Şimdi Ara

Ne yazacağız ne okuyacağız!? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
2
Favori
2.523
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Sysmmhg

Bu mesaj silindi.

Öyle bir şey yok. O eskidendi. Artık ya aç kalır ya asgarinin 1000 tl üstüne hatta 600-800 tl üstüne

• GoodnightANDgoodluck G kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam. Belli bir yüzdelik dilim içindeki insanların en azından büyük çoğunluğu farkındalığını kullanıp bir yerlere gelebiliyor. Ama geri kalan kısımdaki insanların çoğu yani ülkenin büyük kısmı için işler hiç iyi olmuyor.

Sıfır fizik netiyle mühendislik kazanan insanlar var, adam lisede bile yapamamış fiziği gelip üniversitede de yapamıyor. Sallıyor kopya çekiyor. Bu adam mühendis olarak bir şekilde mezun oluyor. Sonra piyasa bu şekilde kalitesiz mühendisler dolunca hop tüm mühendislikler Türkiye'de okunmaz oluyor.

Aynısı diş doktorları için de geçerli. Bir kaç tanesi pasif kalıp hakkını yedirip hakettiğinden düşük ücretlere kötü şartlarda çalışmayı kabul ediyor. Hop yine aynı şekilde Türkiye'de bu meslek de dibe çekiliyor.

Korkarım tıpı da bu denli aşırı mezun verilmeye devam edildiği sürece benzer bir gelecek bekliyor olacak.

Diğer her meslekte de benzer örnekler mevcut ne yazık ki.

Sonumuz hayrola

• 100k üstü mühendislikte okuyorum 2020de yerleştim ilk senemde kurtulmak istedim ama çok pişmanım şuan bazı gerçekleri görünce sınava tekrar giricem ama kırık mevzusu var keşke mezun bıraksaydım
  • cyclincer kullanıcısına yanıt
    Kırıkla deneyebilirsin yada şimdi çalışmaya başlayıp seneye girebilirsin
  • Seneye kalmasın 3 sene çok fazla , bu sene evdeyken hangi sıralamayı yaparsam benim için kârdır diye düşünüyorum
  • cyclincer kullanıcısına yanıt
    Bölüm hedefin var mı hocam yada hangi bölümdesin
  • Ne yazacağız ne okuyacağız!?

YAZILIM ÖĞREN ROBOT YAP!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 3 Ocak 2021; 12:21:2 >
  • sayısalda ilk 20k eşit ağırlıkta ilk 5k dışındaki yerler artık o yıllardır hayal edilen ve ailelerin bize aşıladığı "üniversiteden mezun olup sınıf atlayacağım" şeyini sağlayamıyor.

ülkenin %40'ı asgari ücretle çalışıyor. artık ya asgari ücretle çalışırız ya da 1000 TL üstüne.

kimse eltimin çocuğu karabük ceng'ten mezun oldu kendini geliştirdi şimdi almanyada ceo hikayeleri sallamasın. odtü bilgisayardan mezun olan kaç tane eren bali gibi insan var udemy'i kurup milyoner olan ? 1 tane...

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    İnsanlar hep çok başarılı bir iki örneğe bakıp sadece onları görüyor ama arkasındaki binlerce sıkıntı çekeni görmüyorlar ne yazık ki
  • https://forum.donanimhaber.com/turkiye-de-okunabilecek-meslekler--147243929
    Şuradaki mesajlara bakılabilir 4-5 sayfa var ortalama bölümler okuyacağımıza bunların bazıları aöfde bile var 2 yıl çok uzun süre değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: doyourenouncesatan

70 senedir haydi okula haydi okula okul propogandasını milletim iliklerine işlersen böyle olur tabi.Ulan şu üni sınavında 250 bin üstü hiçbir şekilde üniversiteye giremesin-bana kalsa 100 bin bile daha iyi-.Herkes okuyacak diye birşey yok Allah'ın cezası ülkede.Eğitim devriminin boku çıkınca böyle oluyor işte.Milletin kalbine öyle bir işlendi ki okul okul okul al sana okul anasını satayım.8'e kadar zorunlu eğitim gayet yeterliydi.Sayın devlet lise okumayı zorunlu tutuyor,okuduktan sonra iş garantisi veriyor mu?yok.Bir ulke için bu kadar yarı aydına ihtiyac yok.Üniversite okumak eğitim hakkı felan da değildir.O kuruma o kapasitedeysen gireceksin. Tanpınar'ın Huzur romanı kutuphanesınde olan varsa 264.sayfa ilk paragrafı bir okusun.1954 yılında yazılan roman bugune tek atmış.

Bu adamlar okumasaydı ne olacaktı? Ortaokul 8 de okul bittiğini düşünelim. Bu adamların işsizlik sorunu düzelecek miydi? Hepimiz bunun cevabını biliyoruz ki hayır.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.