Şimdi Ara

NE YAPACAĞIZ BU DOLANRICI TAYFAYLA (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
7
Favori
18.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
212 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende sahabından com da araç satmaya kalkıştım.

1.Tipler : Ağrıdan gelicem, Karstan geliyorum, Ardahandan arıyorum. O kadar yol gelicem, dönüşü var. Bana indirim yapman lazım.

2.Tipler : 60 gün vadeli çekim var. Kalanını nakit vericem. Bunlar kesin dolandırıcı. Çünkü aynı yazı tipi. Aynı üslup. 15 20 tane böyle mesaj geldi.

3.Tipler : Ben kredi kullanıcam araç için. Niğdeden gelicem. Abuzittinbanktan kullanıcam krediyi. Satıştan sonra siz bankadan gidip parayı alacaksınız.
    O bankanın burada şubesi yok bu bir. Sen kasko yapmazsan ben parayı alamam bu iki. Satıştan sonra para peşinde koşamam bu üç.

4.Tipler : Ceviz bahçesi var onu vereyim. Şarköyde yazlık var takas yapalım. Arsa var, oralar çok değerlenecek, onu vereyim.

5.Tipler : İyi günler beyefendi, bilmemne otomotivden arıyoruz, aracınızı sıfır kilometre bir Bilmemne SLX ile değiştirmeyi düşünür müsünüz.

6.Tipler : Biz galericiyiz. Arabana talibiz. Bize indirim yap ki biz de bişeyler kazanalım (açık sözlü ölücü)

7.Tipler : Abi bu arabanın özelliklerini bi anlatırmısın? Len ilanda herşey yazıyor. Benzinli mi abi. Yok uranyumlu amk.

8.Tipler :Son kaça olur? Telefonda fiyat vermiyorum kardeşim. Araç başında olur pazarlık. Tamamda ben uzaktan gelicem son kaça olur ona göre geleyim. Sen gelme lan.

Vs vs vs.

Araba satmak çok zor iş sahibindende.

• quote:

Orijinalden alıntı: exponent

quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Ne alaka yahu mahkemede dersin arabayı almadan parayı göndermeseydin o zaman olur biter.İyi valla bende kafama göre millete para gönderip arabayı vermedi diye dava açayım o zaman

sırf yorum yapmış olmak için yazmayın güzel kardeşim. Hiç araç veya ev satın alıp satmamışsın yorum yapıyorsun. Satış işlemlerinde önce para verilir sonra devir işlemi yapılır.

Daha 1 ay olmadı arabamı sattım.Cepten havale geldi noterde imzayı atıp çıktık bu kadar basit.Kim kime uzaktan para atar öyle. Mahkemede sormazlar adama kime güvendin attın.Yönlendirdiğin kişiye sormadın mı noterde misiniz parayı atayım mı diye?

Sırf yorum yapmak için yazdım bu arada, sitede olmamın amacı bu

alım satım işlerini bilip de bu yorumu yapman daha saçma. kendin diyorsun para hesabıma geldi arabayı devrettim diye. e o zaman "Ne alaka yahu mahkemede dersin arabayı almadan parayı göndermeseydin o zaman olur biter" lafını nereye koyacağız sayın hocam.

Güzel kardeşim biz alıcının sözde dayıoğlu ile gittik notere diyelim.

Adam bana parayı attı bende arabayı, parayı atanın sözde dayıoğluna verdim diyelim.

Sonra parayı atan beni mahkemeye verdi ,parayı attım arabamı vermedi diye.

Para atılan tarih saatle arabayı verdiğim tarih saat arası 10 dk olsa hakim anlamayacak mı sormayacak mı bu adama?

Demeyecek mi sen bu parayı neye göre attın? Sen kendini savunmayacak mısın böyle böyle para gelince devri verdim diye? Aracı alan kişiyi bulup sormayacaklar mı?

Kolay mı yahu öyle?

Bu mantığa göre bende birilerine para atayım ,34 cc 657 plakalı aracın satış bedeli yazayım, dava açayım.Var mı böyle bi dünya?

