< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Neden Benzinli Araca Biniyorsunuz ? (12. sayfa)
-
-
sessiz ve performansını sevdiğim için, evden işe, işten eve kullanıyorum. tatile çıktığım da acımam doldurur doldurur boşaltırım depoyu.
-
Aynen katılıyorum sana. Aralık 2019 da Dacia Duster 1.0 TCE sıfır aldım. Baz modeli 93000 tl idi. Satış elemanı ile konuşmamda LPG takılabildiğini , hatta Landirenzo ile anlaşmaları olduğunu söyledi. 6500 tl ye motor garantili (ki ben pek içime sinmedi motor garantisi olayı) LPG taktırılabiliyormuş.
Dacia Duster 1.3 TCE modeli ise yaklaşık 7-8 bin pahalıydı. Hemde MTV si 2 katı. Yılda 800 900 artı mtv ödeyecektim. 1.3 alsaydım.
Dacia Duster 1.6 atmosferik ECO-G neden almadım derseniz. +4000 tl 1.0 tce den pahalıydı. hemde ben çok fazla araç kullanacağımı düşünmedim yılda en fazla 10000km diyordum. (ki şuan bile 7000 olmuş. Pandemi nedeniyle pek binemedik ama buda bir etken.)
Ayrıca 1.0 tce 'ye lpg takılabildiği için ilerde ihtiyaç halinde Lpg taktırırım daha ucuza diye düşündüm. Ve şuan aracımın şehirçi ortalama yakıt tüketimi araç bilgisayarında 6.1 lt, gösteriyor. Bende hesaplıyordum her yakıt almamı vs , şimdiye kadar aldığım yakıt ve gidilen km hesapladığımda 0,41 kuruş yapıyor.
ayrıca hem az yakıyor hem mtv si az , hem kaskosu az, hem bakım servis giderleri az.
Evet belki bir dizel gibi tok ve güçlü gitmiyor arabam ancak 1.0 da olsa turbolu ve bastınmı giden bir araç.
-
Ata binmek daha iyi, sizin gibi eşek tercih edenlere saygımız var.
-
Dizel ve benzin litre fiyatı aynı olsaydı, turbo benzinli mi, turbo dizel mi tercih edilirdi? Çoğunluk benzinden yana tercihini kullanırsa, bu tercihin sebepleri "Neden benzinli araca biniyorsunuz?" sorusunun yanıtı olur. 1 litre az yakacağım diye dizel tercih edilir mi? Ben etmem.
-
Belli bir periyodda değil bittikçe yakıt aldığım için etkilenmediğimden biniyorum eğer etkileniyor olsaydım dizel veya lpg düşünürdüm
-
1.6 dizel 130hp ve üstü Türkiye şartlarında en ideal motor bence ama artık vergi dilimiyle o dizeller 280+20 aksesuar 300.000 bandının üzerine geldi. Tüp desen okadar para verip bagajda tüple gezmek bana uymaz.
Yani artık 220 altı bantta dizel otm c segment araç kalmadığına göre en makulü c segmenti benzinli otomatik araca tüpsüz binmek.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fxmaster -- 17 Kasım 2020; 21:6:59 > -
-
Turbo benzin 👍🏻
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yıllık 6000 ile 10000 km arası yol yapıyorum benzinli araç kullanıyorum Allah'a büyük konuşuyorum dizel almam aracıma lpg kesinlikle taktırmam benzinin litresi 15 lirada olsa benzinli araba çok daha keyifli yeterki düzgün devrinde kullan yakmıyor şehiriçi rekorum 6.5 litre daha ne olsun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Literaryy -- 17 Kasım 2020; 22:14:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Daha sessiz, daha rafine, daha sorunsuz, kışın daha cabuk isiniyor, daha performansli vs vs. Saymakla bitmez
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Yine cevre yolundan 60 la gidip 5 litre yakanlar dolusmus.İstanbul trafigine girin bakalim kac yakacak
quote:
Orijinalden alıntı: Wanpo
Yine cevre yolundan 60 la gidip 5 litre yakanlar dolusmus.İstanbul trafigine girin bakalim kac yakacakNe kadar yakarsa yaksın benzin candır mazot ve lpgden iğreniyorum
quote:
Orijinalden alıntı: autindustry
Eldeki araclar bir anda cope gidecek diye bir sey yok hocam. Sahinler hala trafikte. Ama 124lerin, 131lerin cogu hurdaya ayrilmis durumda. 5-10 sene sonra sahinlerin sayisi da iyice azalacak vs
Yalniz, binek dizelin surumu kesildi ve daha da kesilecek. Dizeller zaman icinde yok olacak, durum budur. Dizeller bitene kadar da sizin araciniz iki kere motor yer, dert etmeyin
Alıntıları Göster131lerin cogu hurdaya ayrilmis durumda.
geçen akşam bir tanesi daha kartal sahil yolunda makas atarken kaza yapıp pert oldu,
yanlız anlamadığım şey şöförünü niye kurtardılar o da pert olsaydı keşke, adam iyileşsin gene yollarda tehlike saçmaya devam edecek,
cinayetten/tecavüzden yargılanı af edip, serbest bırakıyorsun, adam uslanmamış gene cinayet/tecavüz ediyor
-
Klimanın keyfini beklemiyorum.. Isıt diyorum anında sıcak, soğut diyorum anında buzzz.
-
Çünkü lpg takip ucuza gezebiliyorum
Ekleme: dizel araca o kadar para vermektense ddf turbo mazot pompasiyla ugrasmaktansa 1.6 atmosferik 132 beygir Japonla cikarim her yola parayla imanın kimde oldugu belli olmaz lpg cimrilikse o mantiga gore dizel daha da cimrilik yani bu bakis acisi yanlis at gözlüklerini kenara bırakmalıyız ha benzinde binenler az km yapiyorsa sorun yok cok km yapiyorlarsa da Allah daha cok kazanc versin ne diyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onyargisiz -- 18 Kasım 2020; 12:46:56 >
Aranızda ne cebinde akreple dolaşanlar varmış yanlız yiyen yanlız ölür uyandırayım sizi allahın cimrileri harcayın şu paraları damatlarınız gelinleriniz çatır çatır yer sonra öbür dünyadan izlersiniz.
Redit.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mariachi@ -- 18 Kasım 2020; 12:10:4 >
Ezbere konuştuğu şuradan belli:
"Dizel bitti, bye bye dizel"
Bu ifade yerine şunu dese:
"10 yıl sonra ticari haricinde dizel motorlu araç satışına izin verilmeyebilir" dikkat çekemeyecekti. Amacı goygoy yapmak.
dogru soze ne denirquote:
Orijinalden alıntı: Mariachi@
Aranızda ne cebinde akreple dolaşanlar varmış yanlız yiyen yanlız ölür uyandırayım sizi allahın cimrileri harcayın şu paraları damatlarınız gelinleriniz çatır çatır yer sonra öbür dünyadan izlersiniz.
Redit.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X