Şimdi Ara

Ne iş yapıyorsunuz maaş kaç (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
4
Favori
6.687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

hocam derdin para ise, en güzel yöntem ticaret.

teknisyenin yurtdışında alacağı para 2500 doları zor geçer.

sıkıntılı hayatı olur.

diyceksin ki 2500 dolar 40binliraya yakın para yapıyor. doğrudur ama kira o bu harcamadan sonra ayda 1000 dolar kenara kalacağı meçhul. o para içinde gurbet çektiğine değmez.

ben sana şunu bunu oku diyemem, sen sevdiğin işi yaparsan daha başarılı olabilirsin.

etrafımdaki insanlara bakıyorum burada birsürü türk var yurtdışına gelen.

iyi durumdakilerin çoğu ticaret yapıyor. kimi mobilya mağazası açmış kimi güzellik salonu açmış kimi parfüm işine girmiş ama bakıyorum durumları teknisyenlerden daha iyi. benim komşular zaten.

• Insanno8693 I kullanıcısına yanıt
    Onu nasıl yapabilirim ki hocam hiçbir vasfım yok zanaat yok yetenek yok ne iş yapabilirim nasıl bir iş kurabilirim

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • K????? K?? kullanıcısına yanıt

kosgeb yurtdışında iş kuranlara destek veriyormuş. yaşını hayatını bilmem ama ticaret için o yol fena değil gibi.

he okul okuycaksan da, mühendislik okuyup yanına sağlam ingilizce almanca yaparsan yurtdışında iş bulabilirsin.

• CCaaNN kullanıcısına yanıt

Anladım hocam teşekkür ettim

Valla geçen sene mezun oldum zaten hocam aralıkta girdim big4'a stajyer olarak. Geçen ay staj bitti ve sınav için bilgilendirmeye yeni başladılar. Associate olmamız lazımmış sınav parasını karşılamaları için. Sıradaki ilk sınav ekimde dediler sanırım ona çalışacağız.

Zaten busy season da sınava hazırlanamazdım sanırım o kadar yoğun tempo çalışırken :D

• by__metallica B kullanıcısına yanıt

inşaat mühendisleri neden müteahhit olmuyor ? onun bunun ağız kokusunu çekeceğine . 3veya 6 daireli bir inşaattan başlarsın aslında. çörün çöpün elinde bu işler. bari okumuş adam yapsın.

• Senelik 168 bin dolar kazanan elektrik muh mu varmis? Iyi atmissin kardes bravo

Ben ingilterede imalat muhendisi olarak calisiyorum ve burada tonla elektrik muh ve diger muhendis arkadasim var. Kimse o paraya yakin dahi kazanmiyor. Londrada Chelseade calisanlar dahil

Kaliforniyada apple parkin elektrik islerini falan aldin herhalde?

• saveyourself S kullanıcısına yanıt

bana whatsapp no ver atarım arada foto. maaş bordrosunu da atıyım. bende ingiltere avustralya yeni zellanda düşünüyorum o konuda yardımcı olursun belki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ne iş yapıyorsunuz maaş kaç

dostum sen bişey görmemişsin, benim işyerindeki müdür 18bin dolar aylık alan vardı, 25bin dolar alan genel müdür vardı ve sıkı dur 50bin dolar aylığa anlaşıp kendi 3 kişilik ekip kurup ekibe 15bin dolar verip gerisini cebe cukkalayan müdür vardı bir de.. ben kırıntılar alıyorum onların yanında. ama buna da şükür çünkü ben fakir bir aileden geliyorum fazla ses çıkarmıyorum.

ayda 50bin dolar alan adam sanıyormusun sadece o maaş. hayır... sınırsız kredi kartı, altına jip,uçak biletleri,villa ve villanın tüm masrafı.. yani sen ingilterede suriyeli gibi göçmensin ama farkında değilsin.malesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Insanno8693 -- 9 Mayıs 2022; 20:10:1 >
  • The Management kullanıcısına yanıt

ne mezunusun hocam? bende yeni mezunum aylık 5500 net maaşım var :(

temmuz zammı falan da konuşulan hiç bişi yok :((

• crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Hocam hesap çok basit.

Büyükşehirlerde ortalama yerlerde kat karşılığı asgari %50 , çoğunlukla %60 civarı istiyor arsa sahipleri.

6 daireyi en iyi ihtimalle %50 yani 3 daire karşılığı aldın diyelim. Brüt 150 m2 6 adet dairenin arsa hariç maliyeti kabaca 5.000.000 Lira civarına tekabül edecektir.

3 adet arsa sahibine , 3 sana kaldı. Maliyet 5 milyon..

Sana kalan Dairelerin maliyeti 1.665.000 TL.

5 milyon TL’yi kredi alıp girdiysen 1 yılda sana %25 civarı faiz maliyeti gelecek. Nakit ile girdiysen yine durum aynı , o parayı Faize yatırsan bileşik %20 faiz alacaksın.

%25 faizi ekle oldu sana 2.100.000 TL.

Resmi enflasyon %70 , Sadece enflasyona yenilmemek için daireleri 3.500.000 TL’ye satman gerekiyor ki bi sonraki işe devam edebilesin.

Türkiye’deki inşaat sektörü bu şekilde yürüyor.

Gelelim bizim niye yapamadığımıza , 5 Milyon kredi için banka 8 milyon teminat isteyecektir. Elimde 8 milyonluk teminatı demek aylık 50.000 Lira falan kira getirisi olan gayrimenkul demek.. Yani Para parayı çekiyor efendim. Hacıdan , hocadan, berberden müteahhit olma devri 2017 de kapandı. Artık parası olan parasına para katabiliyor.

Ahaha ah kardesim benim, mudur musun muhendis misin? Atarken once ona karar ver.

Ben mudur mu demisim bak bakalim?

Dur ben senin kafana ulasmaya calisayim. Oooo amorokoda ceo 1.5m poro kozonoyor son suriyoloson

Kafaya bak, sen bu kafayla muhendis degil, mavi yaka olduysan op basina koy

• by__metallica B kullanıcısına yanıt

büyük şehir hariç küçük ilçelerde hala o tip müteahhitlik yürüyor . istanbul artık kurtlar sofrası orada yeni başlamak zor. aslında kanun çıkacak inşaat mühendisi hariç müteahhitlik yapamayacak. millet enayimi okulunu okuyor her şeyin bir ilmi var .

blok. bye

Burda at kardesim goreyim bende bordonu da anlayayim neymis, hangi sirket hangi pozisyona veriyormus onu?

Ayrica sana yardimci neden olayim? Zaten zaten 150k yi gecik kazaniyorum diyorsun, halen ne diye ukyi kovaliyorsun?

Sen attin ortaya bu kadar maasi anlat detay ver de forumun gencleri faydalansin

Ben sana diyorum acik acik ben dunyanin en pahali yerlerinden biri olan londrada elektrik muh calisanlari biliyorum tas catlasin 50k£ alirlar, hadi isin 30 senelik kurdu olsun 60k£-70k£ alir.

Biz suriyeli olarak boyle kazaniyoruz detay ver anlat da bilelim senin kafadan atmadigini. Bi tane test fisi bastirmaya 160k veren hangi firmaymis

• Adami boyle g*t ederler iste hadi yol al yalanci herif

Insanno8693 

Hocam İngiltereye gelmek için tavsiyeleriniz var mıdır biri bir yol tutsun ben de gideyim artık yurtdışına yaa

• BlackLead kullanıcısına yanıt

orta halli bi üniden işletme mezunuyum hocam

Bölümle alakalı değil de girdiğim şirketle alakalı bir durum. Girebileceğimi hiç düşünmezdim.

• K????? K?? kullanıcısına yanıt

Gelirsin gelirsin zor degil, yollarina bak arastir

Hocam nasıl geleyim be kapıdan sokmazlar bizi

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.