Şimdi Ara

Turkiye'de okullar neden bu kadar zor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
3
Favori
6.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğitimin gerçek tek amacı, insanı sürekli sorular sorar bir durumda tutmaktır. - Bishop CREIGHTON
    ama bizdeki düşünme ,sorgulama,itaat et mantıgı alakalıdır.Felsefe gibi önemli dersleri TC konusunda uzman hocası vermez.Ben lisedeyken pazarlamacı gelirdi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yunusyunus -- 20 Ekim 2010; 23:28:46 >
  • benim bir arkadaşım var meslek lisesine gidiyor saat sabah 6 da falan gidiyor akşam 7 de geliyor meslek lisesi ya teknik dersler de görüyor üstelik cumartesi günleri bile gidiyor ama cumartesi daha az ders görüyor .

Ben düz liseye gidiyorum 9 da başlar 2:30 da biter nasıl iştir yahu dengesizliğe bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 20 Ekim 2010; 23:28:53 >
  • Türkiyede eğitime zor diyenler,Almanyada liseye giremez.
  • Bence problem akıllarına gelen şeyleri uygulumak,sen neyi değiştiriyorsun öyle her yıl bir böyle bir şöyle.Koskoca ülkenin Eğitim sistemini aklına gelmiş değiştiriyor resmen olmazsa başka birşey.deneme-yanılma yöntemi resmen.Birde şu var ilk sınav sistemini değiştirmek yeter zannediyorlar.
  • neden se elektrik -elektronik çıkışlılar pek anlamıyor bende korkuyorum bende elektrik-elektronik pano alanı lise 3 deyim napcaz böyle yaw ne olcaz biz ?
  • ülkede herkes bilimadamı olacak ondandır
  • üss vardı eskiden bilen bilir. ögrenci üniversitesini kendi secerdi o zamanlar. simdi üniversite seni seciyor. neden? artan nüfus..
  • quote:

Orijinalden alıntı: taken21

üss vardı eskiden bilen bilir. ögrenci üniversitesini kendi secerdi o zamanlar. simdi üniversite seni seciyor. neden? artan nüfus..

Tamamda benim daha cok bahsettigim kisim orta okul ve lise. Universiteye hic girmedim cunku universite burdada zorlasiyor. Artan nufus ile derslerin zor olmasinin insanlarin surekli ders calismak zorunda birakilmasinin alakasi nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWing

Sistem ve ders müfredaatları bozuk bence, çocuk tiyatrocu olacak ama saçma sapan dersleri öğrenmek zorunda.
    çocuk beden öğretmeni olacak fakat yine matematik kimya fizik vs. bilmek zorunda vs..vs...
    çok gereksiz şeyler öğreniyoruz ve zorlanıyoruz.
    meslek liseleri gibi olması gerekli tüm öğretim hayatının, çocuk orta okula geçecekte karar verecek ne olacağına ve o yolda eğitimini görecek mezun olana kadar.. ardından üni'de o bölüme geçiş olacak sınavsız veya genel not ortalaması ile.
    hem o alanda uzman insanlar yetiştirirsin, hemde ekonomiye ve vatana katkın olur en azından.
    insanlar sosyalleşirler, para harcama alanı genişler falan fişman.. yani herkese bir faydası olur...
    ama ne yazık'ki ülkede robot yetiştiriyorlar.

Hocam burada takıldım. Meslek liselerinin de pek farkı yok ki. Ben anadolu teknik bilişim bölümündeyim ama bize kimya, geometri, biyoloji gibi bölümümle alakası olmayan dersleri öğretmeye çalışıyorlar. Halbuki o derslerin yerine bilgisayar dersleri görsek daha iyi.
    Erdal Demirkıran, katıldığı televizyon programında da açıklıyor aslında bunu.
    http://www.youtube.com/watch?v=E6k_pL06jDk
    Tamamını izleyecek kadar vakti olmayanlar 3:17'den sonra izlerse olayı anlayabilirler.

