ediyor...Kültürel yapısı yok..hep toplama insanlar...Kızılderelileri gelip yokederek işgal ettikleri topraklara yerleşip bu devleti kurdular...

Avrupa; kültürel bakımdan tam bi hiç...Özellikle oradaki kardeşlerimizin çoğu kendi kültür ve benliğini kaybetmiş...(hepsi demiyorum dikkat) Adam yutdışında gelip antalyada 2 hafta tatil yapıp avrupaya geri dönüyor..Çocuğu orada doğuyor daha doğrusu türkçe bile bilmiyor yada yarım yamalak biliyor...daha bir sürü şey...

Bunun çözümüde kendi kültürümüze sahip çıkarak eğitime önem vermek...İnsanların eğitimini sağlayamadın mı işte böyle yoldan çıkıyorlar işin kötü tarafı doğruyu bile kabul etmiyorlar....Körü körüne kendi doğru bildikleri yanlışlara sarılıyorlar...Bu forumda bile bazı arkadaşlarmız böyle...Yaw diyorum bunu içimizden biri söylüyorsa varya... demekki biz tamamen bitmişiz...

İnşallah bu gençlik düzelir, en iyi yolu eğitimden geçiyor..Ben bi öğretmen adayı olarak inşallah elimden geleni yapacağım.

• birde benim en uyuz oldugum olay su.sokakta yuruyorum.yanimdan ortaokul veya lise ogrencileri geciyor.erkekler devavvli kızlardan bahsediyor.kızlarda erkeklerden.yok o kız soyle ben ona gecen teklif ettim.yok o cocuk soyle.baska bisi konusmuoyrlar.deli oluoyrunm.hayati sadece kız erkek iliskisi gorenler cok cogaldi.hele 12-13 yasindaki veletleri gorunce cok uzuluyorum.bence bu tvden kaynaklaniyor.bakin dizilere hepsi ask mesk ustune.magazin programlari tamam bu olaylar ustune...walla yazik genclige.ayrica cok iyi bi noktaya deginmissin hll olsun.
  • Yazılanları okumadım önce yorum yazıp sonra okuyacağım.

Hiç bir şey bir anda olmaz. Bu yavaş yavaş gerçekleşti.

Sanırım 1970'lerde sevgi, 80'lerde de saygımızı kaybetmeye başladık. 90larda ise paylaşım yardımlaşma yavaş yavaş tükendi. Şimdi ise gençlerimizi kaybediyoruz.

Yolda adam öldürseler umursamayan duygusuz gençlerimiz var. Kızlar fhş'ye erkekler ibn'ye benziyor ve efemine davranışlarıyla iyi bir bk yiyormuş gibi ortalıkta dolaşıyorlar. Garip ve dünyada yeri olmayan metroseksüel kavramının arkasına sığınıyorlar.

Tabiri caiz ise çivisi çıktı
  • önemli bir konu

diğer arkadaşların anlattıklarına katılıyorum..

dünyada belkide en zor ve kolay olan iş insan eğitmektir.
    iyi eğitilen bir evladınız size ömür boyu yardımcı ve dost kötü eğitilen de ömür boyu düşman olur...

eğitimin birinci yeri aile içidir.aile özellikle anne ve baba evlatlarının ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde eğitimli anlayışlı sabırlı doğruyu gösteren olmalı..

ikinci sırada okul gelir.
    yeni nesil öğretmenlerin eseri olacağı malumumuz olduğuna göre yeni nesilden memnun değilsek zannedersem öğretmenlerimiz ikmale kaldı..

üçüncü sırada arkadaşlar var ..
    boşuna dememişler bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim diye...
    aileler evlatrlarının arkadaş çevrelerini iyi tanımalı ve yönlendirici olmalılar..

dördüncü sırada da toplum var tabiiki. toplum 1 2 3 üncü sıralardakini yaparsa toplum da güzelleşir..

ama gençlik kötüye mi gidiyor diye sorarsanız tabii ki kötüye giden taraflar var mutlaka ama iyiye giden tarafları var

namaz kılan cuma ya giden gençlerin sayısında geçmiş onyıllara oranla daha fazla artış var bazı arkadaşlar için bu önemli kriter olmayabilir ama atalar boşuna dememişler. kork Allah tan korkmayandan diye...

gelelim condor arkadaşımızın derdine ...

