Şimdi Ara

Neden Opeth bu kadar iyi? (14. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
17
Favori
22.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dante kardeşim (yaşını bilmiyorum idare et) Dün gece indirmelik müzik ararken opeth ne etmiş varmıdır live mive bişiler araştırırken bu foruma denk geldim ve opeth le ilgili yazdıkların ilgimi çekti.Ve manyaklık derecesinde Opeth seven başkalarının da olduğunu bilmek hoşuna gider die geldim foruma üye oldum...İspatlama imkanım olmasa da iddaa ediyorum : ) ki orchid albümünü benim kadar dinleyen olmamıştır.Nice forumlara orchid le ilgili yazılar yazdım zamanın da baktım : '' yok ben opeth sevmem;nefret ederim;poktan müzik yapıolar'' cart curt salak muhabbetler.Sevmiyorsan dinleme kardeşim, ben oraya bilmeyene faydası olsun,benimle ortak düşünceleri olan insanlarda yazsın çizsin paylaşsın diyerek,emek sarfederek o yazıyı yazmışım ''yok abi nefret ediyorum bu gruptan'' dinleme ulen it...(not düşeyim herhangi bir forumda sevmediğim bir grup için açılan topice hiçbir zaman yazmamışımdır.Benim sevmediğime başkası tapar)

Burada yazılanların bir bölümünü de okudum Opeth ''Progressive Death Metal'' etiketiyle etiketlendiği için Progressive yapan gruplarla anılmış.Death öğesi atlanmış.Müzğindeki yer yer doom vari öğeler jazz öğeleri falan atlanmış.İlla bir Progressive grubuyla özleştirmeniz gerekiyorsa bence green carnation daha iyi bir örnektir...Tabiki ben bunu yapmam.Opeth ne Progressive ne death metal yapar; bana göre opeth, opeth gibi müzik yapar...Bu arada hızlı gitar çalma, Cacophony ni gibi Speed in dibine vuran gruplar ve Mikail in hızlı ve teknik olmadığı (çok kısa özetledim müzik bilginize bişiy diyemem yanlış olmasın) gibi anlatımlar var..Sanırım 2001 yılıydı Zor dergisinde Mikael in röpartajı yayınlanmıştı.Mikael bizzat kendisi çok hızlı gitar çalamadığını söylüyordu.Yani bu tarz yorumlara gerek yok ve kendisinin zaten söylediği bir şey için adamı eleştirmek haksızlık olur.Ha bir orchid i yada son albümden Hair apperent i ele alalım enfes parçalar ve bana göre gayet teknik parçalardır.Ha siz illa Cacophony ni gibi speed arıyorsanız yoktur kardeşlerim...

Bir de geçen yıl ki izmir konserine değinmek gerekiyor.Hayatımın grup u sahneye çıkıyor bizim opeth manyağı olduğunu iddaa eden izmir güruhunda ses yok.OPeth Opeth die bağırmaya başladım ule bi baktım sadece ön sıralar da ki opeth i sevdiği belli olan kardeşlerim bağırıyor.Arkalar mal gibi bakıyor.Millet Sidik gibi birayı alıcam yarışın da.Hair Appernt le bir girdiler allhım dedim gerçek mi lan bu.Hem kendimden geçiyorum hem şarkıdan sonra alkışlar kopar ortalık opeth diye inler diye düşünüyorum.FISSSS.Bira almak için önümden geçen bir genç bünyeye omuz atıyorum ''ulen opeth sahnede sen nereye der gibisine'' özür dileyerek yürüyor ve ben özür diledi diye çocuğa dalamıyorum bile.Heleki Face of melinda ya girip daha sonra şarkıyı unuttum diyen mikael i ''aha aha şarkıyı unutmuş dieen tiplere'' n diim arkadaş dövmeye değmezsiniz be.Cebine parayı koyan zengin bebeleri gelmiş Opeth izliyor işte n yapıcan, n diyecen...neyse ki OPeth müziğiyle gene beni durulttu da bi tatsızlık yaşamadan uzaklaştım ortamdan...

