Şimdi Ara

Neden Linux Kullanıyorsunuz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Özellikle kod yazarak birşeyler yapabilmek yapabildiğini hissetmek. Bu his bu alanda hiçbirşeye değişilmez.
  • yalnıztosba kullanıcısına yanıt
    steam Linux destekli 1500 oyun listeliyor... windows 10 gibi seni izleyip kayıt altına alıp raporlamaz...
  • GLODIO kullanıcısına yanıt
    Ben sadece buyuk oyunlari soyledim ondada yanilmisim. Bende Linux kullaniyorum. Saygilar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yinemimail

2005'ten beri Windows kullanmaktaydım.
    XP ile başladım, Win 7, Win 8.0, Win 8.1 ile devam ettim, 29 Temmuz'daki Win 10 dağımını da aldım.

Şimdiye dek hep lisanslı kullandım. Windows 10'a geçtikten birkaç gün sonra karar verdim ve Linux Mint'te geçtim. Geçtiğime pişman olmadığım gibi, Win 10'u beklediğime pişman oldum. Görsellik berbat ve son kullanıcı açısından önceki Windows sürümlerinden farkı yok.

Kullandığım Windows sürümleri arasında sıralama yapacak olursam:

1. Win 7
    2. Win 8.1
    3. Win 8.0
    4. Win 10
    5. Win XP

Oysa şu da var ki "benim gibi" son kullanıcı için birinin diğerinden "pek" artısı yok.

İki haftadır Linux Min kullanmaktayım ve gayet de mutluyum.

Zor olduğunu söylüyorlar fakat inanın Windows'a göre daha kolay. Gayet sade, gereksiz şeyler olmadığı gibi gereksiz menüler de yok.

Kodlara gelince, inanın kod kullanmaya gerek yok. Gerek olan kod kullanımı ise, mesela bir sorun olsa, Mint forumunda sorunu bulup çözüme ulaşmak için size gereken kodu girmeniz isteniyor, siz sadece kodu giriyorsunuz ve sorunu forumda yine kod olarak paylaşıp size çözümü söylüyorlar. Çözümü de size genelde yine kod girerek ulaşmanız isteniyor. Oysa Windows'ta sorununuz olsa bu kadar çabuk sorunu bulup bu kadar çabuk çözüme ulaşamazsınız. Ancak ve ancak Google'da ararsınız ki aynı sorunu yaşayanlar var mı diye.

İnanın Linux'a geçtiğim günden beri asla Windows'u aramadım. Yazıcımı da kullanıyorum, bilgisayarımı da HDMI olarak TV'ye takıyorum. Her bir işimi yapıyorum. Office işleri dahi daha basit. İnanın ki bilgisayar kullandığımı anladım.

Windows'un ne kadar gereksiz şeylerle bizleri meşgul ettiğine şahit oldum. Yıllarımı Windows'a vermek yerine Linux'a vermiş olsaydım inanın belki de bu işten şu an ekmek yiyor olurdum.

Daha uzun yazabilirdim ama bilen biliyor zaten hakikatin ne olduğunu. Bilmek istemeyen kulaktan dolma bilgilerle hareket edecektir. Linux ancak kullanmaya başladıktan sonra fark edilir.

Arkadaşlar,

Benim tüm fikrim değişti. Son bir haftadır Windows 10 kullanmaktayım. Her ne kadar Mint'e alışsam da maalesef ki adeta engelli koşuda hissettim kendimi. Zırt pırt yeni yeni sorunlarla mücadele etmekten gına geldi artık. Windows 10 temiz kurulum yaptım ve açıkçası tüm fikrim değişti. Windows 10 gibisi yokmuş. Hiçbir sorun yok, kafam rahat, gül gibi işletim sistemi. Alıntı yaptığım yazımı tamamen çıkarın kafanızdan. Windows 10 gibisi yokmuş vallaha. Kullandığım Windows'lar arasında en iyisi. Daha önceki yazımda Linux'u öven biri olarak şimdi bunları yazıyorsam gerisini siz düşünün artık. Bütün işimi o kadar rahat yapıyorum ki, sorunlarla uğraşmak gibi bir derdim de artık olmadığı için gerek günlük işlerimin gerekse işletim sisteminin keyfini sürüyorum.

• quote:

quote:

2005'ten beri Windows kullanmaktaydım.
    XP ile başladım, Win 7, Win 8.0, Win 8.1 ile devam ettim, 29 Temmuz'daki Win 10 dağımını da aldım.

Şimdiye dek hep lisanslı kullandım. Windows 10'a geçtikten birkaç gün sonra karar verdim ve Linux Mint'te geçtim. Geçtiğime pişman olmadığım gibi, Win 10'u beklediğime pişman oldum. Görsellik berbat ve son kullanıcı açısından önceki Windows sürümlerinden farkı yok.

Kullandığım Windows sürümleri arasında sıralama yapacak olursam:

1. Win 7
    2. Win 8.1
    3. Win 8.0
    4. Win 10
    5. Win XP

Oysa şu da var ki "benim gibi" son kullanıcı için birinin diğerinden "pek" artısı yok.

İki haftadır Linux Min kullanmaktayım ve gayet de mutluyum.

Zor olduğunu söylüyorlar fakat inanın Windows'a göre daha kolay. Gayet sade, gereksiz şeyler olmadığı gibi gereksiz menüler de yok.

Kodlara gelince, inanın kod kullanmaya gerek yok. Gerek olan kod kullanımı ise, mesela bir sorun olsa, Mint forumunda sorunu bulup çözüme ulaşmak için size gereken kodu girmeniz isteniyor, siz sadece kodu giriyorsunuz ve sorunu forumda yine kod olarak paylaşıp size çözümü söylüyorlar. Çözümü de size genelde yine kod girerek ulaşmanız isteniyor. Oysa Windows'ta sorununuz olsa bu kadar çabuk sorunu bulup bu kadar çabuk çözüme ulaşamazsınız. Ancak ve ancak Google'da ararsınız ki aynı sorunu yaşayanlar var mı diye.

İnanın Linux'a geçtiğim günden beri asla Windows'u aramadım. Yazıcımı da kullanıyorum, bilgisayarımı da HDMI olarak TV'ye takıyorum. Her bir işimi yapıyorum. Office işleri dahi daha basit. İnanın ki bilgisayar kullandığımı anladım.

Windows'un ne kadar gereksiz şeylerle bizleri meşgul ettiğine şahit oldum. Yıllarımı Windows'a vermek yerine Linux'a vermiş olsaydım inanın belki de bu işten şu an ekmek yiyor olurdum.

Daha uzun yazabilirdim ama bilen biliyor zaten hakikatin ne olduğunu. Bilmek istemeyen kulaktan dolma bilgilerle hareket edecektir. Linux ancak kullanmaya başladıktan sonra fark edilir.

Arkadaşlar,

Benim tüm fikrim değişti. Son bir haftadır Windows 10 kullanmaktayım. Her ne kadar Mint'e alışsam da maalesef ki adeta engelli koşuda hissettim kendimi. Zırt pırt yeni yeni sorunlarla mücadele etmekten gına geldi artık. Windows 10 temiz kurulum yaptım ve açıkçası tüm fikrim değişti. Windows 10 gibisi yokmuş. Hiçbir sorun yok, kafam rahat, gül gibi işletim sistemi. Alıntı yaptığım yazımı tamamen çıkarın kafanızdan. Windows 10 gibisi yokmuş vallaha. Kullandığım Windows'lar arasında en iyisi. Daha önceki yazımda Linux'u öven biri olarak şimdi bunları yazıyorsam gerisini siz düşünün artık. Bütün işimi o kadar rahat yapıyorum ki, sorunlarla uğraşmak gibi bir derdim de artık olmadığı için gerek günlük işlerimin gerekse işletim sisteminin keyfini sürüyorum.

Şu sıralar sürekli git geller yaşıyorsun sanırım.

Windows a alışırken 10 kat fazla sorun yaşamadın mı ? Kullundığın ilk günden bu yana bir düşün. Ancak söz konusu linux olunca armut piş - ağzıma düş tarzı bir yaklaşım mevcut. Senden çok daha fazla sorun yaşadığıma eminim. Ancak her seferinde Windows un bana neler çektirdiğini düşündüğümde vız geliyor tırız gidiyor.

O yüzden tamamen vazgeçmiş olmanıza rağmen sizi linux kullanmaya davet etmek için hiç uğraşmayacağım. Onca yazıyı yazdıktan sonra bir U dönüşü ile Bırakın bunu Windows 10 a geçin davetli yazı yazmanız da yanlış yaklaşımınızı açıkca ortaya koyuyor.

Bu cümle açıklıyor aslında ruh halinizi:

"Daha önceki yazımda Linux'u öven biri olarak şimdi bunları yazıyorsam gerisini siz düşünün artık"

En baştan beri hatanız Linux sistemi Windows sanmak ve eski alışkanlıklarınız devam ettirmeye çalışmak. Ancak işlerinizi yapmak için o sistemi birazda olsa kavramak ve zaman gerekir.

