Ben kendi maillerimizi kendi serverimize almak ve diğer kullanıcılara maillerini kendi serverimin dağıtmasını istiyorum mail gönderdiklerindede gidecek mail kendi serverimin üzerinden gitmesini istiyorum exchange server bu işe mi yarıyor. ve elimde kurabileceğim bir cdsi bile yok olsada nasıl kurarım bir fikri olan varmı veya benim işimi görecek bir program bilen varmı lütfen yardım...
Söylediğin sunucuyu bilmiyorum fakat bizim kullandığımız ve gayet başarılı olduğunu düşündüğüm bir program var bunu tavsiye edebilirim...
İstanbul Kadıköy de son sürüm 1000 lerce program bulabilirsin. Ama bunlar ev kullanıcıları için sorun çıkarmıyor. Eğer ticari bir kurumda böyle kaçak programlar kullanırsan BSA ya hazır olman gerekir.
quote:
Orjinalden alıntı: |TuVNeRa|
İstanbul Kadıköy de son sürüm 1000 lerce program bulabilirsin. Ama bunlar ev kullanıcıları için sorun çıkarmıyor. Eğer ticari bir kurumda böyle kaçak programlar kullanırsan BSA ya hazır olman gerekir.
Ben kaçak kullan demiyorum ki ? Demosunu kullan eğer beğenirsen satınalırsın hem BSA nın bu programlara bakacağınıda sanmıyorum adamlar büyük şirketlerin yaptığı programların peşinde
Ben seni kastederek yazmadım zaten. BSA int cafe lere bile baskın yaparken... İyi de yapıyorlar acımasınlar. Çünkü onlar bu kaçak programlardan para kazanıyorlar. YAŞASIN BSA
firmanda çok kisi calisiyorsa ve firma için gizlilik söz konusu ise kendi tarafinda bir mail server kurman daha dogru olucaktir.. öbür türlü ISP tarafinda kuruldugu için hersey ISP tarafindan görülebilir. exchange server kurulumu kolay gibi aslindna ama problemlidir illaki sorun cikarticaktir..calismasi için bazi ayarlarin yapilmasi gerekir.
Menalfa bu programı nasıl kullanıyoruz outlook expreste farklı bir ayarmı yapmamız gerekiyor. server e bu programı kurdum ama bişey anlamadım yardımcı olursan sevinirim.
Çözüm 1 1- Windows 2000/2003 server lisansı 2- exchange lisansı 3- antivirüs + antispam (business/ent.) 4- bayaa iyi bir makine p4 3Ghz 1gb ram felan 5- bunları kurabilecek lişye ödeyeceğin ücret en az 100 usd toplam maliyeti sen düşün artık
çözüm 2 1- FreeBSD / OpenBSD / Debian vs. 2- Posfix ,Sendmail ,Qmail 3- CLAMAV tabii sitersen Sophos,AVIRA da var ama bunlar ücretli 4- orta yollu bir makina P4 1.7 ve üzeri en az 512 ram 5- bunları kurup ayarlayacak biri en az 250usd ödersin.
Sonuç birinci sistem sürekli hata vermeye mahkum ve çok pahalı!. ikinci sistemi kurması biraz zor ama bir kere kurulduktan sonra makinayı unutabilirsin.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme