Şimdi Ara

Neden dışarıda yenmez deneyimleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben iş güç gereği eskiden dışarıda çok yemek yerdim, bilinen yerlerin çoğunda yemişimdir hemde çoğu kez. Fastfood tarzı olsun hamburgerciler, pizacılar, dönerciler kebapçılar ev yemekleri çin japon italyan restoranları midye tavacılar kokoreççiler yani neredeyse her tür mekanda yerdim.

    Ancak artık dışarıda çok nadir yerim. Çünkü bir şeyi çok iyi öğrendim ki dışarıdaki yemek mekanlarının %99.9'unun amacı minimum maliyetle hazırlanan yemeği maximum kazançla müşteriye satmak. Bu minimum maliyetin içinde görsel sunum reklam vs filanda var sadece yemeğin hazırlanması değil tabi. Kullanılan yağlar en zararlı cinsinden pamuk yağları olabilir, etlerin tarihi yeni yeni geçmiş olabilir, hijyen rezalet olabilir, adam yemeği hazırlarken içine hapşurup sümüğünün bulaşmadığını nereden bilebilirsiniz mesela?
    Bunlar fikir bir de gerçeklere gelelim.

    Bir fırın ekmeğin rengi kepek ekmeği gibi olsun diye at yemi koyduğu haberlerini görmüşsünüzdür, kim bilir kaç kişi yedi o ekmekten? Başka fırınların böyle bir şey yapmayacağına dair bir garantiniz var mı?
    En son burgerking'e gittiğimde peynirli whoper istemiştim, peynirsiz olması nedeniyle kasiyere verdim, kasiyer arkadan yeni bir peynirli istemesi gerektiği halde gidip yüzlerce kişiden paraları tuttuğu eliyle hamburgerin içini açıp eciş bücüş şekilde içine peyniri sıkıştırıp vermeye kalktı. Denetim olmadıkça ve çalışanları umursamadıkça ister dünya markası olsun hiç fark etmez her türlü pislik olabilir.
    Etilerde bir kebapçı var, çok ta görsel şekil ve birazda pahalı biryer. Mutfak bölümünün bir kısmı camekan dışarıdan görülüyor, güyya temiz ama oraya gelen ürünler nereden geliyor bilinmiyor. Pidenin içinden tırnak kadar böcek benzeri birşey çıktı, daha pek bakamadım artık garsonu çağırdım, garson bakıp direk çöpe attı sorunu çözmüş edasıyla. Her neyse iyi birşey değildi ve olmaması gereken biryerde bir pidenin içinde bulunuyordu. Hesabı ödemek için kasaya gittim ve utanmadan tam ücret istediler. Böceğe ekstra ücret almadılar en azından. Bende bu böcek meselesini diğer müşterilerinde duyabileceği şekilde belirttim. O camekan mutfak meselesi tamamen bir aldatmaca, oraya gelen ürünler kimbilir nekadar pis yerlerden geliyorlardır artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airled -- 1 Haziran 2015; 15:43:02 >







  • valla dışarıda bir çok şeyi yerim ama bir tek yeşillikli salata ve ot yemekleri yemem. kesinlikle iyi yıkanmıyor hiçbiri. özellikle ıspanak marul vs.

    onun dışında kim bilir neler neler yedirmişlerdir bizlere.
  • Artık çok sıkışmadıkça dışardan yemiyorum.Hayat pahalılaştı ürünün fiyatınıda yükseltince müşteri gelmiyor.
    Ee ne yapıcak bu adam; malzemenin kalitesi düşürecek.O yüzden evden yemek yemek daha mantıklı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eyvallah

    valla dışarıda bir çok şeyi yerim ama bir tek yeşillikli salata ve ot yemekleri yemem. kesinlikle iyi yıkanmıyor hiçbiri. özellikle ıspanak marul vs.

    onun dışında kim bilir neler neler yedirmişlerdir bizlere.

    Eee salatalar yıkanmıyor da diğer yemekler çatal bıçaklar çok mu iyi yıkanıyor ki bir tek salata yemiyorsun? Tostta bile peyniri ekmeği kesen bıçak mesela sümüklü kalmış olabilir veya biri tuvaletten çıkıp çişli ayakkabısını bastığı yere bıçağı düşürmüş olabilir hatta tuvalete giderken bıçak elinde işerken bıçağada işemiş olabilir veya öksürüp balgam çıkarmış ekmeğe peynire düşmüş sonra bıçakla sürükleyerek temizlemeye çalışmış olabilir. Yahu okadar da olur mu diyordur bazıları, eğer kendi yemiyorsa kontrolde yoksa eh artık bu mesele orada çalışanın insafına keyfine kalmış hele kendi yemiyorsa.

    Peynir ekmek domates olsa bile işe evden yemek götürmek çok daha iyi hemde ekonomik. Sefer tası diye dalga geçselerde aslında ne kadar gerekli. Beslenme çantasıda olabilir herkes evden getirmeli yemeğini.




  • Dövüş klübü filminde garson 5 yıldızlı otelin çorba kazanına işiyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: airled

    quote:

    Orijinalden alıntı: Eyvallah

    valla dışarıda bir çok şeyi yerim ama bir tek yeşillikli salata ve ot yemekleri yemem. kesinlikle iyi yıkanmıyor hiçbiri. özellikle ıspanak marul vs.

    onun dışında kim bilir neler neler yedirmişlerdir bizlere.

    Eee salatalar yıkanmıyor da diğer yemekler çatal bıçaklar çok mu iyi yıkanıyor ki bir tek salata yemiyorsun? Tostta bile peyniri ekmeği kesen bıçak mesela sümüklü kalmış olabilir veya biri tuvaletten çıkıp çişli ayakkabısını bastığı yere bıçağı düşürmüş olabilir hatta tuvalete giderken bıçak elinde işerken bıçağada işemiş olabilir veya öksürüp balgam çıkarmış ekmeğe peynire düşmüş sonra bıçakla sürükleyerek temizlemeye çalışmış olabilir. Yahu okadar da olur mu diyordur bazıları, eğer kendi yemiyorsa kontrolde yoksa eh artık bu mesele orada çalışanın insafına keyfine kalmış hele kendi yemiyorsa.

    Peynir ekmek domates olsa bile işe evden yemek götürmek çok daha iyi hemde ekonomik. Sefer tası diye dalga geçselerde aslında ne kadar gerekli. Beslenme çantasıda olabilir herkes evden getirmeli yemeğini.

    çatalı bıçağı da siliyorum ama onları yemediğim için yazmadım.

    silsem dahi bir şey fark etmiyor gerçi. bu tip sorunların önüne bilmediğim yere gitmeyerek geçiyorum.




  • okul yemekhanesinde bile salatadan taş çıkıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eyvallah

    valla dışarıda bir çok şeyi yerim ama bir tek yeşillikli salata ve ot yemekleri yemem. kesinlikle iyi yıkanmıyor hiçbiri. özellikle ıspanak marul vs. onun dışında kim bilir neler neler yedirmişlerdir bizlere.

    ıspanak yıkamasını kesinlikle iyi yapmıyolar. evde yıkaması da o kadar zahmtli ki kadınlar kulübünde kadının biri bulaşık makinasına durulama modunda koyup yıkattığını yazmıştı

    ben de dışarıda yemekten sağlık açısından çekiniyorum. elimden geldiğince kendim yapıyorum ve evde yeme alışkanlığımı yoğunlaştırarak sürdürüyorum.
  • Beşiktaşta saygın bir restoranda lise çağımda tanıdıklar vasıtasıyla çalışmıştır.Restoran gerçekten kaliteliydi öyleki bazı ünlü isimleri görebiliyoduk ama gel görki mutfaga bi girdim şok oldum ; adamlar tabaga kaşıga bıçağa su vurup uzerınde kalıntıları alıyor atıyor kutuya ne duruluma ne hijyen hiç bişey yok.mümkün oldukça dısardan yemeyın
  • şirinevler'de SEBAT döner var dersaneler bölgesinde, biraz meşhur da sayılır...

    bir keresinde döner ustasına dönük olarak yakın bir masaya oturdum sipariş verdim (her zamanki gibi pilav üstü )...

    usta benim döneri kesmeden önce bir anda döner bıçağıyla mermer tezgahı temizlemeye başladı...
    yanlış mı görüyorum dedim hafif ayağa kalkıp baktım, gerçekten adam döner bıçağıyla tezgahı sıyırıyor...üzerindeki ekmek kırıntılarını, salata artıklarını ve dökülmüş döner parçalarıyla yağlarını bir güzel onunla süpürüyor...

    işi bitince bıçağı bileyip benim döneri kesmeye başladı...hemen garsonu çağırdım, döner ustasının yaptığı şeyi söyledim...garsonun cevabı :"usta bunu arasıra yapar ama tezgah zaten temiz merak etmeyin"...

    ben masadan ayrılmaya başladım ağır ağır ve "siparişi iptal edin" dedim...garson "bekleyin efendim ne var ki bunda" diye söylenince kasadaki görevli (belki de patron) "ne oldu beyefendi" dedi...ben "garsona sorun anlatsın" dedim çıktım...bir daha da uğramadım...




  • Dışarıda yemek yiyenleri gördükçe hayretler içinde kalıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.