Şimdi Ara

Necip Fazıl Kısakürek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
6.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Uçan_Depik

Ne kadar Nazım Hikmet ile zıt görüşlere sahip olsalarda. Nazım Hikmet'in de kendi davasına sahip çıktığı için takdir etmiştir. Bir gün Nazım Hikmet'e hapishane ziyaretinde bulunduğunda aralarında geçen diyalog şöyledir ( Galiba "Bab-ı Ali" adlı kitabında geçiyordu emin değilim.)

necip fazıl: "nâzım, benim rejimim olsa seni asardım. fakat bu hiçlik rejiminde –inönü devri- fikirsiz ve imansız insanların seni süründürmesinden müteessirim. onun için ziyaretine geldim."

nazım hikmet: "benim de rejimim olsa, ben de seni asardım. sonra da darağacının başında ağlardım. seni anlıyorum. bil ki bu soylu tarafının daima takdircisi kalacağım."

sende bunu yedin?

muhabbete bak; ben olsam seni asardım fakat kahrolsun inönü seni sadece hapse attı. ama inönü kötü, ben en iyiyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

quote:

Orijinalden alıntı: Uçan_Depik

Ne kadar Nazım Hikmet ile zıt görüşlere sahip olsalarda. Nazım Hikmet'in de kendi davasına sahip çıktığı için takdir etmiştir. Bir gün Nazım Hikmet'e hapishane ziyaretinde bulunduğunda aralarında geçen diyalog şöyledir ( Galiba "Bab-ı Ali" adlı kitabında geçiyordu emin değilim.)

necip fazıl: "nâzım, benim rejimim olsa seni asardım. fakat bu hiçlik rejiminde –inönü devri- fikirsiz ve imansız insanların seni süründürmesinden müteessirim. onun için ziyaretine geldim."

nazım hikmet: "benim de rejimim olsa, ben de seni asardım. sonra da darağacının başında ağlardım. seni anlıyorum. bil ki bu soylu tarafının daima takdircisi kalacağım."

sende bunu yedin?

muhabbete bak; ben olsam seni asardım fakat kahrolsun inönü seni sadece hapse attı. ama inönü kötü, ben en iyiyim.

Bizzat kitabında okudum. Kitabın adı "Bab-ı Ali". Kitapta kendi döneminin sanat camiasından bahsediyor. İsterseniz araştırabilirsiniz. Kendi yazısı neredeyse tam olarak yukarıda yazılan gibidir.

• Necip Fazıl usta bu ülkenin en büyük edebi değerlerinden biridir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.