• Bu olayın aynısını gözü kara tanıdığım biri yaşadı. Aracını satmak için malum siteye koydu. Taktik aynı konu sahibinin anlattığı gibi. Yanlız aradaki fark tanıdık konu sahibi gibi yapmadı. Dolandırıcı olduklarını anladığında notere doğru giderken para başkasının adından hesaba yatmıştı. Dolandırıcı olduklarını sezdikleri için noterin kapısından döndü. Aracı almaya gelen kişiye satmıyorum vazgeçtim dedi. Bunun üzerine tartışmalar falan 2 hafta boyunca tanıdık bunların parasını vermedi. Neredeyse birbirlerini vuracaklar artık. En son tanıdık paranın belli bir kısmını aldı. Sizin yüzünüzden şu günlerde işe gitmedim diye. Adamlara güzelce çektirdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gosHawk.

Bu olayın aynısını gözü kara tanıdığım biri yaşadı. Aracını satmak için malum siteye koydu. Taktik aynı konu sahibinin anlattığı gibi. Yanlız aradaki fark tanıdık konu sahibi gibi yapmadı. Dolandırıcı olduklarını anladığında notere doğru giderken para başkasının adından hesaba yatmıştı. Dolandırıcı olduklarını sezdikleri için noterin kapısından döndü. Aracı almaya gelen kişiye satmıyorum vazgeçtim dedi. Bunun üzerine tartışmalar falan 2 hafta boyunca tanıdık bunların parasını vermedi. Neredeyse birbirlerini vuracaklar artık. En son tanıdık paranın belli bir kısmını aldı. Sizin yüzünüzden şu günlerde işe gitmedim diye. Adamlara güzelce çektirdi.

yok hocam yalan söylüyorsunuz. böyle şeyler mümkün değil. kesin kandırıyorsunuz milleti. akıl var mantık var. hiç olabilir mi böyle birşey. saat var tarih var kamera var. var oğlu var, paranoyak mısınız nesiniz

• Çok bilinçli olmak başka birşey bilinçli olmak başka. Parayı atan kişi satın alana vekalet verirse ve onun adına alırsa sıkıntı çıkmıyor. İnsanları yanlış hilgilendirme yüzünden araç alamıyacak duruma sokmayın. Aracı başkasından yollanmış olsa bile satıl kağıtının altına ek açıklama düşersiniz para şuradan eft olarak gelmiştir diye Vekaleten satıştır olduğu için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Akhilleus kullanıcısına yanıt
    İlk başta işleyen çünkü emsali olmayan ve satın alan ile parayı atan arasında bağ kurulamadığı için evet dolandırıcı işini güzel halleşiyordu. Fakat artık bu davalar çok görüldüğü, noterde para havale ile geldiğini belirttiğinizde isim soyisim yazdıkları için artık önemi kalmadı.

Şuanda bu durumun tam tersi mevcut. Araç almak için parayı atıyorsunuz başka bir kişi satışı gerçekleştiriyor. Noter e gittiğinizde para bana gelmedi deyip satışı bırakıyor. Paranı adamdan almak için üsülsüz zenginleşme davası açman gerekiyor en az 3 ay ve adamda para varsa alabiliyorsun ki millet boşaltıyor ne var ne yoksa.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaya_es

Adliyeler böyle dolandırıcılık dava dosyaları ile dolu.

Bu bahsedilen dolandırıcılık türü ile 1 tane dava yok, başka yollarla var,

eft yaptım başkası aldı diye bir açılmış bir dava, istanbul adliyesinde yok.

bilginiz varsa esas numarası alabilirsem örnek alalım çok iyi olur
  • Mevzuata tam olarak hakimim demedim, bu hususu araştırdım, şu malum videodan sonra, onlara da mail attık ispatlayın davayı diye.

O kadar dolandırıcılık yöntemi var ki, bu kadar aptalca bir yöntem yok.
    Böyle açılmış bir dava istanbul adliyesinde de yok.

