15 bin olsa çalışmam. şimdi de çalışmıyorum zaten 15 bine hiç çalışmam |
NE KADAR PASİF GELİRİNİZ OLSA ÇALIŞMAZSINIZ? (2. sayfa)

-
-
Aylık 5000$
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
10 sene önce ben de senin kafadaydım hazma efendi. Stajı bitir mesleğine başla biraz para kazan ne dediğimi anlarsın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
5000 lira şuan para değil malesef, ev kirasını ancak ödersin.
20K USD pasif gelirim olsa ben çalışmam, kendi işimi kurarım. Kar getirirse parasına bakarım, kar getirmezse de hobi olarak kalır .
Seyahatlere çıkarım sıkıldıkça, ama öyle şimdi gezdiğimiz gibi x ülkesine gideyim 5 gün kalıp döneyim şeklinde değil, mesela gidip bir ülkeyi 2 hafta gezip, başka bir ülkede güzelse 2 ay yaşayacaksın oranın bir vatandaşı gibi. Sevdiğin yerlerde 5-6 ay kalacaksın gerekirse. Bazen şehrin göbeğinde, bazen kırsalda kalacaksın. Bazen partileyecek, bazen kafanı dinleyeceksin. Bu şekilde yaşama imkanı olan bir insanda zaten sağlık sorunları olmadığı sürece dert stres kalmaz.
Ama 1000 USD gelirle, şimdiki gibi evimde oturup kalacaksam bir anlamı yok. Şimdi en azından çalışıyoruz, birşeyler için emek harcıyoruz, bir yolda ilerleme kaydediyoruz zaman geçiyor bir şekilde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalım -- 5 Nisan 2022; 22:40:28 > -
iyi bir pasif gelirim var ancak reeli bırakamıyorum malesef. ülke koşullarında 2 haneli kazançlar bile yetmeyecek kaygısı veriyor. o yüzden sigortam devam etsin + ek para kalsın diye çalışmaya devam.
200k usd+ toplu para alırsam çalışmayı bırakabilirim. o zaman 10k+ tl pasif gelir yeter derim
-
Ben de yazılımcıyım maaşlar çok iyi, iyi ki bilgisayar mühendisliğini secmişim diyorum her ay
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
3000 - 4000 ₺ olsa yeter, öpüp başıma koyarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D67828229 -- 6 Nisan 2022; 0:39:25 >
iyiymiş hocam, hiç çalışmaz mısınız yoksa free lancer gibi ufak işler yapar mıydınız?quote:
Orijinalden alıntı: Guest-D678282293000 - 4000 ₺ olsa yeter, öpüp başıma koyarım.
Hiç çalışmam diyecektim ama böyle bir durumda, büyük ihtimalle ailem beni evden postalar hocam :D
3k 4k geliriniz olacaksa aileniz için de paranızı harcarsanız evden çıkıp akşama gelmeniz yeter bence, çalışıyor görünürsünüz, hem de asgari ücret alıyor gibi olur ^_^quote:
Orijinalden alıntı: Guest-D67828229Hiç çalışmam diyecektim ama böyle bir durumda, büyük ihtimalle ailem beni evden postalar hocam :D
hocam yazılım öğrenseniz ne yapacaksınız? iş nasıl bulunuyor bu konularda? free lancer olarak mı çalışacaksınız?quote:
Orijinalden alıntı: Trubetzkoy
Bu mesaj silindi.
Ben özel sektörde çalışıyorum diğer yazılımcıların çoğunluğu da özel sektörde çalışıyor bankacılık, e ticaret, sigorta, finans, savunma sanayii, oyun gibi içinde yazılım olan her sektörde iş imkânımız var. Freelance çalışanlar da var tabi ama ben tam zamanlı çalışmayı daha çok seviyorum
anladım hocam,peki mesela oyun sektöründe çalışan biri tüm ekibe ne gibi bir katkı sağlıyor, görevi ne oluyor mesela? mesela araba yarışı oyunu olsa bir kişiye fizik dinamiklerini ayarla ağırlık ivme vs gibi görev mi veriliyor yoksa tüm kodlar istişare edilerek mi yazılıyor ;_/ ekip işini hiç anlamıyorum iki yazılımcı bir arada nasıl çalışır mesela?quote:
Orijinalden alıntı: SporcuPc
Ben özel sektörde çalışıyorum diğer yazılımcıların çoğunluğu da özel sektörde çalışıyor bankacılık, e ticaret, sigorta, finans, savunma sanayii, oyun gibi içinde yazılım olan her sektörde iş imkânımız var. Freelance çalışanlar da var tabi ama ben tam zamanlı çalışmayı daha çok seviyorum
Her sektörde ekip olarak çalışıyoruz ve yapılacak iş küçük parçalara (tasklara) bölünüp efor hesaplamasına göre dağıtılıyor. Çoğunlukla Scrum gibi yazılım geliştirme metodolojileri/planlama yöntemleri uygulanıyor ve bunu proje yönetimi ve versiyon kontrol sistemi araçlarıyla sağlıyoruz. Agile manifestosu gibi şeyleri araştırabilirsin
sağ ol hocam araştıracağım, teşekkürler, bir sitede buldum ama reklam sitesi sanırım tam anlatmıyor anlamadığım yer olursa izninle sorarım teşekkürler ^_^quote:
Orijinalden alıntı: SporcuPc
Her sektörde ekip olarak çalışıyoruz ve yapılacak iş küçük parçalara (tasklara) bölünüp efor hesaplamasına göre dağıtılıyor. Çoğunlukla Scrum gibi yazılım geliştirme metodolojileri/planlama yöntemleri uygulanıyor ve bunu proje yönetimi ve versiyon kontrol sistemi araçlarıyla sağlıyoruz. Agile manifestosu gibi şeyleri araştırabilirsin
1000 dolar civarina calismam trde tabiyki :) surekliligide garanti olmasi lazim
500 usd olsa çalışmam 125 cc motosiklet alır doğru asya orta doğu ülkelerini gezmeye giderim yıllarca geri dönmem gezmekten sıkıldığım zaman mesleğimi yapacağım iş bulurum gezmeyi özlediğim zaman tekrar düşerim yollara yeni yerler yeni insanlar yeni coğrafyalar
-
Bana deseler 5.000 euro aylik veriyoz kardes omur boyu takil. Calismam dunyayi gezerim full keyif catarim ramazanda daha fazla detay vermeyeyim ama evet yani dusundunuz seyler.
-
5.000€ olsa aylık fena olmazdı ayrıca yine çalışırdım sevdiğin işi yaparsan yorulmazsın tatlı bi yorgunluk olur :)
PAAAAAAAAAİİİİİİİNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X