Şimdi Ara

Ne zaman benzin alınır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
7.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sıralarda birşey dikkatimi çekti,yoksa bana mı öyle geliyor bilmiyorum.
    Öğle sıcağında vede depo gösterge ışığı yanarken 20 ytl lik almış olduğum benzin anca 2 ışığı yakarken ,
    günün erken saatlerinde (05 ile 08 arası) aldığım benzin 3 ışık yakıyor.Böylece aynı fiyata daha fazla km yapıyorum.Nasıl oluyor da oluyor anlayamadım.Bu durumu farkeden var mı acaba???

• gösterge ışığı yanarken ne kadar yol yapıldığı değişkenlik gösterdiği için,

ve dijital göstergelerin sağlıklı göstermemesinden kaynaklanan bir durum bu.

ama ;

yakıtı litreyle alıyoruz.yakıt soğukken hacmi daralır.bu da güğndüz ısınan havalarda depoda genleşmişken bize tüketim olarak litre avantajı getirir.

yani yakıtı gece gibi havanın daha soğuk olduğu zamanlarda alırsak bir miktar tasarruf yapmış oluruz diyebiliriz.

bunun hesabını da yapmıştım.değerleri kabul ederek yaptığımda %2(1,5-2,5 arası) gibi bir avantaj sağlıyor.50ltrede yani bir depoda 3 lira falan yapar.

gelen zamlar bunu bile düşündürtüyor insana..
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre.

gösterge ışığı yanarken ne kadar yol yapıldığı değişkenlik gösterdiği için,

ve dijital göstergelerin sağlıklı göstermemesinden kaynaklanan bir durum bu.

ama ;

yakıtı litreyle alıyoruz.yakıt soğukken hacmi daralır.bu da güğndüz ısınan havalarda depoda genleşmişken bize tüketim olarak litre avantajı getirir.

yani yakıtı gece gibi havanın daha soğuk olduğu zamanlarda alırsak bir miktar tasarruf yapmış oluruz diyebiliriz.

bunun hesabını da yapmıştım.değerleri kabul ederek yaptığımda %2(1,5-2,5 arası) gibi bir avantaj sağlıyor.50ltrede yani bir depoda 3 lira falan yapar.

gelen zamlar bunu bile düşündürtüyor insana..
    yakıtımızı soğuk havada alalım arkadaşlar yoksa olmayacak boyle
  • Gece alacaksın. gündüz sıcakta benzin buharlaşır
  • quote:

Orijinalden alıntı: shener

Alıntıları Göster
    Akaryakıt istasyonları duymasın, pompaya ısıtıcı takarlar yoksa.
    quote:

Orjinalden alıntı: shener

• quote:

Orijinalden alıntı: BARlŞ

Akaryakıt istasyonları duymasın, pompaya ısıtıcı takarlar yoksa.
    quote:

Orjinalden alıntı: shener

Alıntıları Göster
    walla bu zamlarla benzin menzin alınmaz aslında; 3.09 olmuş litresi neyini konuşuyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: shener

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    birde sabah erken saatlerde alınan yakıtlardaki biraz daha temiz olduğunu yakıttaki tortı ve pisliğin dibe çöktüğünü gündüz daha doğrusu yoğun yakıt satışının olduğu saatlerde pompanın sürekli çalışmasıyla tortu ve pisliğin karıştığını biryerlerde okumuştum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cncrd

birde sabah erken saatlerde alınan yakıtlardaki biraz daha temiz olduğunu yakıttaki tortı ve pisliğin dibe çöktüğünü gündüz daha doğrusu yoğun yakıt satışının olduğu saatlerde pompanın sürekli çalışmasıyla tortu ve pisliğin karıştığını biryerlerde okumuştum

Alıntıları Göster
    sineğin yağı böyle hesaplanıyor demek :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: okyaypay

Alıntıları Göster
    Ben daha öncede söyledim ve uyguluyorum da hesabını bilen gece alır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shorin

Alıntıları Göster
    fizik kuralarına göre gece almak mantıklı ulan neleri hesaplıyoruz ya millet cheerokie nin depoyu 3.5$ a dolduruyor biz burda kıvranıyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shorin

Alıntıları Göster
    +1katılıyorm sana
    quote:

Orjinalden alıntı: Shorin

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: okyaypay

Kardeş sinek can çekişiyor ,mundar olmasın diye yapıyoz
  • quote:

Orijinalden alıntı: TUNERBOY

fizik kuralarına göre gece almak mantıklı ulan neleri hesaplıyoruz ya millet cheerokie nin depoyu 3.5$ a dolduruyor biz burda kıvranıyoruz

Alıntıları Göster
    Haklısın abi ama napalm bizi bu duruma düşürenler utansın benzinin litresi 3.02 vayy be dünyanın neresnde var acaba böyle bişe yazık ya
    quote:

Orjinalden alıntı: TUNERBOY

• quote:

Orijinalden alıntı: Contranarya

Haklısın abi ama napalm bizi bu duruma düşürenler utansın benzinin litresi 3.02 vayy be dünyanın neresnde var acaba böyle bişe yazık ya
    quote:

Orjinalden alıntı: TUNERBOY

Alıntıları Göster
    "biterken" desem komik olur mu?

