Şimdi Ara

Turkiye'de okullar neden bu kadar zor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
3
Favori
6.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bakiyorumda sadece Turkiye'de boyle diger yabanci ulkelerin nerdeyse hicbirinde boyle bir sorun yok. Neden okullari bu kadar zor yapip milletin hayatini adam gibi yasamasina izin vermiyorlarda boyle herkezi sinav stresi ile yasamaya mahkum ediyorlar. Insanlar dershaneye gitmeden sinavda basarili olamiyorlar. Dershaneye gitme yasida iyice kuculdu zaten oks sbs oss veya herneyse sinav stresiyle yasiyorlar insanlar surekli.

Bunun baska seylerede etkisi var mesela spor. Turkiye'de cesitli sporlarda cok buyuk yetenekler var ama hal boyle olunca orta okuldan sonra spor veya dersler arasinda secim yapmak zorunda kaliyorlar, sporunda garantisi olmamasi nedeniyle cogu kisi okulu secip spor hayatina son veriyor sonra diyoruzki neden bu ulkeden sporcu cikmiyor cevabi ortada.

Ben liseye kadar Turkiye'de ondan sonraki egitim hayatimda liseyi Amerika'da bitirdim. Inanin Turkiye'de olan stresin %1 i yok. Dersler zor degil , dershane diye birsey zaten yok. Insanlar rahat rahat hayatlarini yasayabiliyorlar. Spor olarak bakinca basketbolda zencilerden dolayi ustunler tabiki ama futbolda liseye veya orta okula giden Turk'ler yetenek ve oyun olarak Amerikalilardan o kadar ustunler ki laflarla anlatilmaz gel gorki Turkiye'de o kadar buyuk yetenekler varken biz dunya kupasinda yoktuk onlar var. Dunya siralamasindada ustumuzdeler. Ben orta okulda iyi sayilir derecede futbol oynarken benden cok cok daha iyiler vardi. Amerikaýa geldikten sonra lise 1 de hic unutmam 2 bin kisilik okulda bana farkli bir gezegenden gelmis gibi bakiyorlardi. Onlara gore cok daha iyiydim durumu siz dusunun artik. Universitede durum zorlasiyor tabi ama lisede kesinlikle ogrencileri zorlamiyorlar cesitli sporlara aktivitelere yonlendiriliyor ogrencilerin hepsi. Bu durumdan dolayi Turkiye'de insanlarin okul dershaneye gitmekten ne adam gibi hayati oluyor nede sporcu cikarabiliyoruz.

Kisaca sizinde fikirlerinizi almak istedim. Forumda surekli okulun zorluguyla ilgili olarak konular goruyorum siz ne dusunuyorsunuz bu konu hakkinda? Neden sadece bizim ulkemizde okul boylesine zor?

• Avrupa'da eğitim hiç kolay değil İtalya'da mühendislik okuyan arkadaşlarım var ne kadar zor olduğunu duyuyorum tabi sözde avrupa ülkelerini saymıyorum Bulgaristan, Slovenya falan oralar kesinlikle çok geyik..
    edit: Amerika'da da arkadaşlarım var haklısın lise hatta undergrad seviyeleri kolay gayet ama undergrad'dan sonra ağlatırlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Talbot Lago -- 20 Ekim 2010; 21:38:52 >
  • üzerine düşünelecek konu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mrlol -- 20 Ekim 2010; 21:40:26 >
  • Devlet aciz
  • Valla bilemeyecegim gecen bir Tv programinda Dunyada okulun en zor oldugu ulke diye bir soru cikti. Siklarda Turkiye ve Kore yada Cin vardi. Turkiyeyi orda gorunce aklima boyle bir konu acmak geldi.
  • Sistem ve ders müfredaatları bozuk bence, çocuk tiyatrocu olacak ama saçma sapan dersleri öğrenmek zorunda.
    çocuk beden öğretmeni olacak fakat yine matematik kimya fizik vs. bilmek zorunda vs..vs...
    çok gereksiz şeyler öğreniyoruz ve zorlanıyoruz.
    meslek liseleri gibi olması gerekli tüm öğretim hayatının, çocuk orta okula geçecekte karar verecek ne olacağına ve o yolda eğitimini görecek mezun olana kadar.. ardından üni'de o bölüme geçiş olacak sınavsız veya genel not ortalaması ile.
    hem o alanda uzman insanlar yetiştirirsin, hemde ekonomiye ve vatana katkın olur en azından.
    insanlar sosyalleşirler, para harcama alanı genişler falan fişman.. yani herkese bir faydası olur...
    ama ne yazık'ki ülkede robot yetiştiriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWing

Sistem ve ders müfredaatları bozuk bence, çocuk tiyatrocu olacak ama saçma sapan dersleri öğrenmek zorunda.
    çocuk beden öğretmeni olacak fakat yine matematik kimya fizik vs. bilmek zorunda vs..vs...
    meslek liseleri gibi olması gerekli tüm öğretim hayatının, çocuk orta okula geçecekte karar verecek ne olacağına ve o yolda eğitimini görecek mezun olana kadar.. ardından üni'de o bölüme geçiş olacak sınavsız veya genel not ortalaması ile.
    hem o alanda uzman insanlar yetiştirirsin, hemde ekonomiye ve vatana katkın olur en azından.
    insanlar sosyalleşirler, para harcama alanı genişler falan fişman.. yani herkese bir faydası olur...

Evet bak oda ayri birsey. Istemedigi seyleri ogrenmek zorunda birakiliyor kisiler Turkiye'de. Burda lisede Ascilik, yemek pisirme dersinden tut. Film izleme dersine kadar her turlu ders var. Zorunlu olan ingilizce matematik fen ve tarih derslerinde bile secebilicek opsiyonlarin var. Ogrenmek istedigin dili falanda kendin seciyorsun. Ayrica lisede mesela surekli 4 sene boyunca Turkiyede oylemi bilmiyorum ama fizik veya kimya almiyorsun. 9 da bijoloji 10da kimya 11 de fizik 12 de dunya ile ilgili bi dersti unuttum simdi. Yani sistemler cok farkli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Neden bu kadar ucuz?
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y!g!T

quote:

Sistem ve ders müfredaatları bozuk bence, çocuk tiyatrocu olacak ama saçma sapan dersleri öğrenmek zorunda.

Evet bak oda ayri birsey. Istemedigi seyleri ogrenmek zorunda birakiliyor kisiler Turkiye'de. Burda lisede Ascilik, yemek pisirme dersinden tut. Film izleme dersine kadar her turlu ders var. Zorunlu olan ingilizce matematik fen ve tarih derslerinde bile secebilicek opsiyonlarin var. Ogrenmek istedigin dili falanda kendin seciyorsun. Ayrica lisede mesela surekli 4 sene boyunca Turkiyede oylemi bilmiyorum ama fizik veya kimya almiyorsun. 9 da bijoloji 10da kimya 11 de fizik 12 de dunya ile ilgili bi dersti unuttum simdi. Yani sistemler cok farkli.

hangi ülkedesin ?
    ben gymnasium 2.sınıfa kadar almanyada okudum, yani ortalama 7 yıl almanyada..
    Türkiye'de 7 yıl okudum, orta hazırlıktan itibaren.
    Şunu söylemeliyimki, Tr'de bir boq öğrenemedim yani öğrendim tabiki fakat hayatımda işe yarayacak bir boq öğrenemedim :)
    Almanyada; Dikiş, süs eşya yapma, aşçılık, marangozculuk, futbol, tenis, tiyatro,yüzme, ingilizce, fransızca vb. dersler gördüm.. Adamlar sen daha yaş ağaç iken tüm gerekli bilgileri depoluyorlar zaten, geriye yavaş yavaş teknik dersler kalıyor 5.sınıftan itibaren. Orada 11-12 yaşıma kadar gördüğüm ingilizce dersi ile burada YDS sınavında 92 net çıkarıyorum, ne dershane ne özel ders ne başka birşey... Aradaki eğitim farkı bu kadar büyük işte.

• Sorun;

Uluslararası İlişkiler okumak isteyen öğrencinin ağır Mat2 konuları çözmesi vb.

Çözüm;

bölümsel ve mesleki eğitimin lisede verilmeye başlanması.
  • Para yok paraaaaaaaaaaaa
    Amerikanlar zengin tabi ama burda çok nufüs , az iş var
    Tamamen ülkenin maddi durumuyla ilgili diye düşünüyorum
  • Arkadaslar tabiki eğitim sistemimiz böyle olmalı sen kafanı kaldırmayacaksın dersten sınavdan öğrenmek istemesen işine yaramayacak olsa bile öğrenmek zorunda oldugun bilgilerle donatacaksın o genc zihnini ki düşünüp sorgulamayasın. Sorgularsan noluyo ya bu ülke niye böle .Durun ben insanım benim haklarım var .şş yöneticiler siz nasıl olur da böyle yapabilirsiniz dersin. Hiç gelişmemiş ülkenin yöneticisi başkanı bunu istemez çünkü sorgulayan secmen yada secmen adayı her zaman tehlikelidir yolsuzluk yapıp üstünü örtemezsin din yada başka bir olguyu kullanarak insanları susturamazsın. 2 günde alıverirler paçanı aşağı yada darbe yapılır ülkede.bakınız defalarca başımıza geldiği gibi. İşin kısası ben cebimi dolduracak bir yönetici olsaydım ve bana ülke secme şansı verselerdi ilk Türkiye yi secerdim bu haliyle düşünmeyen sadece Tv de gördüklerine inanan arastırmayan sorgulamayan bir çoğunluk ohh yeme de yanında yat. Biraz zekice hamlelerle yıllarca iktidarda kalabilirsiniz bu ülkede . Başınız mı sıkıştı gündemi değiştirmek Tv kanalı değiştirmek kadar kolay. Bakınız günümüz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Y!g!T

quote:

hangi ülkedesin ?
    ben gymnasium 2.sınıfa kadar almanyada okudum, yani ortalama 7 yıl almanyada..
    Türkiye'de 7 yıl okudum, orta hazırlıktan itibaren.
    Şunu söylemeliyimki, Tr'de bir boq öğrenemedim yani öğrendim tabiki fakat hayatımda işe yarayacak bir boq öğrenemedim :)
    Almanyada; Dikiş, süs eşya yapma, aşçılık, marangozculuk, futbol, tenis, tiyatro,yüzme, ingilizce, fransızca vb. dersler gördüm.. Adamlar sen daha yaş ağaç iken tüm gerekli bilgileri depoluyorlar zaten, geriye yavaş yavaş teknik dersler kalıyor 5.sınıftan itibaren. Orada 11-12 yaşıma kadar gördüğüm ingilizce dersi ile burada YDS sınavında 92 net çıkarıyorum, ne dershane ne özel ders ne başka birşey... Aradaki eğitim farkı bu kadar büyük işte.

Amerikadayim. Turkiyedekí egitim sisteminde cok buyuk yalnislar var.

@eroon Hocam nerden biliyorsun hayati daha iyi bildigini Turkiye'de yasayanlarin. Okul dershane dersler ve sinavlardan dolayi sosyal hayat diye birsey kalmiyor ki hayati iyi bilesin. Egitim iyiden kastin ogrencilere yuklenmekse evet daha iyi. Burda lise 1 de gordugum seyleri Turkiye'de zaten 6-7 den biliyordum matematikde falan ama o kadar yuklenmenin ogrencilere bir mantigi yok. Kimse istedigini yapamiyor derslerden dolayi kimi sevgilisinden ayriliyor kiminin ailesi onu bunu yasakliyor bence cok yalnis bir sistem. Millet sevdigi seyler ile okul arasinda secim yapmak zorunda kaliyor.

