Şimdi Ara

Neden böyle ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar nasılsınız iyisinizdir umarım? Şimdi benim şöyle bir sıkıntım var memleketimde metalurji malzeme mühendisliği okuyorum..Herhangi bir problem yok yemek,para,gezme,arkadaş konusunda...Ancak derslere odaklanma sorunum var istek yok yani açıkcası vizelerim basladı elimde notum yok notları aldık birkaç arkadaştan ancak bu seferde çalısma isteği gelmiyor..Pc karşımda müzik dinleyip duruyorum hep bir hayal aleminde geziyorum..Belli başlı psikolojik sıkıntılarım oldu bir dönem ama aştım yani aştım diyebilirim..Mesela fizik 2 konu karmasık geliyosa hop diyorum ben kaldım bundan artık bütte finalde toplarız..Ama büt final gelince yıne böyle olacak bu durum..Motivasyon videoları izliyorum gaza gelmek için bir süre etkisi oluyor ama sonra yıne sıkılıyorum...Kendime şunu şunu yap şöyle çalıs ileride böyle böyle kendi maaşını alacaksın bak ne güzel çalısman şart gibi telkinde bulunuyorum ama etkisi kısa sürüyor..Okumaktan başka çarem de yok..Ne olacak bu durum beyler var mı tavsiyeniz ciddi anlamda..?

• Özgüvenini yüksek tut, irade kazanmaya bak. Yavaş yavaş emin adımlarla ilerle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: knightsever

Özgüvenini yüksek tut, irade kazanmaya bak. Yavaş yavaş emin adımlarla ilerle.

Tavsiye için sağol hocam..Sorun yani motive olmak konusunda ki sorunum sanırım geçmişe çok takılı kalmak bunu çözmek lazım..Tekrar sağol.
  • Dersleri çok sevmediğin belli ders çalışmayı kendin için ilginç hale getir. Konuları daha farklı şekillerde çalış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Kendime şunu şunu yap şöyle çalıs ileride böyle böyle kendi maaşını alacaksın bak ne güzel çalısman şart gibi telkinde bulunuyorum ama etkisi kısa sürüyor"

bu kafayla tabi çalışamazsın derslerine, verim alamazsın, motivasyon videolarının etkisi kısa sürer.

yaptığın işi sevmen lazım bi kere, derslerine çalışırken okuduğun bölümle ilgili bişeyler öğrendiğin için keyiflenmen daha çok öğrenmek için can atman lazım. sevmiyorsan ileride sevmediğin işi de yapmak pek mantıklı değil, otur etraflıca düşün derim.
  • Her zaman çalıştığın ortamı birazcık değiştir.Masada çalışıyorsan farklı bir yere çek mesela cam kenarı falan güzel olabilir.Masada notların dışında hiçbir şeyin olmasın.Hangi şehirdesin bilmiyorum ama havalar ısındıysa aç camını ferah ortamını kur.Dersi geçmek için çalışıyorsun tabiki ama mezun olduğunda dersi geçmiş olmak kadar dersi öğrenerek,işinin ehli olarak mezun olmak da önemli.Bunun bilincinde olarak çok fazla düşünmeden isteyip istememeyi bir kenara bırakarak otur çalış.Yine olmuyorsa arkadaşlarınla ortak çalışmayı dene.Çağır bir yere hem birlikte çalışın hem muhabbet edin belki daha kolay olur
  • Hocam bölümü seviyorum sadece çalışma isteği gelmiyor içimden çoğu zaman..Kendimi vermem lazım biraz da merak lazım sanırım..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu kızlar niye böyle?
    4 yıl önce açıldı
    ‏‏‎ ‎
    9 yıl önce açıldı
    Neden böyle yapmış olabilir ?
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Taarin T kullanıcısına yanıt
    Tamamdır hocam sagolasın aklımda olacak bunlar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.