Şimdi Ara

Neden Opeth bu kadar iyi? (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
505
Cevap
17
Favori
22.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Laaan baslarim ulan Opeth'inize indirmiyorum Morningrise felan. Sevemedim, sevemeyecegim.
  • Sen kaybedersin olm
  • Opeth'i hemen sevmeniz zor olur zaten. Bir kişi görmedim ben orchid'den bi parça gösterip daha ilk seferde "hobaa harikaymış bu uff yardırmış adamlar" şeklinde tepki alayım. Tam böyle en orgazmik bölüm geliyor, diyorum burada dağılır adam bunu duyunca.. bakıyorum tepki yok. 5-10 kez dinlemeden idrak etmiyor beyin ciddi diyorum.

birinci şartı bu adamların, sabır. ikinci şartı da biraz olsun müzik kulağınızın olması da gerekiyor. ağ gibi örülmüş bu melodileri herkesin anlamasını beklemeyin zaten. Opeth'i ben bu yüzden elek olarak kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 27 Nisan 2009; 21:06:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dante

Opeth'i hemen sevmeniz zor olur zaten. Bir kişi görmedim ben orchid'den bi parça gösterip daha ilk seferde "hobaa harikaymış bu uff yardırmış adamlar" şeklinde tepki alayım. Tam böyle en orgazmik bölüm geliyor, diyorum burada dağılır adam bunu duyunca.. bakıyorum tepki yok. 5-10 kez dinlemeden idrak etmiyor beyin ciddi diyorum.

birinci şartı bu adamların, sabır. ikinci şartı da biraz olsun müzik kulağınızın olması da gerekiyor. ağ gibi örülmüş bu melodileri herkesin anlamasını beklemeyin zaten. Opeth'i ben bu yüzden elek olarak kullanıyorum.

Hocam çok güzel bir noktaya değinmişsin. Gerçekten de öyle. Opeth'in şarkılarını idrak edebilmem bir ayımı aldı. Şu an zevkle dinliyorum.

• Soldier of Fortune. Aşığım, hastayım, ölüyorum, bitiyorum, kuduruyorum. Ne diyorsanız diyin, bu şarkıda kendimden geçiyorum. Dinlediğim bütün müzikler kayboluyor sanki.

http://www.youtube.com/watch?v=j3n3xhXZ5Fc
  • vayy ilk defa dinledim. çok güzel yapmışlar. mikael yine vokaliyle içimize işliyor.
  • Güzel deneme ancak Deep Purple'ın verdiği o duyguyu verememiş bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: musAKka

Güzel deneme ancak Deep Purple'ın verdiği o duyguyu verememiş bence.

Orijinal halini az önce dinledim. Çok güzelmiş. Ama Mikael'in sesiyle ayrı bir güzel oluyor.
  • Opeth'i yeni yeni dinlemeye başladım, Ankara konserine de katıldım. Aynı şarkı içerisinde hem clean hem brutal vokal yapan bir adamı daha önce hiç görmedim, albümde dinlediğimde farklı zamanlarda kaydettiğini düşünmüştüm ama konserde canlı canlı herifi o parçaları hiç detone olmadan, hiç bozmadan söylediğine şahit olunca helal olsun Mikael büyük adammışsın dedim valla... Brutal vokale oldum olası gıcık olmuşumdur çünkü herkes yapamıyor, çoğu sadece böğürüyor, gitarı ve davulu bastırmaktan, şarkıyı b.mb.k etmekten başka birşey yapmıyor çoğu ama bu adamlar farklı kardeşim, şarkılardaki o dengeli, mükemmel inişler çıkışlar, tam zamanında gelen patlama ve duraksama noktaları, Mikael'in mükemmel vokal tarzı Opeth'i diğerlerinden farklı kılan şeyler olsa gerek... Alışıyoruz yavaş yavaş...
  • neden opeth bu kadar iyi?
    ne kadar iyi?
    ben niye sevemedim?
    neden sarkıları coook uzun?
    sıkıcı
  • Şarkıları bence çok kısa. Bakış açısı bu :)

Apostle in Triumph keşke 12 küsur dakika değil de 22 küsur dakika olsa, twilight is my robe 11 değil de 60 dakika olsa. Black Rose Immortal ın bile tadı damağında kalır Opeth'e alışmış birisi için.
  • Her uzun şarkı iyi şarkı demek olmadığı gibi her uzun şarkı sıkıcı da değildir. Dün ilk defa Black Rose Immortal'ı dinledim, daha doğrusu mp3 çalarda o kadar çok şarkı var ki ilk defa ona denk geldim :) 15.dakikadan sonra mp3 çaların ekranında hala Black Rose Immortal yazısını görmesem aynı şarkıyı dinlediğimin farkında bile olmayacaktım, yani adamlar şarkıyı öyle bölümlendirmişler ki o yirmi küsür dakikanın içinde aslında 2-3 şarkı birden yer alıyor... Uzun şarkı sürekli dönüp duran bir riff ve nakarat döngüsü olduğu zaman sıkıcı hale geliyor ki, Opeth'in uzun parçalarında bunu göremezsiniz. Dream Theater için de aynı şeyi söyleyebiliriz mesela, 13-14 dakikalık parçaları var ama hiç bitsin istemiyor insan... Öyle şarkılar yapıyorlar ki elinden bırakmak istemediğin sürükleyici bir roman gibi adeta...
  • quote:

