Şimdi Ara

NE DEMEK DİNLER ARASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
-3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Allah bir’dir, dinde bir’dir
    Kur’an’ın hüküm sırası
    Allah bir’dir, dinde bir’dir.

Bir teki Allah’ın dini
    Üçü din’lemiş nefsini.
    Sonra Rapp’lamış kendini

Dört kitapladır amelim.
    Kur’anda üçü temelim.
    Nasılmıdır, düşünelim.?

Musa, İsa’da amentüm.
    Âlemler Rabbine rüküm.
    Kalu-bela Tevhit yüküm

Parçalanmaz din bütündür.
    İnanan kişi üstündür
    “Dinler”hüsnü kuruntundur

orhan afacan

• Orhan abi umarım bıraz daha çaba sarfetsen ortaya böyle feci , kabus gıbı, trajı komık eserler çıkmaz.
  • size göre öyle.
  • ALLAH birdir Din de birdir.... Bu söz yeter .....
  • faydalı ola bildimse bu bana yeter,teşekürler.
  • Devam reis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selimoske

ALLAH birdir Din de birdir.... Bu söz yeter .....

hocam bu söze lafımız yok, lakin yukarıdakı şiirin sanatsal bir yanı yok. en azından ben oyle dusunuyorum.

yoksa Orhan abının anlatmak ıstedıgı seyler yada anafıkırler ıyı lakın bunu şiir tadında anlatamıyor. belkıde edebıyatın baska bır dalında cok kuvvetlıdır bılemıyorum ama o dal şiir değil..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ne kadar garip insanlar var
    8 yıl önce açıldı
    BU NE DEMEK
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Allah , din diye kafayı yemiş insanlar.
    Allah birdir din birdir diye şiir yazar olunmuş.
    ............

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düz yazı gibi yazmışsın sanatsal bi değeri yok

• "Senin saltanatın gözlerin açık olduğu müddetçe vardır. Oysa benim saltanatım, gözlerimi kapadığımda başlar."
  • Bu dünyada başaralı olamayan insanların isyan etmesini engellemek için güzel teselli.

• Sen başarılı olduğun içinmi isyan etmiyorsun?
  • Realistik olup yapabileceklerime bakıyorum. "gerçekten" olabileceklere başarabileceklerime ve başardığımda beklemeyi değil hemen elime geçecek şeylere yöneliyorum.
    Şöyle bir örnek vereyim ; bir piyango bileti aldın ve sonuçta amorti çıktı en azından gidip amortini alıyorsun kimse sana amortileri biriktir sonra gel 1 trilyon al ama 100 yıl sonra demiyor.

Şimdi bu örnekten "o zaman hayatındaki başarı piyango oynamak mı ?" dersen ben zaten susar otururum.

Edit : Daha fazla tartışmak itemiyorum çünkü kapalı şekidle yazmak zorunda kalıyorum aksi taktirde %99 uçuruluyoruz bu yüzden tartışmak istersen pm at ama burdan başlık altını işgal etmeye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vault Man -- 10 Şubat 2015; 13:15:41 >
  • konu orhan abının yaptıgı sanatsal katlıamdan nerelere gelmıs
  • Çok fazla uzatmaya gerek yok zaten.. İslam dini, çalışmayı, kazanmayı, öğrenmeyi emreder. Bileğinin hakkıyla , alın teriyle kazandıktan sonra; söke söke hakkını almayı, zalimin karşısında boyun eğmemeyi emreder...
    Bir suça tanık olupta susuyorsanız, sizde o suça ortak oluyorsunuz der Hz.Ali.. Bunun üstüne söylenecek söz varmı?

Ey iman edenler! Adaleti titizlikle ayakta tutun; kendinizin, ana babanızın ve yakınlarınızın zararına bile olsa… Allah rızası için şahitlik yapanlar olun. Şahitlik yaptığınız kimseler, zengin de olsa, fakir de olsa adaletten ayrılmayın. Allah'ın hakkı, onların her birinin hakkının önüne geçer. Hislerinize uyup, adaletten şaşmayın. Şahitliği eğer, büker veya şahitlikten kaçınırsanız biliniz ki, Allah tüm yapmakta olduklarınızdan haberi olandır. (Nisa 135. Ayet)

Amortiye kalma kardeş, hakkınla kazan. Hakkını vermeyenin çekeceği ceza şeriatda belirtilmiştir. Ama sen Fransız, italyan, isviçre ceza hukukunu takip etmeyi seçiyorsan, o halde 100 yıl beklemeyede katlanacaksın.

• Orhan abini yazdıklarında dinden, Allah dan bahsetmiyormu? Eee biz Madonna dan, Jastin bibir danmı bahsediyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dawinter

Orhan abini yazdıklarında dinden, Allah dan bahsetmiyormu? Eee biz Madonna dan, Jastin bibir danmı bahsediyoruz?

anlaşın,polemeğe gerek yok
  • Iyiki mudahele ettin orhan abi cocuklar birbirini kiracakti valla.

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.