Şimdi Ara

Ne Yapmalı?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Bak yine saçmalıyorsun...

" Mesleğini bilmiyorum ama her ne hikmetse ülkemizde herkes kendi işinden çok başkalarının işinden anlar... " demiştim
    Mesleğini tahmin edebiliyorum artık....sen bir Palyaço olmalısın...
  • Ohhooo beyler!

biz burda yardım istiyoruz,siz birbirinizle atısıyosunuz....

uzatmanın anlamı yok,yakısmıyo.

benim soruma cevap verilse artık?

bildik,tanıdık iyi bir teknik servis varmı memlekette?
  • Sevgili spider 146,

Arkadaşın makinesinde büyük bir ihtimalle ya Nikel kadmiyumlu pil kullandı veya pillerini şarz cihazından hemen çıkarıp soğumasını beklemeden kullandı (şarz cihazında piller şarz esnasında ısınır bu piller hemen kullanılırsa pilin kalitesine göre makineye hasar verebiliyor...bekletip soğuduktan sonra kullanmayı kişisel tecrübelerime dayanarak tavsiye ediyorum) veya uygun olmayan adaptör kullandı...Farkındaysan tüm seçenekler beslemeyle ilgili....Ne olmuş olabilir? 1-Arkadaşının makinesinde 4 kanal dc -dc voltaj regülatörü var o hasarlanmış olabilir (zayıf ihtimal) 2-Arkadaşının makinesi otomatik olduğu için ccd'yi değişik ışık seçeneklerine göre besleyen voltaj kontrol entegresi hasarlanmış olabilir (büyük bir ihtimalle) (asa ayarları buradan yapılır Daha karanlık ortam ccd ye daha çok elektrik gerektirirken aydınlık ortamlarda ccd ye daha az elektrik gider bu nedenlede gece çekimlerinde fazla voltajdan ötürü ısınan ccd ark yaptığı için fotoğraflarda yuvarlak yuvarlak lekeler oluşur buna nois denir) 3-yine büyük bir ihtimal dahilinde olan DSP ( .D igital S ignal C onvertör dönüştürücü entegresi ve içeriği zarar görmüş olabilir.) Makineni herhangi bir tamircinin onarabilmesi söz konusu değil.Makinenin firmware'nin upgrade edilmesi hiçde kolay olmayan riski bol bir seçenektir ve senin sorununa ancak hasarlar giderildikten sonra derman olacak bir çözümdür (bunu sana tek başına çözüm olarak gösterenleri ciddiye alma! ) Senin makinen otomatik olduğu için pek emin olmamakla beraber sanırım pozlandırma sürelerini belirleyeceğin seçenek yok. expoze
    Ne yapmalısın :Makineni Fujinin yetkili servisi Cemal ustaya götür (kendisine yakışıksız ithamlarda bulunulmuş olsa bile!) Adresiniwww.fujifilm.com.tr den alabilirsin. Dilersen seni benim ona yönlendirdiğimi ve selam söylediğimi de diyebilirsin.(Murat Özdemir Samsung Türkiye Merkez Teknik Servisi.)
    Not :aklıma gelmişken ccd nedir sorunuda basit olarak yanıtlayayım:CCD veya CMOS, bildiğimiz elektronik devrelerdir bunlara "elektronik film” de diyebiliriz.Bu elektronik film üzerinde ışık hücreleri/algılayıcıları (sensör) vardır bunların sayısı o ccd nin pixel sayısını verir yani örneğin 4 megapixel demek o elektronik film üzerinde 4 milyon tane sensörün olduğu anlamına gelir.Bir makinenin pixel sayısının yüksek olması o makinenin daha net çektiği anlamına gelmez sadece o makine ile çektiğin resimleri ne kadar büyütebileceğin ile ilgili bir çarpan sayısıdır. CCD ile Cmos arasındaki en temel farklardan biride elektrik tüketimi ile ilgilidir CCD çok elektrik tüketir ve bu denle ısınır (nois!!!! anlatmıştım demin) Cmos ise daha az elektrik tükettiği için daha az ısınır ama ışığı çözümlemesi kompakt makinelerde istenen düzeyde olmadığı için ancak profesyonel makinelerde tavsiye edilir...Canon la Nikon arasındaki fark bu (Nikon CCD Canon Cmos teknolojisi üzerinde yoğunlaşıyor. Bu arada ben her iki markayı da şimdilik benimsemediğim için Leica digilux 2 kullanıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burkay_dh -- 22 Temmuz 2004, 4:10:50 >

• Tesekkurler Burkay...
  • burkay

haddini bil
    kuduzlarla ben uğraşmam
  • Beyler olay tartışmadan çıkmış bu konuyu fazla uzatmayın ve birbirinizin kırmayın! bu laflar bu foruma ve kullanıcılarına yakışmıyor...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.