Orjinalden alıntı: James Hetfield

Her uzun şarkı iyi şarkı demek olmadığı gibi her uzun şarkı sıkıcı da değildir. Dün ilk defa Black Rose Immortal'ı dinledim, daha doğrusu mp3 çalarda o kadar çok şarkı var ki ilk defa ona denk geldim :) 15.dakikadan sonra mp3 çaların ekranında hala Black Rose Immortal yazısını görmesem aynı şarkıyı dinlediğimin farkında bile olmayacaktım, yani adamlar şarkıyı öyle bölümlendirmişler ki o yirmi küsür dakikanın içinde aslında 2-3 şarkı birden yer alıyor... Uzun şarkı sürekli dönüp duran bir riff ve nakarat döngüsü olduğu zaman sıkıcı hale geliyor ki, Opeth'in uzun parçalarında bunu göremezsiniz. Dream Theater için de aynı şeyi söyleyebiliriz mesela, 13-14 dakikalık parçaları var ama hiç bitsin istemiyor insan... Öyle şarkılar yapıyorlar ki elinden bırakmak istemediğin sürükleyici bir roman gibi adeta...

Roman deyince aklıma yine Metropolis Part 2 geldi, her şarkıya tapıyorum resmen o albümdeki. Hele Home dinlerken kendimden geçiyorum, böyle günlük gibi yazarım hatta.

Birşeyler kıpırdıyor, James'in vokali yavaştan girmeye başlıyor. Shine, lake of firee... Lines, take me higher.. Böyle böyle yavaştan Nirvanaya ulaştığımı felan hissediyorum Metropolis'teki şarkılarda. 4 Temmuzda canlı dinleyip tadına bakıcaz inş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krothu -- 1 Mayıs 2009; 13:14:07 >

• Valla bu kadar abartılmasını anlamadım tabi ki herkesin zevki kendine ama Deliverance şaksını indirdim yok en fazla 6 dakka dinledim çok sıkıldım Riffleri ve solosu iyi ama yok işte genel olarak kötü bence. 10+ dakka şarkı yapınca da marifet olmuyor.
  • opeth ve opeth tarzı grupları sevmiyorum..

otep dinliyeyim? isim benzerliğinden kurtulmaz mı paçam :)
  • 1-2 kere dinlemiştim ama şu anda cidden hatırlamıyorum ama söz veriyorum dinleyeceğim en azından emeğe saygı hocam şuraya bak çok güzel anlatmışsın (benm dinlediğim 2 şarkıdada vocal brutaldi sanırsam)
  • bakın bu Opeth'i Pink Floyd gibi sevemezsem, burayı başınıza yıkarım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AC//DC -- 2 Mayıs 2009; 17:30:31 >
  • dante

kardeş senin opethle ne derdin var. yatıyosun kalkıyosun opeth başkada bi muhabbet yok. konu bile 5 sayfa olmuş sırf boş muhabbet. ha bide öyle bir anlatmışsınki görende dünyanın en iyi 5 grubundan biri sanacak. merak edip araştırdım albüm satışlarını konserlerinde ortalama kaç kişiye çaldıklarını v.s. sonuç orta derece bir metal grubu çıktı. öyle ahım şahım bir grup değil kesinlikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi G-Unot -- 2 Mayıs 2009; 16:41:50 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: G-Unot

dante

kardeş senin opethle ne derdin var. yatıyosun kalkıyosun opeth başkada bi muhabbet yok. konu bile 5 sayfa olmuş sırf boş muhabbet. ha bide öyle bir anlatmışsınki görende dünyanın en iyi 5 grubundan biri sanacak. merak edip araştırdım albüm satışlarını konserlerinde ortalama kaç kişiye çaldıklarını v.s. sonuç orta derece bir metal grubu çıktı. öyle ahım şahım bir grup değil kesinlikle.

Bende baktım Ares'e zar zor 2 kullanıcı olanını indirdim 14 dakka olan şarkısının 10 dakkası Riff 10 saniye Solo

• quote:

Orjinalden alıntı: G-Unot

dante

Albüm satışıyla,ortalama kaç kişiye çaldıklarıyla metal grubunun "derecesi" belli olmaz.Ahım şahım olmadığını söylediğin grup şu an dünyadaki en önemli gruplardan birisi...Anlamadan hemen eleştirmeyin.

quote:

Orjinalden alıntı: OnLiNe MaNaGeR
    Bende baktım Ares'e zar zor 2 kullanıcı olanını indirdim 14 dakka olan şarkısının 10 dakkası Riff 10 saniye Solo

Ares'ten Opeth indirmeye uğraşırsan boşa kürek çekersin 1. Hangi şarkısında 10 dakika riff 10 saniye solo varmış bakalım,bu da 2?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.