Havalede plaka yazdınız ve ben aracı baskasına sattım, siz dava acıp diyeceksiniz ki ben bu parayı attım ama bana satmadı, bu davayı açıp bankadan kayıtların istenmesi en az 3 ay,

sonraki işlemlere geceyim;
    HTS raporu istenecek, yapılan görüsmelerin baz istasyon bilgileri istenecek, hat muhtemelen acık hat olacak sahibinden bisi cıkmayacak,
    Sonra baz istasyonu, banka bilgileri tamamen incelenecek bu raporun hazırlanması 1 ay sürecek. Sonra suçlama kabul edilip iddianame hazırlanacak ve mahkemeye yönlendirilecek,

Sonra duruşma günü verilecek hakim rapora bakacak, duruşmalar sürecek,

Kısacası en az 2 yıl. Mantıklı mı sizce ? Bu dolandırıcı 2 yıl boyunca o parayı oraya bağlar mı?

Ayrıca böyle bir dava açılsa bile savcılıkta takipsizlik alıp kapanacak...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Sterilmikrop

Şöyle bir şey var Adalet bakanlığı çalışanı olmanız mevzuata tam hakim olmanızı gerektirmez.

Ben sana şöyle bir havale yaparsam sen yandın .

Havale açıklamasına '' 34 xxx 555 Plakalı aracın satış işlemi için ödeme yapılmıştır. ''

Sen bu aracı bana satmazsan ben sana dava açar her türlüde paramı geri alırım.

Ülkemizde EFT ve HAVALE açıklamalarının delil nitelğin de olduğunu milyonlarca insan bilmiyor. Hatta önemini de bilmiyorlar.

Size tavsiyem gelen giden ETF / HAVALE açıklamalarına dikkat edin.

Eğer hesabınıza açıklamasız bu para geldiyse o zaman asla ama asla o parayı sizden alamazlar.

Adalet Bakanlığı çalışanı dediği de ya zabıt katibi ya mübaşir. Kırk yıllık Hukuk profesörü gibi ahkam kesiyorlar bende bunu anlamıyorum üstadım.

Zabıt Katibiyim evet.

Şurada ahkam kesen bir kelime gösterebilir misiniz?
    İşin içinde olduğumuzdan bir çok dava türü dolandırıcılık türü görüyoruz.
    Akla hayale gelmeyen dolandırıcılık yöntemleri var,
    Bu yöntem işlemez diyoruz.
    Çok fazla done var, takipsizlik alır.
    En son ne zaman bir suç duyurusunda bulundunuz bilmiyorum ancak, hiç bir dolandırıcı 2-3 yıl parasını bağlamaz.

• Bence üfürükten nem kapmışsınız, bende şehir dışından gelene vekalet ile araç sattım veya vekalet verip şehir dışından araç aldırdım. Gölgenizden korkmaya gerek yok. Vekalet var mı var. Gerisine gerek yok.
    İşyerinden izin alamıyorum, şehir uzak ama beğendiğim araç benden 700km uzakta ne yapacağım? Ben Kayseri'deyim, Kocaeli'de bulunan araç için yakınıma söyledim gitti araca baktı, söylenildiği gibi. Gönderdim vekaleti kuzene, kuzen satışa hazır, parayı gönder arkadaş imza atacak dedi gönderdim iş bitti. Bu kadar.
    Olacak işi zora sokmayın, gel tamam vereceğim deyip de insanlara o kadar kilometre yaptırıp telefon açmamazlık yapmayın bence. Haklı iken haksız duruma düşersiniz.
  • moonwhite kullanıcısına yanıt
    Atıyorlar hocam öyle bir şey mantıklı mı?

O zaman ben arabayı alacağım adamla konuşayım, aracın devrini almaya da ben gideyim, ama noterde iken arkadaşın hesabından ve telefonundan eft yapayım sonra gitsin arkadaşım dava açsın bu adama para gönderdim ama bana arabayı vermedi diye. Böyle bir durumda satıcı nasıl anlayacak acaba parayı kimin hesabından gönderdiğimi çok merak ediyorum. Zaten her banka eft yada havale işleminde açıklama kısmının başına isim soy isim yazmıyor.

Hem konuşup hem devrini almaya giden ben, arkadaşımın telefonu ile arkadaşımın hesabından eft ya da havale yapsam adam nerden bilecek kendi hesabımdan yapmadığımı değil mi? Yazarım açıklamaya 34xxx123 plakalı aracın satışı için gönderilmiştir diye nerden bilsin ben arkadaşımın internet şube hesabından gönderiyorum?

Arkadaşım diye takılmayın, daha önce iletişim kurmadığım biri ile tezgahlayabilirim istersem.

Bu konu ilk ayyuka çıktığında da aynı örneği verdim ama kimse çıkıp ta bir şey demedi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Anlattıklarınız kısmen doğru, kısmen de yanlış. İsterseniz deneme yapabiliriz. Bana şu numaralı aracın satış bedeli diye eft gönderin. Sonra başkasını gönderin bende satışı ona vereyim. Ondan sonra parayı almak için bana dava açın. Ne kadar sürede dava bitecek, haklı veya haksız olduğunuza dair herhangi bir garanti de yok. Araçta sizde tuttunuz başkasına sattınız hatta. Ama mahkemeye bu kişide 3. şahsa satmış, kısaca beni dolandırdılar diyin. Haklılığınızın ispati o EFT evet ama aracı almak için nasıl bir çaba içine girdiniz? Hiç tanımadığınız birisine şehir dışına bile çıkmadan nasıl EFT yaptınız? Neye güvenerek yaptınız? Hayatın olağan akışı diye bir durum var eğer biliyorsanız.
    Noterlerde kamera kaydı var, olmadığını varsaysak bile telefon HTS kaydında satıcı ile ne zaman görüştüğünüz açıkca bellidir. Araç satışı yapıldığı gün ve saatte. Bunun tam tersini nasıl kanıtlayacaksınız? TElefon size ait mi? Evet, araç satış günü satıcı ile ne gibi bir telefon görüşmesi yaptınız? Bu telefon size ait değilse satıcı ile hangi numara ile görüştünüz? Anlaşma nasıl sağlandı? Aracı görmeden neden EFT yaptınız?
    Bunlara bir açıklama getirebilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: adam_ıssız

Atıyorlar hocam öyle bir şey mantıklı mı?

O zaman ben arabayı alacağım adamla konuşayım, aracın devrini almaya da ben gideyim, ama noterde iken arkadaşın hesabından ve telefonundan eft yapayım sonra gitsin arkadaşım dava açsın bu adama para gönderdim ama bana arabayı vermedi diye. Böyle bir durumda satıcı nasıl anlayacak acaba parayı kimin hesabından gönderdiğimi çok merak ediyorum. Zaten her banka eft yada havale işleminde açıklama kısmının başına isim soy isim yazmıyor.

Hem konuşup hem devrini almaya giden ben, arkadaşımın telefonu ile arkadaşımın hesabından eft ya da havale yapsam adam nerden bilecek kendi hesabımdan yapmadığımı değil mi? Yazarım açıklamaya 34xxx123 plakalı aracın satışı için gönderilmiştir diye nerden bilsin ben arkadaşımın internet şube hesabından gönderiyorum?

Arkadaşım diye takılmayın, daha önce iletişim kurmadığım biri ile tezgahlayabilirim istersem.

Bu konu ilk ayyuka çıktığında da aynı örneği verdim ama kimse çıkıp ta bir şey demedi.

hep şu otomobilin mesut abisinin reklam sevdası yüzünden oldu, bir hikaye yazdı, video çekti yayınladı, internette yayıldı, haberlere bile çıktı. Ancak kimse bu hususta açılmış bir dava örneği gösteremedi :)

Konuyu açan arkadaş şüphelenmiş satmamış en iyisini yapmış. Ama belki de gerçek alıcıydı, müşteri kaçtı. bunu hiç bir zaman bilemeyeceğiz :)

• Yukarda bir arkadaşın dediği gibi benim aracım için değerinin 5 bin TL fazlasını verin istediğiniz kişiye satarım arabayı, sonra bana arabayı satmadı diye dava açabilirsiniz.

• moonwhite kullanıcısına yanıt
    Bir ara abone olmuştum bir kaç videosunu izledikten sonra baktım ki attığı başlık ile video içeriği bile alakasız oluyor üstüne bir de bunun videosu gelince zaten abonelikten çıktım.

• exponent kullanıcısına yanıt
    Yarın birgün Adliyeye yolunuz düştüğünde size Cumhuriyet Savcısı veya Hakim değil beğenmediğiniz Zabıt Katipleri doğru yolu gösterir. İnanın çoğu personel benim diyen birçok diyen Hakim veya Savcıyı cebinden çıkarır. Ha son kararı onlar veriyor sonuçta ama 1 sene boyunca hangi işte çalışırsanız çalışın o işin püf noktalarını öğreneceğiniz aşikar.
    O yüzden hukuk profesörü edası ile olmasa da tecrübelerine dayanarak yorum yapmaları gayet normal.
  • exponent kullanıcısına yanıt
    Bende anlatan kişinin yalancısıyım.
  • düzgün araç bulmak ayrı dert aracı almak ayrı dert trafik kurallarına uymayanları görmek ayrı dert vallahi herşey sorun
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ihkelektrik

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ihkelektrik

Parayı hesaba gönderen ve vekalet veren kişi aynı olması durumunda dolandırma ihtimali yok , ikinci bir seçenekte siz parayı arabayı alacak kişinin hesabına yatırın notere gitmeden parayı birlikte bankadan çekip noter de imza dan önce parayı alabilirsiniz.

Bu dolandırıcılık mevzularından sonra ticaret kalmayacak ülkede sonunda

Bu arkadaşlar bunları kabul eder mi sence :) diyorum ki eft havale bir tuşa bakar. Sen biraderine gönder parayı o benim hesabıma göndersin, o zaman devrederim arabayı kardeşine. Yav niye öyle yapayım diyor :) parayı elden teslim etmeye zaten yanaşmazlar. O zaman nasıl geri alabilsinler ki parayı.

O zaman bu arkadaşların parasını alıp , telefonunu kapatacaksın o parayı yatıran vatandaş arabanın devrini almak için yalvaracak sana.

O kadar da salak değiller hocam. Dolandırıcı olmakta zeka gerektiriyor. Bu tür kurnazlıkları normal zekaya sahip insanlar bulamaz :) parayı buluştuğunuzda noterdeyken havale eft yapıyolar. Mağdur kişi noterdeyken bakıyor hesabına. Ohh gelmiş mis gibi binlikler. Devri vermeye hazırsınız :)

Aslında noterde paranın nasıl ödendiğini yazan bir belge zorunlu olsa, arabayı devrettiğin kişi parayı elden verdim yalanını da söyleyemez.

• quote:

Orijinalden alıntı: moonwhite

Böyle bir dolandırıcılık şekli yok.

Kimse size EFT yapıp arabayı bana satmadı diye dava açamaz.

otomobilin mesut abisi diye bir kanal reklam yapmak için yalan bir haber uydurdu, sadece gündeme gelmek için, videoda da diyor ki arkadaşımın başına geldi. Mail attık dedik dosya numarası ver kontrol edelim, cevap yok tabi.

Bir Adalet Bakanlığı çalışanı olarak söylüyorum, eft yapıp bana satmadı diye dava açılamaz...

Başka bir dolandırıcılık yapacaklardır, o kadar kolay değil o iş. Ben de o zaman birine ulaşayım. İbana atayım, bana satmadı diyeyim ne güzel dünya...

Sen adalet bakanlığı çalışanıysan ben Nasa'da atom mühendisiyim. Buyur dosya numaramda 2017/538 bak bakalım neyle alakalıymış, bana söyle bekliyorum.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.