Şimdi Dante kardeşim Opeth gibi müzik yapan grup arıyorum demişsin;bulamazsın.Gelgelelim sevebileceğin tat alabileceğin gruplar vardır.Bana ulaş samimi duygularına samimi bir karşılık olarak güzel bir toplama göndereyim sana.Opeth seven sevmeyen (ama ukalalık yapmayan) herkese saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: gorthaurswrath

Dante kardeşim (yaşını bilmiyorum idare et) Dün gece indirmelik müzik ararken opeth ne etmiş varmıdır live mive bişiler araştırırken bu foruma denk geldim ve opeth le ilgili yazdıkların ilgimi çekti.Ve manyaklık derecesinde Opeth seven başkalarının da olduğunu bilmek hoşuna gider die geldim foruma üye oldum...İspatlama imkanım olmasa da iddaa ediyorum : ) ki orchid albümünü benim kadar dinleyen olmamıştır.Nice forumlara orchid le ilgili yazılar yazdım zamanın da baktım : '' yok ben opeth sevmem;nefret ederim;poktan müzik yapıolar'' cart curt salak muhabbetler.Sevmiyorsan dinleme kardeşim, ben oraya bilmeyene faydası olsun,benimle ortak düşünceleri olan insanlarda yazsın çizsin paylaşsın diyerek,emek sarfederek o yazıyı yazmışım ''yok abi nefret ediyorum bu gruptan'' dinleme ulen it...(not düşeyim herhangi bir forumda sevmediğim bir grup için açılan topice hiçbir zaman yazmamışımdır.Benim sevmediğime başkası tapar)

Burada yazılanların bir bölümünü de okudum Opeth ''Progressive Death Metal'' etiketiyle etiketlendiği için Progressive yapan gruplarla anılmış.Death öğesi atlanmış.Müzğindeki yer yer doom vari öğeler jazz öğeleri falan atlanmış.İlla bir Progressive grubuyla özleştirmeniz gerekiyorsa bence green carnation daha iyi bir örnektir...Tabiki ben bunu yapmam.Opeth ne Progressive ne death metal yapar; bana göre opeth, opeth gibi müzik yapar...Bu arada hızlı gitar çalma, Cacophony ni gibi Speed in dibine vuran gruplar ve Mikail in hızlı ve teknik olmadığı (çok kısa özetledim müzik bilginize bişiy diyemem yanlış olmasın) gibi anlatımlar var..Sanırım 2001 yılıydı Zor dergisinde Mikael in röpartajı yayınlanmıştı.Mikael bizzat kendisi çok hızlı gitar çalamadığını söylüyordu.Yani bu tarz yorumlara gerek yok ve kendisinin zaten söylediği bir şey için adamı eleştirmek haksızlık olur.Ha bir orchid i yada son albümden Hair apperent i ele alalım enfes parçalar ve bana göre gayet teknik parçalardır.Ha siz illa Cacophony ni gibi speed arıyorsanız yoktur kardeşlerim...

Bir de geçen yıl ki izmir konserine değinmek gerekiyor.Hayatımın grup u sahneye çıkıyor bizim opeth manyağı olduğunu iddaa eden izmir güruhunda ses yok.OPeth Opeth die bağırmaya başladım ule bi baktım sadece ön sıralar da ki opeth i sevdiği belli olan kardeşlerim bağırıyor.Arkalar mal gibi bakıyor.Millet Sidik gibi birayı alıcam yarışın da.Hair Appernt le bir girdiler allhım dedim gerçek mi lan bu.Hem kendimden geçiyorum hem şarkıdan sonra alkışlar kopar ortalık opeth diye inler diye düşünüyorum.FISSSS.Bira almak için önümden geçen bir genç bünyeye omuz atıyorum ''ulen opeth sahnede sen nereye der gibisine'' özür dileyerek yürüyor ve ben özür diledi diye çocuğa dalamıyorum bile.Heleki Face of melinda ya girip daha sonra şarkıyı unuttum diyen mikael i ''aha aha şarkıyı unutmuş dieen tiplere'' n diim arkadaş dövmeye değmezsiniz be.Cebine parayı koyan zengin bebeleri gelmiş Opeth izliyor işte n yapıcan, n diyecen...neyse ki OPeth müziğiyle gene beni durulttu da bi tatsızlık yaşamadan uzaklaştım ortamdan...

Şimdi Dante kardeşim Opeth gibi müzik yapan grup arıyorum demişsin;bulamazsın.Gelgelelim sevebileceğin tat alabileceğin gruplar vardır.Bana ulaş samimi duygularına samimi bir karşılık olarak güzel bir toplama göndereyim sana.Opeth seven sevmeyen (ama ukalalık yapmayan) herkese saygılar...

arkadaşım buraya yaz bari grup isimlerini de bizde samimi duygu sahibi insanlar olarak istafade edelim neden samimiyeti tekelinize alıyorsunuz paylaşımcı olun biraz

• Opeth'i çok kulak vererek dinlediğim söylenemez.Ancak 2 albümünü baştan sona,1 albümününde yarısını dinlemiştim.Ve estikçe rastgele bi parçasını açarım.Ama bana göre asla tanrısal derecede müthiş bir grup değildir.O senin kişisel fikrindir saygı duyarım, zaten konu yeni up'lanmış.Belki eskisi kadar bağımlısı bile değilsindir bilemem.

Ama açıkçası banada biraz gaz verdin az daha kafa vererek dinlemeye karar verdim, ancak sevmediğim nokta şarkılarının gereksiz uzun olduğunu düşünüyorum.Bi parça başlıyo 10 kere hızlanıp yavaşlıyo insan allak bullak oluyo

Ama yinede dediğim gibi deneyeceğim daha bi dikkati.Diskografisi vardı elimde, baktım 128 kbps'miş.Tekrardan 320 kbps indiriyorum, 128 tatmin etmiyor.
  • Evirip çevirip Blakcwater Park albümünü dinliyorum bu aralar, Patterns in the Ivy 2 müthiş tek kelimeyle...
  • quote:

Orijinalden alıntı: VeNoM

quote:

Dante kardeşim (yaşını bilmiyorum idare et) Dün gece indirmelik müzik ararken opeth ne etmiş varmıdır live mive bişiler araştırırken bu foruma denk geldim ve opeth le ilgili yazdıkların ilgimi çekti.Ve manyaklık derecesinde Opeth seven başkalarının da olduğunu bilmek hoşuna gider die geldim foruma üye oldum...İspatlama imkanım olmasa da iddaa ediyorum : ) ki orchid albümünü benim kadar dinleyen olmamıştır.Nice forumlara orchid le ilgili yazılar yazdım zamanın da baktım : '' yok ben opeth sevmem;nefret ederim;poktan müzik yapıolar'' cart curt salak muhabbetler.Sevmiyorsan dinleme kardeşim, ben oraya bilmeyene faydası olsun,benimle ortak düşünceleri olan insanlarda yazsın çizsin paylaşsın diyerek,emek sarfederek o yazıyı yazmışım ''yok abi nefret ediyorum bu gruptan'' dinleme ulen it...(not düşeyim herhangi bir forumda sevmediğim bir grup için açılan topice hiçbir zaman yazmamışımdır.Benim sevmediğime başkası tapar)

arkadaşım buraya yaz bari grup isimlerini de bizde samimi duygu sahibi insanlar olarak istafade edelim neden samimiyeti tekelinize alıyorsunuz paylaşımcı olun biraz

Türk Telekom a benzettin beni yaw.Tekel olayı deil bu iş.Toplama yapıp göndermeyi düşünüyordum.Belli grupların belli albümlerini değil.Şimdi buraya grup isimleri yazınca bir yığın tatava kopacak. ''yok efendim o Progressive grubu deil'' yok opethle ne alaksı var cart curt...Ben de dayanamayıp bişiler yazıcam uraş dur.Bu tarz aksiyona gerek yoktur...

• Nick venom olunca aklıma geliverdi.İmmortal grubunun vokali Abbath ın '' I'' diye bi grubu var 2003 de Between Two Worlds adlı bir albüm çıkardılar.Dinlemediysen dinle derim.Enfes bir albüm...Ayrıca immortal I shall fall adında bir albüm yayınladı ona da dal bence...
  • ben de severim opethi tüm albümleri var. o kadar dinlemem ama arada.
  • Arşivde diskografisi var ama hiç adam gibi dinlememiştim. Son albümünü dinledim, hiçte abarttığınız gibi gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 15 Ocak 2010; 20:56:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34
    Arşivde diskografisi var ama hiç adam gibi dinlememiştim. Son albümünü dinledim, hiçte abarttığınız gibi gelmedi.

Ilk albumlerini dinlemelisin
  • Grup aynı grup.Son albümünü sevmeyen adamın ilk albümüne hasta olacağını sanmam.Aralarında devasa farklar olsa tamam, o da yok.
  • Opeth ayrı bir güzel
  • quote:

Mesajları geç gördüm kusura bakma. Bayağı bir geç görmüşüm hem de :)

Valla şu topici açtığımdan beri hala ve hala her gün morningrise ve orchid'den parçaları dinlemeye aynı zevkle devam ediyorum. Zaten bulamadım opeth gibisini. Dream Theater Opeth'in yanında dinlediğim. Tarzlar tabii farklı ama o da müzikal orgazm yaşatıyor yer yer.

İzmir konseri konusunda da haklısın. Ben de izmir konserindeydim soyerde. En ön sıradaydım tabii duyurulur duyurulmaz bileti aldığım ve o setlistte parıl parıl parlayan bir The Night And The Silent Water olduğunu görünce. Millet normal bir grup dinlermiş gibi gayet ruhsuz dinliyordu ön sıradan bilet alanlar bile. Sevgilisiyle falan gelenler. Kız sıkılmış her halinden belli ne anlasın Opeth'ten. Sanki Serdar Ortaç konserine gelmiş terbiyesizler. Ulen karşındaki Opeth be. Zaten Opeth bir daha izmir'e gelmez maalesef.

Hepsini geçtim de o konserde The Night And The Silent Water ın 5. dakikası geldi ya işte o an kimse yoktu sanki yanımda. Karşımda sadece Mikael, koptuk gittik bi anlığına izmirden. o şarkıyı ilk duyduğum ana götürdü. Anlatılamaz ya bu duygu. O melodik bölüm bittiğinde artık huzur içinde ölebilirim dedim. Yaşama amacım kalmadı

Bir arkadaş PMden mesaj attı da topic aklıma geldi yazayım dedim.

• Seneee...
    Geçen sene.
    Puslu bir pazar akşamı... Sıkıntıdan patlıyorum, yarın okul var ve pazar günü stresi içimi kemirmekte. Bilgisayar ekranına anlamsızca bakıp yapacak hiç bir şey göremeyince bilgisayarı kapatmaya yelteniyorum:

"Bilgisayarı kapat

Beklemede - Kapat - Yeniden Başlat

iptal "

Tam o sırada bir şey beni iptal etmeye zorluyor ve adeta bir robot gibi donanımhabere girip müzik bölümünü açıyorum. İçimden bir ses "çubuğu aşağı indir! dantenin açtığı konuya gir!" diye bangır bangır bağırmakta. Onu dinliyorum.
    Karşılaştığım şey önümdeki 1 seneyi ve gelecekteki tüm hayatımı değiştirecek.
    Onun adı OPETH.
    Dinlediğim ilk şarkının adı the twilight is my robe. 3.35'te giren melodi beynimin içini kanatıyor, bana yaşanmamış anıları hatırlatıyor. Beynimden vurulmuşa dönüyorum ve hep evde gördüğüm ama hiç dinlemediğim opeth diskografisi cd'sini koşa koşa alıp senelerdir yüzüne bile bakmadığım, insanlık tarihi içindeki görevini tamamlamış olan cd çalarımı tozlu raflardan kurtarıp cd ile olan mükemmel birleşimine şahit olmaya koyuluyorum... Eyvahlar olsun!

