Şimdi Ara

Ne bu gencligin hali diyenler buraya toplansin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar. Ben su anki genclikten umudumu kestim diyebilirim. tabiki aralarinda iyi olanlarda var. lutfen hickimse alinmasin. ben burada fikir paylasmak istiyorum.
    su anki gencligin aslinda pek bir sucu yok. asil suc onlari kendine ozendiren batili sahislarda. batili olanlarda varsa lutfen alinmasin ozellikle Turkiyemin kizlari onlardan cok etkilendi. keske bunu duzeltmenin bir yolu olsaydi. Ben simdilik size bu kadar diyorum. Sizlerin fikirlerinizi bekliyorum arkadaslar

• Dostum, sen ne yönden kestin umudunu gençlerden?
  • ben o açıdan diilde kültür açısından endişeliyim. türk sanat müziği sevmezler falan işte sevenede ölmüşsün sen derler. işte böyle durum. ondan sonra büyüklerine saygıları yok; bunun sonu çok kötü
  • Evet Citizen arkadasimiza katiliyorum. Saygi yok, dil ve kultur bozuluyor, ve en onemlisi TERBIYE yok
  • kültür sadece örf adet,ve geçmiş alışkanlıkların tekrarı olarak kabul ediliyorsa kültürsüzlüğü savunurum...

ama bence kültür okumak,anlamak ve üretmektir...
    önüne geleni sana verileni reddedip yenisini aramaktır,abuk sabuk pop parçaları dinleyip aptal kutusu karşısında gençliğini harcayanlara acıyorum,ellerine da vincininşifresinden başka kitap almayanlarada acıyorum,sorgulamadan ailesi ne derse onu yapanaimoda neyse onu takip edenede acıyorum,kültürsüzlük budur.terbiyesizlik budur...

genç kendi terbiyesini,kendi sınırlarını,oluşturabildiği derecede gençtir...büyüklere saygılı olmamak sorun değil,önemli olan diğer insanların fikirlerini en azından dinlemek,kendini onu yerine koymaktır...
  • quote:

Orjinalden alıntı: crow

kültür sadece örf adet,ve geçmiş alışkanlıkların tekrarı olarak kabul ediliyorsa kültürsüzlüğü savunurum...

ama bence kültür okumak,anlamak ve üretmektir...
    önüne geleni sana verileni reddedip yenisini aramaktır,abuk sabuk pop parçaları dinleyip aptal kutusu karşısında gençliğini harcayanlara acıyorum,ellerine da vincininşifresinden başka kitap almayanlarada acıyorum,sorgulamadan ailesi ne derse onu yapanaimoda neyse onu takip edenede acıyorum,kültürsüzlük budur.terbiyesizlik budur...

genç kendi terbiyesini,kendi sınırlarını,oluşturabildiği derecede gençtir...büyüklere saygılı olmamak sorun değil,önemli olan diğer insanların fikirlerini en azından dinlemek,kendini onu yerine koymaktır...

+10000000000000

• Benim terbiye ile kastim, fiziksel terbiye arkadaslar. Tabii buyuklere yapilan terbiyesizliklerde var. mesela ablamin yaptigi gibi.. bi oglan ugruna ailesini satiyor.. bu nedir ya. hicmi saygi, terbiye kalmadi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne Olacak Bu Ülkenin Hali
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ***CoNDoR***

Benim terbiye ile kastim, fiziksel terbiye arkadaslar. Tabii buyuklere yapilan terbiyesizliklerde var. mesela ablamin yaptigi gibi.. bi oglan ugruna ailesini satiyor.. bu nedir ya. hicmi saygi, terbiye kalmadi?

ablanında kendine göre doğruları vardır...

kimse yanlış yapmaz,sadece doğru sandığı yanlışları vardır...aşk meselesi ise konu,hiç kendinizi yormayın gençler ne isterse onu yaparlar,planlarının önüne geçmeniz,düşüncelerinizi değiştirmeniz imkansızdır...benimde teyzemin oğlu 2 yıl boyunca didindi,savaştı ailesiyle,geçen haftada paşa paşa yaptırdı düğününü...canını sıkma...

• evet konu gönül olunca büyüklerin anlayışla karşılaması gerek.

ama gençlerin de hali gerçekten kötü.
  • ya ne kadar anlayis gosterebiliriz abiler ya.. kiz gece 11 de geliyo.. ve HERGUN.. HERGUN! daha nasil tolerans gosterebiliriz? bizi deli etti. ve afra tafra atiyor. artislik yapiyor.. beni kisitliyorsunuz diyor. yahu 11 de gelen sensiz diyince bagrip cagrip evden kaciyor! sizce kim hakli?
  • crow görüşlerini uzun zamandır takip ediyorum
    gerçekten yaklaşımların çok mantıklı
    bu arada condor sana çok hak weriyorum benim de kız kardeşim war we seni çok ama çok iyi anlıyorum ve kısa bir not:gençlik değil herşey hızla kötüye gidiyor eğer böyle giderse 10 yada 5 sene sonra sokağa çıkamaz duruma geleceğimize emini tam 3 yıl önce 13 yaşında bir çocuk gözümün önünde birini wurmuştu etkisinden halen kurtulmuş sayılmam
  • Gencligimiz cok kotu bir hal aliyor.. Bunun icin arkadaslarim.. sizlere sesleniyorum. lutfen kucuk kardeslerinize yardimci olun.. onlara yardim edinki bu hallere dusmesinler.. simartmamak icin elinizden geleni yapin! Büyük Önder Atatürk, Türkiye'yi gençlerin ellerine bıraktı.. Biz ve gencler en iyi sekilde ulkemize yardim etmeliyiz...
  • Siz büyüklerime bende katılıyorum. Daha 20 yaşındayım fakat bulunduğum konum ve yaşadığım hayatın getirdikleri sayesinde çok şey yaşadım, çok şey gördüm.Ben de yaşıtlarıma baktığım zaman %90'ında; "insan dünyaya bir kere geliyor yasamaya bakalım" mantığı var.
    Günlük hayatta etrafımıza baktığımızda çeşit çeşit insanlar görüyoruz, herkeste bir imaj yaratma hevesi, batılılaşma isteği,ben farklıyım havaları var.
    Bunun nedenini ise hala bulabilmiş değilim.
    (Çogu arkadaşımız bu görüşüme karşı çıkacaktır), bir yabancı müzik tutturmuşuz gidiyoruz. Sözlerini bilmeden, anlamını bilmeden sadece müziği kulağa hoş geliyor diye aptal aptal müzikler dinleniyor. Bunlara rağbet olduğu için memleketimizdede sanatçıyım diye geçinen parazitler gün geçtikçe artıyor.
    Üniversite de; içkisinden,hapından,uyuşturucusundan geçilmiyor, kafasına gözüne demir parçaları taktıranlar, saçı sakalı birbirine karışanlar, sakalını uzatıp toka takanlar....
    belki verdiğim örnekler çok absürt ama zamanında absürt olarak karşıladığımız olaylar şimdi moda oldu.
    Bütün bunların içinde örfüne adetlerine bağlı bir Türk'e yakışacak biçimde yaşayan arkadaşlarımızda yok değil.
    Dediğim gibi gençlik kötüye gidiyor fakat, eminim düzelecektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Kür-Şad

Siz büyüklerime bende katılıyorum. Daha 20 yaşındayım fakat bulunduğum konum ve yaşadığım hayatın getirdikleri sayesinde çok şey yaşadım, çok şey gördüm.Ben de yaşıtlarıma baktığım zaman %90'ında; "insan dünyaya bir kere geliyor yasamaya bakalım" mantığı var.
    Günlük hayatta etrafımıza baktığımızda çeşit çeşit insanlar görüyoruz, herkeste bir imaj yaratma hevesi, batılılaşma isteği,ben farklıyım havaları var.
    Bunun nedenini ise hala bulabilmiş değilim.
    (Çogu arkadaşımız bu görüşüme karşı çıkacaktır), bir yabancı müzik tutturmuşuz gidiyoruz. Sözlerini bilmeden, anlamını bilmeden sadece müziği kulağa hoş geliyor diye aptal aptal müzikler dinleniyor. Bunlara rağbet olduğu için memleketimizdede sanatçıyım diye geçinen parazitler gün geçtikçe artıyor.
    Üniversite de; içkisinden,hapından,uyuşturucusundan geçilmiyor, kafasına gözüne demir parçaları taktıranlar, saçı sakalı birbirine karışanlar, sakalını uzatıp toka takanlar....
    belki verdiğim örnekler çok absürt ama zamanında absürt olarak karşıladığımız olaylar şimdi moda oldu.
    Bütün bunların içinde örfüne adetlerine bağlı bir Türk'e yakışacak biçimde yaşayan arkadaşlarımızda yok değil.
    Dediğim gibi gençlik kötüye gidiyor fakat, eminim düzelecektir.

Çok haklısın arkadaşım. Herkes bişeyin havasında. Batılılaşma uğruna yapılan davranışları yapıcağımıza, kendimize has, Türklere has davranışlar niye yapmıyoruz.. Yanlız yabancı müzik konusunda katılmıyorum. Onuda ekliyim Çünkü ben anlıyorum

• Eyvallah. benim sözüm anlamayanlara.
  • ya arkada$lar hepsini okudumda.. bende bi genc olarak bazılarına katılıoum ama $unu da sölemem gerekirki, büyükler gençlere biras önyargıyla yakla$mıolar mı!!?? kendi kafalarında bi$i belirliolar ve onlara uyulmasını istiolar, bu yanlı$ diil mi?! tabiki herkes için konu$muoum, yanlı$ anla$ılmasın....
  • doğru düşündükleri de oluyor tabi. ama doğru düşünülenlere de karşı gelenler var
  • quote:

Orjinalden alıntı: pink2

ya arkada$lar hepsini okudumda.. bende bi genc olarak bazılarına katılıoum ama $unu da sölemem gerekirki, büyükler gençlere biras önyargıyla yakla$mıolar mı!!?? kendi kafalarında bi$i belirliolar ve onlara uyulmasını istiolar, bu yanlı$ diil mi?! tabiki herkes için konu$muoum, yanlı$ anla$ılmasın....

Unutmayalimki bende bir gencim Benide eger kattiysan bu lafin icine Ama bencede haklilar.. Nesil cok degisti. Onlar eskileri gordukleri icin yorumda bulunabiliyorlar. Biz onu gormedigimiz icin, birsey diyemiyoruz. Saygilar..

• haklısın aslında ama "bence" deneyerek öörenmekten yanayım ben..!! yani büyüklerimiz hep uyarıolar
    bıraksınlar biz tecrübe edelim, sonuçlarınada katlanalım... yine bnm fikirlerim tabiki....
  • Tabi ki. Özgür düşünce en önde gelen haklarımızdan birisidir. Ya sen demişsin, b,z, bıraksınlar, tecrübe edelim diye. Ama tecrübe ederken işte olanlar oluyor. Sonuca biz ve çevremizdeki diğer insanlar katlanıyor. Onlarıda katlandırmaktansa, hiçkimse kötü sonuçlara katlanmasın Büyüklerimizin bir bildiği var ki bizleri uyarıyorlar
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.