Şimdi Ara

Neden Linux Kullanıyorsunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet beyler soru başlıkta neden linux kullanıyorsunuz?

• Gizlilik güvenlik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Woodcord kullanıcısına yanıt
    kardeşim bende linuxa geçmeyi düşünüyorum ama nasıl kullanımı filan kolay mı?
    Oyunlar, programlar filan windowsdaki gibi kullanılabilir mi?
  • Yeni başlayacaksan ubuntu tavsiye ederim ubuntu software de ise wine diye bir uygulama var onunla destekledigi windows program ve oyunlari acabilirsin winehq isimli siteden bakabilirsin destekledigi windows uygulamalarina

• KutsalBakire kullanıcısına yanıt
    Butun oyunlari oynayamazsiniz linux ta cok az oyun var.

• quote:

Orijinalden alıntı: yalnıztosba

Butun oyunlari oynayamazsiniz linux ta cok az oyun var.

Steam ile sayısı gitgide artıyor. Arada sırada oynayacak kişiler için yeterli olduğunu düşünüyorum.
  • merhaba50 kullanıcısına yanıt
    Dogru steam ile artiyor. Bilindik spor oyunlari filan oynanmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Linux mu Android mi?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • live işletim sistemi yapmak için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Woodcord

Yeni başlayacaksan ubuntu tavsiye ederim ubuntu software de ise wine diye bir uygulama var onunla destekledigi windows program ve oyunlari acabilirsin winehq isimli siteden bakabilirsin destekledigi windows uygulamalarina

peki bu hack durumları filan daha kolay oluyormuş kodlar sayesinde nasıl oluyor bu işler?
    c++ - php dillerini biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: KutsalBakire

quote:

Yeni başlayacaksan ubuntu tavsiye ederim ubuntu software de ise wine diye bir uygulama var onunla destekledigi windows program ve oyunlari acabilirsin winehq isimli siteden bakabilirsin destekledigi windows uygulamalarina

peki bu hack durumları filan daha kolay oluyormuş kodlar sayesinde nasıl oluyor bu işler?

Bu kolaylık konusu nerede yazıyor? GNU/Linux Türkiye fb guruna hemen hergün Kali ile ilgili kurulum sorusu geliyor. Sanırım okuduğunuz yerde de bundan bahsediyordur. Kali de bazı pentest araçları yüklü geldiğinden dolayı işi kolaylaştırıyor olabilir. Bir diğer ihtimal de uygulamaların açık kaynak kodlu olması olabilir. Kullandığınız şeylere müdahale edebiliyorsunuz.

Dilleri biliyorsanız zaten nasıl yapıldığı konusunda da az çok fikriniz vardr.

• quote:

quote:

Daha kolay denilen kısım şu sekil oluyor windows gibi kapalı kod sistemi kullanilmiyor,windowstaki gibi ek programlarda gerekmiyor hack gibi islere girmek istersen eger kali linux veya backtrack kullanman daha uygun olur.Fakat alışmak ubuntuda ki kadar kolay olmaz.Oyun falan oynamak icin yine wine kullanabilirsin.Benim tavsiyem windowstan 50 gb kadar harddiskten yer ayır windowsun yanina kurman.

• Linux Mint kullanıyordum 17.1'i 17.2 yükseltiyordum ki bilgisayar çöktü açıkçası uğraşmak istemedim birde oyun falan oynuyorum arada Windows 7'ye geçtim.
    Tavsiyem kullanacaksan programlama bilgin olmalı ki zorluk çekmeyesin son kullanıcıya hitap eden dağıtımlarda bile konsol kullanmak mecbur oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kilise İmamı

Linux Mint kullanıyordum 17.1'i 17.2 yükseltiyordum ki bilgisayar çöktü açıkçası uğraşmak istemedim birde oyun falan oynuyorum arada Windows 7'ye geçtim.
    Tavsiyem kullanacaksan programlama bilgin olmalı ki zorluk çekmeyesin son kullanıcıya hitap eden dağıtımlarda bile konsol kullanmak mecbur oluyor.

