Şimdi Ara

Neden Opeth bu kadar iyi? (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
17
Favori
22.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Progressive dinledikçe sevilir diyen arkadaşlara Liquid Tension Experiment, Spastic Ink veya Cacophony dinlemelerini tavsiye ediyorum baksınlar bakalım ilk saniyeden yüzlerine ılık bir esintimi geliyor yoksa ayakta duramayacakları bir fırtına mı? Cacophony de Marty ve Jason gibi iki efsanenin çift gitarlı meldoilerini dinledikten sonra tanrısallaştırdığınız Opeth nasıl sıradanlaşıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AppendiX

Opeth'in burden, harvest benzeri şarkıları varmı, geri kalanda hep brutal sanki? yada ben bulamadım

To Bid You Farewell, Face of Melinda, Isolation Years, Patterns In The Ivy 1-2, Coil, Damnation albümü, A Fair Judgement

quote:

Orijinalden alıntı: ahmettombak

Progressive dinledikçe sevilir diyen arkadaşlara Liquid Tension Experiment, Spastic Ink veya Cacophony dinlemelerini tavsiye ediyorum baksınlar bakalım ilk saniyeden yüzlerine ılık bir esintimi geliyor yoksa ayakta duramayacakları bir fırtına mı? Cacophony de Marty ve Jason gibi iki efsanenin çift gitarlı meldoilerini dinledikten sonra tanrısallaştırdığınız Opeth nasıl sıradanlaşıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=vS5R9vY-3JI&feature=related

Bu mu Opeth'i sıradanlaştıracak? haha güldürmeyin beni Mikael Akerfeldt'in kullandığı counterpoint tekniğiyle alakası yok yakınından bile geçmiyor melodik anlamda. Ayrıca 2 albüm çıkarıp çekip gitmişler. çok tutulmayınca tabii :) Opeth'in alt grubu olmaktan öteye gidemez bunlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 15 Eylül 2009; 13:41:11 >

• quote:

Opeth'in burden, harvest benzeri şarkıları varmı, geri kalanda hep brutal sanki? yada ben bulamadım

Yukarda yazılanlara Benighted'ı da ekleyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dante

quote:

To Bid You Farewell, Face of Melinda, Isolation Years, Patterns In The Ivy 1-2, Coil, Damnation albümü, A Fair Judgement

quote:

Progressive dinledikçe sevilir diyen arkadaşlara Liquid Tension Experiment, Spastic Ink veya Cacophony dinlemelerini tavsiye ediyorum baksınlar bakalım ilk saniyeden yüzlerine ılık bir esintimi geliyor yoksa ayakta duramayacakları bir fırtına mı? Cacophony de Marty ve Jason gibi iki efsanenin çift gitarlı meldoilerini dinledikten sonra tanrısallaştırdığınız Opeth nasıl sıradanlaşıyor.

http://www.youtube.com/watch?v=vS5R9vY-3JI&feature=related

Bu mu Opeth'i sıradanlaştıracak? haha güldürmeyin beni Mikael Akerfeldt'in kullandığı counterpoint tekniğiyle alakası yok yakınından bile geçmiyor melodik anlamda. Ayrıca 2 albüm çıkarıp çekip gitmişler. çok tutulmayınca tabii :) Opeth'in alt grubu olmaktan öteye gidemez bunlar.

o gruplar abartı teknikler.o yüzden 2 albüm çıkarıp gitmişler.müzikal olarak çok yoğunlar.opeth biraz daha hafif kalıyor onların yanında.herkes dinleyemez onları.hele spastic ink fena.birde cacahpony marty friedman yani.fazla lafa gerek yok bence.mikael ne kadar güzel riff yazıyorsa martyde o kadar güzel solo yazar.insan değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madeofhate -- 15 Eylül 2009; 13:47:20 >

• LTE'nin diskografisi var (zaten iki albüm ve yan proje olduğu için kolay oldu ) John Petrucci'ye saygımız sonsuz gelmiş geçmiş en iyi gitaristlerden birisi.

Ama yok ne LTE, ne cacophony Opeth'le kıyaslanacak düzeyde değil. Gitarı hızlı kullanmaya benzemiyor bu işler hocam. Melodik olarak da duygu olarak da arada büyük fark var bence.

Bana bir bölüm gösterin ki "bak şuradaki duygu çok fena" diyebileyim. Opeth'te böyle onlarca yer gösterebilirim.

Bu arada Opeth'le karşılaştırmak saçma bu grupları, onu söylemeyi unuttum. Türler birbirinden farklı. biri hızlı solodan geçilmiyor, teknik olacam diye kasmış gruplar, diğeri duygu müziği yapıyor resmen. saçma bir karşılaştırma başlatılmış devam ettirmeyelim amaçsızca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 15 Eylül 2009; 14:01:14 >

• işte bende onu diyorum melodide yarmıştır mikael
    ha bide duygu için pink floyd-comfortably numb solosunu dinle bi.bugünlerde sadece pink floyd dinliyorum ondan
  • Opeth o yazdığım grupların yanında müzikalite olarak TÜY gibi hafif kalır. Opeth i zamanla sindirebilirsin ama müzik hakkında pek bilgin yoksa bu grupları hiç sindiremezsin sıradan grupları tanrısallaştırırsın. Zaten müzikle gerçekten uğraşan insanlar için bu gruplar uç noktadır Opeth ve benzerleri pek sıradandır. Ha duygu meselesine gelince görseldir. Sana duygu veren notalar başkasına duygu vermeyebilir. Bir şarkının değişik duygular vermesi onun müzikal anlamdan çok kaliteli olduğu anlamına gelmez. 20 yaşında bu kadar kaliteli 2 albüm çıkaran insanlar sıradan insanlara yönelik sıradan albümler çıkarmadıkları için sıradan dinleyici kitleleri tarafından tutulmamışlardır. Daha sonra Marty Megadeth, Jason ise Steve Vai in yerine David Lee Roth un yolunu tutmuştur. mary zaten müzikalitesi ve kariyeri ile efsaneler arasında yer almıştır. Mikael Akerfeldt in o konuma gelmesi için fırınlarca ekmek yemesi gerekmektedir. Jason a gelince 20 yaşında Perpetual Burn gibi bir albüme imza atmış bu müthiş deha 22 yaşında ALS hastalığına yakalanmayıp yatalak duruma gelmeseydi tek albümle efsaneleşen ismi şu anda nerelerde olurdu tahmin edemiyorum. Ama dediğim gibi bu kadar teknik ve müzikalitesi yüksek eserleri anlayabilmek için illaki müzikle ilgili olmak gerekiyor yoksa burada ne kadar tartışsak anlamsız.

@Dante sana acilen bir enstrüman alıp (özellikle gitar) müzikle uğraşmaya başlamanı tavsiye ediyorum. Xbox tan fırsat bulursan tabiAynı dert bende de var. O zaman dinlediğin müzikler ve ilgi alanının değişeceğine eminim. Şimdi kim ne dese boş senin için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettombak -- 15 Eylül 2009; 14:24:45 >

• @ahmettombak bende aynı şeyleri Opeth için diyorum. Opeth'i anlamak kulağa, sabıra, müzikten ne kadar anladığına bağlıdır. Gördüğün gibi neymiş? Kişiden kişiye değişiyormuş. Sen de yeni bir topic açıp orada belirtebilirsin mesela.
  • Valla Ben Başta Opeth Sevmiyordum Sayende Clean Vocal Kullandığı Şarkılarıyla Başladım Şu anda Brutaline de Bayılıyorum En Sevdiğim Şarkıları da :

The Grand Conjuration
    Harvest
    The Drapery Falls
    The Funeral Portrait
    Blackwater Park
    Wreath
    Black Rose Immortal(Olmazsa Olmaz)
    Nectar
    In Mist She Was Standing
    Twilight is My Robe
    To Bid You Farewell

Opethle Kalın
  • Bu Arada

Özellikle Burden'ın yeri benim için çok ayrıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: deluhanlu

Valla Ben Başta Opeth Sevmiyordum Sayende Clean Vocal Kullandığı Şarkılarıyla Başladım Şu anda Brutaline de Bayılıyorum En Sevdiğim Şarkıları da :

The Grand Conjuration
    Harvest
    The Drapery Falls
    The Funeral Portrait
    Blackwater Park
    Wreath
    Nectar
    In Mist She Was Standing
    Twilight is My Robe
    To Bid You Farewell

Opethle Kalın

Blackwater Park'ı konserde çaldıklarında millet deliriyordu çok gaz bir girişi var gerçekten. Black Rose Immortal'da hakikaten olmazsa olmaz 20 dakikalık bir metal senfonisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dante

quote:

Orijinalden alıntı: deluhanlu

Valla Ben Başta Opeth Sevmiyordum Sayende Clean Vocal Kullandığı Şarkılarıyla Başladım Şu anda Brutaline de Bayılıyorum En Sevdiğim Şarkıları da :

The Grand Conjuration
    Harvest
    The Drapery Falls
    The Funeral Portrait
    Blackwater Park
    Wreath
    Nectar
    In Mist She Was Standing
    Twilight is My Robe
    To Bid You Farewell

Opethle Kalın

Blackwater Park'ı konserde çaldıklarında millet deliriyordu çok gaz bir girişi var gerçekten. Black Rose Immortal'da hakikaten olmazsa olmaz 20 dakikalık bir metal senfonisi.

Kesinlikle Katılıyorum Blackwater Parkta Kafayı Yiyorlardı

• Hessian Peel'i de dene. İlk albümlerin tadında çok sağlam parça.
  • opeth isveç' ten cıkmış sıradan gruplardan biridir, akustik gitar kullanımı hariç, hiç bir müzikal alt yapısı üst düzeyde degildir. vokali clean vokal hariç, normal burtal yapabilen bir cocugun bile yapabilecegi güzelliktedir. melodiksel olarak bir progressive gruptan cok üstün degildir, tabi bu karşılaştırdıgımız gruplar kendi basına studyo' da müzik yapan gruplar degillerse.
  • Opeth niye illa diğer gruplarla karşılaştırılıyor ki ? Mesela Opeth yerine Liquid Tension Experiment denmiş. Sonuçta bir tarafta Petrucci var diğer tarafta Mikael, ikisi de aşmış kişiler ama farklı türde aşmışlar. Ne biliyim, Messi ile Kobe Bryant gibi. İkisi de spor dalında ama alanları farklı.

Black Rose Immortal gibi bir şaheseri yapmak ya da The Night and The Silent Water'daki gibi, brutal vokalle direk damardan girmek bence büyük yetenek ister. Opeth'i ilk 6 sene önce dinlemiştim ve hala sıkılmadan dinlerim her şarkısını.
  • İkisi de müzisyen Messi ve Bryant ile ne alakası var anlayamadım. Hani biri orta saha biri forvet desen anlayacaktım da biri basketbolcu biri futbolcu diyorsun. Aşmış derken ne anlamda aştığını da gerçekten merak ediyorum. Trooper ın yazdıklarının altına noktasına virgülüne dokunmadan imzamı atarım.
  • Live videolar

The Night And The Silent Water

Under The Weeping Moon

Heir Apparent

Ghost of Perdition

Blackwater Park Part 1

Part 2

Master's Apprentices

A Fair Judgement

Closure

Windowpane

Deliverance Part 1

Part 2

• quote:

İkisi de müzisyen Messi ve Bryant ile ne alakası var anlayamadım. Hani biri orta saha biri forvet desen anlayacaktım da biri basketbolcu biri futbolcu diyorsun. Aşmış derken ne anlamda aştığını da gerçekten merak ediyorum. Trooper ın yazdıklarının altına noktasına virgülüne dokunmadan imzamı atarım.