walla durum çok zor ve vahim..
    aşkın birine tutku ile bağlanmanın nedemek olduğunu ondan kurtulmanın (eğer arkadaşı kötü biriyse) içki ve sigaradan kurtulmak kadar zor olduğunu bilmek gerekir..

bence bu noktadan sonra ablana ailen toleranslı davranmalı mümkün mertebe sabırlı olmalı
    bu zaten öyle 3 5 günde çözülecek bir sorun değil..

ablanın erkek arkadaşıyla tanışmalı eğer evlenebilme özelliklerine shipse (iş , ailesinin sosyal durumu..) en kısa zamanda ailesiyle de tanışılmalı ..

birbirlerini çok seviyorlarsa aralarında söz yapsınlar zamanı gelince evlenirler..

ama denk biri değilse ailen biraz sabırlı davranarak ablana yardımcı olabilir..

selamlar..

• beni en çok üzen bazı şeylerin farkına varmadan yetişen nesiller var ülkemizin durumu belli nasıl kurtulabileceğimizde belli ama bu sorunları düşünen kafasına takan gençler yok ben bunu yaşlı biri olarak söylemeyirum 18 yaşındayım ama kendi hayatımda biliyorum koca sınıfta tenefüste millet popstar tartışırken sadece dört arkadaş nasıl düzelir bu devlet diye konuşuyorduk durum çok vahim
  • yaw neyi tartışıyorsunuz
    ben geçen 3 kuşağıda azçok gördüm yaşadım
    abilerimiz ablalarımızla kopuk 80ler
    bizzat kendimiz yıkıcı 90lar
    ve şu anda öğrencilerimizle 2000ler
    gayet te rahatım
    neden tasalanayım
    ben lisedeyken neler yapıyorduysam
    bugünde aynıları var hatta iyi şekilde
    en azından artık bizdeki kadar bilinçsiz değil gençlik
    biliyor neyaparsa yaptığının farkında
    ilerleme sonsuzdur ve devam eder
    her 10 yılda paralel bir çizgi devam ediyor

burada böyle yazışmaların hiç bir mantığı yok
    iyi gençlikten umudu kestiysen kendinden umudu kestin
    git öl yaşama daha
  • Kimseni kaygısı olmasın.En azından şimdiki gençlik koyun deil.Neyaptığını bilen sorgulayan bir nesil yetişiyor.Hakkını yedirtmeyen bir nesil yetişiyor.Zaten böyle olması da gerekiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aguney

Kimseni kaygısı olmasın.En azından şimdiki gençlik koyun deil.Neyaptığını bilen sorgulayan bir nesil yetişiyor.Hakkını yedirtmeyen bir nesil yetişiyor.Zaten böyle olması da gerekiyor

Neyi sorguladıkalrını sorabilirmiyim ?

Bence popstar ve biri bizi evlendiriyorları tartışıyorlar. Ben kendi adıma otobüslerde şimdiye kadar hiç içi dolu sohbetlerine rastlamadım gençlerin. Yok öyle eğilme kçnın çatalı görülüyor, yok skştiniz mi ? (aynen bu kelimeleri kullanıyorlardı). Ya biz kız arkadaşımız hakkında böyle konuşturmazdık, Yok bilmem kim çiftliğe giderken diğeri yadım etmemiş (bu da yeni bir yarışmaymış). Yeni nesil bunları sorguluyor, ha bir de giydiklerinin modaya uygun olup olmadıkları sorguluyorlar tabii. Hatta bir akşam mesai bitiminde iki kız (en fazla liseye gidiyor olabilirlerdi) bankta oturmuşlardı önlerinden geçerken amca evemi gidiyorsun biz de gelelim mi? dediler. Dumur oldum, gidin parkta oynayın dedim tabii ki ...

Tabii gizli bir anlaşmaları varsa ve otobüste ve parklarda gerçek bilgi düzeylerini gizleyip akşamları gizli mekanlarda felsefe yapıyor memleket sorunları üzerine tartışıyorlarsa orasını bilemem.

Bence şimdiki gençliğin çoğu sürünün parçası. Tabii hepsi koyun değil, bir kısmı da sığır.
    Hepsi aynı şeyi yiyor, düşünüyor, giyiyor. Kızlar hep aynı saç şekline ve rengine sahip. Bu çocuklar kız arkadaşlarını nasıl ayırıyorlar diye düşünmemek elde değil. Bence sürü olmanın tüm vasıflarını taşıyorlar...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.