Şimdi Ara

Neden Benzinli Araca Biniyorsunuz ? (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
308
Cevap
1
Favori
16.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benzinli ama tüplü,dizel gibi motor sesi yok turbo problemi yok ve genellikle kmler daha düşük.

• Hala dizeli ovuyorlar
    Al bi tsi 1.5 litreyle gez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

Kullandıkları motor 2.0 ve üstü kendi.ülkelerinde 1.6 dizel motor tenezzül etmiyorlar.. 2.0 ve üstü dizel alabliyprsanız alın tabii dizelin hakkı odur zaten..

Filolar tabiki dizel çekicek onlar işin ticaretinde para kazanıyorlar... Ticarette dizelin.önü açık ama.bireyselde dizelin işi bitti ..

Almanyada mesela hala Mercedes'in satış rakamlarına bak %50 oranında dizel satıyor ama o %50 dizelin %30 u gene ticari alana satılıyor.. filo,rent, taksi, taşıma falan filan.... Halk satılan araçların %20 sini alıyor ancak..

Dizel ticaride devam eder daha on yıllarca ama bireysel şahsi kullanımda kullanım alanı bitti .. bundan sonra bolcana seneye ve 2022 de hybritler gelicek bir çok dizelci hybrite geçicek ...

vallahi helal olsun size, kendi kendinize kurallar koyup güzel kararlar veriyorsunuz. milletin elindeki dizel arabaları çöpe atıp benzinli araca, yetmedi hibrit araca, yine yetmedi elektrikli araca geçiriyorsunuz. nerede var öyle dünya? duyan da milletin başka derdi yokmuş gibi hibrit araçlarla elektrikli araçları dört gözle bekliyor sanır. daha önce bu konuları konuştuk. yine aynı şeyleri boş yere konuşuyoruz. bakın tekrar söylüyorum, avrupa'da dizel üretimi tamamen bitse bile (öyle bir şey zaten yok, neredeyse bütün markalar hala dizel motorlu araçlar satıyor) dünyanın çoğu ülkesinde olduğu gibi bizde kısa vadede bitme ihtimali yok. nasıl ki hala 20-30-40 senelik araçları trafikte değerlendiriyorsak bu dizel motorlu araçları da trafikte yürüyemez duruma gelinceye kadar 30-40 sene daha kullanırız, merak etmeyin, içiniz rahat olsun.

ha bir de bu benzinci, elektrikçi ya da hibritçi arkadaşlara daha önce çevreyi, havayı korumak istiyorsanız mücadeleye öncelikle termik santrallerle ve hiçbir tedbir almayan sanayi tesisleriyle başlayın diye tavsiyede bulunmuştum. çünkü kontrolsüz sanayileşmenin havaya verdiği zayiat dizel araçların verdiği zayiattan bin kara daha fazladır.

• quote:

Orijinalden alıntı: nebel

vallahi helal olsun size, kendi kendinize kurallar koyup güzel kararlar veriyorsunuz. milletin elindeki dizel arabaları çöpe atıp benzinli araca, yetmedi hibrit araca, yine yetmedi elektrikli araca geçiriyorsunuz. nerede var öyle dünya? duyan da milletin başka derdi yokmuş gibi hibrit araçlarla elektrikli araçları dört gözle bekliyor sanır. daha önce bu konuları konuştuk. yine aynı şeyleri boş yere konuşuyoruz. bakın tekrar söylüyorum, avrupa'da dizel üretimi tamamen bitse bile (öyle bir şey zaten yok, neredeyse bütün markalar hala dizel motorlu araçlar satıyor) dünyanın çoğu ülkesinde olduğu gibi bizde kısa vadede bitme ihtimali yok. nasıl ki hala 20-30-40 senelik araçları trafikte değerlendiriyorsak bu dizel motorlu araçları da trafikte yürüyemez duruma gelinceye kadar 30-40 sene daha kullanırız, merak etmeyin, içiniz rahat olsun.

ha bir de bu benzinci, elektrikçi ya da hibritçi arkadaşlara daha önce çevreyi, havayı korumak istiyorsanız mücadeleye öncelikle termik santrallerle ve hiçbir tedbir almayan sanayi tesisleriyle başlayın diye tavsiyede bulunmuştum. çünkü kontrolsüz sanayileşmenin havaya verdiği zayiat dizel araçların verdiği zayiattan bin kara daha fazladır.

Alıntıları Göster
    Eldeki araclar bir anda cope gidecek diye bir sey yok hocam. Sahinler hala trafikte. Ama 124lerin, 131lerin cogu hurdaya ayrilmis durumda. 5-10 sene sonra sahinlerin sayisi da iyice azalacak vs

Yalniz, binek dizelin surumu kesildi ve daha da kesilecek. Dizeller zaman icinde yok olacak, durum budur. Dizeller bitene kadar da sizin araciniz iki kere motor yer, dert etmeyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 5 yılı geçti benzinli otomatik kullanıyorum. Aracım 36 bin km'de. Fazla kullanmamışım sanırım.

• Ironeagle kullanıcısına yanıt

Arabanin kölesi olmuşsun

Hic mi tatile gezmeye vs gitmedin?