İşte dizel motorun bir üstünlüğü daha. Günün her saati yakıt alabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xbagci -- 4 Temmuz 2006; 16:00:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xbagci

Alıntıları Göster
    Dizel sıcakta genleşmiyor mu?
    quote:

Orjinalden alıntı: xbagci

Edit: "1 mesaj daha yazarsam *** yüzbaşı oluyorum, yaşasıın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARlŞ -- 4 Temmuz 2006; 16:06:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BARlŞ

Dizel sıcakta genleşmiyor mu?
    quote:

Orjinalden alıntı: xbagci

Edit: "1 mesaj daha yazarsam *** yüzbaşı oluyorum, yaşasıın

Alıntıları Göster
    e oldu olacak gezmek içinde akşam saatlerini bekleyin hava serinlesin
    birim hacimdeki oxy. miktarı artsın arabanın çekişi artsın daha az yakın :)

• quote:

e oldu olacak gezmek içinde akşam saatlerini bekleyin hava serinlesin
    birim hacimdeki oxy. miktarı artsın arabanın çekişi artsın daha az yakın :)

Alıntıları Göster
    ne farkeder ki..öyle de olsa böyle de olsa alacağız benzini başka çare yok...ben ufak tefek hesaplardan vazgeçtim..bende tek hesap var..her zaman depo full...10 ytl de olsa 50 ytl de olsa benzincinin önünden geçerken dolduruyorum depoyu..böylece zamdan daha az etkileniyorum..(bu karşılaştırma benzin ışığı yanan ve yarın alırım deyip o gece %10 zammı yiyen bir vatandaş ile saat 18:00 de depoyu fulleten ve zamdan etkilenmeyen tarafım arasında yapılmıştır )

• quote:

Orijinalden alıntı: türbülans

ne farkeder ki..öyle de olsa böyle de olsa alacağız benzini başka çare yok...ben ufak tefek hesaplardan vazgeçtim..bende tek hesap var..her zaman depo full...10 ytl de olsa 50 ytl de olsa benzincinin önünden geçerken dolduruyorum depoyu..böylece zamdan daha az etkileniyorum..(bu karşılaştırma benzin ışığı yanan ve yarın alırım deyip o gece %10 zammı yiyen bir vatandaş ile saat 18:00 de depoyu fulleten ve zamdan etkilenmeyen tarafım arasında yapılmıştır )

Alıntıları Göster
    öğle sıcağıymış buharlaşırmış hepsi hikaye.....
    benzine zam gelecek haberi duyuldumu depo fullenmelidir hemen.....

• quote:

Orijinalden alıntı: türbülans

Alıntıları Göster
    En iyi vakit sabahın erken vakitleri. Yani dabah 7 civarı veya daha erken. Nedenine gelince tankların en soğuk olduğu, haliyle benzinin en fazla yoğunlaşmış olduğu saatler bu saatlerdir. Bilirsiniz istasyonlarda yakıt yer altı tanklarda tutulur. Bu tanklar istasyonda betonun altındadır. Tüm gün boyunca tanklar ısınır ve üzerindeki beton da ısınır. Akşam saatlerinde hava her ne kadar soğuyor olsa da beton altında olan tanklar aslında bir nevi izolasyon içindedir be bunların soğuması çook daha uzun sürer. Haliyle eğer yoğunlaşma avantajından yararlanmak istiyorsanız sabah erken kalkacaksınız. Ama ha bu sadece benzin için geçerlidir. Aynı saatler dizel içinse tank içerisinde olması muhtemel su buharının da yoğuşarak mazota su olarak karışmış olduğu saatlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yilmaz101 -- 4 Temmuz 2006; 21:30:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yilmaz101

En iyi vakit sabahın erken vakitleri. Yani dabah 7 civarı veya daha erken. Nedenine gelince tankların en soğuk olduğu, haliyle benzinin en fazla yoğunlaşmış olduğu saatler bu saatlerdir. Bilirsiniz istasyonlarda yakıt yer altı tanklarda tutulur. Bu tanklar istasyonda betonun altındadır. Tüm gün boyunca tanklar ısınır ve üzerindeki beton da ısınır. Akşam saatlerinde hava her ne kadar soğuyor olsa da beton altında olan tanklar aslında bir nevi izolasyon içindedir be bunların soğuması çook daha uzun sürer. Haliyle eğer yoğunlaşma avantajından yararlanmak istiyorsanız sabah erken kalkacaksınız. Ama ha bu sadece benzin için geçerlidir. Aynı saatler dizel içinse tank içerisinde olması muhtemel su buharının da yoğuşarak mazota su olarak karışmış olduğu saatlerdir.

Alıntıları Göster
    arkaaşlar yaptığınız hesapta küçük bir yanlış var o da şuki benzinin hacmi sıcaklıkla çok çok az bir miktarda değişir. şöyle anlatıyım, diyelim benzin istasyonunun tankında 2 metre yükseliğinde benzin var bu benzinin sıcaklığı 100 derece artıcak olursa tanktaki benzin seviyesi 2,00001 metreye çıkar yani artış 100.000 de bir olur ve takdir edersinizki tank içerisindeki sıcaklık değişimi bu kadar büyük olmaz yani moralinizi bozmak gibi olmasın ama bu şekilde elde ettiğiniz kazanç psikolojik olmaktan öteye gitmez.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.