Şimdi Ara

Neden Age Of Conan değilde WoW'a daha iyi deniyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
9.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: m1ndfre4k

İşte 2010 a giriyoruz ama malesef aoc 2010luk birşey vermiyor bize Verseydi zaten tutulurdu.Sana göre olmayabilir bana göre olmayabilir ama çoğunluğa göre konuşuyorz.Hala diablo warcraft 3 oynayan milyonlarca insan var eurobattle nete göz atarsan biraz.10 15 senelk oynları insanlar alışkanlıktan başka oyun olmadığından değil sevdikleri eğlendikleri için oynuyor.Size göre yeni jenerasyon oyun demek sadece grafik demek.Hatta çok ezdiğimiz knight online nn bile aoctan cok oyuncusu var.Benim pek fazla aocla pvp yapmşlğm yok ama siznde wowda yapmslgnz yok bellki

doğrusu battla.net olacak. eurobattle.net çakma sunucuları olan bi site.
    buda senin ne kadar bildiğini gösteriyor..
    bu arada oyun çok güzel baya pvp yaptım gerçekten kaliteli oyun. atmosferi ve pvpsi çok güzel.
    ancak oyunda hala bir sürü hata bulunuyordu(2 ay önce bıraktım şimdi nasıl bilmiyorum).
    bsde rune of grounding atınca heal basılmaması canıma tak etmiş o yüzden bırakmıştım.
    wowa geçtim bug olduğu zaman hotfixler çıkıyor. çok ilgililer oyunla..
    aocu blizzard çıkarmış olsaydı şimdi dünyanın en iyi oyunu olurdu.......

• Age of Conanı saran, pastel renklerle bezenmiş dünya,tam anlamıyla muhteşem bir manzara ve ortam sunuyor.Ortam okadar gerçekciki, online rpglerde şimdilik eşi zor bulunur.Ayrıca bazı itemler hariç gerek kıyafet tasarımı gerek saldırı araçlarının tasarımıda gerçeğe çok yakın.Karakterlerin özelliklede melee karakterlerin yaptığı skiller,vuruş biçimleri bu gerçekciliğe katkıda bulunuyor.Keza oyunu diğer mmorpglerden ayıran fatality kısımları oyuna muhteşem bir görsel şölen yüklüyor.

WoW'nin grafikleri AoC'den iyi demek objektif olmamak demektir.Göz var nizam var.Oyunu bir oyun havasında değilde bir animasyon film havasında oynuyorum şahsen.

Kombat sistemide orjinal.Bir ricam var pvp yapmadan kombat sistemine kolay-zor,iyi-kötü damgaları vurmayın.Lakin pvede moblarla yada bosslarla DURDUĞUNUZ YERDEN skill kullanma şeklinde kombat yapıyoruz.Ancak pvpde işler bukadar kolay değil.Öyleki eğer rakibin karşısında dönmeden olduğunuz yerde durma şeklinde pvp yaparsanız,etrafınızda fır fır dönen gerçek oyuncuyla,ne çeşit iteminiz olursa olsun baş edemezssiniz.Sizden daha düşük lvl ve daha zayıf itemleri olan oyuncu rahatlıkla sizi öldürebilir.Çünkü bu oyunda karşıya vuruş anındaki kamera açısı,karşınızdaki rakibinizle doğru orantılı gitmiyor.Buda kombonuzun kaçmasına neden oluyor.Bu özellik ilk başlarda yadırganabilir ancak,iyi oyuncu ile acemi oyuncu arasına kocaman bir fark koyuyor.Birde buna kombat esnasında manuel bloklama ekleniyorki,eğer yapılabilinirse çok can yakıyor.Bu manuel bloklamada bildiğm kadarı ile AoC'ye özgü bir hareket.

Oyunun bugları muhabbeti var birde.Vallahi mayıstan bu yana oynuyorum -gerçi bayağı bi zamanı test livede geçirdim-bug filan görmedim.
    Grafikle alakalı sorunla hiç karşılaşmadım.4gb ram ,1gb hd4870 ile raid,10 kişilik pvp kapışmaları dışında full ayarlarda en ufak fps kaybı olmadan rahatlıkla oynumu oynuyorum.Eğerki raidlerde ve kalabalık pvplerde karşı tarafın kullandığı skillerin animasyonlarını gizlersem,yine aynı şekilde rahatlıkla oynuyorum.

