Şimdi Ara

Neden Opeth bu kadar iyi? (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
17
Favori
22.638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Madeofhate

öff be velet velet yorumlar geliyor.blind guardian power metal draconian doom metal ne alakası var opethle?

Benim Zeki Arkadaşım Adam grup Tavsiyesi İstedi, Çocuk Gibi Konuyu Bilmeden Son Sayfaya Girip Mesaj Çekme.
  • quote:

Orjinalden alıntı: .:: Death ::.

quote:

Orjinalden alıntı: Madeofhate

öff be velet velet yorumlar geliyor.blind guardian power metal draconian doom metal ne alakası var opethle?

Benim Zeki Arkadaşım Adam grup Tavsiyesi İstedi, Çocuk Gibi Konuyu Bilmeden Son Sayfaya Girip Mesaj Çekme.

haydi li li li yar
  • Seviyesiz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Caine Corvinus

quote:

Orjinalden alıntı: James Hetfield

Opeth'i yeni yeni dinlemeye başladım, Ankara konserine de katıldım.

Bis'ten sonraki kısım ne güzeldi ama değil mi? Eğlenelim-öğrenelim tarzında :D

Deliverance'a başladıkları an ise herşey bitti... Sadece müzik vardı o saniyeden sonra.

Aslında Demon of the Fall dinleyemeden gitmek de içime oturdu. (Konser boyunca Demon of the Fall diye bağıran birini duyduysanız, o benim işte :P) Herşeye rağmen, mükemmel bir konserdi, en azından benim açımdan.

İşte tam bis yaptıkları sırada gitmek zorunda kaldık, lanet olası Ankara'da Eryaman otobüsleri 23.30'dan sonra gelmediği için ona yetişme telaşındaydık, dolayısıyla konserin sonunu getiremedik... Gerçi otobüsü yine kaçırdık, keşke kalsaymışız :) Doğrusu Opeth'i ilk görüşümdü ve çoğu parçasını da ilk defa orada dinlemiş oldum, hangi şarkıyı çaldıklarını, şarkıların isimlerini hep konserden sonra öğrenmeye başladım aslında. Ama şarkının ismi cismi önemli değildi benim için tabi, ne çaldılarsa çok güzel çaldılar, içinde bulunduğum stresten sıkıntıdan tamamen arınmış bir şekilde, yüzümüz gülerek ayrıldık konserden, bir daha ki konseri sabırla bekliyoruz... Arka sıralarda şarkı aralarında bağıran bir arkadaş vardı ama o sendin galiba

• Konserin en vurucu bölümüydü Bis ve Silent Water. Deliverance ın son bölümünde artık kendinden geçmişti millet.

Ama opeth, konserlerinde duygudan çok kudurtmaya yönelik şarkılar seçiyor maalesef. Sırf "hobaa kuduralım coşalım" amacıyla gelen çok insan oluyor bu yüzden. Keşke daha çok melodik duygusal parçaları seçseler. Konserin en duygulu anı hiç kuşkusuz Silent Water'dı, ama aslında opeth için (ilk iki albümü ele alınca) bu normal seviyede bir şarkısı. Bir nectar, bir advent olabilirdi, To Bid You Farewell olabilirdi. İlk albüm olabilirdi (ki olsaydı zaten, silent water güzel hoş bir anı olup geçecekti konserde, ama şimdi konserin tepe noktası olmuş oldu sadece o olduğu için)

neyse yani işin özü.. keşke ilk iki albüme deliler gibi yer verseler şu konserlerde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dante

quote:

Orjinalden alıntı: deluhanlu

quote:

Orjinalden alıntı: Dante

Master's Apprentices, Hessian Peel, Dirge For November

o zaman bu üçüne de bak dinlemediysen.

Abi Banada Yardım et ya Bir Türlü Beğenemedim Opethi Hangi Şarkısını İndirsem Brutal Çıkıyor ve Topicte okuduklarıma göre normal performansı da varmış mikaelin.Bildiğin şöyle slow şeyleri atabilirsen sevinirim

NOT:Abi Diyorum Çünkü Biryerde Görmüştüm benden Birkaç Yaş Büyüksün

To Bid You Farewell
    Face of Melinda
    Harvest
    Benighted
    Damnation albümünün tüm şarkıları
    Burden
    Den Standiga Resan
    Coil
    A Fair Judgement

Bunların hepsini dinle. Önceliğin Burden, To Bid you Farewell, Harvest, A Fair Judgement olsun. ama hepsini dinle derim.

Teşekkürler

• Metalle hiç aram olmaz,olmasındaStyx benim için en üsttedir...
  • Bu Arada Black Rose İmmortaldan Başladım "Yrkndry" Arkadaşım Bana Birkaç Albüm Linki Attı Şu Anda Tek Tek Dinliyorum Brutalmış Cleanmiş Umruma Değil Bayıldım Valla Böyle Bir Konu Açtığın için Çok Teşekkürler Abicim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Walter Heisenberg -- 18 Mayıs 2009; 19:27:27 >
  • isveçten çıkan her grubu sevdim bir bunları sevemedim be abi.
  • Bir gaflete uğrayıp an itibariyle Opeth dinleyor bulunuyorum.Yine ısınamadım yine ısınamadım.Ama şu Black Rose Immortal şarkısından bir tane albüm çıkar.
  • Yukarı diyelim. Bu topic sayesinde çok kişiyi Opeth'e bağladık. Görmeyenler için güncelleyelim konuyu

İnsan bir grubu sevdiğinde, başkaları duymasın, özel olsun falan diye bencillik yapabilir. Ama bu şarkıları, bu melodileri her kulağın duymaya hakkı var. Kulağın yaratılış amacı resmen.
  • Dayanamayıp senin konuna geldim- benim, senin yok , bu forum hepimizin, hehe?- . A fair judgement'ın şu kısmı beni öldürdü resmen, evet evet, resmen öldürdü.

Losing sleep, in too deep
    Fading sun, what have I done
    Came so close to what I need most
    Nothing left here

Adamın ses tonu yüzünden , ağlıyodum nerdeyse, Opeth tavsiyelerinle, kafayı yedirttin akşam akşam bana dante, saolasın, var olasın...: ) Dinlemeyen varsa benim, dakikalar önce yaptığım gibi başlasın, kesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wIzI_

Bir gaflete uğrayıp an itibariyle Opeth dinleyor bulunuyorum.Yine ısınamadım yine ısınamadım.Ama şu Black Rose Immortal şarkısından bir tane albüm çıkar.

Opeth ' in genel olarak hiçbir albümü ilk başta harikalar yaratmaz , ama dinledikçe sevilir , progressive müzik genelde böyledir , şans vermek gerekir .
  • Hadi hayırlı olsun hocam Opethian'lar arasına hoşgeldin sefalar getirdin :)

Sen sözlere önem veriyorsun daha çok sanırım. Opeth'in asıl olayı melodilerde yatıyor genelde ama parçalardaki sözler de harika gerçekten. Diğer topicte dediğim gibi To bid You Farewell, melodisiyle olduğu kadar sözleriyle de vuruyor :/
  • Konun güzel olmuş gerçekten.Bende Opeth severim ama aşırı değil.Normal dinlerdim arada ama diskografisini çekmeye başladım bugün fakat hiç görmemiştim bu konuları aklıma esti resmen.Aslında Opeth'in seni sarması gibi Arch Enemy grubuda beni çok sarıyor senin Opeth'e beslediğin duyguları bende Arch Enemy'ye besliyorumDiskografi insin hepsine bakacam.Opeth'i hiç bırakmaman dileğiyle.Bi gruba çok bağlanmak çok güzel bi duygu gerçekten insan bu duyguyu yaşamak için önüne çıkan herhangi bir gruba bile bağlanası geliyor..
  • Sağol hocam gerçekten öyle

Bu aralar Serenity Painted Death, The Leeper Affinity, Reverie/Harlequin Forest ve Ghost of Perdition'ı (tabii ilk iki albümün yanında) sıklıkla dinliyorum tavsiye ederim.

Özellikle Serenity Painted Death'i neden bu kadar sık dinlememişim diye üzüldüm. Diğer şarkılar bağlanmak yüzünden bazılarını 1000 defa değil de 950 defa dinleme aksiliği olabiliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 15 Eylül 2009; 2:21:30 >
  • Bırakın bu işleri.Doğru yolu bulun , sert takılın , Brutal Technical Death Metal dinleyin
  • Opeth'in burden, harvest benzeri şarkıları varmı, geri kalanda hep brutal sanki? yada ben bulamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: AppendiX

Opeth'in burden, harvest benzeri şarkıları varmı, geri kalanda hep brutal sanki? yada ben bulamadım

Damnation albümünü dinlemediyseniz dinleyin bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AppendiX

Opeth'in burden, harvest benzeri şarkıları varmı, geri kalanda hep brutal sanki? yada ben bulamadım

Damnation albümünü dinle.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.