Şimdi Ara

Neden müslüman ülkelerde hep savaş var (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
354
Cevap
3
Favori
11.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Periah

Delhi de ne zaman namaz kılıyoruz : D
    afrin'de cerablus'ta, rasulany'de tel abyad'da kılıyoruz gel sende kıl, yakında delhi'ye de geliriz kızıl elma sana gitmez ama neyssse
  • Müslümanlarda ALLAH korkusu var .o yüzden zulüm görüyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

- Suriye
    - Irak
    - Misir
    - Libya
    - Filistin

Doğru veya yanlış demiyorum ama bütün bu ülkelerde dincilere maddi manevi destek sağlıyoruz açık olarak. Suriye Irak ve Mısır da dinciler kaybettiği için bu üç ülke bize açık düşman haline geldi.

Filistin in zaten kendine hayrı yok.
    Libya'da ise buzim desteğimiz olmadan ayakta duramayan bir hükümet var. Suriye'den cihadci yolluyoruz Türk vatandaşlığı vererek...
    suriyeye dinci mi istiyoruz..yoksa seçim mi istiyoruz? seçim olmasın o?
    ırak ne alaka? zaten en son seçim oldu bitti.
    mısır, mursi'yi seçen halktı, halkın seçtiğini istiyoruz biz, dinci değil
    sen aklını cihatççı dinci şeriatçı laflarıyla bozmuşsun, biraz aş kendini sene 2020

• Karabağ da soydaşlarımız acı çekerken. Arapların kuyruğuna tskilamam sizin gibi !

Bizim kızıl elma muz vatan topraklarıdir. Kendi ülkesinde kendi insanlarinin kanı akarken gidip yabancılar için aglayanlsr milli bilince erememus kişilerdir

İttihat Terakki kafasının ülkeye getirdiği zarar ortadayken kendinizi dev aynasında görüp kibre kapılma hatasına düşmeyin !

• quote:

Karabağ da soydaşlarımız acı çekerken. Arapların kuyruğuna tskilamam sizin gibi !

Bizim kızıl elma muz vatan topraklarıdir. Kendi ülkesinde kendi insanlarinin kanı akarken gidip yabancılar için aglayanlsr milli bilince erememus kişilerdir

İttihat Terakki kafasının ülkeye getirdiği zarar ortadayken kendinizi dev aynasında görüp kibre kapılma hatasına düşmeyin !
    git nereye takılıyorsan takıl, istersen CHP'nin seküler laik diyip sahip çıktığı hafter'e takıl,istersen pkk'ya takıl ki zaten seçim ortağın beraber takılıyorsun zaten.. bak sana öneri hafter sana uygun gibi hem laikçi seküler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 16 Şubat 2020; 23:26:54 >
  • Tamam siz hayal dunyanuzda birşeyler istiyorsunuz ama birde gerçekler var.

Gerçek dünyaya döndüğünüzde sizin istediginiz kişiler yonetmiyor bu ülkeleri ve biz bu ülkelerle beraber yaşamak durumundayız.sevmiuorsan bile çıkarların için bir orta yol bulmak durumundasin.

Sizin gerçeklerden köpük romantik hayalleriniz bizi doğu Akdeniz'de ortadoguda , ekonomik ve siyasi ilişkilerde zora sokuyor. Birşey denedinuz elinize yüzünüze bulastirdinuz sivamayin artık derdimiz bu.

İstediğiniz dinci yonetimler o ülke şartları içerisinde iktidara gelemiyor bu kadar basit. Reel gerçeği kabul edip ona göre diplomasi yürütmek durumundayız .

Arabistan'da ki iktidar kavgalarına ne işimiz var orası da ayrı bir konu ama neyse... Diyorum ya İttihat ve Terakki kafası...

• Ben vatan toprağı diyotum hala Hafter diyor ... Allah akıl fikir versin ...

• quote:

Ben vatan toprağı diyotum hala Hafter diyor ... Allah akıl fikir versin ...
    pkk nasıl vatan toprağı oluyor ya, seçimde ortağın pkk, gelmiş bana vatan toprağı diyor.
  • Periah kullanıcısına yanıt
    Bir yorum bu kadar mı doğru olur. Fazla doğru yazmışsınız onlar yalanı ve kandırılmayı sever. Hatta kandırıp kandırıldık derseniz size taparlar...

• Bağlamadan koptun iyice. bı Hafter diyorsun bı PKK diyorsun . Anlamadım ben bağlamı ...

• Sağolun

• quote:

Tamam siz hayal dunyanuzda birşeyler istiyorsunuz ama birde gerçekler var.

Gerçek dünyaya döndüğünüzde sizin istediginiz kişiler yonetmiyor bu ülkeleri ve biz bu ülkelerle beraber yaşamak durumundayız.sevmiuorsan bile çıkarların için bir orta yol bulmak durumundasin.

Sizin gerçeklerden köpük romantik hayalleriniz bizi doğu Akdeniz'de ortadoguda , ekonomik ve siyasi ilişkilerde zora sokuyor. Birşey denedinuz elinize yüzünüze bulastirdinuz sivamayin artık derdimiz bu.

İstediğiniz dinci yonetimler o ülke şartları içerisinde iktidara gelemiyor bu kadar basit. Reel gerçeği kabul edip ona göre diplomasi yürütmek durumundayız .

Arabistan'da ki iktidar kavgalarına ne işimiz var orası da ayrı bir konu ama neyse... Diyorum ya İttihat ve Terakki kafası...
    Arabistan tam bir islam düşmanı ABD yamağı.
    Erdoğan, Kral Selman'ın yüzüne bile bakmıyor, her zaman Türkiye'nin de alehine olan Arabistan'ın iktidar seçimine elbette karışacağız.

Bak dostum "yurtta sus cihanda sus" devirleri geçti artık o Türkiye yok anlamadığın şey bu.
    Sen bu dış işlere cihana falan karışma senin zihniyetin boyunu aşar bu dış siyaset, sen Suriye'nin iktidarı, Arabistan, Mısır Libya falan bunlar sana uzak işler, sen bu işlerin zihniyeti değilsin, otur susmaya devam et sen.

• Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa siz Arabistan kralı ölünce bayrakları yarıya indirmediniz mi burada ?

Öte yandan ben orada Arabistan derken . Tüm irtadogu ve Kuzey Afrika'daki her biri birbirinden dandik Arap devletlerini kastetmiştim. Bizde onların arasında yerimizi almak için var gücümüzle çabalıyoruz sayenizde .

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED6D34AAB

Bunun dinle bağlantısı yok. Petrol ve hammadde olan her yerde savaş olur. Meyve, sineği çeker misali Vietnam, Venezuela, Afrika, Küba gibi yerlerde de çıkar çatışması olmuş ve hammaddeden dolayı ya ekonomik kriz olmuş ya da savaş olmuş. Bunun dinle bağlantısı yok. Petrol, altın, elmas, mücevher, gümüş, doğalgaz gibi değerli kaynaklar için ülkeler savaşıyorlar ve satranç misali strateji geliştiriyorlar.
    Sinekleri ceken meyve degil curumus cehaket..

Sinek taze meyveye gelmez..

• quote:

Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa siz Arabistan kralı ölünce bayrakları yarıya indirmediniz mi burada ?

Öte yandan ben orada Arabistan derken . Tüm irtadogu ve Kuzey Afrika'daki her biri birbirinden dandik Arap devletlerini kastetmiştim. Bizde onların arasında yerimizi almak için var gücümüzle çabalıyoruz sayenizde .
    Türkiye ile aramız iyi ise sorun yok,
    Türkiye karşıtı işler olursa iktidar da değiştiririz grup da destekleriz.
    Eski Türkiye yok artık neden anlamak istemiyorsun, kendi içine hapsedilmiş Türkiye yok, el pençe divan Akdeniden çık diyince çıkmayan, İdlip'ten çık diyince çıkmayıp daha da asker yığan Türkiye var, sen eski Türkiye kafasında kaldığın için sana tuhaf geliyor tabi bunlar normal seni anlıyorum ben aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 16 Şubat 2020; 23:46:34 >

• Kısacası İttihad ve Terakki ideallerini uyguluyoruz artık diyorsun . Hayalci dış politika , gerçekçi olmayan hedefler , kendi egonuzu tatmin etmek için harcanacak milyarlar ve verilecek canlar...

• Panav kullanıcısına yanıt
    Valla arap halklarını gördük istediklerinde çok fena ayaklanabiliyorlar meselenin başı mezhepcilik şehitlik sözde Allah yolunda ölmek = ben buna aptal olmaları diyorum. İran bile mezhepçilik yaptı amerikayı bölgeye getirtti amerikayı kullandığını sandı ama şimdi amerika onu sokmaya başladı.

Üzgünüm ama sıcak iklimden falan galiba müslüman coğrafyada kafası çalışan az adam var onlarda çok katı diktatör oluyorlar yok ediliyorlar. Düşmanın seni dövüyorsa tek suçlu düşman değildir hatta hiç suçlu değildir o senin düşmanın zaten sen kafanı kullan kendini kandırma sen düşmanının kafasına bas.

Bir çok avrupa ülkesinden daha zengin olabilecek kaynaklara sahip çoğu müslüman ülke araba uçak üretmeyi bırak o kaynakları çıkarsalar kullansalar yeterdi.

İslama en büyük zararı verenler abd falan değildir Kur’an ı Peygamberi anlayamamış olan müslüman toplumlardır ve sayıları inanılmaz fazla...

• quote:

Kısacası İttihad ve Terakki ideallerini uyguluyoruz artık diyorsun . Hayalci dış politika , gerçekçi olmayan hedefler , kendi egonuzu tatmin etmek için harcanacak milyarlar ve verilecek canlar...
    İşte sana ittiat terakki gibi geliyor, çünkü sen hala eski pasif Türkiye zihniyetinde olduğun için sana tuhaf geliyor.
    Artık kendi çıkarı için iktidar değiştirmeye çalışan bir Türkiye var, sınır dışında üs kurup çıkmayan bir Türkiye var,
    Masada olan bir Türkiye var,

Bunları anlaman zor senin için biliyorum ama kendini alıştır artık büyük düşünmeye zorla kendini.
  • Yanlış mı anlıyorum yoksa başka ülkelere demokrasi götürmekte mi bahsediyorsunuz : D

Suriye ve Mısır a götürdüğünüz gibi mi , birde Filistin e?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 16 Şubat 2020; 23:52:20 >
  • quote:

Yanlış mı anlıyorum yoksa başka ülkelere demokrasi götürmekte mi bahsediyorsunuz : D

Suriye ve Mısır a götürdüğünüz gibi mi , birde Filistin e?
    Demokrasi değil, kendi çıkarımız için olması gereken iktidarlar.
    Büyük düşün biraz, sus diyenlere susma..
    senin ecdadın öyle veya böyle 600 sene bu dünyaya hükmetti,dünyanın her yerinde örfümüz adetimiz, eserlerimiz var insanlarımız var, bu gücü kullan. İdlip de bizim, Eset kimmiş, nereden kim getirdi biliyorsun babasını falan, Yunanistan 500 sene vali atayarak yönettik, Libya da MAkedonya da öyle.
    Libyada Suriyede ne işimiz var demek komik, küçük çaplı kukla adamların lafları bunlar.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.