Şimdi Ara

Neden Android receiver almalı yada almamalı ! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    millet 4k arayışında iken 1080 ile 720p eşit dersen sana sadece gülerim.
  • epuye E kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle arkadaşım. Dereyi görmeden paçayı sıvamamak lazım.
    Onlarca model Android DVB denedim. tamamı hüsran.
    Eğer olay TVbox ise . Win TVbox üzerine yoktur.
    Ekonomi yetersiz ise en ucuzundan Android ve emulu bir uydu alıcısı işi bitirir.
    Maceraya gerek yok.
  • Aşağıdaki tablolanmış resimlerde görüldüğü üzere,

25 kare/saniye 1080i video daha az band genişliğini işgal etmektedir.

Neden Android receiver almalı yada almamalı !

Neden Android receiver almalı yada almamalı !

===============================

Video'ların netliği konusu ise, kameraların kaynaktaki çekim çözünürlüğü ile direkt ilişkilidir !

Daha açık anlatımla;

Kaynak kameramız; 720p ise, bu video stüdyo ortamından 50 kare/saniye 720p olarak upstream ediliyorsa, videomuzun görüntü kalitesi, ancak kaynak kameranın çekim kalitesi kadardır. Yani 720p kadardır.

Kaynak kameramız; 720p ise, bu video stüdyo ortamından 25 kare/saniye 1080i olarak upstream ediliyorsa, videomuzun görüntü kalitesi, ancak kaynak kameranın çekim kalitesi kadardır. Yani 720p kadardır.

Kaynak kameramız; 1080p ise, bu video stüdyo ortamından 25 kare/saniye 1080i olarak upstream ediliyorsa, videomuzun görüntü kalitesi, ancak kaynak kameranın çekim kalitesi kadardır. Yani 1080p kadardır.

Hasılı; İnterlaced görüntüyü üst üste bindirerek daha kaliteli video elde etmek mümkün değildir.

================================

25 kare/saniye kullanımı ile band genişliğinden tasarruf edilmesine gelince;

Yukarıda 2nci resimdeki tasarrufa ilaveten, ayrılmış frekans içinden akıtılan( stream ) video'nun yoğunluğu ne kadar büyük ise, bir sonraki frekansa baskı ve karıştırma yapmaması için yeteri kadar boşluk konulur. Bunun da bir hesabı var. Ancak o konuya girip te konuyu amacından iyice uzaklaştırmayalım.

İşte 720p 50 kare/saniye video, ayrılan frekansı kullanırken, sağında ve solundaki frekans sahasına daha çok baskı yapar. Frekansı planlayanlar bunu bildikleri için, iki frekans arasında daha büyük boşluk bırakırlar.

1080i 25 kare/saniye video ise, ayrılan frekansı kullanırken, sağında ve solundaki frekans sahasına daha az baskı yapar. Dolayısıyla iki frekans arasında bırakılacak boşluk daha azdır.

Yani, 25 kare/saniye ile video upstream edilmesi, frekanslar arasında daha az boşluk bırakılmasına avantaj sağlar. Dolayısıyla band içinde daha çok frekans kullanımı mümkün olur. Daha çok frekans kullanımı demek, daha fazla kanal sığdırılması demektir.

Hasılı; 25 kare/saniye ile daha az band genişliği kullanımı + 25 kare/saniye ile frekanslar arasında daha az boşluk bırakılması avantajlarını topladığımızda, interlacing işlemi, uydudan yayın aktarımlarında maliyet avantajı sağlar. Maliyet avantajı nedeniyle de, video'lar uyduya çıkarılmadan önce, stüdyo ortamında interlaced video'lara dönüştürülür.

• Farklı şeyleri sevip kullanan insanlar illaki iki mesaj sonra kavga ediyorlar.
    İnsanlar fikrini söyler hepsi bu.
    Ben bir kaç gün önce bir arkadaşa Hiremco Turbo İptv Plus aldım. Fiyat iptv yazılımı dahil 390 TL 6 taksit.
    Bu fiyata harika. **** çalışmadı (dns değişmesi lâzımmış) arkadaş umursamadı.
    Bir başka beğenmediğim yönü resim kalitesi orta seviye.
    Onun dışında youtube, İptv, TürkVod, free iptv vs mükemmel çalışıyor takılma, donma yok.
    Arkadaşa verdim mutlu mesut kullanıyor.

Birde S11 aldım isyeyen başka arkadaşa o dahada güzel. Yazılan hiçbir sorunla karşılaşmadım.
    Hiçbir cihazda free hediyeleri ile ilgilenmedim.
    Sadece her iki cihazdada arada free ler sorun çıkarıyor.

Hiremco için youtube için almayın yaramaz bir çok videoyu bulamaz dediler. Külliyen yalan. Bütün izlediğim videoları buldum.
    Youtube sadece çözünürlük değiştirmek yok.
    Amma Türkvod içindeki Youtube 'de çözünürlük değişiyor.
    Hesabınızıda tanıyormuş.
    Ucuz orta seviye (veya orta üst seviye) görüntü yeterli Netflix yok uyar derseniz alın kullanın.

S11 'de şimdilik idare eder tek sorunu (gördüğüm) free kısmı. Başka hiçbir problem yok.
    Yarın olur bilemem.

Ben daha hiçbir şey almadım.
    Ama me alacağıma karar verdim. Uydu olmayacak sadece internet üzerinden çalışan bir cihaz.
    %80 şimdilik android olacak gibi.
    Vu+ veya Octagon 'da olabilir. 😂

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ydeepababy

Sen çok bildiğini zanneden ulema takımındansın galiba.
    Sen hala enigmanın bittiği iddisındasın
    Benim iddiam sen Enigmanın "E" dahi bilmiyorsun.

Sana vede foruma yalan borcum yok.
    Şu anda dm800hd 3 makinada, Meoboot ile Blachole v2.17 den OpenPli v6.1 kadar tamı tamına 8 enigma dağıtımı çalıştırıyorum.

Hiç birisinde donma kasma yeşil ekran olmaz. Senin maksadın Enigmaya çamur atmak.
    Saygılı olsan işi bilenlerde bir şeyler öğrenebilirsin.

IPTV Çoğu gider yurt dışından alır dağıtır.
    Almanya Rusyadan binlerce server dağıtıcısı var. Son bir tiyo vereyim Aliexpress baya bir server pazarlıyor.

Elimin altında onlarca server var.
    fr dn tr ye . en azda 20 android dvb aldım sattım.
    Sen gelirken biz bu işi 3 sene önce bıraktık.

Alsana iptv üç ekran alıntısı.

ohooo işi iyice s...k yarışına soktun. cine 5 lerden bahsediyorsun verdiğin cevap ergen gençler gibi . Enigma kötülüyormuşum Android benim babamın malı değil enigmada senin dayının malı değil. bana ne falandan filandan. Kullanıcıyı ve kendimi en mantıklı çözüme ulaştırmaya çalışıyorum.

iptv çamur kötü donuyor dedin yukarıda kabak gibi . Yok öyle birşey arkadaş. Adam gibi server al benim gibi herif sana bütün dünyanın şifreli platformunu en az 3000 kanal( pazarlama kanalları değil haaa ) evine ayda 15 liraya versin. çanakla lnb ile şu uyduyuda göreyim diye uğraşmadan.(yıllık üyelikle ayda 15tl)
    sonrada gelmişsin bana ip tv yi yok orası satarmış iptv yok burası ondan alırmış.yahu bize ne.sonuca bak.. Enigma tek seçenek olmaktan nasıl çıktıysa iptv de tüüü kaka olmaktan çıktı. uyan diyorum yok efendim enigma sevmezmişim

Ben bütün söylediklerimi özetleyeyim sana son defa: Bir şahıs diyorum iyi işlemcili android 7 box ile güzel bir ip tv alsa evine diyorum, güzel olmazmı diyorum , hem mükemmel mediaplayer özelliğini kullansa ,ne bilim iso dosyalarını bile oynatsa , format farkı gözetmeksizin her filmi oynatsa diyorum,altyazı desteği ayrıntılı olsa diyorum, passtrough ile ses sistemine gönderse diyorum sesi dts ses alsa diyorum ses sisteminden, bu android box da internetini açıp internette hızlı bir şekilde dolansa sitelerdeki filmleri sorunsuz açsa diyorum, youtube açsa , android boxlarda en iyi verim aldığın airmouse lu klavyeli kumandası olsada kullansa diyorum, bu kumandaların öğrenebilme özelliğini kullanıp evdeki diğer aletlerin (tv gibi) onlarıda tek kumandadan kontrol etse diyorum, aynı zamanda ceptelefonundan uygulamasından aleti kontrol etse diyorum, üstüne bu android box dlna , apple airplay miracast desteklese gerektiğinde cep telefonunun ekranını hemen android boxa gönderse yani tv ye atmış olsa diyorum ,googleplayden oyun indirip kursa elindeki kumanda ile air özellikle olduğu için direksiyon gibi kullanıp oyun oynasa çocuklar oynasa diyorum, canı isteyince hemen bir çırpıda iptv ye geçse bütün dünyanın şifreli platformları elinde olsa( turknet kotasız 25mbit interneti olduğunu var sayıyorum) ,yada benim için önemli olan bir tuşla google playden indirdiği bir app ile sitenin oyun parkındaki ipcam e bağlansa çocuğunu oturduğu koltuktan kontrol etse diyorum, dvb uydu yayıncılığnda sıkıntı varmış onuda idare edecek kadar geliştirseler , bazen acil durumda oraya göz atarsın , diyorum ......diyorumda kime diyorum

