Şimdi Ara

ne bu orjinal deryası (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1,5 ay sürecek bi oyun yapılmadı daha en uzunu en fazla iki hafta sürer geri kalan 1 ayda napıcaksın?

Neyse sonuç olarak güçün yetiyosa al tabii ama lütfen kopya alanlara karşıda kınıyorum vs tarzı cümleler kurma yakışmıyo bu Türkiye'mizin bi gerçeğidir bunu unutma sen söyledin herkesin o parayı vericek gücü de yok dimi...
  • Bak 2 defa keskera katılıyorum dedim... Her orada yazıyor. YAni niye kınamiyimki ? YApılan doğru birşey değil ne olursa olsun
  • neyse gerçekleri görmek istemiyorsan sen bilirsin konunun daha uzamasının bi anlamı yok durumda...
  • Orjinal oyun alamıyorsanız , kopyada almayın.Benim söylemek istediğim bu kısaca...
    TAmam haklısın bu konu fazla uzadı ,
    Bİz Bu gidişle rütbe atlaycaz :P
  • Kofox is dead

Yaw arkadaşlar bunu niye kabullenmek istemiyorsunuz,parayı veren düdüğü çalar.

Tüm konunun özeti bu.Bunu anlayabilmeniz için empati kurmanız lazım.(Lise 3'te öğrendiydik hey gidi günler)
  • iyi hoş da kesker sen değil miydin bana ekran kartının fanını çıkarıp yeni fan taktığında sana sorun olursa falan ne yapacan diye sorduğumda eski fanı tekrar takar karta o/c için attığım cizikleri siler sonra garantiye yollarım bozuldu diye ve birşey çakmazlar diyen...

bu senin yapmaya tereddüt etmeyeceğin şey de SENCE emek hırsizliği,haksız kazanç olmuyor mu o zaman?

kusura bakma yazdım bunları ama cidden emek hırsızlığı falan denmişsiniz ve kınıyorum gibi laflar kullanmışsınız ben buna da katılmıyorum.korsan oyun almanın hırsızlıkla alakası yok çünkü birisinin malını falan çalarsan yani ondan birşeyi kendine alırsan hırsızlık olur.eğer korsan cdler olmasaydı zaten orijinal oyun alamayacağımıza göre oyunu yapan şirketler için hiçbir sorun yoktur.o yüzdendir ki korsan oyun satan,kullanan kişilerin üzerinde o kadar durulmamaktadır.ama bir şirket mutlaka yazılım kullanmaya mecburdur ve onları orijinal yazılım almaya zorlayan bir takım mueyyideler de uygulanmaktadır artık korsan yazılımın önüne geçilebilmek için...bilmem anlatabildim mi.

kusura bakmayın ama bu böyledir.korsan oyun almakla oyun yapımcılarına zararımız olmaz.ama eğer orijinal oyun alınabilir olsaydı da birkaç milyon kar için korsan oyun alınsaydı o zaman haklı olurdunuz.almayanlar emek hırsızı olurdu...tıpki erol köse'ye bağlı sanatçıların orijinal CDleri 5 milyonken gidip korsan almak gibi...

• Eheuh Forsaken formundasın yine :)

Evet bendim ama ben malı satın alıyorum en azından.Ayrıca Avrupa'daki RMA denen şeyden haberin yok heral kardeş.Rma'da malda hiç bir sorun olmasa bile değiştirebilirsin.(Sorun olduğunu iddia edersin(mesela bellekler kötü overclock oluyor diye) aradan deiştirirsin sonuçta ne onlar zarar eder ne de sen.Şu an Ati'ın sitesinde bu olay var.(Doğrudan mal sattığı için)

Ama kopya aldığın zaman adamlara hiç bir şekilde bir hayrın yok.Mal benim abi şimdi Ati'a Rma yapma hakkım var hesap vermek durumundada değilim yani onlara.Ati Rage Fury Maxx(3 yıllık kart)aldım bi arkadaştan Ati'a başvurdum Rma hakkı verdiler bana.(Benim boardta çalışmıyor diye yeni bioslu kart yollıcaklar)

Ha bozuk olan kartı yollasam o zaman zaten hakkımı aramış oluyorum.Bozuk olmayan kartı yollasam onlarda bana yeni kart yollayacak benim kartıda kutulayıp başkasına satacaklar.(Ya da Rma'dan benim gibi yollayan birine geri postalayacaklar.)Ve sonuçta zarar etmeyecekler.Kartı ben bozsam bile parasını ödediğim şeyin garantisinden faydalanıyorum.Örneğin tv aldığımda kumanda bozulduğunda mesela garantiden değiştirirler.(Garanti süresi içersinde)Senin mantığına göre ben bozduğum için deiştirmemeleri lazım.Kaldıki durduğu yerden bozulan kumandada genelde olamaz.

Korsan alırken garantisi olmayan bişey olduğu için alakası olmuyor.Yapımcılara hiçbir şekilde bir kazanç sağlanmıyor.Onun için emek hırsızlığı var.

Kart olayında aldığım şeyin garantisinden faydalanıyorum bu kadar basit kardeşim.

Arkadaşım bu konuda bilgin yok ama yaptığın işede akıl sır erdiremedim.Bizim aramızda geçen bir konuşmayla ilgili şeyi 55 postlu tanımadığın sarı çizmeli memet ağanın topicinde yazman doğru değil.Sana yakıştıramadım.

• Korsan yazılım almak gibi bir zorunluluğu yok kimsenin
  • ters gördüğümü yazarım kesker.nereye olursa olsun...

garantisi olan bir prçayı kullanıcı bozarsa mal garanti kapsamında olmaz.sen olur demişsin eğer dediğin gibiyse özür dilerdim.ama değil...ben 2 hdd,1 monitör,2 CD-ROM bozdum ve hepsi kendi hatamdan dolayıydı ve garatileri vardı gittim kullanıcı hatası olduğu için garanti devre dışı olur dendi ayrı ayrı şirketlerde...ama sen öyle olmadığını söylüyorsun şaşırdım wallahi.

emek hırsızlığı konusuna gelince beni tatmin etmedi son yazdıkların da.dediğim gibi zaten orijinal almayacağıma göre ister korsanını almış olayım ister oyunun cdsini yerde bulmuş olayım oyun üreticileri için farkeden bir durum yok.

aramızda geçen konuşma olması hususunu yazmadan önce uzuzn uzuzn düşündüm yazayım mı diye ama öyle sert çıkışmışsın ve sert laflar söylemişsin ki radeon için söylediğin ve buraya yazdığın sözler tamı tamına zıt geldi bana.sen bana buraya yazmayı yakıştıramadığını söylemişsin bişey diyemem kendi açından haklısın hatta ama ben de senin radeon için söylediklerini yakıştıramadım sana burada yazdıklarını görünce.benim açımdan da durum böyle...

• O dediğin tr'deki firmaların yaptığı sahtekarlıktan kaynaklanıyor.Adam diyor" powersupply'ın kötü ondan yanmış değiştirmem" var mı böyle birşey?

Ben sana Ati'dan örnek veriyorum.Ana üretici firmanın yaptığı uygulama bu.Tv kumandasındada verdiğim örnek aynı.Tr'deki sahtekar bilgisayarcıların garanti uygulamalarının doğru olduğuna niye inanmışssın anlamadım.

Ati benim yaptığımın hırsızlık olduğunu düşünmüyor ve değiştiriyorsa tr'deki ithalatçının ya da senin düşünüp düşünmemenin bi anlamı var mı sence?

