|
Bildirim
|
Eşhedu En La İlâhe İllâllah Ve Eşhedu Enne Muhammeden Abduhu Ve Resuluhu
|
Milyonlarca insan gibi sende kendi dininin doğru olduğunu savunuyorsun diğerlerini kestirip atıyorsun unutma binlerce din var ve bu dine inananlar hiçbir şeyden emin olmadığı kadar dininden emin.Tıpkı senin gibi
|
Ortada Saygısızlık falan yok. Ortada ekstra saygı göstermeme durumu var ki bu saygısızlık değildir. Küçük düşürücü bir ifade yok. Bir insana ismiyle hitap etmek saygısızlık değildir. Şu leş şekilciliğinizi bir kenara bırakın. İçinizdeki o Hz demezsem ayıp ederim, günah olur, peygamber üzülür gibi düşünceler sizde var olabilir fakat başkalarında olmak zorunda değil.
Olayıda evirip çevirme ortada saygısızlık falan yok. |
Ne münasebet bilgiyi sizin vermeniz gerekir.Usul bunu gerektirir çünkü.Bir yerden bir şeyler okumuşsunuz sonra aklınız da kendinizce puzzle oluşturmuşsunuz.Hilful Fudul veya orjinaliyle Hilf-Al Fudul hakkında ipucuları bize de verin de puzzle biz de rahat çözelim.
Dışardan takip ediyorum.Arapça eğitimi aldım,incelemelerim-araştırmalarım var felan yazıyorsunuz.Astronomi konusunda bilmemeniz ilginç.Neyse konu biraz dağılacak ama bulmuşken sorayım Arapça eğitim almaktan kastınız tam olarak nedir? Emsile veya Âvamil okumuşluğunuz var mıdır? |
tüm bu mucizevi olaylarda meseleye yaklaşımda 2 hata işlenir genelde..
ilki..mucize kavramının ifade ettiği manadan habersiz olmak.. mucize nedir..sözlük anlamı yani.. mucize kelime anlamı olarak genel manada tabiat (fizik) kurallarının üstünde gelişen insanı acz içinde bırakan gelişme olay..gerek dini gerekse litaratürde durum bu tarif bu yani.. mesela ayın yarılması olayını işitipde bu nasıl olur demek ..yani içinde yaşadğımız doğa fizik kurallarına bağlı kalarak anlamaya çalışmak..son derece hatalıdır..zira mucize doğa-fizik kuralları üstü bir boyutta cereyan eder..zaten doğa-fizik kuralları içinde yaşansa mucize denmezdi..değil mi.. doğa-fizik kuralları üstünde cereyan eden bir olayın kanıtlarını ..doğa-fizik kuralları ve imkanları içersinde aramak ..doğal olarak bulamayınca !!! hani bak kanıt yok demek..nasıl izah edilir.. ayrıca olayın diğer bir boyutuda var.. mucize tüm dünya halklarına gösterilmedi..ilgili olayda yani ayın yarılması mucizesinde..olaya muhattab ebu cehil ve bir kaç kişi..yaniiiii doğa-fizik üstü boyutda gerçekleşen bu olayda ortaya çıkan harkulade işin yansıması sadece bu 3-5 kişiye oldu !!! farklı bir boyutta cereyan eden bir olayın muhattabları belli iken ...sadece onlara has iken...!!! neden dünya üzerinde ayın yarılması farklı coğrafyalarda müşahade edilmedi neden ay da fiziksel kanıt görülemiyor denmesi.. 2 anlayışdan birine delalet eder..her iki anlayışda sakattdır..ama hangisi daha kötüdür..buna siz karar verin.. ilki mucize kavramına ifade ettiği anlama ve mucizenin gelişim sürecine yabancı bilgisiz bakış açısı ve değerlendirme... ikincisi ise kavram -anlam ve gelişim sürecini bilmekle beraber muhattabını ahmak yerine koyma ..alicengiz oyunu (diyalektik) ile aksi yönde ikna çabası.. ki ateistler bunu çokca yapar hepsi değil tabi ama çoğu yaapar her iki durumda sakıncalı.. |
Benim kitabım da Kuran değil.
Kimseye saygı duymak zorunda değilim. Kimse de bana saygı duymak zorunda değil. Kimse hiçbir şeye saygı duymak zorunda değil. Tarihi bir karakterin adının başına saygı ifadesi eklemek zorunlu değildir. Bunu göstermek için koydum onları. |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 25 Mart 2016; 9:21:42 > |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkurt02 -- 25 Mart 2016; 11:26:48 > |
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Perceptron -- 25 Mart 2016; 23:10:53 > |
|