Aradan bir sene geçiyor, internette google'ı eşelerken karşıma aynı konu çıkıyor: "Neden Opeth bu kadar iyi?"
    Neden gerçekten? bizim gibi alçak canlılar bunu hak edebilecek kadar iyi miydiler?
    ...derken mp3 listesinde black rose immortal kendini gösteriyor ve 'herhangi biri' transa geçiyor.
    Teşekkürler Dante, beni bu grupla tanıştırdığın için.

Not: yukarıdaki yazı genel hatlarıyla gerçek olmakla birlikte ağır derecede mübalağa içerir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Herhangi Biri

Seneee...
    Geçen sene.
    Puslu bir pazar akşamı... Sıkıntıdan patlıyorum, yarın okul var ve pazar günü stresi içimi kemirmekte. Bilgisayar ekranına anlamsızca bakıp yapacak hiç bir şey göremeyince bilgisayarı kapatmaya yelteniyorum:

"Bilgisayarı kapat

Beklemede - Kapat - Yeniden Başlat

iptal "

Tam o sırada bir şey beni iptal etmeye zorluyor ve adeta bir robot gibi donanımhabere girip müzik bölümünü açıyorum. İçimden bir ses "çubuğu aşağı indir! dantenin açtığı konuya gir!" diye bangır bangır bağırmakta. Onu dinliyorum.
    Karşılaştığım şey önümdeki 1 seneyi ve gelecekteki tüm hayatımı değiştirecek.
    Onun adı OPETH.
    Dinlediğim ilk şarkının adı the twilight is my robe. 3.35'te giren melodi beynimin içini kanatıyor, bana yaşanmamış anıları hatırlatıyor. Beynimden vurulmuşa dönüyorum ve hep evde gördüğüm ama hiç dinlemediğim opeth diskografisi cd'sini koşa koşa alıp senelerdir yüzüne bile bakmadığım, insanlık tarihi içindeki görevini tamamlamış olan cd çalarımı tozlu raflardan kurtarıp cd ile olan mükemmel birleşimine şahit olmaya koyuluyorum... Eyvahlar olsun!

Aradan bir sene geçiyor, internette google'ı eşelerken karşıma aynı konu çıkıyor: "Neden Opeth bu kadar iyi?"
    Neden gerçekten? bizim gibi alçak canlılar bunu hak edebilecek kadar iyi miydiler?
    ...derken mp3 listesinde black rose immortal kendini gösteriyor ve 'herhangi biri' transa geçiyor.
    Teşekkürler Dante, beni bu grupla tanıştırdığın için.

Not: yukarıdaki yazı genel hatlarıyla gerçek olmakla birlikte ağır derecede mübalağa içerir.

Böyle mesajları görünce böyle bir topici keşke daha önce açsaymışım diyorum. Opeth'in üzerinde yarattığı etkiyi çok güzel anlatmışsın. Umarım bir şarkıda böyle "sert ve melodik müzik altındaki o güçlü duygu yoğunluğu"nu tatmak isteyip Opeth'ten haberi olmayan, veya Opeth'ten haberi olup da ilk iki albümünü hiç duymamış bir çok kişiye daha bu albümleri dinleme isteği verir bu topicte yazılanlar.

• böyle bir konu aşağılara düşmemeli
  • death metal ya da heavy metal grubu olmamasından dolayı olabilir. deneysel ve kalıpsız müzik her zaman daha iyidir.
  • Yukarı diyelim.
  • Her grup ayrı Opeth ve DT ayrı benim için :)
  • Eğri oturup doğru konuşalım , her şarkısı güzel değil ama gerçekten ilk 5 ime girecek şarkıları var.Kalite müzik yapıyor adamlar.
  • Zevk meselesi Opeth'in ''güzel değil'' diye nitelendirebileceğim kötü bir şarkısı yok bana göre : ) Akerfeldt üstad bambaşka Çok güzel şarkıları var ve güzel şarkıları var aradaki fark bu bence.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.