Garantiden mal değiştirmek çok doğal,artı kartı bilerek çizip yollamamada gerek yok bunun altını çizerim.Ben bu kartı daha deişik yollarlada bilerek bozarım iz bırakmam.Şu anda yeni bi hata keşfettim.Underclock yapınca kartta görüntüde bozulmalar oluşuyor.Ben bu kartı istesem böylede bozarım.Biosundan ram ayarlarını cas 1 yapıp ram'lerini bozarım.Yani çizmeme gerek yok kötü niyetli olsam şu anda bozarım.

Sonuç olarak kartı bilerek bozmuyorum modifiye ederken bozsamda Ati değiştiriyor olay bu.Kartı çizme olayıda senden çıktı.Ben bunun üzerine as3 sürüp heatsink takıyorum sence çizmemin imkanı var mı?

Monitörü nası kendi hatanla bozdun bunu anlamış değilim yani elinle alıp kırdınmıki bozuldu? Bu kadar boynu bükük Küheylan gibi davranmasanız zaten tüketici hakları adam gibi işlerdi.Adamları tehdit edin dava açacaz diye nası kuzu kuzu değiştiriyorlar görün.Çünkü kendileride kaybedeceklerini biliyorlar davayı.

Harddiskleri nası bozdun pci'a aşırı overclocktan mı yandı?(Benim aklıma gelen tek %100 kullanıcı hatası bu,bilerek kırmamanın dışıdna) Ya da cd-rom'ların içini açıp lenslerini mi bozdun? Tr'deki ithalatçı firmaların çoğunun sahtekar olduğunu bilmen gerekir.Herkesi yok sen şöyle bozdun böyle yaptın diyerek kandırıyorlar.

Tv olayındada kumandayı kullanıp bozan bendim(bilerek bozmadım ama sonuçta bozan benim) garantiden değişende firmaydı.Bunlar senin ortaya koyduğun düşüncenin mantıksızlığını gösteriyor.

Son olarak ben parasını ödediğim malı modifiye ediyorum bozulursa değiştirebiliyorum.Bilerek bozup yollarsam o zaman hırsızlık yapmış olurum.Ama korsan yazılım alındığı zaman kesinlikle emek hırsızlığı yapılıyor.

Bu arada arkadaşlarına böyle davranman iyi değil,bazı konuşulan şeyler özeldir ortada davul çalıp söylemenin bi anlamı yok.Senin neden savunduğunuda anlamış değilim.Madem yakıştıramadın o zaman icq'da yazsaydın niye böyle yapıyorsun diye.

Bende topic açıp senin Mersin davasını mı yazayım yani ona bakarsan o olayda bana atipik geliyor.Ama ben yazmıyorum.

• monitörü düşürmüştüm,hdd evde bir anda voltaj azalıp arttı o anda cıss dedi devresi yandı ikiside voltaj gidip gelmesi yüzünden bozuldu bu şekilde.cd-rom ise kapağı dışardaydı ve dirseğim geldi tray'inın dişlilei yeinden çıktı içini açtım taktım falan sonra 2 cdden birini okumamaya başladı.diğer cdromun ise IDE çıkış dişlileri veya güç girişi yerini bozmuştum çok abanmıştım kabloyu çıkaracam diye yannış hatırlamıyorsam çok önceydi çünkü...ve ben gittim garantiye ücretiyle tamir olabilir anca dediler çünkü senin hatan olmuş dendi ve haklıydılar da bence.aslında bu konuda ayrı düşündüğümüz belli o yüzden uzatmaya gerek yok...

eğer senin buradaki postlarını görmüş olsaydım sana icq'da söylerdim mutlaka ve icqda konuşurken senin bana söylediklerini tıpkı şimdi olduğu gibi hiçbir zaman kötü,yannış diye görmedim.ama burada yazılanların bir tezat oluşturduğunu düşündüm.

seninle çok farklı düşünüyorum hala bu konuyla ilgili ama yine de ne olursa olsun buraya yazmamalıydım aramızdaki olayı bunu geçte olsa şimdi ben de biliyorum.yaptığım bir hatadan dolayı ders alma vakti benim için.umarım bir arkadaşımı kaybetmek gibi pahalıya patlamaz bana bu...özür dilerim.