• refleks_22 R kullanıcısına yanıt

Oturduğum lokasyonun sahile olan uzaklığını vs. biliyor musunda böyle konuşuyorsun? Gidiş geliş 35 km yapıyor. Haftada 1 git gel yapıyoruz. Yılda sahile gidip gelmemiz 1700 km yapıyor. Neyi sorguluyorsun çözemedim ben :D

• Lpgli araç kullanıyorum ama lpg-benzin arasındaki performans farkını gördükçe "keşke lpgsiz alsaydım" veya "keşke benzin az daha ucuz olsaydı" diyorum.

Araç linea, dizel daha çok tercih edilse de turbo benzin motordan yana kullandım tercihimi. Dizellerini de tecrübe etme imkanım olduğu için iyiki turbo benzin diyorum. Rampada bayılma yapmaz, sessiz ve atik, perfomans istediğinde performans, tasarruf istediğinde tasarruf. Daha ne olsun?

Turbo benzin candır. Dizel kadar yakıtı az olmasa da, aradaki km/10-15krş farkla daha sessiz, daha performanslı ve bakımı daha az maliyetli olması sebebiyle benzinli araca binmek daha mantıklı geliyor bana.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jocker35

Arabanin kölesi olmuşsun

Hic mi tatile gezmeye vs gitmedin?

Doğrudur çok gezmedim. En uzak gittiğim yer 400 km kadardı. Evim işim arası 1 km bile değil. Büyük bir şehirde yaşamadığım için de çok km yapmadım.

• Adam dizelcilerden para kazanıyor, ama benzinli araç kullanıyor Hayırlı işler

Yılların dizel motor ustası bir tanıdık da, benzinli araç kullanıyordu.

• Dizeli sadece torkundan dolayı tercih ederim

yoksa yakıttan bi karı kalmadı

şuan 2.0 benzinli otomatik impreza kullanıyorum

lpg vs yok

takma ihtiyacıda duymadım

tantanası çok lpgnin

azda yol yaptınmı benim gibi gerekte yok

• Bende kendi deneyimlerimden bahsedeyim, yaklaşık 10 yıl içinde 3 tane dizel arabaya sahip oldum. İlki 2006 palio idi, diğeri 2017 superb prestij ve üçüncüsü ise 2019 tucson. Bunlardan birtek konforundan dolayı superbi tek geçerim ama onun haricinde hiç birinde performans yoktu ki ben uzun yol yaparım. Tucson dizel otomatik hele performans ve şanzıman rezaletti bana göre. Şimdi 3 günlüğüne Ford courier kiraladım, araba berbat performans sıfır, birde tabi konforda olmayınca iyice saçma bir araç olmuş. Bunlar haricinde yeni kasa Honda turbolu hem sedan hem hatchback otomatik, kodiaq 1.5 otomatik ve peugeot 308 1.2 puretech otomatik kullandım hepside çok kral arabalardı. Ne olursa olsun her zaman turbo benzinli araç benim için daha iyidir.

• dizelden sessiz çalışıyor

• An itibariyle dizel arabami sattim.1.4 lpgli rioma tekrar bayadir otoparkta duruyordu.Dizel arabanin pohunu yiyem hem az yakip hem de jet gibi gitmek varken.Artik rampada vites dusurucegiz ne yapalim

• Arabam benzini çok yaksa da Benzinli motorun sessiz çalışması hoşuma gidiyor. Dizel ise gürültülü.

• Wanpo W kullanıcısına yanıt
    Bu dediğinizi ben dizel araba ile de yaşadım. Nasıl bir durum bu ?

• Dizel arabaların kurumu şuyu buyu dpfsi bilmem nesi, lpg ise benzinle çalışması için tasarlanan bir motor farklı bir yakıt vermenin doğru olmadığını düşünmem sebebiyle benzinli araba kullanıyorum. Dizelin gürültüsünüde ayrıca hiç ama hiç sevmiyorum.

• Çünkü lpg ve afr ayari ile benzinden farksiz ama dizelden daha ekonomik kullaniyorum 😄 imza corolla

• quote:

Orijinalden alıntı: Onyargisiz

Çünkü lpg ve afr ayari ile benzinden farksiz ama dizelden daha ekonomik kullaniyorum 😄 imza corolla
    O maksimum arac 80 bin km.ye gelene kadar devam eder hocam.

Sonra her bozulmada sikintinin nereden kaynaklandigini bulmaya calismakla ugrasir ve ayni kalitede ayar tutturmak icin devamli afr.lik olursunuz. Periyodik bakimlara, afr ayari da eklenir. Gule gule kullanin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: autindustry

O maksimum arac 80 bin km.ye gelene kadar devam eder hocam.

Sonra her bozulmada sikintinin nereden kaynaklandigini bulmaya calismakla ugrasir ve ayni kalitede ayar tutturmak icin devamli afr.lik olursunuz. Periyodik bakimlara, afr ayari da eklenir. Gule gule kullanin

Alıntıları Göster

İlk defa LPG'li arac kullanmiyorum hocam bu kadar lpgli corolla kullanan taksiciler de yaniliyor olamaz Allahtan bu isin erbabi candan muhendislik var da insanimiz eskisine gore daha bilinçli lpg ye artik öcü gibi bakilmiyor ayrica 80 bin degil 200 bin km sorun beklemiyorum 200 binde de araca bir subap takilir yola devam 👍

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.