< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hekim99 -- 30 Aralık 2020; 21:44:52 > |
Ne yazacağız ne okuyacağız!?
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
valla neye elimizi atsak kurudu kodumunun yerinde. inan biz değil devlet büyükleride bilmiyor bu sorunun cevabını.
zamanında oy almak için heryere gerekmedik yerde ve sayıda üni açtılar hem bölgedeki ekonomi canlanır hemde burdan oy kaparırız hemde işsizlik bi 4 yıl daha ertelenir zihniyetiyle her şehre üni açarsan mezun sayısını ihtiyacından fazla verirsen olacağı buydu açık ve net.
dur bakalım ben bizden sonrakileri düşünüyorumda onlar için durum daha da kötüleşecek gibi görünüyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyinhayko cepkinci -- 30 Aralık 2020; 21:9:53 > -
Hocam kuzeniniz için durum iyi gitmiş olabilir, benim canımı sıkan hekimlik gibi zorlu bir eğitime sahip mesleğin bile çok sıkıntı çekecek olması ve bunun için bir adım atılmıyor olması.
Yazıda da belirttiğim gibi su an mezun olanlar bir şekilde bir yerlere giriyor ama bundan 5 sene sonra bu kafayla gidilirse iş çok kötü yerlere varacak. -
Hocam çok haklısın da sesini duyuramazsın işte. Duymak isterlerse onlar seni duyarlar. Meslekler konusunda dediklerine katılıyorum ama diş ve tıp durumlarını yeni öğrendim. Ülkede eğitime verilen önem 0 hocam sen ne kadar çabalarsan boş. Bizim lisede aldığımız müfredatı adamlar üniversitede almıyor ama ne hikmetse bizden işe yarayan fikir 2-3 (hani bi tubitak projesi vardı burda kabul olmadı ama yurtdışında baya beğenilmişti onun hesabı) onlar dünyayı yönetiyor kısmen. Birlik olmaya biz burdan başlayamayız, yemez çünkü. Bizim önce toplumsal olarak birlik olmamız lazım(daha derine inersek işler karışıyor sustum .d ) ve bu düzen böyle devam edip duracak kendini kısmen kurtaran kurtaracak. Şahsen ben 10yıl tıp eğitimi alıp sonra da orta halli bir şekilde yaşamak istemiyorum. Ya da hakkımla girebilecegim yerlere torpilim olmadığı için girememek(akademiklink diye bi yt kanalı var orda anlatıyor adam ciddi ciddi yaşadıklarını). Daha bugün çıkıp meb online egitimde dünya 1. yiz diyorsa (hala) biz ne desek, ne kadar konuşsak boş. Ha konuşunca da şey oluyorum bu da yeni türemiş "sol çomarı" . O yüzden izahı olmayan şeyin taa .....
-
dh yine operasyon yapıyor. en çok hangi bölümler yerilicek bakalım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brosbeforehoes -- 30 Aralık 2020; 20:16:6 > -
Durup birilerinin bizi duymasını ummak, bu sırada da birbirimizi yemek yerine bence bir şekilde sesimizi duyurmalıyız. İletişim çağında yaşıyoruz ve bu ülkenin büyük kısmı öğrenci. Bu kadar büyük bir çoğunluk birlik olursa sesini duyurur diye düşünüyorum. -
Hocam sen bu toplumun cahilliğini çok hafife alıyosun -
70 senedir haydi okula haydi okula okul propogandasını milletim iliklerine işlersen böyle olur tabi.Ulan şu üni sınavında 250 bin üstü hiçbir şekilde üniversiteye giremesin-bana kalsa 100 bin bile daha iyi-.Herkes okuyacak diye birşey yok Allah'ın cezası ülkede.Eğitim devriminin boku çıkınca böyle oluyor işte.Milletin kalbine öyle bir işlendi ki okul okul okul al sana okul anasını satayım.8'e kadar zorunlu eğitim gayet yeterliydi.Sayın devlet lise okumayı zorunlu tutuyor,okuduktan sonra iş garantisi veriyor mu?yok.Bir ulke için bu kadar yarı aydına ihtiyac yok.Üniversite okumak eğitim hakkı felan da değildir.O kuruma o kapasitedeysen gireceksin. Tanpınar'ın Huzur romanı kutuphanesınde olan varsa 264.sayfa ilk paragrafı bir okusun.1954 yılında yazılan roman bugune tek atmış. -
Operasyon yok hocam amacım birilerinin bir şeyleri yermesi de değil. Tam tersi yeren insanların birbirine gömmek yerine sorunlara hep beraber bir çözüm olunması. Bu kadar çalışıyor herkes bu sınava ama herkesin tek amacı o optigi doldurmak. Asıl film sonrasında başlıyor. -
Hocam umudum var gençlikten bir parça da olsa ama bilmiyorum üzülüyorum ülkem genç kardeşlerim ve geleceğimiz adına -
Kesinlikle bulup okuyacağım -
Buldum hocam
"Birtakım mekteplerimiz var; birçok şeyler öğretiyoruz. Fakat hep eksik olan bir memur kadrosunu doldurmak için çalışıyoruz. Bu kadro dolduğu gün ne yapacağız? Çocuklarımızı muayyen yaşlara kadar okutmayı adet edindik. Bu çok güzel bir şey! Fakat günün birinde bu mektepler sadece işsiz adam çıkaracak, bir yığın yarı münevver hayatı kaplıyacak. O zaman ne olacak? Kriz." -
Hocam çok teşekkür ederim ugrastiginiz yazdığınız için.
