Şimdi Ara

Neden her tm ci hukuk istiyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ben tm'ydim ama hiç aklıma hukuk okumak gelmedi. Ben iyi bir üniversitede iibf okumayı hep daha avantajlı gördüm. Tabi bu kişilik meselesi, hukuk okursam o işi yapabileceğimi hatta sınavları geçeceğimi düşünmüyorum. Zaten dersleri de çok sıkıcı geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • soniablade S kullanıcısına yanıt
    Ben de ygsden sonra gectim tmye ve 19k oldum tmde ygs 82k idi ustelik

• turuncutavsan kullanıcısına yanıt
    Nereyi yazdin hocam?

• ODTÜ, TOBB ui ve siyaset

• turuncutavsan kullanıcısına yanıt
    Iyi hocam hayirlisi olsun o zaman ne diyelim

• Hocam iyi çekmişsiniz benim ygs6 35 bin tm1 ham 13 yerleştirme 15 en az çeken tmci benimdir forumda

• quote:

Orijinalden alıntı: soniablade

Ygsden sonra tmye geçtim ve tmlerle muhattap olduğumda baya şaşırdım herkes hukuk istiyor hukuk tutturamayacağınıbilenler de pdr ya da psikoloji istiyorlardı işin garibi ne yapıcakları hakkında fikirleri de yok sürü psikolojisi. Neyse ben de sayısaldan iktisat isteyerek töye geçmiştim lysde batırdığım için istediğim sıralamadan çok çok daha kötü sonuç geldi bu sefer hiç düşünmediğim halde babam da başladı hukuk yaz hukuk şeylerine hiç dinlemedim valla tüm tercih listem işletme iktisat. Çevresindekiler de hep biz olsak zorla hukuk yazdırırdık diyolarmış. İyi tmcilerde aile baskısı kötü tmciler de herkes gidiyo bi bildikleri vardır diye düşünmeleri yüzünden olduğunu düşünüyorum. Hukukta ya da psikolojide iş garantisi olduğunu düşünmüyorum ben hukuk bu kadar mezun verirken 3-5 yıl sonra piyasa baya baya düşecek başkasının bürosunda 3-4 bine çalışmakta bir şey yok mühendis de o parayı alır ilk 40 bindeki işletme iktisatlar da. Ha ben fark yaratırım yapım uygun hukuka kendi büromu açarım falan diyorlarsa para tabiki var ama zaten 3-4bini şu an devletteki herhangi bi vasıflı eleman da alıyor bilemiyorum

İşte bu tam da bundan bahsediyorum ben de. Aklımdakileri yazıya geçirmişsin hocam. Herkes kendine uygun gördüğü bölümü okursa yaptığı işte başarılı olması kaçınılmaz olur. Çünkü insan sevdiği şey için çabalarken yorgunluk bıkkınlık hissetmeyecektir. Sürekli kendini geliştirmek isteyecektir.

Hukuk kazanamadı diye çamur atıyor diyenler olmuş. Eski konularıma girip bakın. Hukuk kazansam bile yazmam dediğimi görürsünüz. Artık öyle bir algı oluşmuş ki hukuku tutturan herkes hukuk yazacak/yazmalı gibi düşünülüyor.

• Sylvana S kullanıcısına yanıt
    Bilkent yazdım hocam
  • Memur zıhnıyetının tıpık ornegısın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • HarleyDavid kullanıcısına yanıt
    Hangi bolum

• Türkiye'de yaşıyoruz hatırlatayım dedim. Yıllarca okuduğunuz bölümden mezun olduktan sonra 1500-2000tl maaşla yıllarca çalışmak zorunda kalırsanız anlarsınız.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.