not:icq bozuk bende...windowsu tekrar kurmam lasım ama CD-ROMum yok şu an o yüzden konuşamayacağız.çarşamba İzmire gidiyorum.4-5 hafta oradayım.orada da bilg. uzak kalacağım.dönünce görüşmek üzere.telini ver bana arasıra çağrılaşırız.

tel:05323015045

• Voltaj azalıp artmasındanki olayın senin kişisel hatan olduğunu düşünmüyorum.Yani niye diğer parçalara birşey olmadıda harddisk nalladı.Bu voltaj azalıp artmasından benim 500 $ lik parçam yandı zamanında.

Bak sana o zamanki pc'nin özelliklerini yazayım.Eğer tüm parçalar biraz dayanıklı olsa belkide bu kadar zarar olmazdı.
    p2 (sağlam)
    256 ram(sağlam)
    anakart(ölü)
    harddisk(ölü)
    isa modem(ölü)
    ISA ses kartı(SAĞLAM,burada kullanılan malzemelerin kalite farkı ortaya çıkıyor.Board yanmış bu ses kartı sağlam ama bir üstündeki isa slottaki kart yanmış.Yani kalite farkı var.)
    ekran kartı(sağlam,her ne kadar sağlam kaldıysada 3-5 ay sora kişisel hatamdan dolayı öteki dünyayı boyladı,ecelinden kaçamadı )
    cd-rom sağlam
    cd-r ölü(yine aynı power kablosuna bağlı olan birşey yanıyor mantıken ikisinin de yanması lazım kalite farkı)
    kasa-powersupply ölü

Ben bu parçalardan garantisi devam edenleri değiştirdim.Adamlarada söyledim ne olduğunu.Bazı firmalar dürüst ve tüketici haklarına saygılı oluyor bu örnekteki gibi.Zaten yukardaki kalite farkından dolayı bazı parçaların ayakta kaldığını gördün.İşte bu kalite olayı garantiyi gerektiriyor zaten.Tüm mallarda belirli bir kalite yakalansa zaten Tr'de tüketici hakları tartışılmaz bu kadar.
    Elektrik yüzünden gelen hasarlar tüketici haklarına göre garanti kapsamındadır.

Bizim buzdolabındada aynı problem vardı,zart zurt beleşe tamir edip duruyorlar.Adam sizin sigortalar uyduruk falan diyor ama paşa paşa tamir ediyor.(Ulan bizim evdeki herşeyde bozuluyor ha [:(!])

Son olarak sana hayırlı yolculuklar dilerim.İzmir'de kelebek gibi uçar,arı gibi sokarsın [O ne bakış,o ne gülüş,o ne karizma [Spiker gibi oldum ba ]

• toyluğumuza gelmiş o zaman demek ki.daha orta okula gidiyordum çünkü bilgisayarcılara "abi" diye bakıyordum... :) bilgisayarcılarla uğraşmak çoğu zaman çok zor olabiliyor.

temennilerini (arı gibi sokmak falan ) inşallah yerine getireceğim hazır biri var zaten çok kaşınıyor sıpa.. :)

ara sıra çaldır ha...
  • Haa abi online oyun alırsın, Hatta türkiyede oyun gelişsin diye Türk oyunun alırsın ama valla ben Red Factiona vermem 50$ 30$ felan verilmemelide.
  • Asgari ücretin 2000$ normal bi maaşında 3000-4000$ dolar olan ülkelerden birinde yaşasaydım bende korsan almazdım..50$ ı versem nolur ,ama Türkiye şartlarında fifa 2003 gibi bi oyuna 80 mil. verecek kadarda tozutmadım..
  • YUkarıda yazılanlar konuyu dağıttı [xx(]
  • dağıtmış olabilir ama doğru aslında dedikleri bence değinilmesi gerekli...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.