Şimdi Ara

Neden dif. kilidi yok ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Artık araçların çoğunda esp sistemi var mı, var.
    Bu sistem istediği tekere istediği kadar fren yaptırabiliyormu, evet.
    Eee mesela boşa dönen tekere koy freni dayı, tüm güç diğer tekere gitsin. Diferansiyelin amacı da bu, biri dönmüyorsa diğeri her türlü dönecek. Bunu da tekerin birini frenleyerek çözebiliyorlar. Tabi markalar bu konuda nasıl davranıyor bilmiyorum.

2005 model c5 mizle köy yolunda rampada bir teker buzda bir teker toprakta çıkabilmiştik. Sistem kafamda biraz daha oturmuştu o olaydan sonra.
    Dif kilidi iyi hoş ta, kullanımını da bilmek lazım. Dif kilidi açık unutup, dönmeye çalışılırsa, dişli aks vs. bilumum parçayı elimize alma şansı çok fazla. Riskli sistem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: porsche911gt2

Diferansiyel çekiş tekerlerinin birbirinden farklı hızlarda dönmesine izin verir. Peki buna neden ihtiyaç vardır? Aslında düz giderken ihtiyaç yok ama virajlarda yani dönüşlerde dış tekerin iç tekerden daha fazla tur atması gerekmektedir ve diferansiyel de buna izin verir.

Peki diferansiyel olmasa ve iki teker hep aynı sayıda tur atsa ne olur, aktarma organları ve şasi ciddi baskı altına girer ve tahminimce ömürleri de bir hayli azalır.

4x4 ile diferansiyel kilidi farklı şeyler olmakla birlikte galiba şu an piyasada en ucuz 4x4 Fiat panda cross ve elektronik diferansiyel kilidi barındırıyor.

Düz giderken bile diferansiyel gerekli. Tekerlekler farklı sürtünmelere maruz kalıyorlar yoldaki bölgesel farklılıklar sebebiyle. Diferansiyelin tek sorunu acemi veya şanssız bir sürücünün parkederken filan bir tekeri boşta bırakması. İşte o zaman diferansiyel yüzünden bütün güç boştaki tekere aktarılır ve araç hareket edemez. Diferansiyel kilidi de bir tek bu tür durumlarda gerekli diye biliyorum. 25 yıllık sürücüyüm hiç başıma gelmedi, gelen gördüm. Yardımsız kurtulamıyorsun.

• Normal binek araçla amaç araziye girmek olmadığı için dif kilidi yok.
    Araziye girmek isteniyorsa da zaten bunun için arazi aracı üretilmiş, haliyle onlarda var.

Yüksek performans araçlarda da hızlı kalkışlarda tutunması zayıf tekerin sararak zaman kaybettirmemesi için sınırlı kaymaya sahip kilit (LSD) mevcut.

Özetle ihtiyaç olan araçlarda var, üretiliş amacı nedeniyle ihtiyaç olmayan araçlarda doğal olarak yok.

• @VideSupra @rst78

Anladım arkadaşlar teşekkürler, bu biraz da ekonomiyle alakalı tabi,

giriş seviyesi araç alıyorsan, yolda kalmamak senin neyine diyor üreticiler.

• Asr benzer bir sistem değil miydi kilitli diferansiyelle
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeadLifter

Golfte bir difransiyel vardı ama hatırlamıyorum kastettiğin şey mü değil mi

Şanzıman içinde Diferansiyel kısmı var.

Ayna ve mahruti dişlisi Diferansiyel kısmının dişlileri

• limbesh kullanıcısına yanıt

Dif. Kilidi sizi yolda kalmaktan kurtaracak bir sey değil.

• Hemican kullanıcısına yanıt

Demek ki ben yanlış biliyormuşum.

• İsterseniz üretim maliyeti sıfır olsun, bu kilidi açıp ya da açık unutup aracına zarar verecek bir milyon insan var. Üretici garanti sürecinde de garanti sonrasında bu insanlarla uğraşmak zorunda. Öyle bir riske girmek isterler mi?

Bu birçok ürün için böyledir. Satış sonrası sorumluluk çok maliyetli bir şeydir. Karmaşık bir alet sadece size gelen müşteri telefonları yüzünden size daha pahalıya patlar. Bu işler hiç kolay değil...

K.

• quote:

Orijinalden alıntı: limbesh

niva zaten dağ arabası, onda olsun bir zahmet,

arabaları oyuncak gibi üretiyorlar gıcık oluyorum,

"çıkmaz abi, kaldı abi, patinaja düştü abi"

Binek arabalar zaten oyuncak

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.