Şimdi Ara

Neden müslüman ülkelerde hep savaş var (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
3
Favori
11.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    nostaljik nağmeler 80's-90'syoutube
    Çalkala - Seden Gürel 1996 / Nostaljik Nağmeler
    https://www.youtube.com/watch?v=4J9Dhp746Fo&feature=youtu.be

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Neden bütün peygamberler müslümanlara gönderildi ise neden bütün kötü şeyler onların başına ders olsun diye gönderildi ise yine aynı sebepten

• quote:

Orijinalden alıntı: cemsinan

Bazı analistlerin şu olası bu olası dedikleri spekülasyonları kesin gerçeklerden ayırabilmek gerekir değil mi?
    Tarihte şöyle olmuştur cümlesinin ardından demek ki şu olacaktır cümlesi gelebilir mi? Gelemez.
    Kaynak istiyorsan ben zaten Türk basını okumuyorum. Yabancı basını takip ediyorum sadece, tavsiye de ederim. Yazar istiyorsan Drozdiak, Sloan, Zielonka, Stiglitz, Robert Kagan tavsiye ederim de bunları bilmeyeni zaten dövüyorlar.
    Ben analistlerin dedikleri %100 gerçekleşecek, kesinlikle böyle olacak diye bir iddiada bulunmadım sadece senin 'şunların ıslak rüyası' diye küçümsediğin görüşlerin saygın analistlerce benimsendiğini anlatmaya çalıştım.

Hangi yabancı basın öğesinin hangi kaynağını takip ediyorsun? Yani şunu öğrenmek istiyorum ben bu şekilde düşünüyorum çünkü şu gazeteden, dergiden, konferanstan etkilendim. Şu kişi şöyle düşünüyor daha önceki öngörüşleri büyük oranda isabetli olmuş o yüzden şu yazısında belirtmiş oradan okudum gibi. Ayrıca basının uluslararası ilişkilerdeki yeri spekülasyon değil midir?

Bu alanda yazan yazarların görüşleri 5 sene gibi sürede bile 180 derece değişebiliyor, kitapta bahsettiği şeyin tersini katıldığı bir sempozyumda savunabiliyor. Yazar isminden ziyade yazı yada kitap ismi verebilirsen daha yararlı olur.

• Müslüman ülkelerde değil petrol ve doğal kaynak olan yerlerde savaş var Venazuelda karişik mesela müslüman değiller.....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

Allah her musluman ulkeye petrol vermis demekki
    Ama bunu degerlendirecek kafalar yok

Alıntıları Göster
    oda aşırı genelleme olur. ama kafa olmadığı yada kafaların başka çalıştığı doğrudur.
    aynı kafalar brezilya hindistan ve malezya gibi ülkelerde de mevcuttur. asya kafası
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

Neden bütün peygamberler müslümanlara gönderildi ise neden bütün kötü şeyler onların başına ders olsun diye gönderildi ise yine aynı sebepten
    Muhammed isindaki tuk peygamberler yahudilere yollanmistir.
    Diger kultur ve mileltler bunu yari peygamber yari tanri gibi araklarken araplar tam kopyasiylaaraklama calistilar..

• Net bir şekilde ifade ediyormuşşş
    Sen önce okuduğunu anla ifade etmeye sonra başlarsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 20 Şubat 2020; 21:4:59 >
  • Net bir şekilde ifade ettiğin buysa hiç net değil.

• birincisi dünyanın hiçbir yerinde öyle huzur filan hakim değil. en müreffeh ülkelerde intihar vakaları niye yüksek ki? yani huzurlu insan niye intihara meyyaldir?

islam ülkelerinde niye savaş var?
    1- hayatın düzeni gece-gündüz düzeni gibidir. 600 ila 1800 arası yaşanan gündüzün gecesi de bir o kadar zaman gerektirir. yoksa düzen bozulmuş olur ki Allahın hiçbir kanunuda bozukluk göremezsin.

2- islam aslen ferdi hayata bakar. devlet bazında islamın yaşanması çok da elzem değildir. bu bağlamda bahsettiğin huzura sahip müslümanlar da vardır. hatta dünya nufusuna kıyas edersen çoğunlukta bile denebilir.

3- islam toplumlarında genele bakıldığında sözde iman göze çarpmakta. inandığı şeyden bi haber veya inandığı şeyi yaşamayan kalabalıklar. içmesi gereken ilacı içmeyip niye iyileşmiyorum dişyen hastanın durumu siz de burada suçu ilaca atmış oluyorsunuz.

• Batılaşamamalarına rağmen batıdan gelen etkilere açıklar.Hayvan gibi yaşayanları savaştırabilirsiniz,konformist ve düşünecek vakti bol kalbur üstü profili değil
  • Neden müslüman ülkelerde hep savaş var?

1. Sebebi cehalet ve okumamazlık. (Ne tuhaf Halbuki Kuranın ilk emri "oku" dur.)

2. Sebebi mezhepçilik. Yani ayrımcılık. (Ne tuhaf Kuran ayrılmayın, bölünüp parçalanmayın diyor.)
  • eğitim oranının ve kalitesinin düşük olmasından dolayı insanlar daha kolay kandırılıyor ayrıca çoğu Müslüman kendilerine gönderilen kitabı açıp okumuyor birilerinin onlara yapmalarını söyledigi şeyler ne kadar dine uygun sorgulamiyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Batılaşamamalarına rağmen batıdan gelen etkilere açıklar.Hayvan gibi yaşayanları savaştırabilirsiniz,konformist ve düşünecek vakti bol kalbur üstü profili değil
    Savaşmak için hayvan gibi olmak gerekirse tüm dünyanın orduları hayvanlar olur.
    Savaşan askerlerin savaş sırasında hayvandan farkı yoktur.
    Emir komuta zinciri altında savaşan düzenli ordu askerleri sıkıysa savaşmasınlar. Savaştan kaçmanın cezası kurşuna dizilmek

Tabiiki savaş sadece düzenli orduların savaşı değil.
    Düzenli ordulara karşı gerilla savaşları var.
    Oda ayrı bir konu.

• quote:

So what? Çarpım tablosunu filan da yaz istersen de şöyle bir temel bilgiler veritabanı başlat.

Adamın iddiası var. Avrupa birliği bir dağılırsa aralarında savaşırlar diye. Konu o. Bak en büyük ülkelerden biri ayrıldı. Savaş mı çıktı? Okuduklarınızı anlayıp değerlendirin. “Bir dağılırlarsa savaşırlar” argümanı ortadoğuluların ıslak hayalleridir anca. Bilmek imkansızdır fakat bu yönde bir gösterge de yoktur. Bu hayallere sığınmak da doğal fakat manasızdır, faydasızdır. Geçmişleri temiz değil fakat şimdileri ve gelecekleri ferah. Eskiden savaşmadılar vesaire diyen de yok. Gelişmiş ülkelerin en önemli özelliklerinden biri hatalarından ders alabilmeleri ve derhal o hataların tekrarlanmaması için gerekenleri yapabilmeleridir.
    Sen ortadoğu bataklığının herhangibir ülkesinde “bu bize ders olsun” dendikten sonra o olgunun ders olduğunu gördün mü?
    Islak hayal değil haksız hayal.Türkiye'ye hapis olmuş özgürlükleri elinden alınmış birey olarak avrupalıların kendi ilacını tatmalarını istemezdin.Şerefsizliklerine rağmen.Sadece devletlerini bıraksınlar adaleti benimsesinler yeter

Hata dersi aldılar mı bilmiyorum,işlerin nasıl yürütülmesi gerektiğine dair kısmi dersler almışlar orası belli,ha bir de kaliteli/nerd nüfusları fazla.Sırada adalet dersi almak var

• quote:

Bazı analistlerin şu olası bu olası dedikleri spekülasyonları kesin gerçeklerden ayırabilmek gerekir değil mi?
    Tarihte şöyle olmuştur cümlesinin ardından demek ki şu olacaktır cümlesi gelebilir mi? Gelemez.
    Kaynak istiyorsan ben zaten Türk basını okumuyorum. Yabancı basını takip ediyorum sadece, tavsiye de ederim. Yazar istiyorsan Drozdiak, Sloan, Zielonka, Stiglitz, Robert Kagan tavsiye ederim de bunları bilmeyeni zaten dövüyorlar.
    Çatışmanın savaşımı bitmeli.Modası geçmiş kuramlara nihai paradigma dayatması yapılmasın,yapılırsa kusacağım.Yani lütfen.Orta çağda değiliz

Kepazeliğin nedeni nedir ?

Bazı şeyler zaman istiyor

Tek hak yol accelerationizmdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 27 Şubat 2020; 17:35:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Islak hayal değil haksız hayal.Türkiye'ye hapis olmuş özgürlükleri elinden alınmış birey olarak avrupalıların kendi ilacını tatmalarını istemezdin.Şerefsizliklerine rağmen.Sadece devletlerini bıraksınlar adaleti benimsesinler yeter

Hata dersi aldılar mı bilmiyorum,işlerin nasıl yürütülmesi gerektiğine dair kısmi dersler almışlar orası belli,ha bir de kaliteli/nerd nüfusları fazla.Sırada adalet dersi almak var

Alıntıları Göster
    Beceriksiz herifler
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.