Hocam ikisi de müzisyen ama farklı alanlarda müzisyen demek istiyorum biraz. Nasıl desem, Petrucci şu an en iyi gitaristlerden biri, hız ve teknik konusunda aşmış bir kişilik, aynı zamanda yeri geldiğinde de duygunun da dibine vurabilen bir insan. Mikael ise söz yazma konusunda, vokal konusunda, melodi anlamında ustalaşmış bir isim. Biri bir yolda ilerlerken diğeri ona paralel bir yolda ilerliyor. Yukarıda verdiğim örnek biraz saçma olabilir ama sporun farklı dalları anlamında bir örnek vermiştim. Opeth ile Dream Theater veya Liquid Tension Experiment'ın yaptığı müzik çok farklı şeyler. İkisini karşılaştırmanın bir anlamı yok.

• aslında cok farklı müzikler degiller, temel olarakta ikiside progressive ogeler içeren gruplar. dt' nin opeth' ten farkı bunun yanında cok ustun bir tekniginn olması.

ikisi de sag bek aslında ama biri sabri biri ramos.
  • Fazla iddialı yorumlar yapılmış.Tutupta tipik fanboy gibi "Mikael'in vokalleri beni orgazm ediyor,melodileri Jenna Jameson ile sevişmiş hale getiriyor." falan demeyeceğim.Ama Opeth sıradan bir grup değil...

Dream Theater ile Opeth'in müziği "progresif" olmak dışında pek ortak payda taşımıyor.En basitinden Dream Theater tek gitar kullanan bir gruptur,metal temelini Metallica ve Maiden'dan alır,Progressive Rock temelini ise Rush'tan,Floyd'dan,Yes'den,King Crimson'dan alır.Opeth'in Progressive Rock yanı Dream Theater'a benzese de metal temeli ise İskandinav Death Metal'ine dayanır.Ve şu an itibariyle Opeth,Dream Theater'a göre Progressive Rock'a daha yakın bir gruptur.Dream Theater,6DOIT'den beri,güzel albümler çıkarsa da bir kimlik bunalımındadır.Bunu abartı derecede bir DT hayranı olarak söylüyorum.

Şu an Progressive Metal olarak saydığımız çoğu grubun yaptığı müziğin Dream Theater,Queensryche,Fates Warning,Symphony X,Opeth ve Pain Of Salvation dışında herhangi bir grubun önerdiklerinden dışarı çıkmadığını da sayarsak Opeth'ın sıradan olmadığını görebiliriz.Melodic Metal'den Doom Metal'e kadar bir çok türde şu an Opeth'in bir etkisi var.Sıradan bir grup olsalar bunu başaramazlardı.Müzikleri size uyar uymaz,orası kişisel zevke girer ama bu grubun sıradan olmadığı,her gün zilyonca grup çıkaran İsveç'ten gelen büyük gruplardan birisi olarak kabul edildiği de ortada olan birşeydir.Melodi olarak bir progresif grubundan üstün olmasalar şu an büyükler arasında anılmazlardı.Ya da Mikael'in vokalleri sıradan brutal olsaydı,şu an birçok yabancı sitedeki kritiklerde görülebilen "Akerfeldt influenced brutal vocals" ibareleri yer almazdı.Akerfeldt'in vokalini tıpkı bir John Tardy ya da Mikael Stanne gibi 100 km öteden tanırsınız.Yine beğenir ya da beğenmezsiniz.Ama ortada bu durum da var.Opeth'in müziği de tekniktir ama DT'nin yaptığı gibi enstruman kabiliyeti üzerine değildir.Progresif müziğin bu noktada farklılıkları var.Eline her gitarı alan adam DT şarkısı çalamayacağı gibi Opeth şarkısı da çalamaz,bilmem kaç dakikalık ve içindeki sürekli ritm/melodi değişen şarkıları çalmak kolay iş değil...

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.