Orjinalden alıntı: egzantirig küfür etmemenin yolu dine yakınlaşmak.. namaz kılmak vsvs.. bunlara egilince insan kötü söz söylemiyor..
Müslüman olmayanlar küfürbaz mı?
din dedi muslumanlık değil(kufrun kotu olduğu)
vs leri de oku
Belli bir aşamadan sonra sadece alışkanlık
Ercan Saatçi ve Metin Özülkü nün galiz küfürler ettiği son videoyu izlemiş olan arkadaşlar, bu konu hakkında ne düşünüyor acaba ?
Olaya "montajdan kaçırılmış, hepimiz küfür ediyoruz, kendilerini güvende hissettikleri kendi tv'lerinde, dost meclisinde bu normaldir" diye mi bakmak lazım yoksa işin özüne bakıp, toplum tarafından tanınan kişilerin bu tür küfürleri etmemeleri gerekiyor diye mi bakmak lazım ?
Belki inanmazsınız ama ben küfür etmiyorum, benim ağzımdan akrabalarım küfür duymamıştır, arkadaşlarım ise nadirdir.
Küfretmek bana oldukça anlamsız geliyor, anlamsız gelen birşeyi yapmam. Küfür edince elime birşey geçiyormu? hayır geçmiyor. Öyleyse neden küfür edeyim diye hep sorarım kendim. Cevabını bulamadığım için küfür etmeye gerek duymuyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: feylesof
Askere gidenler bilir. Küfretmek askerliğin raconudur adeta. Her cümleye küfürle başlayan ve cümlesini küfürle bitiren adamlar vardır. Üstelik hayatınız boyunca duymadığınız ve askerden sonrada duymanızın pek muhtemel olmadığı küfürlerle karşılaşırsınız. Hatta bazılarının büyük bir şevkle sadece karşılıklı küfretme amacıyla konuştuklarına, küfürlerini yarıştırdıklarına bile şahit olursunuz.
Doğrudur. Bu yüzden kalıpların dışında küfür edenlerin yaratıcılıklarının geliştiğini düşünürüm hep... Bir de bu adamlar aynı zamanda iyi şiir yazarlar. Okulun küfürbazlarına bakarsanız çoğu derslerde defterin bir köşesine şiir yazmıştır.
quote:
Orijinalden alıntı: ANARK0
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
Bilimadamlarının gözlemleri neden küfür ettiğimizi çok mantıklı bir şekilde açıklıyor:
İnsana en çok benzeyen primat türü şempanzelerdir. Bilimadamlarının özellikle Bonobo Şempanzeleri üzerinde yaptıkları gözlemler hayret edilecek sonuçlar ortaya koydu. Bonobo şempanzeleri ne zaman strese girseler birbirleriyle sex yapıyorlar. Üstelik bu sex her zaman normal yollarla gerçekleşmeyip anal, oral gibi pozisyonlar da gerçekleşiyor. İlginç bir diğer sonuç sex yapan hayvanın stressli durumu ortadan kalkıyor. Yani şempanzeler stress atmak için sex yapıyorlar.
Buradan yola çıkan bilimadamları insanlar için şöyle bir sonuç çıkarıyorlar:
Belki ilk atalarımız benzer şekilde stress atıyorlardı. Zamanla gelişen insan toplumunda toplumsal yaşamın bir gerekliliği olarak dil ve ahlak kavramı da gelişti. İlk atalarımız için kızdıkları anda sex yapmanın bir mahsuru yoktu ama ahlak bilincine sahip sonra ki türlerde bu artık hoş karşılanmadı ve engellendi. Bu durumda stress altında olan insan sex ihtiyacını geliştirdiği dil ile küfür ederek ortadan kaldırmaya çalıştı. Yani küfür etmek sex yapamadığı için rahatlayamayan insan açısından bir çeşit rahatlama aracı olarak kullanılıyor.
Çok mantıklı geldi bana.Yaşam seviyesi yükseldikçe ve sex'in daha rahat yaşandığı ortamlarda küfrün daha az olmazsı buna uygun düşüyor bence.
Aynen buraki arkadaşlarım farklı bir ülkede bir düzine kız içerisinde aynı evde yaşasın bakalım bir daha küfrediyorlarmı :) ben bu güzelliği yaşadım ağzımdakli küfür durumu git gel den sonra baya bir farklılaştı ön yargıların kırılması önemli bu noktada
quote:
Orijinalden alıntı: .TaneR.
Ercan Saatçi ve Metin Özülkü nün galiz küfürler ettiği son videoyu izlemiş olan arkadaşlar, bu konu hakkında ne düşünüyor acaba ?
Olaya "montajdan kaçırılmış, hepimiz küfür ediyoruz, kendilerini güvende hissettikleri kendi tv'lerinde, dost meclisinde bu normaldir" diye mi bakmak lazım yoksa işin özüne bakıp, toplum tarafından tanınan kişilerin bu tür küfürleri etmemeleri gerekiyor diye mi bakmak lazım ?
Etmeyen yok birilerini hedef almadıkça salıver gitsin Ünide okuyanlar bilir kızlar bile bu konuda erkekler ile yarışıyorlar artık aslında bu bizim bir nevi edebi dilimizi ve amimeyetimizi yansıtıyor toplum olarak yapmacık olmayı sevmiyoruz ve coşkulu kelimelerimizi vurgulamak için çevreye zıt küfürler ederek vurguluyoruz bu bize özgü bir şey değil içki içen tüm herkezde görülür bizde içmeden görülüyo :D
Küfürsüz bi hayat düşünemiyorum
Küfürü hayat tarzı olarak benimsemek ayrı birşey bunu arasıra etmek ayrı birşey. Ben çok sinirlendiğim zaman gerçekten birşeye kızmışsam küfür ediyorum ve ağır küfürler oluyor. Ama normalde napıyon a.q? naptınız lan pz.venk? demiyorum. Küfürü yeni gençlik bi kültür olarak nesilden nesile aktarıyor. Bizim büyüklerimiz bize böyle bir kültür bırakmadı ama bizim neslimiz(biz) küçüklere bırakıyor. Aynı şekilde aydın yani yazar çizer okur kısmı dediğimiz kişiler dahi televizyonda ağza alınmayacak küfürler ediyorlar. Bizim onları örnek almamamız hatta onları izlemeyerek küfüre ya da yanlışlara destek vermediğimizi belirtmemiz gerekir. Sonuç olarak küfür kötüdür, stress vs atmak olarak düşünülmemeledir.
İyi dostlar arasında samimiyetin göstergesi bence.
Küfür etmeyi seven ve günlük hayatta makam/mevki/yaş/cinsiyet gözekmeksizin herkeze karşı çekinmeden kullanan birisi olarak söyleyebilirim ki;
Küfür etmeye karşı olan insanlar ki bunlar genellikle bayanların yanında kendilerini efendi göstermeye çalışırlar çok daha terbiyesizdir. Bugüne kadar küfüre karşı gözüken onlarca insan tanıdım istisnasız hepsi sapık, ş.refsiz, namert çıktı. Ambalaj var ama içindeki mal defolu diyebilirim...
Trafikte, maç veyahut haber izlerken, kavga ederken yada muhabbet ederken peynir ekmek gibi küfür ederim ve bununla gurur duyuyorum. Tepkimi pısırık gibi içimden değil mert bir şekilde küfür ederek gerekirse şiddet ile gösteriyorum. İnanmayacaksınız ama eskiden allah a dua ederken yada istekte bulunurken bile araya mutlaka bir iki küfür sıkıştırırdım .
Küfürbazların şiir konusunda başarılı odluğu doğrudur kendimden biliyorum. Bazen arkadaş ortamında küfürlü dörtlüklerle atıştığımız dahi oluyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Kurt Başlı Sancak
Küfür etmeyi seven ve günlük hayatta makam/mevki/yaş/cinsiyet gözekmeksizin herkeze karşı çekinmeden kullanan birisi olarak söyleyebilirim ki;
Küfür etmeye karşı olan insanlar ki bunlar genellikle bayanların yanında kendilerini efendi göstermeye çalışırlar çok daha terbiyesizdir. Bugüne kadar küfüre karşı gözüken onlarca insan tanıdım istisnasız hepsi sapık, ş.refsiz, namert çıktı. Ambalaj var ama içindeki mal defolu diyebilirim...
Trafikte, maç veyahut haber izlerken, kavga ederken yada muhabbet ederken peynir ekmek gibi küfür ederim ve bununla gurur duyuyorum. Tepkimi pısırık gibi içimden değil mert bir şekilde küfür ederek gerekirse şiddet ile gösteriyorum. İnanmayacaksınız ama eskiden allah a dua ederken yada istekte bulunurken bile araya mutlaka bir iki küfür sıkıştırırdım .
Küfürbazların şiir konusunda başarılı odluğu doğrudur kendimden biliyorum. Bazen arkadaş ortamında küfürlü dörtlüklerle atıştığımız dahi oluyor.
Eşimin yanında falan denkgelip de küfür eden biri olursa kafa göz dalarım. Küfür ederim fakat çocuk, bayan, büyüklerin yanında edilmesine karşıyım, rahatlamak istiyosan kanka ortamında kusana kadar et fakat tanımadığın insanlar senin cinsel fantezi edebiyatını dinlemek zorunda değil.
Birbirlerinin analarına farklı yeni küfürler türerip küfürleşen tanıdıklarım vardı.Bu nasıl açıklanabilir ki ?
Sözlü edebiyatı benimsemiş bir toplumuz. Küfür de sözlü edebiyatın içinde vardır.
quote:
Dedim ki; "Ne olur tenhaya gidek, Gidek de feleği perişan edek" "Say" dedi "o hade saçımı tek tek" Haspanın ettiği naza bak hele
Cemal Safi - Gıza Bak Hele
quote:
Orijinalden alıntı: albati
quote:
Orijinalden alıntı: Kurt Başlı Sancak
Eşimin yanında falan denkgelip de küfür eden biri olursa kafa göz dalarım. Küfür ederim fakat çocuk, bayan, büyüklerin yanında edilmesine karşıyım, rahatlamak istiyosan kanka ortamında kusana kadar et fakat tanımadığın insanlar senin cinsel fantezi edebiyatını dinlemek zorunda değil.
quote:
Orijinalden alıntı: mustafa_ogr
quote:
Orjinalden alıntı: hitman_
peki küfür ayıp bişeymi bunu soruşturmak lazım
İki kanatlı ayıptır hem de. İçerdiği kelimeler açısından ve hakaret niteliği taşıdığından dolayı ayıptır.
İnanmıyorsan birisinin sana küfretmesini bekle ve hislerine dikkat et.
Cem Yılmaz küfür ettiğinde çoğu insan güler ama.
O küfür ediyor diye morali bozulan,üzgünlük duyan var mı ?
küfretmek ruhun yelpazesidir diye düşünüyorum..
testide ne var dışa o sızar
ahlaken kemalat elde etmiş bi kaç insan tanıdım ağızlarından bırakın küfrü rahatsız edici kelam dahi çıkmazdı nezih zürefadan insanlardı
bende bazen küfür ederim çok asabi olduğum vakitler
quote:
Orijinalden alıntı: bingo crepuscule
testide ne var dışa o sızar
ahlaken kemalat elde etmiş bi kaç insan tanıdım ağızlarından bırakın küfrü rahatsız edici kelam dahi çıkmazdı nezih zürefadan insanlardı
bende bazen küfür ederim çok asabi olduğum vakitler
"ahlaken kemalat" nedir? Nasıl elde edilir?
bildiğim en tesirli yol seyri sülük amma velakin benim işime gelmedi yarıda bıraktım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme