Merhaba arkadaşlar problemime yardımcı olacak çıkarsa çok sevinirim... __________________________________________________ __________
PC'ye uzun süredir format atamıyordum, xp cd'sini takıp format işlemine başladığımızda
Bilgisayara takılı sabit disk bulunamadı yazıyordu,
Dün de bir tanıdık harddiski çıkarıp kendi pc.sine takarak format attı ancak harddiski benim pc.ye tekrar takınca artık pc hiç açılmamaya başladı ve yine format atmayı denediğimizde her seferinde Bilgisayara takılı sabit disk bulunamadı yazısı çıkıyor... (Diğer bilgisayara takılınca çalışıyor,sadece benimkine tekrar takılınca açılmıyor)
Bugünde bilgisayar teknik servisine götürdük o da IDE / PATA HDD takınca çalıştı... ve az kaldı elindeki 2.el IDE HDD'yi satacaktı,olsa eskisini 50ye alacağıma yenisini 100TL'ye almayı düşünüyordum ama öncelikle çözüm bulabilmeyi umut ederek yardımlarınızı bekliyorum!!!
Benim tahminim kendi SATA Harddiskim başka pc.ye takıldığında çalışıyorsa HDD arızalı değil galiba veya kendi pc.me IDE HDD takıldığında çalıştığına göre anakart üzerindeki sata giriş yerlerinde bir problem var...
Şimdi ben bu pc.ye nasıl format atabilirim??
__________________________________________________ _________________________________ Keşke hiç girişmeseydim bu işe,önceden format atılamasada bilgisayarım enazından çalışıyordu:D:D:D
anakartına uygun sata driverlarını indirip flopy ye atıcaksın, ve kurulum esnasında ilk ekranda f6 ya basacaksın biraz bekledikten sonra ek aygıt belirtme ekranı gelecek orada flopyi takıp bir tuşa basın diyecek, tuşa bas hardiskini tanıyacaktır...anakartının chipsetini söylersen driverlar için yardımcı olaiblirim..