Şimdi Ara

Neden her tm ci hukuk istiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dikkat ettim 2 senedir çevremde her tm'cinin ilk hedefi hukuk kazanmak. İlk 30 bine girene hukuk yazarsın artık diye bakılıyor. Merak ettiğim, herkes gerçekten hukuk okumayı istiyor mu, yoksa sürü psikolojisi mi? Yani hukuk herkesin gözünde 1. olduğu için mi tercih ediliyor?

• İş garantisi var o yüzden talep çok. Tmde düzgün iş garantisi veren bölüm yok mf işe karıştırmayın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Etrafim da ortalama 100 tane hukuk istiyen vardi giden 3 4 tane

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bardagın dolu tarafı -- 27 Temmuz 2017; 10:45:36 >
  • O klasik zaten herhangi bir okulda tm sınıflarının %95i hukuk ister hedefi odur.

• Tmden girip hukuk tutturamadın dimi AĞLA.
  • https://forum.donanimhaber.com/tercih-listem-nasil--127937911#127937911

Öyle görünüyor ama belli de olmaz hukuk fanboyları olduğu gibi psikoloji fan boyları da var.

• Türkiyede dava biter mi, bitmez bu yüzden hukuk istiyorlar muhaha

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam üniversiteler her yıl 300'er 500'er tane hukuk öğrencisi alıyor. Durum böyleyken iş garantisi en fazla kaç sene sürecek? 4 yıl sonrasının garantisini nasıl verebiliyorlar? Ben zaten psikoloji istiyorum :) benim için sorun yok. Ama gerçekten istemediğin bir bölüm yazmak hiç akıllıca değil bence. Herkes istediği bölümü yazıp kendi iş imkanlarını oluşturmalı. Herkeste bir devlete girme çabası var.

Dün gece şu Bayburtlu abimizin röportajını izledim gaza geldim galiba :D. Bizim millette memur ruhu gerçekten var ama.
  • Yav gene tutturmuşum bu trolleri kokusundan tanıyorum haahhaha adam kendini rahatlatmak için kazanamadığı hukuk fakültesine çamur atıyor adam
  • Çünkü hukuk tm den alıyor

• Zaten tm 3 tane adam akıllı bölüm var hukuk psikoloji pdr

• Karadeniz Kemençe K kullanıcısına yanıt
    Hocam üniversitesine göre ayırt edilir o zamanda. Ha ben daha tm mf nedir bilmeden liseye geçmeden önce hukukçu olmak istiyordum bakalım inşallah

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi dersanemde tek işletme yada ekonomi isteyen bendim galiba ve 2. en iyi sıralama bende olması lazım :D
  • HarleyDavid kullanıcısına yanıt
    Hamgi okulu yazdiniz hocam?

• bilmem bu arada hukuk okuyorum :)
  • 2018 de mi sınava girceksiniz hocam?

• Ygsden sonra tmye geçtim ve tmlerle muhattap olduğumda baya şaşırdım herkes hukuk istiyor hukuk tutturamayacağınıbilenler de pdr ya da psikoloji istiyorlardı işin garibi ne yapıcakları hakkında fikirleri de yok sürü psikolojisi. Neyse ben de sayısaldan iktisat isteyerek töye geçmiştim lysde batırdığım için istediğim sıralamadan çok çok daha kötü sonuç geldi bu sefer hiç düşünmediğim halde babam da başladı hukuk yaz hukuk şeylerine hiç dinlemedim valla tüm tercih listem işletme iktisat. Çevresindekiler de hep biz olsak zorla hukuk yazdırırdık diyolarmış. İyi tmcilerde aile baskısı kötü tmciler de herkes gidiyo bi bildikleri vardır diye düşünmeleri yüzünden olduğunu düşünüyorum. Hukukta ya da psikolojide iş garantisi olduğunu düşünmüyorum ben hukuk bu kadar mezun verirken 3-5 yıl sonra piyasa baya baya düşecek başkasının bürosunda 3-4 bine çalışmakta bir şey yok mühendis de o parayı alır ilk 40 bindeki işletme iktisatlar da. Ha ben fark yaratırım yapım uygun hukuka kendi büromu açarım falan diyorlarsa para tabiki var ama zaten 3-4bini şu an devletteki herhangi bi vasıflı eleman da alıyor bilemiyorum

• bu sene olmazsa seneye tm'ciler arasında sosyoloji hedefleyerek bu düzeni bozacağım
  • İlk başta düşünmüştüm ben de.Sonra baktım meslek hayatı bana uygun değil.Mesleği icra edeceğim bu ülke de bana uygun değil bıraktım hukuk olayını.İşletme yazdım,bence daha zevkli bir bölüm hem okurken hem çalışırken.Kişisel yeteneklerim de buna uygun.Hala hukuk yazsaydın diyenler var ama niye yazayım sevmiyorum bir kere
  • evet hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.