Şimdi Ara

Neden çocuk yapılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • dünyada ölümden kötü şeyler de vardır veya olasıdır. bu açıdan varlığı talep ancak ve ancak dürüstçe karşılaşılabilecek hallerin beyanı sonucundaki kişisel tavır olarak kabule karinliği kadar sujeleşir.

kişi özne olmak istemeyebilir. neseneleşir ve yaratıcıya karşı mesela ilah benim!!! dahi der. zira şirk koşmaktan beteri vardır ve bunun cezası şirkten!!! de ağırdır.

......................

bosna hersekte savaş zamanı bir köpek!!!! olmayı daha çok isterdim zira ne katledilir ne tecavüze uğrar ne de bunlardan dolayı!!!! imanımı!!!! kaybetmiş olurdum.

hatta bazen kafir !!!! olarak anılmayı dahi kabul edip ateizmi!!!! savunma hali dahi açıklanabilir bir hal alırdı.

...........................

varlık her şartta şart-ı adidir ve ifade şekli her zaman 'ben' denen özne olamaz. esasen 'ben' denen şey buradaki nicklerin arkasındaki 'biz'ler kadar nesneleşmiştir. zira ilahın tartışıldığı halde 'nesne' olmak 'özne' olup kişiselleşmiş bir hedef olmaktan makul ve mantıklıdır.

yani varlık ifade edilse idi bu ifade şekillerinden en az biri 'insan' olurdu demek insan denen şeyin tanımı bakımından 'hayvan veya daha aşağısı' dahi mümküne erecek şekilde 'asalet' 'şeref' 'haysiyet' totalde ise 'iman' yitimine uğramama adına şekilsellik kazanıp ifade edilmiştir ki buna 'evrim' denmekle birlikte esası bakımından bazen 'köpek kedi veya maymun' olmak evladır denecek şekilde ifade kazanmışlığımız dahi gurur verici bir haldir.

• Genel olarak düşününce 6-7 yıllık eğlence için. Çocukla eğlenip mutlu olan insanlar var.

Ama çok çocuğu olanlar korunma nedir bilmedikleri için çocuk yapıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecen bim de odeme yapmak icin kasaya yaklastim kasada kari koca, kocanin kucaginda bebek karsinin yaninda da 3 cocuk vardi cift 30 yaslarinda idi, adam lets marka prezervatif aldi o an diyecektim kardes dersini hala almadin mi baksana 4 cocugun var hala lets kullaniyorsun diye, ama toplumda bu tur konusmalar hos karsilanmadigi icin icimden soyledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 28 Nisan 2019; 14:13:18 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.