Biz Windows u kötülemek veya onu yok etmek gibi bir amacımız yok. Bir Windows kullanıcısının tamamen linux a geçmesi bizim için iyidir tabi. Ama kimseyi zorlamıyoruz.
    Hatta ubuntuyu nasıl tamamen kaldırıp Win 7 yükleyebileceğini anlattım bir forum üyesine .

• os_lnx kullanıcısına yanıt
    Dostum, Allah senin gibi Linux kullanıcılarını Linux'tan eksik etmesin. Senin gibiler her zaman her Linux kullanıcılarına, Linux'a ilgi duyup Linux'u yeni yükleyenlere yardımlarını her zaman esirgemeden ve büyük bir istekle ortaya koyacaktır. İşte bu konuda Linux kullanıcılarını ayakta alkışlıyorum. Senin gibiler bana o kadar yardımcı oldular ki, ben soru sormaktan çekindim adeta artık. Ne sorduysam uzun uzun, yeterli cevaplar aldım Linux forumlarında. Yardımseverlik Linux'un getirdiği bir fıtrat olsa gerek sizlerde.

Şimdi, Linux'u kesinlikle kötülemiyorum. Linux muhteşem bir performans sunuyor. Mint'teki performansı Windows'un hiçbir sürümünde görmedim, Windows 10'da dahil. Fakat sorunlarla uğraşmaktan performansın tadını çıkaramadım. Windows 10'da ise Linux'taki performansı bulamasam da en azından sorunlarla uğraşmadığım için kafam rahat. Bu yüzden zamanımı kendi işlerime ayırabiliyorum. Linux'ta ise sorunlar çıktıkça zamanımı çözmekle geçiriyorum. Üstelik yazıcı kurulumu için iki gün uğraştım ve maalesef ki ne yapıp ettiysem, kimlerden yardım istediysem işe yaramadı. Bu yüzden Windows'a geçmek zorunda kaldım. Yazıcı sorunu hariç tüm sorunlarımı siz Linux'çular sayesinde çözdüm.

Şu bir gerçek ki gönlüm hâlâ Mint'ten yana fakat 18'inci sürümü çıkmadan kullanmayı düşünmüyorum. Ben de isterim Linux'a ebediyen kullanmak... Fakat biraz daha beklemek zorundayım açıkçası.

Güzel yorumun için çok teşekkür ederim @os_lnx ve de bu yazdığımın üzerine yorumunu esirgeme lütfen. Merakla yorumunu beklemekteyim.

• quote:

Dostum, Allah senin gibi Linux kullanıcılarını Linux'tan eksik etmesin. Senin gibiler her zaman her Linux kullanıcılarına, Linux'a ilgi duyup Linux'u yeni yükleyenlere yardımlarını her zaman esirgemeden ve büyük bir istekle ortaya koyacaktır. İşte bu konuda Linux kullanıcılarını ayakta alkışlıyorum. Senin gibiler bana o kadar yardımcı oldular ki, ben soru sormaktan çekindim adeta artık. Ne sorduysam uzun uzun, yeterli cevaplar aldım Linux forumlarında. Yardımseverlik Linux'un getirdiği bir fıtrat olsa gerek sizlerde.

Şimdi, Linux'u kesinlikle kötülemiyorum. Linux muhteşem bir performans sunuyor. Mint'teki performansı Windows'un hiçbir sürümünde görmedim, Windows 10'da dahil. Fakat sorunlarla uğraşmaktan performansın tadını çıkaramadım. Windows 10'da ise Linux'taki performansı bulamasam da en azından sorunlarla uğraşmadığım için kafam rahat. Bu yüzden zamanımı kendi işlerime ayırabiliyorum. Linux'ta ise sorunlar çıktıkça zamanımı çözmekle geçiriyorum. Üstelik yazıcı kurulumu için iki gün uğraştım ve maalesef ki ne yapıp ettiysem, kimlerden yardım istediysem işe yaramadı. Bu yüzden Windows'a geçmek zorunda kaldım. Yazıcı sorunu hariç tüm sorunlarımı siz Linux'çular sayesinde çözdüm.

Şu bir gerçek ki gönlüm hâlâ Mint'ten yana fakat 18'inci sürümü çıkmadan kullanmayı düşünmüyorum. Ben de isterim Linux'a ebediyen kullanmak... Fakat biraz daha beklemek zorundayım açıkçası.

Güzel yorumun için çok teşekkür ederim @os_lnx ve de bu yazdığımın üzerine yorumunu esirgeme lütfen. Merakla yorumunu beklemekteyim.

Öncelikle çok teşekkür ederim.