Oyunun eksikleri:Severek oynadığım bir oyun ama tabi eksiksiz bir oyun değil.Mmo namına neler değişir bilmiyorum ama,farklı 2 ırkın yapıcak olduğu savaşlardan yoksun bir oyun sistemi var(dı). ...(dı)'yı kullanmamdaki sebep ise gelecek olan yeni yama ile artık uzak doğulular ile avrupalılar kozlarını paylaşacak.
    Bu sıkıntı giderilecek gibi.Bir oyunun fatality kısmı şansa değilde kombo benzeri playerın insiyatifine bırakılsa dadından yenmez bu oyun.Buna bir düzenleme yapılsa,mesela:Karşı tarafın heali %20'de iken fatality vuruşları olsa,bu vuruşlar yapılırken stam yada mana da belkide healde büyük ölçüde kayıplar yaşansa,fatality vuruşları daha zor olsa,yani player ölmek ile öldürmek güdüsü arasında gitse gelse aksiyonun tadına varılmaz.Bu en büyük eksiklik.Bak kafamada yattı.Durun ben bunu offical forumlarda dile getireyim.
    Birde eksiklik olarak meslekler göze çarpmakta.Meslek bazında para kazandırıcı faaliyetler yapmaktayız.Armor yapma,kılıç yapma,efendim gem düzenleme vs.Bunların yanına para askerlik,hırsızlık,kafatası avcılığı gibi daha bi aksiyona dönük meslekler eklense,off,off!

AoC bu hali ile oyuncularına gerçekci bir dünyada,gerçekci şekillerde,kafa kesmeyi,kol kesmeyi,kalp sökmeyi,rakibini öldürüp karşsında haykıra haykıra gülmeyi,hatta yellenmeyi, anlıyacağınız barbar Conanın dünyasına yakışan barbarlıkları sergilemeyi vaad ediyor.Eğer ecünlü gibi karakterlerden sıkıldıysanız,tuşa bas iteminde kuvvetli yenersin tarzı dövüşlerden bunaldıysanız,canınız kana doymak harbiden kana doymak istiyorsa Conan ve bizler sizleri aramızda ağarlamaktan onur duyarız.

SAYGI ve SEVİGİLERİMLE

• Arkadaşlar kavga etmeyin zevk meselesidir. Tartışmaya gerek yok. Herkes kendine güzel gelen oyunu oynar. WoW unda Conanında kendine has güzel bir hikayesi var. Kendisine has grafikleri ve oyun sistemi var. Blizzard yaptı mı güzel yapıyor hatta yeni çıkaracağı mmorpg nin de güzel olacağından hiç şüphem yok. Ama şu sıralar AoC nin beni tatmin ettiği kadar etmiyor.
  • gördüğüm buglar

1-aoc official forumlarında aocQS diye bi program var bazı güzellikler,kolaylıklar sağlıyor launcher açılmadan oyuna girmek gibi.
    ben o program sayesinde patch kurmadan oyuna girdiğimi biliyorum ki böyle bi bug f2p oyunlarda bile olmuyor.

2-atın üstünde oyundan düştüğünüzde ata ayakta binerek başlıyorsunuz ve atın üstünde istediğiniz skilli kullanıyorsunuz. atın verdiği hızlı koşma özelliğide koybolmuyor.
    bunun yanı sıra çok daha uzun zıplıyosunuz.

3-ranger moblar bazen duvarların içinden saldırabiliyor.

4-bsde RoG atınca heal basılmıyor.

bunlar benim oyunu bırakmama sebep olan buglar. 2 ay öncesinin buglarıdır belki düzelmiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: oldmember

mindfreak buraya knight online a kadar indigin icin sana cevap yazmaya gerek bile görmüyorum cunku saka gibi seyler yaziyorsun. Siz wowda pokemon quesleri yapip pokemonlari öldürmeye devam edin. 2008 yilinda yazdigim bir yazi , birseylerle konuscaksaniz sizde benim gibi detayli bir anlatim - cevap yazinki anliyalim. ki senden bunuda beklemiyorum az sonra ko dan baslar sro free 2 play oyunlara kadar ineriz

Ayrica bir oyunu fazla kisinin oynamasi onun iyi-kaliteli oldugu anlamina gelmez.

O kadar değil
    İki oyun da çok güzel ama Age of Conan daha çok FRP gibi geliyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: [DOTA]Wonder_kiss

AOC paralımı baslıcamda

Evet paralı ama şimdi funcom bi kampanya başlatmıştı 20 lvl sınırlı oynama süre sınırı yok trial denemek istersen bi bak.
  • selamlar arkdaslar bu oyunu deneyebiliyormuyuz yoksa satın almam mı gerekıo. deneme sürümü warmı 15 gün falan
  • quote:

Orijinalden alıntı: manowar2401

selamlar arkdaslar bu oyunu deneyebiliyormuyuz yoksa satın almam mı gerekıo. deneme sürümü warmı 15 gün falan

