< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exponent -- 2 Mart 2018; 15:15:57 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exponent -- 2 Mart 2018; 15:15:57 > |
para noter hesabına aktarılır. noter onaylı para transfer emri ve satış sözleşmesi ile bankaya gidilir paranı noter hesabından kendi hesabına aktartırsın. bu işlem içinde çok cüzi bir rakam talep edilir amaç mağduriyetin önüne geçmek vede alım satımdaki gerçek rakamları devlet kontrol altına almış olur. bu kadar faydalı bir sistemi neden yapmak istemezler hala anlamış değilim ! bakalım hemen bimer ve cimere bunu yazı yazayım cevap olarak ne gelecek. |
Noterlerde kameralar var dolayısıylar kayıtlar mevcut
Telefon görüşmeleri mevcut Size dava bile açsalar davanın seyrini değiştirecek bir sürü envanteriniz var. Nasıl oluyor yatırılan parayı elinizden alabiliyorlar? Var mı böyle bir emsal? |
Hiç bir dolandırıcı önce para verip sonra parayı veya malı almak için dava ile falan uğraşmaz. Arabayı çalmanın hukuk dışı yolları varken bu çakallar, hangi yüzle dava açıp yaptıkları işi inkar edecekler. Hakimin karşısında yalan söylemek kolay mı bu kadar. Bir de mahkeme öyle alacak verecek davalarında hemen karar vermez. Nerden baksan 1 yıl sürer. Aynı gün para transferi yapılmış araç noterde satılmışsa iş bitmiştir. Parayı elden verdim demelerinin de bir ispatı yok. Dolandırıcı bu kadar zor yoldan dolandırıcılık yapamaz. Duyduğunuz her şeyi gerçekten olmuş gibi inanmayın bu kadar.
|
Ne kaydından bahsediyorsun üstadım. Telefon konuşmalarımızın operatörlerce kayıt edildiğini mi düşünüyorsun? :) |
Adalet Bakanlığı çalışanı dediği de ya zabıt katibi ya mübaşir. Kırk yıllık Hukuk profesörü gibi ahkam kesiyorlar bende bunu anlamıyorum üstadım.
|
Mahkeme karari var mi bu olayla ilgili?
Bana cok sacma geldi de, mahkeme diyecek sen bu adama arabani satmamissin :/ Telefon kayitlari var sonucta, savcilik operatorden talep edip dinleyebilir. |
Yakın zamanda sıfır araç satışlarının düşmesiyle birlikte ikinci el satışları canlanacağı için bu işlemlerin bir vergi/kazanç kapısı olduğunu farkeden hükümetimiz kısa süre içerisinde bu işe bir "çare" getirecektir.
Örneğin; Araç satışında araç bedellerinin noterlerin havuz hesabına yatırılması ve bundan sonra devir işlemlerinin yapılması, satıcının hesabına belirli bir işlem ücreti veya % komisyon kesilmesinden sonra yine belirli bir süre (1'le 7 iş günü arası) sonrasında paranın geçmesi gibi. Hem bu sayede ikinci el araç satışından da vergi/komisyon elde edilmiş olur hem de güvenli araç satışı gerçekleşmiş olur. Hep söylerim ikinci el araç satışından da güzel bir vergi almalı devlet. Emlâk satışında nasıl vergi varsa ikinci el araç satışında da vergi olmalı. Sıfır fiyatındaki vergileri farkedemiyor ikinci el araç alan vatandaşımız. Onlara da ayrıca farkettirmek lazım güzel vergi sistemimizi. Bundan sonra yapılacak işlem ise köprülerin ortasına bir kaç adam koyup gelene geçene daha çok istikrar sunmak. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |