//Girilen sayinin çiftlik,teklik ve pozitif,negatifliğini bulan kod// #include <stdio.h> #include <conio.h> int main(){ int sayi; unsigned int x=0,z=1; signed int y=0,v=-1; printf("Lutfen 0 ile 1000 veya 0 ile -1000 arasinda bir sayi giriniz:"); scanf("%d",&sayi); while (1){ x+=2; if (x==sayi){ break; printf("Girdiginiz sayi bir pozitif cift");} else if (x>1000) break; } while (1){ z+=2; if (z==sayi){ break; printf("Girdiginiz sayi bir pozitif tek");} else if (z>1000) break; } while (1){ y-=2; if(y==sayi){ break; printf("Girdiginiz sayi bir negatif cift");} else if (y<-1000) break;} while (1){ v-=2; if (v==sayi){ break; printf("Girdiginiz sayi bir negatif tek");} else if (v<-1000) break; } getch(); }
Merhabalar,kodlamada yeniyim baya inançlıyım ancak günden güne inancımı sömüren şu kodu bir türlü halledemiyorum.C üzerinden yazıyorum bu kodu ancak fonksiyonlara kadar bilgim var deneyeyim dedim olmadı.Bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim..
Neden tek tek deneyerek buluyorsunuz ki ? bir sayı sıfırdan büyükse veya kücükse negatif olup olmadığını bulursunuz. tek if yeterli.
bir sayı tek mi çift mi anlamak için de mod alıp kalana bakmanız yeterli.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme