hacım valla ne diyeyim allah sabır versin .benim anlamadığım senin ailen bunu neden yapıyor yani ne olursa olsun sen onların evladısın bunları yapmamaları gerekir bu arada bende dertliyim malesef hep hayatımı babama ve anneme göre yönlendiriyorum neyse kendi konularımla senin canını sıkmak istemem yaşın genç 24 yaşındasın önüne birton fırsat çıkacaktır .. iş ilanları ver heryere yada iş bulma kurumuna git mutlaka birşey çıkar bu arada senin kent nere birde eğitim durumun falan ne onu merak ettim
Ortam değiştirerek hayatında yeni bir sayfa açmayı dene. Örneğin başka bir şehirden iş arayarak başla.Ama konaklama falan nasıl yapacaksın her hangi bir fikrim yok.
Arkadaşım öncelikle geçmiş umarım hayatın yoluna girer bir an önce. Ama ailenle olan problemine anlam veremedim doğrusu. Yönetici konumunda bile çalışmışsın, referansların çok, yani tahsilini yapmış birisin. Ailen daha hala sana neden baskı yapıyor anlamış değilim. Bence, karşı çık demiyorum ama biraz onlarla bu konu hakkında konuş. Seni ezmelerine, üzmelerine izin verme. Sen sustukça daha da üzerine gelip moralini bozacaklardır. Sen zaten okumuşsun uzun süre çalışmışsın üzerine düşeni yapmışsın. Bu kadar baskıya gerek yok bence...
Öncelikle ailenle olan problemini hallet derim. Aile en önemli şey. Arkanda sana destek olan bir anne baba varsa çoğu sorunun üstesinden gelirsin... İlk önce bu sorununla yüzleş derim...
Hayatta başarılar umarım yolunuz açık olur...
sana bir yol söyleyim yarın sabah namazına git dua et şahsen denedim sonuçu ise süper
erciyes 38 hadi hunata gidelim
quote:
Orijinalden alıntı: BattLestar21
hacım valla ne diyeyim allah sabır versin .benim anlamadığım senin ailen bunu neden yapıyor yani ne olursa olsun sen onların evladısın bunları yapmamaları gerekir bu arada bende dertliyim malesef hep hayatımı babama ve anneme göre yönlendiriyorum neyse kendi konularımla senin canını sıkmak istemem yaşın genç 24 yaşındasın önüne birton fırsat çıkacaktır .. iş ilanları ver heryere yada iş bulma kurumuna git mutlaka birşey çıkar bu arada senin kent nere birde eğitim durumun falan ne onu merak ettim
Yaşım 24 askerliği yapmadım tecilliyim,eğitim durumum da üniv terk. Ha bu işleri nasıl buldun dersen tamamen şans meselesi oldu birazda baaşrı tabiki
quote:
Orijinalden alıntı: mahmut716
quote:
Orijinalden alıntı: i Am Not Dead
Benim bi arkadas vardı aynı senın gibi kafasına sıktı kurtuldu.
Böylelerinin önce topuklarına sıkıcaksın anca öyle adam olurlar
quote:
U still a life ?
Bas git buralardan.
hacım ne diyeyim allah sabır versin bundan daha kötüde olabilirdi. o yüzden yatıp kalkıp şükür etmen lazım sağlığın yerinde aslan gibi delikanlısın .. Yaşın daha çok genç önüne yeni fırsatlar çıkacaktır bunu unutma bu arada dediğim gibi iş bulma kurumarına falan git ve ayrıca canının değerini bil sakın bir delilik yapıp canına kıyma üstteki bazı kendini bilmemiş kişiler yüzünden aklına kötü kötü şeyler getirme ALLAHA EMANET OL!!
yaw birden kendimi çok bilmiş hissettim (yaş 19 )
quote:
Orijinalden alıntı: BattLestar21
hacım ne diyeyim allah sabır versin bundan daha kötüde olabilirdi. o yüzden yatıp kalkıp şükür etmen lazım sağlığın yerinde aslan gibi delikanlısın .. Yaşın daha çok genç önüne yeni fırsatlar çıkacaktır bunu unutma bu arada dediğim gibi iş bulma kurumarına falan git ve ayrıca canının değerini bil sakın bir delilik yapıp canına kıyma üstteki bazı kendini bilmemiş kişiler yüzünden aklına kötü kötü şeyler getirme ALLAHA EMANET OL!!
yaw birden kendimi çok bilmiş hissettim (yaş 19 )
Yok üstad intihar gibi şeyleri çok takmıyorum,bana bu canı veren gelsin alsın diyorum ama artık değişimin zamanı geldi
ve moralini iyi tut yaw merak etme kendine iş bulacaksın hacı buna adın gibi emin ol ama üniv. terk etmeseydin daha iyi olurdu yinede özeline girmek istemem belkide ailevi sorunlardan dolayıdır... En azından kız arkadaşın için moralini iyi tut çünkü bu onada yansır inşallah kendine güzel bir iş bulursun
quote:
Orijinalden alıntı: ömerözkan
İyi akşamlar Yaşını ve ismini bilmiyorum ama Kardeşim yeni iş fırsatları mutlaka karşına çıkacaktır. Hayatın olumsuzlukları hepimizi yıldırmaktadır. Sana sadece ve sadece hayattan yılmamanı ve mücadele etmeni isteyeceğim. Eğer İstanbulda isen bir çok firma yeni istihdam için personel arıyor. Kesinlikle hayata küsme elinde bulunan varlıkların kıymetini bil. Anladığım kadarı ile Bilgi teknolojileri sektöründe çalışıyorsun. Eğer dertleşmek istersen profilimde msn adresim mevcut. Allaha emanet ol. Kendine iyi bak.
Ömer, Türkçe yazamayan birine cevap vermen garibime gitti.
Türkçe ilköğretimde öğretiliyor. Çoluk çocuklara yanıt vermen DH yönetici olarak olmaması gereken bir durum.
345 liralık borç için üzülmeye değmez. herşeyi akışına bırak. benim 7500 lira borcum var. ama boşver. zamanın gelince ödersin. zamanı gelince de ölüsün.
zamanında yaptığım hataları sürekli yüzüme vurmalarından artık bıktım nefret ettim.
nasıldır çok iyi bilirim. zamanında (4 yaşlarında) azıcık evi yakmıştım. çevremdekiler hala bunun lafını ederler. bunu kullanıp dalgasını geçerler. sanki kendileri hatasızmış gibi.. boşver, takma, duyma.
size tavsiyem dayınız olur, amcanız olur, hala, teyze veya yengeniz olur, birinden borç alıp ödeyin. hiçbişey yapamıyosanız, su satın. günde en az 30tl kar bırakıyo. ayda 900 lira yapar. E iyi iyi
dünyada ölmeyi hak eden onca insan varken sizin kendi kendinizi öldürmeniz saçma olur.bir süre sonra zaten anlamsız gelicektir.
quote:
Orijinalden alıntı: mahmut716
quote:
vur beline kazmayı... canına kıymaya değer mi hiç?
bize de haciz geldi olur böyle şeyler boşver pahalı şeyleri imkanın varsa başka yere götür göstermelik üçbeş bişi bırak onları alıp giderler ayrıca en azından sevgilin var seni seven biri var bence bundan daha güzel birşey olamaz aileni de salla dediklerin çoğu anne baba için geçerli zaten canını sıkma..
quote:
Orijinalden alıntı: 34_gurcangurel
quote:
Orijinalden alıntı: ömerözkan
İyi akşamlar Yaşını ve ismini bilmiyorum ama Kardeşim yeni iş fırsatları mutlaka karşına çıkacaktır. Hayatın olumsuzlukları hepimizi yıldırmaktadır. Sana sadece ve sadece hayattan yılmamanı ve mücadele etmeni isteyeceğim. Eğer İstanbulda isen bir çok firma yeni istihdam için personel arıyor. Kesinlikle hayata küsme elinde bulunan varlıkların kıymetini bil. Anladığım kadarı ile Bilgi teknolojileri sektöründe çalışıyorsun. Eğer dertleşmek istersen profilimde msn adresim mevcut. Allaha emanet ol. Kendine iyi bak.
Ömer, Türkçe yazamayan birine cevap vermen garibime gitti.
Türkçe ilköğretimde öğretiliyor. Çoluk çocuklara yanıt vermen DH yönetici olarak olmaması gereken bir durum.
Dayan kardeşim. İnşallah geçer bu günler. Hayırlısıyla yeni bir düzen kurarsın.
Arkadaşım hiçkimsenin hayatı dört dörtlük gidemez..Senin eskiden güzel bir işin ve iyi bir hayatın varmış,sonradan bozulmuş olabilir..Ama mutlaka düzelecektir inan bana..Sen ümitsiz olma yeter..Her zaman kendi ayaklarının üstünde durmaya çalış..Başını kimseye eğme..Koskoca Istanbul'da sana mutlaka iş vardır..Merak etme bulursun..Eskiden çalışıyormuşsun..Bu da senin becekli bir insan olduğunu gösterir..Biraz şansın yaver gitmemiş hepsi bu..
Ne olursa olsun,geçmişte ne hata yaparsan yap,bir anne baba oğlunun en zor gününde ona yardım etmelidir.. Paranı saçıp savuran biri olsan neyse ama okuduğuma göre öyle görünmüyorsun.. Arkadaşının olmamasına üzülme..Herşeyden önce senin kendinden çok sevdiğin bir sevgilin var..(Çünkü o olmazsa çoktan ölürdüm dedin) Ne bileyim sevgilinin vasıtasıyla bir iş bulabilirsin yada onun arkadaşlarının vasıtasıyla..Yada eğer sevgilin çalışıyorsa borç alabilirsin yada şartsız alırsın..( Eğer sana çok güveniyorsa) Akraban da mı yok arkadaşım? Onlardan para iste yada iş iste..Yani çözüm yolu mutlaka vardır