Şimdi Ara

Neden Opeth bu kadar iyi? (17. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
17
Favori
22.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu sıralar bayağı hayranını kaybediyormuş.
    Konserleri duygusala bağlamış.
    Bizim için metal bitti demişler ?
    Hatta şu sıralar son konserinden sonra isyan çıkmış ?

Neler oluyor lan ?
  • When şu an favorim
  • Steven Wilson..
  • quote:

Orijinalden alıntı: gyükseltürk

Steven Wilson..

Opeth'in son albümlerinin b.ktan olmasının başlıca sebebidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mikael Âkerfeldt

quote:

Steven Wilson..

Still Rise, Blackwater Park? Heritage'yi dinlemedim bilmiyorum ama ben Opeth'in Progressive tarafını daha çok seven birisiyim. Eh tabi Progressive müziğin şu anda ki -bana göre- kralı Steven Wilson olunca, benim albümleri sevmem normal. Ama Bunların hiçbirisi kötü albümler değildi. Hatta benim Morningrise ile sevdiğim en iyi albümlerdendir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mikael Âkerfeldt

quote:

Steven Wilson..

Still Rise, Blackwater Park? Heritage'yi dinlemedim bilmiyorum ama ben Opeth'in Progressive tarafını daha çok seven birisiyim. Eh tabi Progressive müziğin şu anda ki -bana göre- kralı Steven Wilson olunca, benim albümleri sevmem normal. Ama Bunların hiçbirisi kötü albümler değildi. Hatta benim Morningrise ile sevdiğim en iyi albümlerdendir.

Son albümlerinden kastım aslında,still life ve blackwater park değildi, aslında kastettiğim o da değildi.Ben mikeal âkerfeldt'in brutal yanını da seven biriyim,son albümünde bunlardan göremezsiniz,watershed albümünde de bu çok azalmış durumdaydı.yeni albümde hiç yok.Bunun sebebi benim için başlıca Steve Wilson'dır.Ha ben de PT'yi severim ama gel gelelim Steve son Opeth albümlerinin özellikle,Heritage albümünün başlıca mimarı oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: TroopeR

dream theater' ın tek gitar kullanmasının nasıl bir durum teşkil ettigini anlamadım zira, oyle bir klavye kullanımı var ki 2. elektro olarak hatta daha fazlası olarak görüyorum. haklısın metal temelini maiden' a -o da bir nevze- benzetebilirsin ama opeth' inde maiden' dan aldıgı seyler vardır. death metali bilmem fazla biliyorsun o temeli hakkında yorum yapamam ama elektro gitar kullanımlarında opeth' in bir kişilik yoktur, bir harmandır. aynı zamanda belki sacma gelicek ama opeth petrucci tonu kullansa yada mike' ın trampetlerini alıp koysak aralarındaki farkın bu kadar cok olacagını sanmıyorum. enstrumanların sound'ları genel sound üzerindeki rifflerle birlikte en onemli unsurdur.

ikinci paragrafta bir karsılsatırma hatası olmuş, yada mantık hatası diyelim. şimdi opeth' i eger büyük iyi ve dantenin soyledigi gibi deli dehset birşey olarak goreceksek onu queensryche ile falan karsılastırmamız lazım degil mi ? yani gidip çemişkezekli tasfırın ustalarının kurdugu bir grupla degil. ve lütfen bana melodiklik olarak bir operation mindcrime falan cıkardıklarını soyleme ozellikle kendi ilgi alanım olan elektro gitar üstüne soyluyorum bunu. opeth' in cok asırı inanılmaz kullandıgı tek alet akustik gitardır, ki ibo hayranı bıyıklının akustik kullanımına dikkat ettiysen hiç laf atmadım. zira damnation albumu gercekten cok güzeldir. ama ibocunun brutal vokali gerçekten isterlerse cern üzerinde arastırma yapsın, cok rezildir. başka bir grupta daha brutal vokal yapıyordu adını hatırlayamadım su an onda bile daha iyiydi. ve birinin vokalin bir sınıf yaratması onun ne yazık ki iyi oldugu anlamına gelmez. zack de la rocha' da oyle anılıyordu ve vokali bence ratm' a bile uymuyordu ki, ona uymazsa neye uyar. birde dt sadece enstruman kabiliyeti degildir, onların uyumuda bir teknik beceridir.

bu arada benim mesajlarım silinmeye devam ettikçe yada cacophony gibi gruplar burda asagalandıkça benimde tutumların iddalı ve sert olmaya devam edecektir, tanırsın beni pek taviz vermem

Tamamen bu mesajına cevap olarak olmasa da sana bir şeyler demek isterim. Kaale almanı öneririm.

Müzikal anlamda kıyas ya da değerlendirme yapmadan önce... Bence anlaşamadığımız, anlaşamadığınız nokta "teknik" kavramı ve kalitedeki kıstaslarımız. Yani sen shredden hoşlanıyorsun, başka bir adam biraz ritim üstüne tuhaf sesler çıkarabiliyor. Burda kıstas his olmalı. Ben büyük bi insan, abiniz falan olmasam da bi süre bunun hakkında düşündüm. Aşağıladığımız ya da off ne çaldı dediğimiz müzisyenleri değerlendirirken neyi ölçü alırız diye. Ve tekniğin gerçekten geride kaldığı kanısına vardım. Yani önemli olan his. Eğer çok yüksek enstrüman kabiliyetin sonucu tamamen buna yönelik düşünme hatası içindeysen biraz kendini açmaya çalış.
    Ben fazıl saydan gülnihal yorumunu dinlerken de kendimden geçiyorum, requiem dinlerken de. Ama bunlar bana "evet ya hakimiyet, yetenek budur. Her şey yerli yerinde" dedirtiyor. Beni ağlatmaz bunlar ve ya histe tavan yaptırmaz.
    Oyuncak gibi her şeyini yalayıp yutmuş yine de beni yaramamış onlarca virtüöz var mesela. His yok anlıyor musun?

Pink Floyd dinlersen hissi yakalarsın. Evet seç bir şarkısını ve gitarı eline ilk kez alan birine kısa sürede çaldır... ama his var. Müzik bir sanat dalı ve kimse picasso ya boyalarının fırçasının kalitesi, çizimlerinin ustalığı için hayran değil. Derinliği yakaladığı için hayran.

Müzikalliğe gelirsek. Bir kere Opeth'in, böyle de solo mu olur canım diyebileceğin her hangi solosu yoktur. Bu piano partisyonu ne kadar yersiz diyebileceğin bir yer yok. Yani her şey yerli yerinde. Mikael müthiş hızlı, bir Marty Friedman'dan daha iyi diyemez kimse. Ama Mikael çok güzel gitar çalıyor. Farkı anladınız mı efendim. Belki hayatında sweep p.li arpej çalmadı ama harika bir gitarist. Kabiliyetini sonuna kadar kullanıyor adam ve her şey yerli yerinde. Davulda dünyanın en iyisi yok ama tüm albümlere tüm davulculara genel bir bakarsak çok geride kalanları da var şarkıya gerçekten bir şey katabilen de şarkıyı alıp götüren de var. Alışılagelmedik ritimler, tuhaf ve içinde folklorik ögeler yakalayabileceğin riffler, değişik akorlar, bazen alakasız olabilse de çoğu zaman harika geçişler, gerçekten yerli yerinde sololar ve kusursuz clean vokaller hep bu adamın eserleri. Brutal vokal hakkında yorum yapmak haddime değil. Benim tek dinlediğim grup neredeyse ve beni rahatsız etmeyen, sözleri de kolayca anlayabildiğim neredeyse tek brutal vokale sahip adam.

Ve ve ve tekniği ve hisi birbirinden ayırırsak (gerisini öznelliğe bırakmak zorundayız) ortada hiçbir problem kalmaz böylece. Benim telefonumda hep petruccinin solo bi kaç şarkısı ve opeth ten şarkılar vardır. (sanki sadece bu ikisi var gibi oldu, bağışla). Petrucciden aldığım hazzı, o hayranlıkla karışık kendimden geçişi elbette opethte asla yakalayamam. Ama bu opethi petrucciden az sevmem için yeterli bir neden değil, çünkü opethteki hissi petruccinin bana vermesi imkansız.

Opeth fazla benzeri olmadığından, gerçekten sevemeyen adamın anlamasının çok zor olduğu bir grup, ama gerçekten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante

quote:

Orijinalden alıntı: AppendiX

Opeth'in burden, harvest benzeri şarkıları varmı, geri kalanda hep brutal sanki? yada ben bulamadım

To Bid You Farewell, Face of Melinda, Isolation Years, Patterns In The Ivy 1-2, Coil, Damnation albümü, A Fair Judgement

quote:

Orijinalden alıntı: ahmettombak

Progressive dinledikçe sevilir diyen arkadaşlara Liquid Tension Experiment, Spastic Ink veya Cacophony dinlemelerini tavsiye ediyorum baksınlar bakalım ilk saniyeden yüzlerine ılık bir esintimi geliyor yoksa ayakta duramayacakları bir fırtına mı? Cacophony de Marty ve Jason gibi iki efsanenin çift gitarlı meldoilerini dinledikten sonra tanrısallaştırdığınız Opeth nasıl sıradanlaşıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=vS5R9vY-3JI&feature=related

Bu mu Opeth'i sıradanlaştıracak? haha güldürmeyin beni Mikael Akerfeldt'in kullandığı counterpoint tekniğiyle alakası yok yakınından bile geçmiyor melodik anlamda. Ayrıca 2 albüm çıkarıp çekip gitmişler. çok tutulmayınca tabii :) Opeth'in alt grubu olmaktan öteye gidemez bunlar.

2.5 senelik mesaj ama kafayı yedirtti bana,
    Cacophony gibi dunyanın en yetenekli 2 gitaristinin tanrısal grubuna denilen laflara bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Hells Bells

quote:

quote:

Opeth'in burden, harvest benzeri şarkıları varmı, geri kalanda hep brutal sanki? yada ben bulamadım

To Bid You Farewell, Face of Melinda, Isolation Years, Patterns In The Ivy 1-2, Coil, Damnation albümü, A Fair Judgement

quote:

Progressive dinledikçe sevilir diyen arkadaşlara Liquid Tension Experiment, Spastic Ink veya Cacophony dinlemelerini tavsiye ediyorum baksınlar bakalım ilk saniyeden yüzlerine ılık bir esintimi geliyor yoksa ayakta duramayacakları bir fırtına mı? Cacophony de Marty ve Jason gibi iki efsanenin çift gitarlı meldoilerini dinledikten sonra tanrısallaştırdığınız Opeth nasıl sıradanlaşıyor.

Bu mu Opeth'i sıradanlaştıracak? haha güldürmeyin beni Mikael Akerfeldt'in kullandığı counterpoint tekniğiyle alakası yok yakınından bile geçmiyor melodik anlamda. Ayrıca 2 albüm çıkarıp çekip gitmişler. çok tutulmayınca tabii :) Opeth'in alt grubu olmaktan öteye gidemez bunlar.

Cacophony gibi dunyanın en yetenekli 2 gitaristinin tanrısal grubuna denilen laflara bak

Sanki keyiflerinden dağıttılar grubu.Jason hastalık geçirdi Marty de Megadeth'e geçince grup dağıldı.Gelmiş çok tutulmayınca tabi diye saçmalıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hells Bells

quote:

quote:

quote:

cacophony yi de severim ama müzik saniyede kaç beat vurduğunla alakalı değildir bu hissiyatı alıgılarsın yada algılayamazsın

• cacophony opethin yanında sadece hızdır benim için o hissiyat farklıdır .
  • Porcupine Tree dinle hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vai.

cacophony opethin yanında sadece hızdır benim için o hissiyat farklıdır .

Hocam bari sen yapma.Tamam severim opethi Mikael kral adamdır ama Cacophony de yamana atma be.

• quote:

Cacophony kadar sanatsal grup az bulunur.cacophony proje grubuymus adamlar thrasden bluesa kadar calmislar ve bu albumun temeli melodi.ama adamlar
    Melodi ustune melodi caldiklari icin ve de bunu hizli tekniklerle yaptiklari icin anlamamaniz cok dogal.
    zamanla anlarsiniz kulak doygunluga ulasinca.ancak lutfen anlamadiginiz seyleri hice saymayin cacophony gelmis gecmis en sanatsal gruplarin ilk siralarinda yer alir.Cocuk yasta 16sinda virtuoz olmus altidutesi yazmis bir adam,diger yanda ise yine cocuk yasta megadethe katilmak isteyip yasindan dolayi geri cevrilmis bir adam.dunyanin en duygulu sololarini yazan adamlar bunlar.ikisininde diskografisini belkide 100lerce kez dinledim.siddetle savunurum cacophonyi. laf atan muzikten hic anlamayan birisi bile olsa
    Grup tutmamis dagilmis lafina sadece gulup gectim boyle yorum yapan birisine zaten hicbirseyi anlatamazsin belli ki arastirmamis etmemis ustune mantiginida kullanip dusunmemis.o arkadasa hic yorum yapmayacagim ama @vai senden ise beklemezdim boyle sig bir yorum ne yaptin abi sen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anarsizm -- 10 Mart 2012; 12:38:35 >

• eskiden dinlerdim şuan hoşuma gitmiyor.
  • Hiçbirisi şunun gibi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ɛnslaved -- 10 Mart 2012; 13:24:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TRansilvania*

quote:

Cacophony kadar sanatsal grup az bulunur.cacophony proje grubuymus adamlar thrasden bluesa kadar calmislar ve bu albumun temeli melodi.ama adamlar
    Melodi ustune melodi caldiklari icin ve de bunu hizli tekniklerle yaptiklari icin anlamamaniz cok dogal.
    zamanla anlarsiniz kulak doygunluga ulasinca.ancak lutfen anlamadiginiz seyleri hice saymayin cacophony gelmis gecmis en sanatsal gruplarin ilk siralarinda yer alir.Cocuk yasta 16sinda virtuoz olmus altidutesi yazmis bir adam,diger yanda ise yine cocuk yasta megadethe katilmak isteyip yasindan dolayi geri cevrilmis bir adam.dunyanin en duygulu sololarini yazan adamlar bunlar.ikisininde diskografisini belkide 100lerce kez dinledim.siddetle savunurum cacophonyi. laf atan muzikten hic anlamayan birisi bile olsa
    Grup tutmamis dagilmis lafina sadece gulup gectim boyle yorum yapan birisine zaten hicbirseyi anlatamazsin belli ki arastirmamis etmemis ustune mantiginida kullanip dusunmemis.o arkadasa hic yorum yapmayacagim ama @vai senden ise beklemezdim boyle sig bir yorum ne yaptin abi sen

abi gaza gelmişim yoksa cacophony yi bende severim üstteki mesajlarda opeth e laf atmışlar ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Ɛnslaved

Hiçbirisi şunun gibi değil.

müzik bölümünün kadolu trollü de gelmiş ayda ne kadar maaş veriyor forum sana bunun için

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TRansilvania*

quote:

abi gaza gelmişim yoksa cacophony yi bende severim üstteki mesajlarda opeth e laf atmışlar ya

Aman korkuttun beni Valla ben bu muzige opethle basladim mikail amcada idol aldigim adamlardan birisi ama cacophony dovmesini yaptiracak kadar sevdigim bir olay

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ɛnslaved

Hiçbirisi şunun gibi değil.

müzik bölümünün kadolu trollü de gelmiş ayda ne kadar maaş veriyor forum sana bunun için

Ay ne komiksin. Forum sana bu stand-up provaların için ne kadar veriyor acaba? Bana troll demeden önce şurada ne kadar bilgi paylaşmışım, şu zamana kadar neler yazmışım etmişim bak, ondan sonra trolle istersen. Komik oluyorsun. Şuraya iki relaks şey yazınca troll olunuyor sanki, git bu konunun geri sayfalarına neler yazmışım bak önce. Troll dediğiniz adam kadar paylaştığınız şey varsa bu müzik konusunda troll olduğumu kabul edicem. Senin sözde troll avcılığı dışında adam akıllı mesajını bile hatırlamıyorum şu bölümde. Hep kakara kikiri. Bana troll demek yerine brutal vokal çalış sen. Vallaha daha yararlı olur senin için.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.