Şimdi Ara

Neden Opeth bu kadar iyi? (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
17
Favori
22.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Opeth dinlemek biraz zor iş. Danteyi anlamak ta dolayısıyla çok zor. Müzik tarihinin başına gelmiş en iyi 2 şeyden birisidir opeth. Hoş bir diğeri Mikael Akerfeldt'dir. Diğer gruplar ya da vokallerle kıyaslanmaz çünkü yanlıştır. Opeth, müzik dinleyerek müzik yapar, enstrüman çalarak değil. Dolayısıyla mükemmel enstrüman çalan bir gruptur. Grup elemanları şahsi olarak enstrüman çalmaz, eğer ortada bir melodi varsa, onu opeth çalıyordur. Bu kadar!
  • Neden neden neden???!!!

Ben de bu başlık sayesinde Opeth'i tanıma şansı yakalamıştım Dante'ye tekrar teşekkür ediyorum.
  • Opeth'in sadece Face Of Melinda şarkısını dinledim.
    Başka hangi şarkılarını dinleyeyim opethi anlamak için
  • Bahsettiğin şarkı için koluna kocaman bir MELİNDA dövmesi yaptıran arkadaşlarım oldu =)
    benim tavsiyem, closure dinle, arap ezgileri duyacaksın.
    patterns in the ivy 1 ve 2 yi dinle.
    hiç yaşamadığın bi tecrübe yaşamak istersen for absent friends dinle.
    sadece opeth dinlemek istiyorum dersen deliverance dinle. gerçekten müzikötesi bi şarkıdır.
    hours of wealth dinle. sonra hindu inekleri kadar sakinleştiğini farkedeceksin.
    to bid you farewell dinle. tatlı bi hüzün yaşayacaksın. bana hep gelecekte çok seveceğim bir kadından şimdiden ayrılıyor muşum hissi verir. ilginçtir.
    dinleyebildiğin kadarını dinle bence. Discography sini edin bi yerlerden ve hepsini dinlemeye çalış. çünkü herkes opethten farklı tatlar çıkarır.
    quote:

Orijinalden alıntı: Ken Masters

Opeth'in sadece Face Of Melinda şarkısını dinledim.
    Başka hangi şarkılarını dinleyeyim opethi anlamak için

• quote:

Orijinalden alıntı: justopeth

Opeth dinlemek biraz zor iş. Danteyi anlamak ta dolayısıyla çok zor. Müzik tarihinin başına gelmiş en iyi 2 şeyden birisidir opeth. Hoş bir diğeri Mikael Akerfeldt'dir. Diğer gruplar ya da vokallerle kıyaslanmaz çünkü yanlıştır. Opeth, müzik dinleyerek müzik yapar, enstrüman çalarak değil. Dolayısıyla mükemmel enstrüman çalan bir gruptur. Grup elemanları şahsi olarak enstrüman çalmaz, eğer ortada bir melodi varsa, onu opeth çalıyordur. Bu kadar!

Dışarıdan biri bu söylediklerinize karşı "vay be" diyebilir ancak, ben ki Opeth severim ama bu sözlerin fazla mübalağa içerdiğini söyleyebilirim. Tamam Opeth iyidir ama sadece iyidir, ne yazık ki bu gibi sözlerle overrated haline getirilmiştir. Opeth bile kendini böyle görmüyorken sizlerin görmesi de garip geliyor.

Not: Şahsi düşüncelerimdir, aynı sizinkiler gibi...

• quote:

Orjinalden alıntı: Dante

http://www.youtube.com/watch?v=vS5R9vY-3JI&feature=related

Bu mu Opeth'i sıradanlaştıracak? haha güldürmeyin beni Mikael Akerfeldt'in kullandığı counterpoint tekniğiyle alakası yok yakınından bile geçmiyor melodik anlamda. Ayrıca 2 albüm çıkarıp çekip gitmişler. çok tutulmayınca tabii :) Opeth'in alt grubu olmaktan öteye gidemez bunlar.

Eskiden yazılmış ama ben böyle cahilce yorum görmedim abi.
    Opeth'in alt grubu olmaktan öteye gidemeyecek grubun bir üyesi, Megadeth'te 10 yıl boyunca efsane işler çıkarmış Marty Friedman.Öteki ise gitar çalabilseydi belkide gelmiş geçmiş en iyi gitarist olacak olan Jason Becker.Biri zaten Megadethte çalmış, bırak Opeth'in alt grubu olmayı, olabilecek belki de en üst gruplardan birinde olmuştur.Defalarca da Opeth'in bulunduğu konserlerde headliner olarak çıkmıştır.

Opeth konusunda yorum yapmak istemiyorum ama Opeth fanları sağolsunlar gruptan soğumam için bugüne kadar herşey yapıldı.Yok müzik tarihine gelmiş en güzel şeymiş, yok tanrıymış.Bırakın abi bu işleri.En iyi progresif metal gruplarından biridir, efsanedir bitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackfield -- 5 Haziran 2011; 22:10:34 >

• Opeth hakkında söylenebilecek çok şey var ama söylenmeyecek de çok şey var yukardakiler çok şey söylemiş ve yanlış yapmışlar. Opeth vs X grup düşüncesini savunurken lütfen Headlinerdı yok youtubeda şu kadar izlenmiş falan olayına girmeyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: musAKka

quote:

Orijinalden alıntı: justopeth

Opeth dinlemek biraz zor iş. Danteyi anlamak ta dolayısıyla çok zor. Müzik tarihinin başına gelmiş en iyi 2 şeyden birisidir opeth. Hoş bir diğeri Mikael Akerfeldt'dir. Diğer gruplar ya da vokallerle kıyaslanmaz çünkü yanlıştır. Opeth, müzik dinleyerek müzik yapar, enstrüman çalarak değil. Dolayısıyla mükemmel enstrüman çalan bir gruptur. Grup elemanları şahsi olarak enstrüman çalmaz, eğer ortada bir melodi varsa, onu opeth çalıyordur. Bu kadar!

Dışarıdan biri bu söylediklerinize karşı "vay be" diyebilir ancak, ben ki Opeth severim ama bu sözlerin fazla mübalağa içerdiğini söyleyebilirim. Tamam Opeth iyidir ama sadece iyidir, ne yazık ki bu gibi sözlerle overrated haline getirilmiştir. Opeth bile kendini böyle görmüyorken sizlerin görmesi de garip geliyor.

Not: Şahsi düşüncelerimdir, aynı sizinkiler gibi...

Opeth grup olarak benim dediklerimi dese, okadar senenin emeğini çöpe atmış olurdu. Ukalalık sadece insanlara özgü değildir de zaten. Ama kesinlikle haklısın. Şahsen, öyle olduğunu düşündüğüm için öyle söyledim. Kimse opethi bu kadar çok sevmek zorunda değil, kimse bu dediklerime katılmak zorunda değil. Ama "ovarrated" bi durum yok ortada. belki "overmusic" teriminden bahsedebiliriz diye düşünüyorum.

• @Dante
    Daha hiç Camel dinledin mi? Opeth bu kadar seviyorsan hoşuna gidebilir diye düşündüm. Metal grubu değiller ama bence opeth i baya etkilemişlerdir. Şuan adını tam çıkaramadım bir opeth şarkısının girişi direkt camel şarkısıyla aynı başlıyordu hatta.
    Mikael Akerfeldt'e olan hayranlığın aynı bendeki Peter Hammill gibi. Peter Hammill gelmiş geçmiş vocali ve tarzı progresife en uygun kişidir bence.
  • To Bid You Farewell dinledim gerçekten çok iyiydi.

Diskografi iniyor, bi Opeth'ci daha kazandın diye sevinebilirsin kardesim.
  • Ben de ne zamandır Opeth dışında doğru düzgün birşey dinleyemiyorum,3 gün sonra tatile gitcem bari diskografisini indireyim bu gece
  • İyi güzel de fazla abartmışsın.
  • Artık o kadar iyi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

@Dante
    Daha hiç Camel dinledin mi? Opeth bu kadar seviyorsan hoşuna gidebilir diye düşündüm. Metal grubu değiller ama bence opeth i baya etkilemişlerdir. Şuan adını tam çıkaramadım bir opeth şarkısının girişi direkt camel şarkısıyla aynı başlıyordu hatta.
    Mikael Akerfeldt'e olan hayranlığın aynı bendeki Peter Hammill gibi. Peter Hammill gelmiş geçmiş vocali ve tarzı progresife en uygun kişidir bence.

Stationary Traveller harika bir Camel parçası hocam onun da bağımlısı oldum :)

Arkadaşlar baştan beri söylüyoruz Opeth'i sevenlerin veya duymayanların duyup denemesi (en azından denemesi, herkes sevemez bu grubu zaten bunu da baştan beri söylüyoruz) amacıyla çok önceden açtığım bir topicti bu. Gelip Opeth'e rakip olarak grup göstermeyin. Opeth'in bveya bizim öyle bir amacımız yok. Opeth mütevazilikten kırılan bir gruptur zaten. Herkes anlayamaz bu grubu. Kaç kişi 21 dk'lık Black Rose Immortal'ı 100'ün üzerinde dinledi ki? Kaç kişi defalarca bütün albümlerini hatim etti ki?

Artık o kadar iyi değil dediğiniz grubun son albümünde Burden gibi bir parça var, Hessian Peel gibi bir parça var. İlk iki albümdeki gibi kontrpuan kasmamış olabilirler ama içe işliyor mu, alıp götürüyor mu dinleyeni, Opeth'i anlayan için evet. Gerisi teferruattır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 11 Haziran 2011; 22:57:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante

quote:

Orijinalden alıntı: celalcaner2

@Dante

Stationary Traveller harika bir Camel parçası hocam onun da bağımlısı oldum :)

Arkadaşlar baştan beri söylüyoruz Opeth'i sevenlerin veya duymayanların duyup denemesi (en azından denemesi, herkes sevemez bu grubu zaten bunu da baştan beri söylüyoruz) amacıyla çok önceden açtığım bir topicti bu. Gelip Opeth'e rakip olarak grup göstermeyin. Opeth'in bveya bizim öyle bir amacımız yok. Opeth mütevazilikten kırılan bir gruptur zaten. Herkes anlayamaz bu grubu. Kaç kişi 21 dk'lık Black Rose Immortal'ı 100'ün üzerinde dinledi ki? Kaç kişi defalarca bütün albümlerini hatim etti ki?

Artık o kadar iyi değil dediğiniz grubun son albümünde Burden gibi bir parça var, Hessian Peel gibi bir parça var. İlk iki albümdeki gibi kontrpuan kasmamış olabilirler ama içe işliyor mu, alıp götürüyor mu dinleyeni, Opeth'i anlayan için evet. Gerisi teferruattır.

Altta bir mesajını alıntı yaptım, o konuya taktım ben bayağı yalnız.

• Ben de zaten OPETH kötüdür demiyorum ki. Bütün şarkılarını da dinledim baştan sona kadar + uzunca bir süre mp3 çalarımda diskografileri bulunan gruplardan biriydi, şarkılarının ne anlam taşıdığını da bilirim. Watershed'i de dinledim, ondan önceki albümlerini de oldukça dinledim bugüne kadar, severim ama Deliverence'tan sonra gömdüm ben Opeth'i, mezardan da çıkmaz benim için keza. Bu cümlemden kastım şu, dinlerim ama avangarde oluşumlarını sevmiyorum. Prog. rock niyetine çok ta güzel dinlenilir. Burden'de klavyeler zaten imkansız. Eskisi gibi dinleyemiyorum ama demek istediğim bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havenless -- 11 Haziran 2011; 23:21:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mornie_ozzy

OPETH MANİFESTOSU!

"Dünya üzerinde yapılmış, J.S. Bach, Mozart vs. tarafından yapılmış olanlar da dahil bunlara, hiçbir "melodi topluluğu" beni bu kadar etkilemiyor arkadaşlar. Sanki Mike Akerfeldt, cennete gidip, oraya özel bütün notaları toplamış ve dünyaya getirip onları özenle birbirleriyle kenetleyip bir puzzle misali şarkıları yaratmış. Her şarkısını dinlerken bu düşünce geliyor aklıma benim. Nota denen şeylerin bu kadar güzel bir araya getirilip melodi halini almasını ve insanı bu kadar etkileyebileceğini hayatım boyunca hiç düşünmezdim."

OPETH kimilerine göre sıradan bir grup olabilir. Kimilerine göre iyi bir grup olabilir. Başka düşüncelere göre de çok sağlam bir grup olabilir. Bazılarınız ise çok çok iyi bir grup olduğunu düşünebilirsiniz. Bazılarınız bazı şarkılarını ezbere bilebilirsiniz. Bazılarınız ise bir kaç albümünün çıkış tarihini bilirsiniz. Belki sizinde odanızın duvarlarını süslüyordur OPETH'in posterleri. Belki de kim bilir, belki bir iki OPETH konserinede gitmiş olabilirsiniz. Hatta konsere gitmekle kalmayıp, kafa bile sallamış olabilirsiniz. Ama burası, yani OPETH MANİFESTO grubu, böylelerinin olduğu bir yer değil.

Biz sadece OPETH'i dinlemiyoruz. Zira OPETH sadece dinlenmez. Dinleyip güzel şarkı diye geçmiyoruz. Zira hiç geçemedik. Bizim için OPETH konserlerinde eğlenmektende öte bir şey oldu. Biz o "çok uzun" olan şarkılarının nasıl bittiğini anlayamıyoruz OPETH'in. Nasıl bizi her dinleyişimizde alıp başka hayallere götürdüğünü anlayamıyoruz. Şarkılarını o kadar çok dinlememize rağmen, hergün sürekli dinlememize rağmen bir türlü anlayamıyoruz OPETH'in sırlarını.

Burası böyle olanların MANİFESTO grubudur. Bu grupta OPETH'e yazılar, maniler hatta şiirler yazarız. İddaa ediyoruz, piyasada iki OPETH şarkısı bilenlerin yeri değil burası. Biz OPETH'in tüm şarkılarının notalarını ezbere biliyoruz. Tüm vuruşlarını ezbere biliyoruz. Bir araya geldiğimizde büyük efsane "Black Rose İmmortal"ı, yanımızda enstrüman olmasa dahi kontrpuanlarıyla bile ağzımızdan çalabiliyoruz. Hiç takılmadan.

Burası OPETH'siz yürüyemeyenlerin MANİFESTO GRUBU! Burası, OPETH'siz nefes almakta güçlük çekenlerin MANİFESTO GRUBU! Burası OPETH'in fanı olanların değil, bizzat OPETH'in bir parçası olanların toplanma, OPETH'i yaşama grubu.

Eğer sizde gerçek bir OPETH parçasıysanız bize katılın!

NOT: Burası sadece bize uyanların grubudur. Bu nedenle herkesi üye olarak kabul etmiyoruz. OPETH'in sizin için ne ifade ettiğini adam akıllı yazmanız gerekmektedir. Değerlendirilmeden sonra kimseyi kabul edeceğiz diye bir garanti vermiyoruz!

http://groups.google.com.tr/group/morningrise

fikir aşamsını yazdıklarıyla oluşturan dante'ye teşekkürler.

Sen iyi besteci görmemişsin Chopin dinle Opethin, o'sunu bidaha talaffuz etmessin. Klasik müziği sadece Bach ve Mozarttan ibaret mi zennediyosun'da bütün klasik müziği sadece onların adıyla genelleştiriyosun. Ayrıca Opeth gibi grupların bütün olayı improvizasyon üzerine yani oturup 1 gün de beste yapıp onu albüme koyup sattıkları oluyordur. Neden klasik müzik eserleri insanlık sona erene kadar unutlmayacaktır biliyomusun ? Çünkü o eserlerin her biri en az 2 sene de besteleniyor. Şimdi sen diyosunki melodi topluluğu entel olucam derken cahilliğin dibine vurmuşsun haberin yok. Melodi, armoni olmadan bir hiçtir. Ve o Opeth denen grubun eminimki armoninin a sından haberi yoktur, paradan olduğu kadar. Dediğim gibi eğer gerçekten cennetten gelen besteleri dinlemek istiyosan Chopin dinle ozaman Opethin para kazanmak için sana vaad ettiği basit armonik yapılı ve hatalarla dolu sahte cennet müziklerinin sadece birer ses kirliliği olduğunu anlıyacaksın.

• Teşekkürler beni bu grupla tanıştırdığın için.
  • sana agalloch ve Nile öneriyorum

• Opeth'i bende zamanında dinledim halen diskografi olmasada bazı parçaları bulunur arşivimde ama şu an deseler tekrar opeth dinlermisin? dinlemem dinleyemem çünkü o tekrar dinleme zevkini alamıyorum ben bu gruptan.. diyeceksiniz niye? valla bende bilmiyorum
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.