aldığım cevap enigma düşmanısın.iptv çamur ,donuyor, pişmanlıktır, android uzak dur...kumandaları birleştirdik tek kumanda yaptık ona bile aldığım cevap 3 kumandayı verimli kullanmayı bilemedin .

istersen 4k maçlar için serverde var merak etme.benim maçla işim yok 1080 aldım.tv de 1080p.ihtiyaca göre. 4k sisteme geçeyim dünya geçsin ip tv ona ayak uydurmayacakmı sanıyorsun.
    ------------------------------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.o.T.u.S -- 29 Ekim 2018; 21:38:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Saint Ralph

Farklı şeyleri sevip kullanan insanlar illaki iki mesaj sonra kavga ediyorlar.
    İnsanlar fikrini söyler hepsi bu.
    Ben bir kaç gün önce bir arkadaşa Hiremco Turbo İptv Plus aldım. Fiyat iptv yazılımı dahil 390 TL 6 taksit.
    Bu fiyata harika. **** çalışmadı (dns değişmesi lâzımmış) arkadaş umursamadı.
    Bir başka beğenmediğim yönü resim kalitesi orta seviye.
    Onun dışında youtube, İptv, TürkVod, free iptv vs mükemmel çalışıyor takılma, donma yok.
    Arkadaşa verdim mutlu mesut kullanıyor.

Birde S11 aldım isyeyen başka arkadaşa o dahada güzel. Yazılan hiçbir sorunla karşılaşmadım.
    Hiçbir cihazda free hediyeleri ile ilgilenmedim.
    Sadece her iki cihazdada arada free ler sorun çıkarıyor.

Hiremco için youtube için almayın yaramaz bir çok videoyu bulamaz dediler. Külliyen yalan. Bütün izlediğim videoları buldum.
    Youtube sadece çözünürlük değiştirmek yok.
    Amma Türkvod içindeki Youtube 'de çözünürlük değişiyor.
    Hesabınızıda tanıyormuş.
    Ucuz orta seviye (veya orta üst seviye) görüntü yeterli Netflix yok uyar derseniz alın kullanın.

S11 'de şimdilik idare eder tek sorunu (gördüğüm) free kısmı. Başka hiçbir problem yok.
    Yarın olur bilemem.

Ben daha hiçbir şey almadım.
    Ama me alacağıma karar verdim. Uydu olmayacak sadece internet üzerinden çalışan bir cihaz.
    %80 şimdilik android olacak gibi.
    Vu+ veya Octagon 'da olabilir. 😂
    Aynen sanki bende o kafadayım. spybox özellikle takibimde.uydu kanallarında bazen ses sorunu ve iptvde herhangi bir kanalı buketin içine alma konusu çözülürse tadından yenmez gibi. ama biri son güncelleme ile iptv den bir kanal favoriler arasına alınıyor demiş.araştırmak lazım.çünkü benim için önemli .enigmada o özellik büyük kolaylık.normal dvbs kanalları arasında giderken ip tv kanalına geçiyor sonra devam ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: L.o.T.u.S

Aynen sanki bende o kafadayım. spybox özellikle takibimde.uydu kanallarında bazen ses sorunu ve iptvde herhangi bir kanalı buketin içine alma konusu çözülürse tadından yenmez gibi. ama biri son güncelleme ile iptv den bir kanal favoriler arasına alınıyor demiş.araştırmak lazım.çünkü benim için önemli .enigmada o özellik büyük kolaylık.normal dvbs kanalları arasında giderken ip tv kanalına geçiyor sonra devam ediyorum.

Uydu ile hiçbir işim yok.
    Amacım internet üzerinden.
    İptv, Youtube, Media player olarak kullanma, tarayıcı, Netflix.
    Şimdi Apple 4K inceliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.o.T.u.S

ohooo işi iyice s...k yarışına soktun. cine 5 lerden bahsediyorsun verdiğin cevap ergen gençler gibi . Enigma kötülüyormuşum Android benim babamın malı değil enigmada senin dayının malı değil. bana ne falandan filandan. Kullanıcıyı ve kendimi en mantıklı çözüme ulaştırmaya çalışıyorum.

iptv çamur kötü donuyor dedin yukarıda kabak gibi . Yok öyle birşey arkadaş. Adam gibi server al benim gibi herif sana bütün dünyanın şifreli platformunu en az 3000 kanal( pazarlama kanalları değil haaa ) evine ayda 15 liraya versin. çanakla lnb ile şu uyduyuda göreyim diye uğraşmadan.(yıllık üyelikle ayda 15tl)
    sonrada gelmişsin bana ip tv yi yok orası satarmış iptv yok burası ondan alırmış.yahu bize ne.sonuca bak.. Enigma tek seçenek olmaktan nasıl çıktıysa iptv de tüüü kaka olmaktan çıktı. uyan diyorum yok efendim enigma sevmezmişim

Ben bütün söylediklerimi özetleyeyim sana son defa: Bir şahıs diyorum iyi işlemcili android 7 box ile güzel bir ip tv alsa evine diyorum, güzel olmazmı diyorum , hem mükemmel mediaplayer özelliğini kullansa ,ne bilim iso dosyalarını bile oynatsa , format farkı gözetmeksizin her filmi oynatsa diyorum,altyazı desteği ayrıntılı olsa diyorum, passtrough ile ses sistemine gönderse diyorum sesi dts ses alsa diyorum ses sisteminden, bu android box da internetini açıp internette hızlı bir şekilde dolansa sitelerdeki filmleri sorunsuz açsa diyorum, youtube açsa , android boxlarda en iyi verim aldığın airmouse lu klavyeli kumandası olsada kullansa diyorum, bu kumandaların öğrenebilme özelliğini kullanıp evdeki diğer aletlerin (tv gibi) onlarıda tek kumandadan kontrol etse diyorum, aynı zamanda ceptelefonundan uygulamasından aleti kontrol etse diyorum, üstüne bu android box dlna , apple airplay miracast desteklese gerektiğinde cep telefonunun ekranını hemen android boxa gönderse yani tv ye atmış olsa diyorum ,googleplayden oyun indirip kursa elindeki kumanda ile air özellikle olduğu için direksiyon gibi kullanıp oyun oynasa çocuklar oynasa diyorum, canı isteyince hemen bir çırpıda iptv ye geçse bütün dünyanın şifreli platformları elinde olsa( turknet kotasız 25mbit interneti olduğunu var sayıyorum) ,yada benim için önemli olan bir tuşla google playden indirdiği bir app ile sitenin oyun parkındaki ipcam e bağlansa çocuğunu oturduğu koltuktan kontrol etse diyorum, dvb uydu yayıncılığnda sıkıntı varmış onuda idare edecek kadar geliştirseler , bazen acil durumda oraya göz atarsın , diyorum ......diyorumda kime diyorum

aldığım cevap enigma düşmanısın.iptv çamur ,donuyor, pişmanlıktır, android uzak dur...kumandaları birleştirdik tek kumanda yaptık ona bile aldığım cevap 3 kumandayı verimli kullanmayı bilemedin .

istersen 4k maçlar için serverde var merak etme.benim maçla işim yok 1080 aldım.tv de 1080p.ihtiyaca göre. 4k sisteme geçeyim dünya geçsin ip tv ona ayak uydurmayacakmı sanıyorsun.
    ------------------------------

Alıntıları Göster
    Senin kelle fena halde karışmış.
    Sana en az 20 android dvb aldığımı onlarca iptv kullandığımı anlatıyorum.
    Örnekler gösteriyorum.

Sen bir tek dvb almamışsın.
    hala lagada lugada.
    Git işine be adam benim laf ebeleri ile işim yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Saint Ralph

Bu mesaj silindi.
    Kapanmış programların adı ne ?
    Yazdıklarınızı açık yazın kafamız bulanmasın.
  • ydeepababy kullanıcısına yanıt
    Beninde senin gibi eski kafa gara şanzuman tiplerle işim olmaz. Enigma ve Windows mediaplayerin ve bol kumandalarınla sana mutluluklar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Saint Ralph S kullanıcısına yanıt
    Ne yasağı yav. Sanki telegramdan IŞIT paylaşımı yapacaksın.
    Telegram mışş
    İki kelime yazmakla kimse seni gammazlamaz.
    Benim telefonlarım her an dinlenir. 5 sene infazım var.
    Telefonumdan yaptığım paylaşımları düysan dudağın uçuklar.
    Bas git işine
  • L.o.T.u.S kullanıcısına yanıt
    spybox s11 de ip tv ve uydu kanllarını karışık olarak sıraya alabiliyorsun, favori grubu olarak.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.