Bildirim
Neden çocuk yapılır?
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Hem Ateist hem Teist bakış açısı: Çocuk yaptığımız zaman iyi bir şey ortaya çıkıyor. Zevk alan ve kötülükten kaçan bir insan ortaya çıkıyor. Çoğu insanin hayatına baktığımız zaman, mutlu olduğumuz zamanlar, mutsuz olduğumuz zamanlara göre çok daha fazla. Korkunç kötülüklerden sonra bile tekrar mutluluk seviyesi normale geliyor. O halde hem bizim zevkimiz için(çocuğu severiz vb.) hem de iyi bir şeyler ortaya çıkacağı için çocuk yapmak iyi bir şeydir. O halde çocuk yapmak, yapmamaktan daha mantıklıdır.
İslam bakış acısıyla: yukarıda dediklerime ek olarak, çocuğun hem cennete hem de cehenneme gitme ihtimali vardır. Ama bu özgür iradesiyle ona verilmiştir. Yani bizim elimizde değil, çocuğun kendi elinde. Peygamber bize çoğalmamızı emrediyor. Ayrıca, Tanrı'nın sınavını sonlandırma diye bir şey de olamaz. Dünyada herkes çocuk yapmayı bırakıp son çocuk kalsa o zaman kıyameti koparabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Evrimin getirdiği bir şey.
İllaha çocuk yapılması gerekmez, hele şu zamanlarda ben yapılmaması taraftarıyım.
Kaynaklar sınırlı ama buna karşılık müthiş bir nüfus artışı var, hindistanda insanlar açlıktan etkinlenmemek için çeşitli yöntemler deniyorlar. Nerede çokluk var ise oradaki yaşam kalitesinde bariz düşüş var demektir, insanların ne kadar zeki olduklarının bile önemi kalmıyor, evet biraz fark oluyor ama yinede dolandırıcılık vs. çok sık oluyor, buna örnek verilebilecek en iyi ülke Çin. Hindistan düşük IQ'lü versiyonu. Artık insanlar hem daha uzun yaşıyor, hastalandığında da günden güne bir çaresi bulunabiliyor bilim sayesinde, bu nüfus artışı çok ciddi bir sorun, yapay zeka ile makineler yapacak/yapıyor bir çok işi, gelişmiş ve az nüfuslu ülkeler bu durumdan az etkilenecek, vatandaşlık maaşı verilecek. Peki Çin bunu yapabilir mi sizce? Hiç sanmıyorum.Uygarlık Yoluyoutube
Celal Şengör: Dünya Nüfusu Geçmişten Günümüzehttps://www.youtube.com/watch?v=7qCkgKJDkAc
-
1 çocuk yapmakta bir sorun yok. ama mal gibi 3-4 gidersen gübreyi avuçlarsın. -
reis en az üç çocuk yapın buyuruyor.sen ondan dahamaı iyi biliyon. -
Aslında tanımlanan şey olmadığı tanımsız da kalmadığını anlatmak için olabilir.
Tanım kümesi bakımından anne baba değiliz ancak evlat da mı olmadık gibi bir anlatı var.
Bir zamanlar biz de evlattık denmek istenmiş olmalı.
....................
Başka bikış açısıyla insan spermken döllediği şeye sonradan vucut kazanarak da başkalaşmış bi hale aynı mentalle yaklaşınca anne baba evlat değil karı-koca denen ikililerin oluştuğu görülür.
Mesela hasta doktor davalı davacı alacaklı borçlu (zıtlık algısı bozukluğu) yoktur salt karı koca denen ikililer vardır.
Yani bir zıtlık halinin tanımsallığı Özünde karıkoca arasındaki ilişkinin anlatımıdır. Bu ikili ne yapabilir?
Çocuk yapar. Aynı zamanda borçlu alacaklı iyi kötü fakir zengin vs olduğunu ileri sürer.
Zıtlık oluşturma ve buna dayalı olarak varlığını açıklama hali (cennet cehennem alegorisi) ileri sürülür.
Ancak biz düşünen zeki İnsanlar olarak kapalı sistem nedir biliyoruz. Bu yüzden zıtlığın oluşturulma amacının aslında karı ve koca arasındaki anlaşmazlığın perdelenmesi için uydurulduğunu dabilmekteyiz.
Sosyolojik olarak denir kiilişkilerkarmaşıklaştı ve tanım çukuruna düştük. Esasen öyle değil. Basitlik vedürüstlük bi erdem değildir. Mantığın iğfal edilmemiş halindesalt bahiştir.
Mantığın temeli bu basitlik ve dürüstlükte yatar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 25 Nisan 2019; 13:45:47 >
-
aynı soru başka yerlerdede sorulmuş bulduğum en mantıklı cevap soyun devam etmesi oldu bu cevap en mantıklı olsada geçerli olduğunu düşünmüyorum daha önemli bir amaç olmalı. -
anne baba olmayı istemek, soyunun devam etme isteği, mal mülk varsa çocuğuna miras bırakma isteği, evladının olması isteği..birçok sebep var neyini anlamadıysan yine.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.jk -- 25 Nisan 2019; 17:36:15 > -
Bir müsluman çocuğu sevaba girmek için yapar çünkü peygamberin ( Ben sizin çokluğunuzla övünürüm ) hadis-i şerifi vardır
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
herzaman peygamberin söylediğini sorgulamadan yaparmısın? belki zamanın şartları onu gerektirmiştir. çocuk yapmak yanlıştır demiyorum ama neden sorusuna verilen cevaplar yetersiz gibi. birde bunun zıttı bir insanın hayatını sonlandırmakmıdır? -
Neslini devam ettirmek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Domains'e cevap : Gerçi benim bir oğlum var Allah ikincisini nasip etmiyor ama bir tanede kızım olsaydı iyi olurdu ayrıca peygamberimizin her yaptığını yapmaya ve her söylediğine uymaya çalışırım çünkü o benim peygamberim ve önderim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Mahalle baskısı. Bizimki öyle oldu. Torun sevmek istediler.
Herkesin kendince vardır bir gerekçesi.
şimdi ben aileme beni neden yaptınız diye sorsam ailemde bana deden torun sevmek istiyordu dese garip olmazmıydıquote:
Orijinalden alıntı: Hakiki Osmanlı Torunu
Mahalle baskısı. Bizimki öyle oldu. Torun sevmek istediler.
Herkesin kendince vardır bir gerekçesi. -
Bencillik. Yaşlanınca bize baksınlar diye. Torunumuz olsun fazla sorumluluk yüklenmeden bebek sevelim diye. -
kesinlikle öyle bildiğimiz cevapların hepside bencilliğe çıkıyor belkide çok önemli bir cevap var ama bilmiyoruz. olmasaydım ne olurdu? ne acılar nede mutluluklar olurdu, olmadan önce seçim hakkım olsaydı hangisini seçerdim? -
Olmadan önce seçim hakkın nasıl olsunquote:
Orijinalden alıntı: Communist
kesinlikle öyle bildiğimiz cevapların hepside bencilliğe çıkıyor belkide çok önemli bir cevap var ama bilmiyoruz. olmasaydım ne olurdu? ne acılar nede mutluluklar olurdu, olmadan önce seçim hakkım olsaydı hangisini seçerdim?Seçim hakkının olduğu her şartta var olmayı seçerdi insan.
-
olmakla olmamak arası bir konum vardır belki kuantum fiziği yapamazmı bunu afrikada fakir bir ülkede doğacağını bilseydin belkide olmamayı seçerdin.
-
Ne şartta olursa olsun herkes var olmayı seçer bence. Var oldukça şans da var olur. Herkes bir kere denemek ister.quote:
Orijinalden alıntı: Communist
olmakla olmamak arası bir konum vardır belki kuantum fiziği yapamazmı bunuafrikada fakir bir ülkede doğacağını bilseydin belkide olmamayı seçerdin.
Dünyanin yaşı 4.5 milyar yıldır yoktunuz ne kaybettiniz hiçbir şey. Yaşıyorsunuz da ne oluyor devamlı stres sıkıntı gerilim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pallad -- 27 Nisan 2019; 5:0:45 >
Benzer içerikler
- pompei kur"an ayetleri
- cevabı olmayan dini sorular
- kime göre neye göre ne demek
- ateist forum
- madem öleceğiz neden yaşıyoruz
- türk bilim insanları
- mars"ta yaşam var mı
- dünyada en çok konuşulan diller
- teslim alınmayan kimlik nereye gider
- paralel evren nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X