• quote:

Orijinalden alıntı: eroon

yazı uzundu okumadım fakat şunu biliyorumki bizim eğitimimiz onlardan daha iyi. yani şöyle söyleyim yurt dışından lise 2-3 diye gelen öğrenci türkiyede lisenin yüzünü göremez.. türkiyedeki öğrenciler hayatı daha iyi biliyor

Sesli güldüm
  • Zor değil. Uzun, ve eğitim sisteminin içinde bir çok gereksiz şey var. Öğrencileri yarış atı gibi koşuşturmanın eğitim olduğunu sanıyorlar. Herkesi doktor, mühendis yapmak istiyorlar.
    O zaman ekmeğimizi kim yapacak? Simidimizi kim yapacak? Boyamızı kim yapacak?
  • Milletin kılığına kıyafetine saçına başına karışmaktan tarzına karışmaktan eğitim sistemine ayıracak vakitlerimi kalıyor
  • Bu sekilde dershaneler parayi goturuyorlar. Sistem degisirse dershane diye birsey kalmayacagindan tum hepsi batar oda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GandalfTheWhite

quote:

Orijinalden alıntı: eroon

yazı uzundu okumadım fakat şunu biliyorumki bizim eğitimimiz onlardan daha iyi. yani şöyle söyleyim yurt dışından lise 2-3 diye gelen öğrenci türkiyede lisenin yüzünü göremez.. türkiyedeki öğrenciler hayatı daha iyi biliyor

Sesli güldüm

Hayatı mı biliyor .lise öğrencilerinden kaç tanesi en basitinden dilekçe yazmayı biliyor? Madem hayatı biliyolar Türkiye de dilekçesiz iş yürümez. Sorsak bilen kaç kişi var acaba ?

• öğretmen olarak bildiğim sorunları yazmaya çalışayım;
    MEB.

bitti bu kadar
    şaka bir yana kullanılan eğitim yaklaşımının (şu sıralar yapılandırmacılık benzeri birşey) gözden geçirilmesi ve şartların/müfredatların gerçekten bilgili kişiler tarafından bu yaklaşıma göre yeniden oluşturulması gerekiyor. bu işe şuan başlasalar 4-5 sene sonra ancak rayına oturur yalnız, pat diye gelişme beklemek yersiz.

şuan okadar çok boş bilgi yüklüyoruz ki çocuklara, sadece verdiklerimizi papağan gibi ezberleyip sınıf geçiyorlar. insanoğlu yapmadığını, yaşamadığını anlayamaz zorlanır işte bu yüzden sadece ezberletirken hem çocukları zorluyor hem de sınavdan sonra unutacakları şeyleri öğrettik sanıyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathWing

Sistem ve ders müfredaatları bozuk bence, çocuk tiyatrocu olacak ama saçma sapan dersleri öğrenmek zorunda.
    çocuk beden öğretmeni olacak fakat yine matematik kimya fizik vs. bilmek zorunda vs..vs...
    çok gereksiz şeyler öğreniyoruz ve zorlanıyoruz.
    meslek liseleri gibi olması gerekli tüm öğretim hayatının, çocuk orta okula geçecekte karar verecek ne olacağına ve o yolda eğitimini görecek mezun olana kadar.. ardından üni'de o bölüme geçiş olacak sınavsız veya genel not ortalaması ile.
    hem o alanda uzman insanlar yetiştirirsin, hemde ekonomiye ve vatana katkın olur en azından.
    insanlar sosyalleşirler, para harcama alanı genişler falan fişman.. yani herkese bir faydası olur...
    ama ne yazık'ki ülkede robot yetiştiriyorlar.

valla meslek lisesi okuyupta kendi dalında bi üniversiteye gidip adam gibi bi iş sahibi olmak düz lisede okuyupta üniversite kazanmaktan daha zor..

mesela meslek lisesinde şuan öğretilen bilgilerin hiç bir hükmü yok !..

sen çoçuğa lehim yapmayı öğretiyorsun adam gömme sistemle devre yapıyor..sen burda öğrencine renksiz televizyonu anlatıyorsun adam LED tv'ye geçmiş hatta OLED tv 'nin planlarını yapıyor..

bari plazma felan göster..

sınavsız giriş olayı olsa dediğin gibi devlet daha kolay kalkınır ama..sen 3 sene ne adam gibi kimya-fizik-matematik-geometri-biyoloji vs görmemişsin sonra öss ye gir..

neyle giricen ?

egitim sistemi tamamen saçma baştan sona kadar...ilk okul çağındaki çoçuğa gel sen osmanlının savaşlarını anlat...yaw anlatsana toplum kurallarını saygı , görgü...boş işler...

