Şimdi Ara

Ne zaman benzin alınır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
7.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: vasago

arkaaşlar yaptığınız hesapta küçük bir yanlış var o da şuki benzinin hacmi sıcaklıkla çok çok az bir miktarda değişir. şöyle anlatıyım, diyelim benzin istasyonunun tankında 2 metre yükseliğinde benzin var bu benzinin sıcaklığı 100 derece artıcak olursa tanktaki benzin seviyesi 2,00001 metreye çıkar yani artış 100.000 de bir olur ve takdir edersinizki tank içerisindeki sıcaklık değişimi bu kadar büyük olmaz yani moralinizi bozmak gibi olmasın ama bu şekilde elde ettiğiniz kazanç psikolojik olmaktan öteye gitmez.

ben o zaman hesabı yaparken genleşme katsayısını yabancı bir siteden almıştım.sınır değerleri ortalama aldığımda %2 falan çıkmıştı.
    dt yi yüksek tutmuştum 20 derece falan.

senin dediğin kadar da düşük olduğnu söylemen ya da öyle olması tuhaf değil mi ?

• ya özür o sırada birde seramik metal alaşımların teknik özelliklerine bakıyordum ona göre hesaplamışım yanlışlıkla :)
    birde sen enrden buldun o veriyi ben bir türlü bulamadım.
  • benzin için bulamadım ancak mazotun bir derecelik artışla hacminin %00138 arttığını öğrendim. umarım birimleri çevirirken hata yapmamışımdır kontrol etmek siteyenler için orjinalini veriyim. bir fahrenheit lık sıcaklık değişiminde oluşan değişim %00046.
  • offff ne hallere düşürdüler milleti
  • quote:

Orjinalden alıntı: vasago

ya özür o sırada birde seramik metal alaşımların teknik özelliklerine bakıyordum ona göre hesaplamışım yanlışlıkla :)
    birde sen enrden buldun o veriyi ben bir türlü bulamadım.

baya aradım bulamadım.sonra msn den millete bulun diye yaydım.

onlar bana link verdiler ordan baktım.ama baya oldu hatırlamıyorum.
  • bizzat benm başıma geldi

55 litrelik depoda
    = 50 litre almışdım = 150 ytl ödedim gündüz saat 12de
    = 53 litre aldım = 147 ytl ödedim gece saat 1 de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeaDMasH -- 5 Temmuz 2006; 1:04:52 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: HeaDMasH

bizzat benm başıma geldi

55 litrelik depoda
    = 50 litre almışdım = 150 ytl ödedim gündüz saat 12de
    = 53 litre aldım = 147 ytl ödedim gece saat 1 de

-aldığında benzinin litre fiyatı ne kadardı ?

-bu litrelerin ve liraların küsüratları var mı ?

-ve her iki alışında da yakıt litre fiyatı son basamağına kadar aynı mıydı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre. -- 5 Temmuz 2006; 1:12:18 >
  • peki gece fullediğimiz depo,gündüz ısınıp içindeki yakıt genleştiğinde ne olur ?

üzerinde kalan yakıt buharı sıkışmak zorunda,bu da kaçabilir.seviye yükselmesi sözkonusu olursa ne gibi sakıncalar doğabilir ?

eğer bunun avantajını kullanmak istiyorsak,yani suyunu çıkarıyorsak , o zaman gece depoları fullemiyoruz

ya da fulledikten sonra 1lt yakıt yakacak yol almadıktan sonra parketmiyoruz.bu da 12-15 km yol yapar.

emniyet açısından deponun patlaması gibi bir sakınca doğuracağını sanmıyorum.
  • Arkada$ım benzinin ve diger her akaryakıtın bulundugu sıcaklıga göre düzeltme yogunlugu(density) wardır. eger benzin 15 derece ise yogunluk duzeltmesi 1.000 dır. Sıcaklık 15 in ustune cıktıgı zaman Benzinin seviyeside artar . 15 in altına du$tugu zamanda seviye dü$er yani dogru orantı war. Yani o sırada benzinlikteki tankın sıcaklıgına göre degi$kenlik gösterir sizde bilirsinizki gece 1 deki sıcakla öglen 2 deki sıcak arası baya fark oluyo.
    Edit: emre@ sanırım her depoda cok ufak bi delik oluyo vakum yapma olayına kar$ı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g0xe -- 5 Temmuz 2006; 13:44:57 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.