Senin yorumuna cevap yazıp gittip. Mesai ile kaşılaştım. Yakında bende kullanıcı adımı yinemi_mesai olarak değiştiricem galiba.

Soru sormaktan çekinmeyin. Binlerce kez sorsanız binlerce kez cevap alırsınız.

Şuan evde 3 makina var. Birisi yani benim kullandığım makina LM 17 ve Win 7 dual boot çalışıyor. İkinci makina p4 2.6 işlemci kullanan 10 yıldan fazla geçmişi olan bir makina. Öyleki üzerinde ddr ram var. Lubuntu yüklü üzerinde. Yazıcıyı kurulum esnasında tanıdı ve yükledi. Daha önce windows kullanmamış olan abim kullanıyor. Birisi ise 7 yıl kadar geçmişi olan grundig marka laptop. Üzerinde Sadece Win 8 var.

Kullandığım iki makina birisi yeni masaüstü diğeri eski laptop. Masaüstünde İnternet film programla gibi hemen tüm işlerimi yaparken. Win 8 de VS ile C# ta program yazıyorum ufak tefek. O makinanın görevide o mesela.

Yeni yüklemek isteyenlere dual boot öneriyorum genellikle. Bu dünyanın kapıları hepinize her zaman açık. Dönmek istediğinizde bizler yardım için yine buralarda olacağız.

• Henüz kullanmaya başladım. Aslında iş yerinde windows kulanıyorum, projeleri windows üzerinde geliştiriyoruz. Ubuntuyu ise windows un yanına 10 gün önce kurdum. Sebebi hacking çalışmaya başlamış olmam. Daha yolun çok başındayım. Bilgi Güvenliği Uzmanı başka bir deyiş ile Beyaz Şapkalı Hacker olabilmek için kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Bunun temelinde ise iyi linux bilgisi, tcp/ip yi avcunun içi gibi bilmek, yazılıma iyi seviyede hakim olmak yatıyor. Bu nedenle ubuntuyu kullanmaya başladım işin gerçeği hoşuma da gitti.
  • özgür olması, etkinleştirme gerektirmemesi, steam desteği...
  • MSDN abonesi olmama rağmen 2 hdd de 2 işletim sistemi kullanıyorum. 1 windows 8.1 1 linux (distro sürekli değişiyor. ubuntu en sık kullandığım)
    Neden ?
    1- Çünki merakımı çekiyor.
    2- Çünki git+ Nodejs +AngularJs + MongoDB kullanıyorum. Editor olarak brackets veya visual studio code. Yani Geliştirme araçlarım linux altında çalışabildiği için
    3- Geliştirdiğim ürün büyük ihtimal ile zaten linux üzerindeki bir docker container içerisinde barınacağı için peşin peşin test edip kullanmak için (yoksa boot2docker falan kurmaca)
    4- Linux kullanıyorum çünki Azure Üzrinde güclü bir makineye kurulu KODİNG.ıo ile heryerden ve her donanim ile geliştirme yapabiliyorum (ne geliştiriyorum. ionic ile mobile App (android için derlemeyi yine bu linux da yapıyorum) angularJS ile frontendt . Nodejs ile backend.
    5- Elementary os un görünümü hoşuna gittiği için.
    6- Windows a göre biraz daha akıcı olduğu için
    Özetle "Dursun" isimli arkadaşımın dediği gibi. Tüm kullandığım geliştirme araçları linux temelli iken neden windows kullanayım ? (kendisi php+java geliştiricisi)

• Bende çok meraklı değilim Windowsa özellikle virüs meselesi ve zamanla şişmesi beni deli ediyor. Fakat ne yapalım oyun firmaları PC kanadında hep windows için oyun çıkartıyorlar.

Bende tüm umudumu Valve firmasına bağladım İnşallah Steam OS projesi başarılı olurda kurtuluruz şu windows illetinden.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En son win 7 64 bit kullandım. Güncelleme ıvır zıvırından bıktım ofis yüklüyorum 500mb 2gb güncelleme yapıyor iyice can sıkmaya başladı. Bir de antivirüs derdi var. 3 aydır ubuntuya geçtim. Fazla güncelleme işi yok. Virüs derdi yok. Windows u zırh giymiş şovalyeye benzetiyorum. Gün geçtikçe zırh ağırlaşıyor. Hareket edemez hale geliyor sistem. Sonra format sonra tekrar programları kur bıktırdı. Linux spor kıyafetlerini giyip koşu yapmak gibi rahat dert tasa yok. Tavsiye ederim. Kullanımı kolay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snakefatih -- 3 Kasım 2015; 1:51:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.