20 lvl a kadar deniyebilirsin. Almana gerek yok

Bu arada bir video paylasayim Siege dan =) 48x 48 kale kusatmasi , kaleyi fetihetme falan fistan =)

http://www.youtube.com/watch?v=6XDzZaAXEJQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viik -- 29 Aralık 2009; 16:02:06 >

• World of Warcraft ın grafiği tamamen tarz ile alakalı bence.Yoksa koskoca blizzard dünyanın en çok oynanan oyununa neden dx10 dx11 desteği verip grafikleri coşturmasınki.Wow neden ön planda çünkü şu dk dan sonra çıkan oyunların %60 ı arayüzünden tut gameplayine kadar wow özeniyor.Ha iyikide biri çıkıp druid diye bir class yapmıyor :)."Ben Bildiğimi Okurum" lafını kullanmak çok anlamlı olur bu konuya :).

Bütün bunları geçersek.
    Tam gaz wow oynadım biraz ara vermek istiyorum hazır account ta donuk vaziyette iken.Birkaç oyuna baktım p2p birkaç oyuna Vanguard - Saga of Heroes.Lord of the Rings gibisinden falan.Ama bir arkadaşımda Age of Conan'ı söyledi şuan iniyor launcherda sadece cancel seçeneği var olurda bir aksilik çıkarsa umarım boşa gitmez.İlk baş trial denemek istiyorum.

Sistemim
    Intel c2d e8400 3.0,3gb ram,Radeon hd4850 ekran kartı.. Yeterli olduğunu varsayıyorum.

Age of conanı full oynamak istersem.Bana kaç kutuya patlıcak? Kutunun tanesi ne kadar? ve kutuyu alınca 1 ay hediye gelicekmi ayriyetten izmirde oturuyorum Vatan Bilgisayarda yada D&R da bulabilirmiyim.

• @Majestyca:

Anladığım kadarı ile oyunun clientini indiriyorsun.Eğer oynamak istersen hiçbir dvd almadan o client üzerinden oynamaya devam edebilirsin.Kutulu versiyonunda 1 aylık ücretsiz oynama hakkı var diye biliyorum.Ancak en son 50tl civarı bişeydi.Yani clienti çektiğin için 1 aylık bedava kullanım maksatlı kutu almayacağını varsayarsak, 25tl civarı bir ödeme ile aylık oyun oynama hakkını kazanırsın.

Oyunu ilk indirdiğinde 14gb yer kaplıyor olucak.Ancak mapler açıldıkca 24gb civarı bir miktara ulaşacak.
  • Triali yükledikten sonra 20 lwl e kadar beleş kasabiliyorsun
    Sonrasında devam etmek istersen ilk ay için 20avro alıyor.En uygun üyelik 85 avro 12 aylık paket.
    Oyuna başlayalı 15 gün oldu Crom serverinde KAniJe guildi ile 72lwle ulaştım.
    saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Majestyca

World of Warcraft ın grafiği tamamen tarz ile alakalı bence.Yoksa koskoca blizzard dünyanın en çok oynanan oyununa neden dx10 dx11 desteği verip grafikleri coşturmasınki.Wow neden ön planda çünkü şu dk dan sonra çıkan oyunların %60 ı arayüzünden tut gameplayine kadar wow özeniyor.Ha iyikide biri çıkıp druid diye bir class yapmıyor :)."Ben Bildiğimi Okurum" lafını kullanmak çok anlamlı olur bu konuya :).

Bütün bunları geçersek.
    Tam gaz wow oynadım biraz ara vermek istiyorum hazır account ta donuk vaziyette iken.Birkaç oyuna baktım p2p birkaç oyuna Vanguard - Saga of Heroes.Lord of the Rings gibisinden falan.Ama bir arkadaşımda Age of Conan'ı söyledi şuan iniyor launcherda sadece cancel seçeneği var olurda bir aksilik çıkarsa umarım boşa gitmez.İlk baş trial denemek istiyorum.

Sistemim
    Intel c2d e8400 3.0,3gb ram,Radeon hd4850 ekran kartı.. Yeterli olduğunu varsayıyorum.

Age of conanı full oynamak istersem.Bana kaç kutuya patlıcak? Kutunun tanesi ne kadar? ve kutuyu alınca 1 ay hediye gelicekmi ayriyetten izmirde oturuyorum Vatan Bilgisayarda yada D&R da bulabilirmiyim.

http://www.sendit.com/games/platforms/pc/age-of-conan/9963840.html?switchcurrency=EUR

Kargo dahil 9,8 euroya alabilirsin , free shipping var. Gelmesi biraz sürer ...

Free Trial ile biraz dene , seversen devam et =)

• Oyun indi rardan çıkarttım kurma aşamasına geçicem ilk ay 20€ demişsin.Her ay öyle ise baya tuzlu :D 40tl eder :D
  • Oyunun aylık ödemesi 13 euro 12 aylık en karlısı tabi o kadara paran varsa :D
  • 150€ ile şirket kurulmuyor araba alınmıyor :D.Param var elbette 12 ay oynayacağım kesin mi değil :D
  • Age of conan oynamadım ama WoWda sevdiğim çok iyi özellikler var.Örneğin:
    1)Irk ayrımı yapmak direk ban sebebidir.Hatırlarım şöle bi olay geçmişti arkadaşlarla oynuyorduk euro 2008 avrupa kupasında Türkiye çok iyi başarılar ettiğinde bizle dalga geçmişlerdi ancak geçenlerin hepsinin acountları silinmişti
    2)Herkes grafiklere laf etmiş ama WoW bence o muhteşem çizim havasındaki grafikleriyle meşhurdur.
    3)Eğer siz GM ye birşey danışmak zorunda kalırsanız bir şey yolluyorsunuz.45 dk içinde cevap vermek zorunda eğer bu olay tekrarlanırsa gm görevden alınmaya kadar giderki en sevdiğim şey budur.
    4) Age of Conanın haritası nasıldır bilmiyorum(birisi koyarsa sevinirim)ancak Wowun haritası öle binekle felan gezinmez çünkü bitmez 2 ayrı dünya tekinde 3 kıta her kıtada büyük 20 ye yakın bölge diğer dünya yanşlış hatırlamıyorsam 5 büyük bölgeye ayrılmıştır.Buda yetmezmiş gibi koskoca su altında bile şehirler vardır ki öle hafife alıncak küçük şeyler değil.
    5)Çoğu online oyunda azdır daha doğrusu hiç(sanırımyüzüklerin efendisi online da var) görmedim konu
    ilerliyor.Bir pachte bakıyorsunuz troller ele geçirmiş bölgeyi diğer pachte bakıyorsunuz başka şeyler olmuş.
    Bİrde birşey daha Age of conanda hareketli gölge varmı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Húrin -- 13 Ocak 2010; 21:09:03 >

• @Elenhaire arkadasim hic bir oyunu denememissin , yinede yazmissin :D Gecmisteki postlari oku sorunun cevaplari var.
  • Hiç bir oyunu denememişim.Evet denemediğim çok az oyun var onlardan biri age of conan olduğu içinmi hiç bir oyunu denemedim.
  • Neden AoC ile WoW kıyaslanıyor anlayabilmiş değilim??? Yaptığım araştırmalardan ve forum sitelerindeki bilgilerden anladığım WoW'un AoC ile kıyaslanmasının saçma olduğudur. Bir kere grafik yapıları birbirinden çok farklı. AoC, gerçekçilik boyutunu zorluyor; WoW ise daha anime tarzında. Oyunların içerikleri ve oynanış sistemleri birbirinden çok farklı.

Bana göre diğer online oyunların yanında AoC, oynanış olarak biraz zor. Alışmak için zaman gerekiyor. Herkesin dilinden düşmeyen bug sorunları da bende çok fazla mevcut değil. Onu da artık bu kadar güzel bir oyunda biraz kusur olur diyerek umursamıyorum. Ya da oyunu çok sevdiğim için aralarda beklemek beni rahatsız etmiyor. Buglardan şikayet eden çoğu arkadaşım, diğer oyunlara geçiyorlar ama sonunda dönüp dolaşıp yine AoC’a geliyorlar. Kimse kızmasın ama şu tartışmasız bir gerçek ki Conan Dünyası, diğer oyunlarla kıyaslanamayacak kadar gerçekçi bir atmosfere sahip. Eğer aradığınız grafik kalitesiyse ve de iyi bir sisteme sahipseniz başka oyun oynamayın derim.

Şunu da belirtmeliyim ki, oyunseverleri çeken sadece grafik ya da içerik olmamalı. Bir şeyleri kıyaslarken sadece bunlar göz önüne alınmamalı. Binlerce kişinin olduğu bir oyunda grup dayanışması, arkadaşlık ve beraber ortalığa dehşet saçıp, keyifle eğlenmek bazen tüm oyun yapısını irdelemekten daha ön plana geçebiliyor. AoC’ta bir kayanın tepesinde 1 saat oturup ventten muhabbet ettiğimi de bilirim.

Sonuç olarak, 2 oyunu bu kadar birbirine çarpmaya gerek yok. Kim hangi oyundan keyif alıyorsa onu oynasın; ondan keyif alsın.

• Var demek ki bir bildikleri ...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.