Programlama demek pek doğru olmaz diye düşünüyorum. Linux bilgisi diyelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merhaba50

quote:

Orijinalden alıntı: Kilise İmamı

Linux Mint kullanıyordum 17.1'i 17.2 yükseltiyordum ki bilgisayar çöktü açıkçası uğraşmak istemedim birde oyun falan oynuyorum arada Windows 7'ye geçtim.

Programlama demek pek doğru olmaz diye düşünüyorum. Linux bilgisi diyelim.

Aslında Linux çekirdeğinin temellerinde kodlar yatar bu kodlarla işlem yapmak,değişiklik yapmak içinse programlamaya ihtiyaç vardır.Her ne kadar Linux bilgisi gelişmiş kişiler olsa da çekirdekte veya herhangi bir bölümde oluşan hataya programlama bilgisi olmadan müdahale edilemez ancak güncelleme beklenir.
    Demek istediğim "sudo apt-get update ****" yazarak sorunlar çözülemez ister istemez programlama bilgisi istiyor.

Mesela KDE arayüzü kullanıyorsun diyelim güncelleme sonucu istemediğin bir araç çubuğa eklendi mecbur KDE sıfırlayacaksın ama programlama bilgin olduğu zaman direk olarak kaynak koda müdahale edip gelecekte olabilecek sorunu bile çözmüş olursun

• 2005'ten beri Windows kullanmaktaydım.
    XP ile başladım, Win 7, Win 8.0, Win 8.1 ile devam ettim, 29 Temmuz'daki Win 10 dağımını da aldım.

Şimdiye dek hep lisanslı kullandım. Windows 10'a geçtikten birkaç gün sonra karar verdim ve Linux Mint'te geçtim. Geçtiğime pişman olmadığım gibi, Win 10'u beklediğime pişman oldum. Görsellik berbat ve son kullanıcı açısından önceki Windows sürümlerinden farkı yok.

Kullandığım Windows sürümleri arasında sıralama yapacak olursam:

1. Win 7
    2. Win 8.1
    3. Win 8.0
    4. Win 10
    5. Win XP

Oysa şu da var ki "benim gibi" son kullanıcı için birinin diğerinden "pek" artısı yok.

İki haftadır Linux Min kullanmaktayım ve gayet de mutluyum.

Zor olduğunu söylüyorlar fakat inanın Windows'a göre daha kolay. Gayet sade, gereksiz şeyler olmadığı gibi gereksiz menüler de yok.

Kodlara gelince, inanın kod kullanmaya gerek yok. Gerek olan kod kullanımı ise, mesela bir sorun olsa, Mint forumunda sorunu bulup çözüme ulaşmak için size gereken kodu girmeniz isteniyor, siz sadece kodu giriyorsunuz ve sorunu forumda yine kod olarak paylaşıp size çözümü söylüyorlar. Çözümü de size genelde yine kod girerek ulaşmanız isteniyor. Oysa Windows'ta sorununuz olsa bu kadar çabuk sorunu bulup bu kadar çabuk çözüme ulaşamazsınız. Ancak ve ancak Google'da ararsınız ki aynı sorunu yaşayanlar var mı diye.

İnanın Linux'a geçtiğim günden beri asla Windows'u aramadım. Yazıcımı da kullanıyorum, bilgisayarımı da HDMI olarak TV'ye takıyorum. Her bir işimi yapıyorum. Office işleri dahi daha basit. İnanın ki bilgisayar kullandığımı anladım.

Windows'un ne kadar gereksiz şeylerle bizleri meşgul ettiğine şahit oldum. Yıllarımı Windows'a vermek yerine Linux'a vermiş olsaydım inanın belki de bu işten şu an ekmek yiyor olurdum.

Daha uzun yazabilirdim ama bilen biliyor zaten hakikatin ne olduğunu. Bilmek istemeyen kulaktan dolma bilgilerle hareket edecektir. Linux ancak kullanmaya başladıktan sonra fark edilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yinemimail -- 28 Eylül 2015; 9:54:59 >

• quote:

Aslında Linux çekirdeğinin temellerinde kodlar yatar bu kodlarla işlem yapmak,değişiklik yapmak içinse programlamaya ihtiyaç vardır.Her ne kadar Linux bilgisi gelişmiş kişiler olsa da çekirdekte veya herhangi bir bölümde oluşan hataya programlama bilgisi olmadan müdahale edilemez ancak güncelleme beklenir.
    Demek istediğim "sudo apt-get update ****" yazarak sorunlar çözülemez ister istemez programlama bilgisi istiyor.

1-)Müdahale edilemez demek yanlış olur. Örneğin bir yazılımda yerelleştirme ile ilgili bir sorun varsa bu sorun muhtemelen ortam değişkenlerindeki yerelleştirme ayarlarını devredışı bırakarak çözülebilir. Bunun içinde programlamayı değil kullanılan sistemde bunun nasıl yapılacağını bilmek gerekir.
    2-)Aynı şey Windows için de geçerli değil midir? Kullanıcının çözemeyeceği bir sorun varsa ya siz bildirirsiniz, ya da onlar bulur, güncelleme yayınlanır sorun çözülür. Neden bu durum Linux'a özgü bir durummuş gibi söylüyorsunuz. Önceki iletinizde aynen şu cümle geçiyor:
    quote:

Sorun çözmek için programlama bilgisi gerekiyor demek doğru olmaz.
    quote:

Mesela KDE arayüzü kullanıyorsun diyelim güncelleme sonucu istemediğin bir araç çubuğa eklendi mecbur KDE sıfırlayacaksın ama programlama bilgin olduğu zaman direk olarak kaynak koda müdahale edip gelecekte olabilecek sorunu bile çözmüş olursun
    Böyle bir durumda(eğer sorun yeni sürümdeyse) KDE sürüm düşürürsünüz, sorun çözülür.

Programlama bilgisi olmadan da bir çok sorunun çözülebileciğini iletinize eklemediğiniz zaman yanlış anlaşılmalara yol açabilir.
    Lütfen kullandığınız ifadelere dikkat edin. İnsanları yanlış bilgilendirmeyin.

• Bir kaç hafta önce Linux Mint kurdum. Gerçekten çok hızlı (açılıp, kapanma,tepkime) bir işletim sistemiydi. Kodlarından anlamayan bir son kullanıcı olarak da gayet memdundum. Ancak bazı yerlerdeki kablosuz ağlar ile sorun yaşadı Ben de daha sonra Windows 7'ye geçerek Windows 10'a yükselttim sistemi. Ancak daha sonra tekrardan başka bir sürüm olan Ubuntu'ya geçmeyi planlıyorum. Onda böyle bir sorun yaşamazsam Ubuntu ile devam edeceğim. Neden sorusu basit daha hızlı, anti-virüs gibi şeyler ile uğraşmıyorsun. Ofis yazılımları vs. hepsi içinde. Ve tabiki bir sorun olduğu zaman çözümü kullanıcılar vasıtası ile çözebiliyorsun.
  • Mac OS X, Windows 8 ve Ubuntu kullanıyorum. Mac'i sadece Xcode için açıyorum. Windows'u ise en son ne zaman açtığımı bile hatıramıyorum, 10'a güncellemeye de üşendim diyebilirim. Arada naz yapıp biraz uğraştırsa da Ofis, Android Studio, pHp, Ruby tarzı ve günlük işlerim için Ubuntu kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: merhaba50

quote:

quote:

Bu kolaylık konusu nerede yazıyor? GNU/Linux Türkiye fb guruna hemen hergün Kali ile ilgili kurulum sorusu geliyor. Sanırım okuduğunuz yerde de bundan bahsediyordur. Kali de bazı pentest araçları yüklü geldiğinden dolayı işi kolaylaştırıyor olabilir. Bir diğer ihtimal de uygulamaların açık kaynak kodlu olması olabilir. Kullandığınız şeylere müdahale edebiliyorsunuz.

Dilleri biliyorsanız zaten nasıl yapıldığı konusunda da az çok fikriniz vardr.

Millet linux u değil de linuxdan hack yapmayı merak ediyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• -sistem kaynaklarının verimli kullanımı
    -zamanla şişmeyen, tıkanmayan stabil sistem
    -sürekli yüksek performans
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.