Şimdi Ara

neden bunları göze alıyorsunuz? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
1
Favori
2.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bird_hunter

quote:

Orijinalden alıntı: alicaninthemorning

yani diyorum ege tıpta ailemin yanında rahat rahat okuyacağım tıpı, tutulan da bir meslek ama bu kadar çileliyse neden herkes istiyor. herkes idealist olamaz istisnasız.

Evet aynen ben de bunun cevabini ariyorum

bana sorarsan puanın yuksek demekki odtü itü bogazıcınde muhendıslık te yazabılırsın onlardada ıs garrantı para var ama bu muhendıslıklerde daldan dala atlayabılıon doktorlukta oyle deıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: karabelaselo84

quote:

quote:

yani diyorum ege tıpta ailemin yanında rahat rahat okuyacağım tıpı, tutulan da bir meslek ama bu kadar çileliyse neden herkes istiyor. herkes idealist olamaz istisnasız.

bana sorarsan puanın yuksek demekki odtü itü bogazıcınde muhendıslık te yazabılırsın onlardada ıs garrantı para var ama bu muhendıslıklerde daldan dala atlayabılıon doktorlukta oyle deıl

odtü ve itüde elektrik elektronik hariç tüm mühendislikler tutuyor. en yüksek olanı endüstri mühendisliği, onu yazmayı düşünüyordum. çok içime sinmedi o da açıkçası ama bana tıptan daha yakın olduğu açık.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karabelaselo84

quote:

quote:

odtü ve itüde elektrik elektronik hariç tüm mühendislikler tutuyor. en yüksek olanı endüstri mühendisliği, onu yazmayı düşünüyordum. çok içime sinmedi o da açıkçası ama bana tıptan daha yakın olduğu açık.

yani bende seneye muhendıslık yazmayı dusunuyorum tıp eger cok ıstersen tabıkı olabılır ama bana pek zevklı bır ıs gıbı gelmıyor hayatımı sureklı hastanede gecırmek ıstemem ama ıtu odtude muhendıslık okursa bogazıcınde heryerde muhendıs arıyorlar ve mesela bır elektrık elektronık muhendıslıgı ılla kendı meslegını yapmak zorunda degıl baska yerde baska bıseylede ugrasabılıyor muhendıslıkler ıc ıce zaten calısma alanları genıs bana daha zevklı gelıyor acıkcası bogazıcınden mezun olanlar ceo fln oluyor yanı muhendıslıkle bıle ugrasmıo adam

• tıpı yazıcak ve tıp yazıcak birkaç kişiyi elemeye çalışıyor
  • çok ilerisini düşünüp ,ayrıntılarda boğulmayın.6-7 sonra tıpın vaya mühendisliğin durumunun ne olacağını kimse bilemez ya da sizin nasıl bir doktor ve mühendislik olduğunuzu.Geçen sene bende çapa mı hacettepe mi boğaziçi bilgisayar mı bilkent bilgisayar mı yazsam diye döndüm durdum en sonunda tüm zorluklarına rağmen tıpı seçtim.Bir işi yapıyorsan en üstü hedeflemek lazım her zaman ve ben kendimde bunu bilgisayar müh.yapacağımı düşünmüyordum.Bunlar için soyut matematik kafası+algoritma vs.için iyi yaratıcı kafa + biraz da fizik lazımdı(elektronik vs) ben bunları yeterli görmedim kendimde , biyolojiyi ,insan yapısını vs.sevdiğim için seçtim.

Yukarıda ikinizden biri biyolojiyi sevmiyorum falan demiş ,mesala o arkadaş gitsin mühendislik seçsin ,fazla ayrıntılara takılmayın,bir işi severseniz o işi ne türlü zorluklarla olsun yaparsınız ,hadi iyi geceler

• bir arkadaşıma sormuştum. hekime şiddet bu kadar fazlayken, doktorlar emeklerinin karşılığını alamazken, mezun olunca diplomana devletin el koyacağını bilmene rağmen neden seçiyosun tıp diye.
    "başka ne seçeyim?" dedi. "ne bilgisayardan ne elektronikten ne makineden anlarım kaldı ki mühendisliğini mi seçicem... işletme/iktisat gibi konularla da hiç alakam yoktur. ben hayatımı idame ettirmek için ne iş yapayım?" dedi.
    düşündüm, hakikaten tıptan başka uygun bir bölüm aklıma gelmedi onun için...
    bunları göze almanın sebebi kimi zaman için "alternatifsizlik" de diyebiliriz
  • hocam türkiyede sayilidir garanti meslek. E şimdi tibbi da herkes kazanamiyor, bi albenisi var. Doktor doktor ortada geziyorsun. Bunlar güzel taraflari tabi ki. Ablam okuyor ordan biliyorum, devamli çalişman gereken bi bölüm. Zaten seçicekler paradan önce cok calişmayi seviyorlar mi onu sorgulasinlar. e calismayi seviyorlarsa, insan anatomisi ilgilerini çekiyorlarsa ne ala. Bir de üzerine maaşi cabasi. Bana sorarsaniz kazanan seçsin arkadaşim. Türkiyede para kazanmak kolay degil. 50yaşinda adam taş ocağinda maden ocağinda gün yüzü görmeden calisiyor evine bin tl götürüyor. yani özel sektör haricinde ekstrem miktarlarda para kazanmak cok calismak lazim. En azindan doktorluk bilinen bir yol. Siz bakmayin doktorlarin emegimizin karşiligini alamiyoruz demelerine. Gir bakalim bi özele nasil alamiyosun. Sikiya gelmek istemezsen alamazsin tabi ki. Işin özü, calismak istedikten sonra para bol abi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2teyzem ve ailemizde cogu kisi doktor teyzemin arkadslarinida az buz taniyorum tusa nail calisilr gordum teyzem cbu digeri dokuz eylul bitirdi komik taafi dokuz eylul bitiren isine ara verdi cbu bitiren 6.5yil tip+3yilda tus 9.5senesini tipa verdi girdiginde 18yasindaydi simdi 28nerden baksan 30 ne evlendi ne duzen var evet atandi 9eylule gel gor ki3.5yilda asistanligi var uzman olcakta anca alcak 3-4-5milyar hayat mi hayir 35yasina gelcek 5milyari olcak aama elin herseyiyle ilglencek sevmysn sirf popim olsun bana zeki desinler diye tip yazan kitleye hep karsiyim o hastaneelerde hastaya ne var ne hastaligin diye bagiran karakter yoksunu insanlara benzeyecekse bir doktor olmasin gercekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selkaya5858 -- 16 Temmuz 2013; 18:02:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selkaya5858

2teyzem ve ailemizde cogu kisi doktor teyzemin arkadslarinida az buz taniyorum tusa nail calisilr gordum teyzem cbu digeri dokuz eylul bitirdi komik taafi dokuz eylul bitiren isine ara verdi cbu bitiren 6.5yil tip+3yilda tus 9.5senesini tipa verdi girdiginde 18yasindaydi simdi 28nerden baksan 30 ne evlendi ne duzen var evet atandi 9eylule gel gor ki3.5yilda asistanligi var uzman olcakta anca alcak 3-4-5milyar hayat mi hayir 35yasina gelcek 5milyari olcak aama elin herseyiyle ilglencek sevmysn sirf popim olsun bana zeki desinler diye tip yazan kitleye hep karsiyim o hastaneelerde hastaya ne var ne hastaligin diye bagiran karakter yoksunu insanlara benzeyecekse bir doktor olmasin gercekten ki ben eminim sagik devam edicek suphesz ama goruceksnz 10sene sonra kimse tip diye biryerini yirtmayacak cunku tip amele meslegiyle esit olacak o kadar doluyum karakter yoksunu insanlarin tip yazmasina agiz bukmesine

arkadaşım karakter yoksunu falan olduğumuz yok, doktorluğu kabullendikten sonra kimseye yüz bükecek değilim ama ben gençliğimi adayacağım şeyin sonunda bana değecek bir şey verecek mi onu öğrenmeye çalışıyorum. ben insanlara yardım edeceksem, manevi tatminin yanında maddi tatmini de olmalı. ben inanmıyorum kimsenin iyilik meleği olduğuna, 30uma kadar öğrencilik çekeyim, insanlara yardım edeyim üstüne para da istemem diyenler yalan söylüyordur. "karakter yoksunu insanların tıp yazması" tıp mı yazsam yazmasam mı diye düşünen herkes karakter yoksunu öyle mi, karakterliysen kardeşim buyur geç sen ol doktor :) bu tercihi yapma noktasında olup anlayabilecek insanlar biraz daha yapıcı yorum atabiliyor sanırım. ben ters anladıysam da diğer verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dawnofthelight -- 16 Temmuz 2013; 16:56:33 >

• Benim tip seçmemde de para,garanti meslek,prestij bunlar tabi ki etkili olmustur fakat asil karari vermemi etkileyen faktör odağında doğrudan insanin olduğu bir meslek olmasıdır. Bir insanin acısını dindirmek, belki ölümden kurtarmak, canina can katmak bunlarim verecegi mesleki tatmin duygusunu başka hangi meslekte bu denli yüksek yaşayabilirsiniz ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: çölde bir kum tanesi

Benim tip seçmemde de para,garanti meslek,prestij bunlar tabi ki etkili olmustur fakat asil karari vermemi etkileyen faktör odağında doğrudan insanin olduğu bir meslek olmasıdır. Bir insanin acısını dindirmek, belki ölümden kurtarmak, canina can katmak bunlarim verecegi mesleki tatmin duygusunu başka hangi meslekte bu denli yüksek yaşayabilirsiniz ki?

tabi ki bu sebeplerden de seçilir ama doktorlar işsiz, maaşları yerlerde bir meslek grubu olsaydı kimse 30-35 yaşına kadar öğrencilik yapmayı göze almazdı. işin 2 yönü var, doğruya doğru. bazıları 2 yönüyle seçer, bazıları senin söylediği yönü insaniyetinden dolayı zamanla kazanır. ben tıp yazsam gaddar insanları aşağılayan biri olmayacağımı biliyorum.
  • Ben sana karakterslz demedim yazacaksan oyle insanlardan olma dedim

• Yanlis da anlama benim kizdiigim olay baska genelleme yapmiyorum ama doktorluga baslayan yapan bazi insanlar hastanelerde hastalara bagiriyor severse insan parasindan svmemeli ne doktorlar var teyzeleri gel teyze diye kapida karsiliyor benm kizdigm o doktorlrin oylelerine sinir oluyorum kim olmaz ki?

• quote:

Orijinalden alıntı: selkaya5858

Yanlis da anlama benim kizdiigim olay baska genelleme yapmiyorum ama doktorluga baslayan yapan bazi insanlar hastanelerde hastalara bagiriyor severse insan parasindan svmemeli ne doktorlar var teyzeleri gel teyze diye kapida karsiliyor benm kizdigm o doktorlrin oylelerine sinir oluyorum kim olmaz ki?

anladım haklısın, neyse sonunda 12 yıl uğraşı göze alamayıp yazmaycağım gibi geliyor ama bakalım.

bu arada 18i de tercih günlerine dahil mi?
  • Bence idealinde olmayan hata yapıyor.Kolay iş değildir.Tamam doktor para kazanır da o kazancı elde etmek kolay değildir.6 sene içinde görücekleri ruhsal ve psikolojik yönden farklılaştırır,eski yaşantısını unutsun.

not:Tıp felan yazmıyorum,kimseyi de elemeye çalışmıyorum.
  • Evetdhil bu arada ben tipta yazmiyorum o kadar siralamam iyi de degil zana girmem sen teyzem kismini okursun bu da en sevdigim insanlardan birinin 10yili milleti dinler en son kendin ne istiyorsan onu yazarsin ben kimse tiptan azgecsin diye dmedim i sözleri ben o doktrlara kiziyorum gerisi hikaye

• quote:

Boğaziçi bilgisayar ve çapa tıp arasinda kaldim ben de.mühendislik okumak istiyorum fakat benim de gelecekle ilgili endiselerim var.öyle çok girişken ve sosyal bir insan da değilim.cevremdeki herkes tıp okumami istiyor fakat benim gözüm almiyor ve çok severek yapabileceğimi düşünmüyorum. Ama tıp okursam da önümü daha net gorebilecegim belli.ne yapacağımi bilmiyorum ve çok bunaldim artik

tıptan nefret ediyorsan Boğaziçi bilgisayar yaz. Güzel işler bulursun.

Olayın bir noktası var ama hiçbir mühendis uzman doktordan üstün değildir. O kadar az var ki uzman doktor Türkiye'de. Adamlar çok kıymetli.

Ama lanet ederek tıp okumaktansa yaz boğaziçini.

• quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

quote:

Boğaziçi bilgisayar ve çapa tıp arasinda kaldim ben de.mühendislik okumak istiyorum fakat benim de gelecekle ilgili endiselerim var.öyle çok girişken ve sosyal bir insan da değilim.cevremdeki herkes tıp okumami istiyor fakat benim gözüm almiyor ve çok severek yapabileceğimi düşünmüyorum. Ama tıp okursam da önümü daha net gorebilecegim belli.ne yapacağımi bilmiyorum ve çok bunaldim artik

Olayın bir noktası var ama hiçbir mühendis uzman doktordan üstün değildir. O kadar az var ki uzman doktor Türkiye'de. Adamlar çok kıymetli.

odtü endüstri için ne diyorsun ya da itü? ben de sevmiyorum tıpı, aile yanı olacağı için ailem vs istiyor tıp yazmamı. bilgisayar da yazabilirim ama endüstri daha önde sıralama olarak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dawnofthelight -- 16 Temmuz 2013; 18:46:44 >

• quote:

quote:

quote:

odtü endüstri için ne diyorsun ya da itü? ben de sevmiyorum tıpı, aile yanı olacağı için ailem vs istiyor tıp yazmamı. bilgisayar da yazabilirim ama endüstri daha önde sıralama olarak

hocam sevmiyorsan yapacak bir şey yok.

Nice mühendisler var, odtü itü bitiriyor. Geliyor 35 yaşına maaşı oluyor 6 milyar. Ama bakıyor arkadaşı uzmanlığı almış, özel hastanede 10-15 götürüyor. Pişman oluyor.

Ama sırf bu sebepten de lanet ederek okumak gerekmez. Çalışana rızık var.

• quote:

quote:

Hocam tıptan nefret etme gibi bir durumum yok ki aksine saygi duyarim ama severek ve isteyerek okuyup mesleği icra edebilme noktasinda büyük suphelerim var ve bundan dolayi da tıpın o olumsuz noktalari gözümde büyüyor. Belki bilgisayar mühendisliği için de doğmuş bir biçilmiş kaftan değilim ama daha yatkin olduğum, sevdiğim bir yer gibi gözüküyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.