• 20 yaşına gelmiş ama hala hangi mesleği seçeceğinden bir haber nesil yetiştiren meb öğrencilerin sınav zırvası ve diploma aşkıyla yakıp tutuşturmak yerine keşke meslek edindirip konusunda uzman olan elemanlar yetiştirsede bizden de Bill Gates'ler, Michelangelo'lar, Mozart'lar çıksa ama nerdeeee o kafa benim devlet büyüğümde
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoKeBuRn

Para yok paraaaaaaaaaaaa
    Amerikanlar zengin tabi ama burda çok nufüs , az iş var
    Tamamen ülkenin maddi durumuyla ilgili diye düşünüyorum

İngiltere bir anda zengin oldu değil mi?Ya da Amerika?

Şu anki gelişmiş ülkelerin başarılı ve zengin olmalarının tek bir nedeni var o da eğitim.Adamlar yoktan var eder gibi kafayı nasıl daha eğitimli bir kitle oluştururuz diye harcamışlar ve başarılı olmuşlar.Bunda şaşılacak bir şey yok.Para elbette bir yerde önemlidir çünkü imkanlar dahilinde tekniksel olarak ilerlenilebilir ama biz daha ilkokul eğitimi en boktan şekilde alıyoruz.Temelini iyi atacaklar ki sonra hafif hafif gelişip adam olalım.Yoksa "Nasılsa para yok,onun için eğitim yok" diyip yan gelip yatmak daha da beter.
  • bu devlet anca badem bıyıklı ları üretir.millet uzayda malikane kurarken yok türban yok pkk bu sene bitiyor hamdolsun felan.hepsi safsata milleti uyuta uyuta oyları cukkalyıp milletin anasını ağlattılar geçmişten bugüne kadar bügnden de yarına kadarda böyle devam edecek.
  • Meslek lisesi elektronik çıkışlıyım ama(pek elektornıkten anladığım da söylenemez)2yıllık üniye geçişte,tercih edebileceğim bölümler arasına "radyo televizyon teknolojisi" de vardı bende eklemiştim onu.Bu bölüm geldi meğersem içeriği;video kurgu,kamera tekniği,tveleştirisi,senaryo ve metin yazma gibi dersleri görünce şaşırdım.Allahtan bilgisayar programlarıyıla aram iyi.Yayın grafiği vs. şeylerle uğraşıyoruz onları attlattık biraz anladığım için.Şimdi klip çekiz.Düşünüyoruz ne yapacaz,nasıl çekeceğiz diye.İletişim meslekten gelseydik pek zorlamnazdık.Biraz temel olduğu için.
    İkinci senem sadece 2-3 defa kamera kullandık .
    Ne diyim siz düşünün artık gerisini....

• ben burada 7. Sınıftayken almanyadaki benden 3yaş büyük kuzenim ben 7. Sınıfta giderken gördüğüm matematiği o lise 1de görüyordu bizim Tr nin işi zor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sadece Bir Üye

ben burada 7. Sınıftayken almanyadaki benden 3yaş büyük kuzenim ben 7. Sınıfta giderken gördüğüm matematiği o lise 1de görüyordu bizim Tr nin işi zor...

Evet aynen oyle. Hemde Turkiye'dekinden daha kolay. Oyle Turkiye'deki gibi konunun orasindan girip burasindan cikmiyorlar. Konuyu anlatiyorlar basitce, en basitinden bir kac soru soruyorlar sinavlarda. Turkiye'deki 6-7. sinif ogrencisini getir buraya lise 1 matematigine cogu sinavdan 95 den asagi almazlar.
  • Türkiye'de okutulan en saçma ve TM'ler için gereksiz ders;

Bknz. Uzay Geometri

3 boyutlu kavramları 2 boyutla anlatma telaşına düşmek; sonuç verimsiz ders, beyni bulanan gençler.
  • quote:

Sistem ve ders müfredaatları bozuk bence,

+1 ben dilde okuyorum gördüğüm ingilizce 4 alan olarak 2 her alanın gördüğü ingilizce +2 derste almanca diğer derslere gelecek olursak 4 tarih - coğrafya 3 d.anlatım - edebiyat sözeldemiyiz dildemiyiz belli değil.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.