• Yaratıcı zekamızı becermekten başka bir işe yaradığı yok sistemin.Bu kadar net ve basit.20 yaşında adam 10 sene ingilizce eğitimi görmüş okulda ama adam daha 2 kelimeyi bir araya getiremiyor.Peki bu adam aynı eğitimi ispanya'da veya almanya'da alsaydı?Oyundan tanıdığım bir ispanyol arkadaş var yaşı 16.İngilizceyi su gibi konuşuyor.Oyunda sesli konuşurken çocuğa yazı olarak yazar mısın konuşma olarak anlamıyorum diyorum.Ancak öyle anlaşabiliyoruz.Biz 16 yaşında hala how old are you Mr brown demeyi öğreniyorduk

• her sene 1.5 milyon insanı nasıl ayıracaksın?tipine göre sen şurda yönetici ol sen şurda yer temizlikçisi mi olcak diyceksin?1.5 milyonu ayırmanın tek yolu egitimi zorlastırıp aralarından en iyileri secmektir.ha dersen dogrumu bu tabiki degıl.ama napalım dünya düzeni böyle kurulmus.yapabilcegimiz en iyi şey calısmak olur.dünya adaletsiz yer diye boşuna söylenmiyor.türkiyede lisede gösterilen matematik üniversitede görülen egitimden data detaylı ve zor oldugunu biliniyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sylar.

her sene 1.5 milyon insanı nasıl ayıracaksın?tipine göre sen şurda yönetici ol sen şurda yer temizlikçisi mi olcak diyceksin?1.5 milyonu ayırmanın tek yolu egitimi zorlastırıp aralarından en iyileri secmektir.ha dersen dogrumu bu tabiki degıl.ama napalım dünya düzeni böyle kurulmus.yapabilcegimiz en iyi şey calısmak olur.dünya adaletsiz yer diye boşuna söylenmiyor.türkiyede lisede gösterilen matematik üniversitede görülen egitimden data detaylı ve zor oldugunu biliniyor zaten.

şuan yapılan şey öğrenciler arasından en iyileri seçmek değil. en iyi papağanı seçiyorlar sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: Sylar.

her sene 1.5 milyon insanı nasıl ayıracaksın?tipine göre sen şurda yönetici ol sen şurda yer temizlikçisi mi olcak diyceksin?1.5 milyonu ayırmanın tek yolu egitimi zorlastırıp aralarından en iyileri secmektir.ha dersen dogrumu bu tabiki degıl.ama napalım dünya düzeni böyle kurulmus.yapabilcegimiz en iyi şey calısmak olur.dünya adaletsiz yer diye boşuna söylenmiyor.türkiyede lisede gösterilen matematik üniversitede görülen egitimden data detaylı ve zor oldugunu biliniyor zaten.

Ayirmasi zor degil. Burda nasil ayriliyor? 4 sene lise boyunca aldigin notlarin ortalamasi aliniyor 4 uzerinden. Acmak gerekirse 0-60 arasi f yani 0 60-70 arasi d oluyor 1 puan 70-80 arasi c oluyor 2 puan 80-90 arasi b oluyor 3 puan 90-100 arasi a 4 puan. Yani diyelim 3 dersin var 2 sinden a birinden b aliyorsan 4+4+3 hepsini toplayip ders sayisina bolup not ortalamani buluyorsun. 4 sene sonunda derslerde kim basarili kim degil diye burdan anlayabilirsin. Okul dersleri %60 lik bir kisma etki ediyor. Onun disinda 11. siniftan itibaren her ay olan ve lise bitene kadar alabilicegin oss gibi bir sinav var(SAT SINAVI) buda %40 lik bir kismi etkiliyor. Yani universiteye girerken lise boyunca olan notlarinin 4 senelik ortalamasi ve bu sinav etki ediyor. Sinavdan iyi puan almak icin lise bitene kadar girebiliyorsun ve en yuksek aldigin puani secebiliyorsun hangisi ise. Yani egitimi zorlastirmadanda bu veya buna benzer bir sekilde olay rahatlikla halledilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Y!g!T -- 21 Ekim 2010; 1:59:49 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.