Kitabı da mutlaka okuyacağım. Onlarca yıl önceden bu günleri gören bir aydınımız kim bilir daha neleri görüp yazmıştır. -
Çoğu üniyi kapatıcaksın. Bartın'da üni mi olur abi. Sadece ilin çevre ekonomisini geliştirmek için yapılan kısa vadeli bir politika. Ve bu açılan üniler devletin sırtında valla kambur. Sevgili arkadaşım ben de diş hekimliği okuyorum ve bu fakülteden sonra gerçekten para kazanmak isteniliyorsa ''sektör'' dediğimiz dereye girilmeli. Kendimizi göstermemiz lazım. Estetik bu gösteriş seven Türk godomanlarının vaz geçilmezi. :)
-
Çok haklısınız. Bir şekilde nüfusu düşük şehirlere bile gençleri çekmek için üniversiteler kurup etrafına kafeler barlar vs... Açıyorlar.
Tamam kötü bir şey değil ama o üniversitenin bir niteliği niceliği olmadıktan sonra sadece anaokulu gibi bir yer orası.
Biz geleceğin hekimleri için de, özel sektörde işini layıkıyla yapan çok az kurum kaldı hocam. Çoğu para için meslek onurunu satan gurursuz doktorlar doldu. Bu binlerce mezun içinden bize iyi bir yerde sıra gelirse şanslıyız gerçekten. Ama sadece kendimizi kurtaralım istemiyorum üzülüyorum -
Konuyla ilgili bir şey diyeceğim yok ama artık şu kuzenim şunu kazanıyor benim arkadaşım bunu yapıyor o şöyle bu böyle yaptı, iş çalışmakta bitiyor, yeterince çalışan hakkını alır diyen; kendini geliştir, onu yap, bunu öğren diye öğüt veren herkesin aptal ve idrakten yoksun olduğunu düşünmeye başladım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 30 Aralık 2020; 22:10:16 > -
Siz de haklısınız hocam, ya aslında her dönem rakipleri arasından sıyrılacak güzel şeyler başaracak birileri illaki olacak ama asıl sorun bunlardan biri olmak değil.
Dünya genelinde kazanması okuması çok zor ve toplumda saygın olan güzel mesleklerin, bizim ülkemizde değersizleşmesi, değersizleştirilmesi. -
Bence "birlik olalım sesimizi duyuralım" gibi şeyler saçmalamak yerine "kendimi nasıl diğerlerinden farklı kılarım, nasıl geliştirebilirim" falan demen gerekiyor ki daha yolun başındasın bunca yıl böyle sızlanarak geçmez.
Ha bazıları böyle öğütler verenlerin aptal olduğunu ve idrakten yoksun olduğunu düşünüyormuş buyursunlar sistem ortada.Bu arada "kontenjan" yazamamana rağmen roman alıntısı yapıp sırasıyla bölümlerin işsizlik durumlarını dile getirmen de manidar olmuş.
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
70 senedir haydi okula haydi okula okul propogandasını milletim iliklerine işlersen böyle olur tabi.Ulan şu üni sınavında 250 bin üstü hiçbir şekilde üniversiteye giremesin-bana kalsa 100 bin bile daha iyi-.Herkes okuyacak diye birşey yok Allah'ın cezası ülkede.Eğitim devriminin boku çıkınca böyle oluyor işte.Milletin kalbine öyle bir işlendi ki okul okul okul al sana okul anasını satayım.8'e kadar zorunlu eğitim gayet yeterliydi.Sayın devlet lise okumayı zorunlu tutuyor,okuduktan sonra iş garantisi veriyor mu?yok.Bir ulke için bu kadar yarı aydına ihtiyac yok.Üniversite okumak eğitim hakkı felan da değildir.O kuruma o kapasitedeysen gireceksin. Tanpınar'ın Huzur romanı kutuphanesınde olan varsa 264.sayfa ilk paragrafı bir okusun.1954 yılında yazılan roman bugune tek atmış.
|
Konuyla ilgili bir şey diyeceğim yok ama artık şu kuzenim şunu kazanıyor benim arkadaşım bunu yapıyor o şöyle bu böyle yaptı, iş çalışmakta bitiyor, yeterince çalışan hakkını alır diyen; kendini geliştir, onu yap, bunu öğren diye öğüt veren herkesin aptal ve idrakten yoksun olduğunu düşünmeye başladım. |
Buldum hocam
"Birtakım mekteplerimiz var; birçok şeyler öğretiyoruz. Fakat hep eksik olan bir memur kadrosunu doldurmak için çalışıyoruz. Bu kadro dolduğu gün ne yapacağız? Çocuklarımızı muayyen yaşlara kadar okutmayı adet edindik. Bu çok güzel bir şey! Fakat günün birinde bu mektepler sadece işsiz adam çıkaracak, bir yığın yarı münevver hayatı kaplıyacak. O zaman ne olacak? Kriz." |
Benzer içerikler
- e devlette kayıt bulunamadi ne demek
- bitmeyen kartuşlu yazıcı tavsiyesi
- sayısal 300 bin kaç net
- elektrik elektronik mühendisliği maaş
- bilgi sarmal 20" li türkçe deneme pdf 2024 cevap anahtarı
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X