Şimdi Ara

Neden ısrarla yüksek güç kaynağı?? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.259
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hayır haberim var elbet 80+'lardan ancak genel olarak bilinmiyor ve kullanım oranı şimdiye kıyasladığımızda yok dedim ben. bugün yeni bir sistem alırken 80+ olmayan güç kaynağı alanlar az. benim bahsettiğim bu.

Ben ne dedim, gün geçtikçe güç tüketimi azalıyor ve güç kaynaklarının verimliliği artıyor. dolayısıyla ihtiyaç duyduğumuz Watt değerleri azalıyor.

Ve bu dediklerimi kanıtladım mı? Evet. Başka sorum yok hakim bey..
  • Neden i5 ile kıyaslamak yersiz? veya i3 ile veya pentium ile? Sonuçta Pentium, i3, i5 işlemci alanlar yok muydu? Vardı hem de çok fazla.. E bu insanlar sistemlere güç kaynakları takmadı mı? Taktılar elbette. Varsa senin başka kanıtın, değerlerin, koyarsın ortaya görürüz biz de..

yazdığım işlemcilerin ve ekran kartlarının bilgilerine internette ulaşmak çok kolay.

Ayrıca ben gtx 580 ti demedim. gtx 580 dedim. Bari doğru okusaydınız en azından..
  • dancerboy14 kullanıcısına yanıt
    Asıl işlemci i7 dir. i5 hyperthreading eklenmemiş i7 dir. i3 ile pentiumlar da cekirdekleri ikiye ayrilmis i7 lerden olusur. Ayrica eminim 7600 ve 2500 un tuketimi benzerdir. Thermal desing power adindan anlasilacagi gibi gerekli soğutma gücünü söyler sadece. Harcadığı güce de yakın bir değer olsa da tam tutarlı olmaz. Mesela i5 6400 veya 7400 e de baksanız 65 watt der. Sizce i5 6400 7400 ile 6600 7600 ün güc tüketimi ayni midir? Aynı mimari. Ayni cekirdek yapisi. Biri 3.3 ghz diğeri 4.1 ghz ama ikisi de 65w tuketecek. Yok oyle bir dünya. Islemcilerde tdp ye bakarak tuketimi yorumlamak tutarli olmuyor. Yine de i7 lerde bunu kiyaslamak daha tutarli oluyor asil islemci oldugundan. Bu arada eskiden de %80+ hatta 90+ verimli güc kaynaklari vardi. Sadece bunu sembolize eden bir sertifika yoktu o kadar. Yine verdiginiz paraya gore verimi iyi olan kaynaklar vardi. Hatta hala bazi modeller 80+ verimlilige sahip olsa da sertifikaya sahip degildir. Cunku o sertifikayi almanin da bir maliyeti var. Daha ucuzdan satabilmek icin sertifika almiyor. Onun disinda bence siz yanlis okuyorsunuz. Diyorum ki 580 ti diye bir kart yok. Yani 580 en ust seviye idi. 590 vardi ama o sayilmaz cunku cift gpu lu. Yani en ust seviye tek gpu lu kart olarak 580 in dengi 1080 ti dir. 1080 degil. Iyi okuyun. Daha da bu tartismayi uzatmayacagim cunku sizin anlamaya niyetiniz yok ben bir sey yapamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 16 Ekim 2017; 1:47:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet uzatmanın manası yok. Malesef anlaşamıyoruz. siz farklı ben farklı telden çalıyoruz..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.