Şimdi Ara

Neden Opeth bu kadar iyi? (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
17
Favori
22.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yazdıklarımı gözünle okusaydın benim şiddetli bir şekilde Opeth'in Metallica ve Maiden ile karşılaştırmaktan kaçındığımı da görürdün.Bak bakalım yukarıya,ben Metallica ve Maiden Opeth'den iyidir mi demişim,yoksa bu iki grubun Opeth'in temel aldığı gruplardan birisi olduğu için karşılaştırılmaması gerektiğini mi söylemişim.Benim silahımla beni vurmaya çalışıyorsun da anlaşılan o ki silahı ters tutuyorsun.Ben Opeth'i en az Metallica'yı sevdiğim kadar severim.Ama Metallica mı iyi,Opeth mi iyi diye bir soruya karşılaştırılmayacağını söyleyerek cevap veririm.

Yukarıda yazdığın mesajda bariz küçük görmeye çalıştığın Metallica ve Maiden'ı şimdi birden kollaman da ayrı ironik olmuş.Yanında da bana hakaret olsun diye Anadolu Rock'çısı demişsin,çok alındım vallaha...Evet,'70lerin Türkçe Rock'ını desteklemek Anadolu Rock'çısı olmama yetiyorsa öyleyim güzelim,Kıraç'ı falan tanımam ben,Barış Manço'yu,Cem Karaca'yı,Kurtalan Ekspres'i tanırım.

Şimdi benim dediklerimi gözünle okumadığın için dediklerimin çoğu jetonda takılı kalmış.Hepsini sana teker teker açıklarım...da yine anlar mısın bilemem.Metallica Opeth'in müziğinin temelindeki köklerden birisidir.Led Zeppelin,Deep Purple olmasa Metallica ve Maiden olmazdı,evet.Metallica ve Maiden olmasa Opeth olmazdı.Bu kadar basit...Bu grupların hepsi birbirini etkilemişlerdir.Birisinin diğerinden iyi olması değil tartışma,dinleyicilerin grupları etkileyen isimlere sallama ayıbını tartışıyoruz.

quote:

Orjinalden alıntı: m1ndfre4k
    yaptığı müziğin metallica ve irondan kaliteli olduğunu savunuyorum kişisel görüşüm.Benim yazdığım cevap ilk sayfalarda bir arkadaşın metallica ve iron maiden dinleseydin opethi tanımazdın demesine cevaptı önce onları oku.Yoksa benim burda opethle bu grupları kıyaslama gibi saçmalık yapcağımı düşünme 2 sinin müziğinin arasındaki farkı anlayacak kadar kulağım var

Üstte altını çizdiğim cümlene bakıyorum."Opeth owns." demişsin.İki satır altında da "Asla kıyaslamam." demişsin.Çok çabuk dönmüşsün.Most impressive but you are not a Jedi yet.

quote:

Orjinalden alıntı: m1ndfre4kBEnim gevrekçi örneklemem grupları kötülememden değil iron maiden ve metallicanın 2 parçasını dinleyip burda her gruptan üstün gören şahıslara göndermemdi anlayana tabi.

Nothing Else Matters seviyorum,Metallica dinliyorum.Fear Of The Dark seviyorum,Maiden dinliyorum.He mi?He.

• quote:

Her ne kadar Opeth sevmesem de hayranlığının hoşuma gittiğini ifade etmem gerek.
    Fakat, eğer dinlediğin gruplar parantez içinde yazdıklarınsa [ genelde ilk akla gelenler yazılır ] senin bu Opeth hayranlığın aslında pek iyi gruplr dinlemediğinden kaynaklandığını düşünüyorum.Metale daha kaliteli, efsane olmuş kişilerle başlasaydın sanırım bu Opeth hayranlığın bu düzeyde olmazdı.Death, Bathory, Metallica, Iron Maiden gibi gruplarla başlasaydın emin ol Opeth hayranlığın bu derece olmazdı.

Bak arkadaşm önce bundan önce yazılan mesajları oku.Benim hiçbir grubu kötülediğim falan yok 90 derece döndüğüm falan yok.Ben opethi küçük gören kişilere hitaben yazdım.Benim anadolu rockçısı tabirimle senin has türk metalcisi tabirin arasında fark göremiorm nedense beni eleştirirken kendi örneklemelerini oku.

Barış mançoyu cem karacayı senden uzun yıllar dinlemişimdir emin ol.Ben günümüzdeki altında kundura üzerinde metalica t-shirti olan anadolu rockçılarını kastettim.Söylediğin doayenleri değil.

quote:

Metallica Opeth'in müziğinin temelindeki köklerden birisidir.Led Zeppelin,Deep Purple olmasa Metallica ve Maiden olmazdı,evet.Metallica ve Maiden olmasa Opeth olmazdı.Bu kadar basit...

hoop çelişki

quote:

Ben de Opeth'i aşırı derecede severim.Ama tutupta Metallica ve Maiden ile kıyaslamam,Opeth'in müzikalitesiyle Maiden'ı Metallica'yı bir tutmam.

Senin bu cümlelerinden ben öncü gruplar daima sonradan gelenlerden iyi olur anlamını çıkarırım.Bu benim jetonumla ilgili değil senin anlatımınla ilgili problem.Opeth başka gruplardan ilham aldı diye onlardan daha iyi müzik yapamazmı veya başka grup bu ne kadar komik bir söz.

Ben metallicayı veya iron maidenı kollamıyorum.Yaptıkları müziğe lafım yok sadece bu 2 grubu sürekli heryerde dünyanın en iyi grupları görenlerden bıktım.Metalciyim iron, metallica dinliorm şu şu parçası güzel senin dinledğin grup dandik.Heryerde bu gibi cümleleri görüyorum.Alıntı yaptığım arkadaşta bu şekilde yazmış.Hayır illa bu grupları dinleseydin opeth hayranlığın olmazdır ne demek ya.Bi grup reklamını yapmıyor diye hayran olunamıyor demekki.Burda iddaa ediyorumki metallica vb gruplar yaptığı müziklerden öte yaptığı reklamlarla günümüzdeki duruma gelmiştir ve iddaa ediyorumki onlardan iyi sürüyle grup var.

Başkası iron,metallica vs gruplar dinleseydin opeth dinlemezdin diyince normal oluyor ben aksini söyleyince müzikten anlamıyorum oluyor.Madem o kendi fikrini beyan edebiliyor benimde fikrim bu yönde Opeth Owns,Rulz,forever ok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iCb4uC -- 24 Şubat 2009; 2:13:24 >

• quote:

quote:

Ben de Opeth'i aşırı derecede severim.Ama tutupta Metallica ve Maiden ile kıyaslamam,Opeth'in müzikalitesiyle Maiden'ı Metallica'yı bir tutmam.

Senin bu cümlelerinden ben öncü gruplar daima sonradan gelenlerden iyi olur anlamını çıkarırım.Bu benim jetonumla ilgili değil senin anlatımınla ilgili problem.

Anlama problemin varsa doktora görünebilirsin.O cümleden "Metallica ve Maiden Opeth'den iyidir." anlamı çıkarmak için niyetlenmiş olmak gerekir.Dediklerimde de çelişki falan yok,ben üç mesajdır aynı dediklerimi savunuyorum,sen bir sağ bir sol salvolarla ilerleyon.

quote:

Burda iddaa ediyorumki metallica vb gruplar yaptığı müziklerden öte yaptığı reklamlarla günümüzdeki duruma gelmiştir ve iddaa ediyorumki onlardan iyi sürüyle grup var.

Daha hala böyle bir mesaj yazabiliyorsan bence hiç tartışma.Hehe,Metallica 7/24 reklamla bu günlere geldi.Master Of Puppets ve And Justice For All'u da Bilecik'ten bir grubumuz çıkardı.

quote:

Barış mançoyu cem karacayı senden uzun yıllar dinlemişimdir emin ol.Ben günümüzdeki altında kundura üzerinde metalica t-shirti olan anadolu rockçılarını kastettim.Söylediğin doayenleri değil.

Nirden bileyon?Yaşımı mı hesapladın?Madem ayağında kundura üstünde Metallica tişörtlü Anadolu Rockçılarını kastediyorsun,bana niye öyle bir ithamda bulunuyorsun?Beni gördün mü,tanıyor musun?Yog.

Opeth'i küçük gören adama da tepki veririm.Şimdi sen Metallica ve Maiden'a sallamışsın,bunu gördüm ve fikrimi yazdım.Ben bu üç grubu karşılaştırmam.Üç mesajdır bunu diyorum.Öyle cımbızla et çekmeye kalkma mesajlarımdan...

• quote:

Daha hala böyle bir mesaj yazabiliyorsan bence hiç tartışma.Hehe,Metallica 7/24 reklamla bu günlere geldi.Master Of Puppets ve And Justice For All'u da Bilecik'ten bir grubumuz çıkardı.

Sen yazdığın bu mesajla zaten ne demek istediğimi anlamadığını veya anlamamak istediğini gösteriosn zaten.Yaptığı müzikten öte reklam demek müziğini kötülediğimimi gösteriyor?Sanırım gecenin verdiği yorgunlukla anlamıyor veya canının birilerini çemkirmek istemesinden dolayı her cümlemden birşey çıkarıp kendince küçük düşüreceğini sanıyorsun.

Her gördüğün kameraya röportaj verip, her yaptığın işi belgesele çevirtirip (bu gruba bass gitarist alma çalışmaları vb.),her davet edilen programa çıkıp,isteyene para için şarkı sözlerini kitap haline getirmesine izin verip,bi parça tuttu diye 2. 3. versiyonunu yapıp diğer albmlerin satışlarını arttırma fikirleri vs vs saymakla bitmez.İşte reklamdan kastım.Malesef her grup bunu yapmıyor.Buna konuyla alakasız olsada buna örnek olarak trdeki en iyi rapçi diye ilan edilen reklamını iyi yapan Ceza.İbrahim tatlısese git sor sagopa,modexl kim ben nebileym der.Sor en iyi rapçi kim ceza der anlatabildimmi.Belki şimdi anlamışsındır ama sen gene çemkircek birşeyler bulursun

Sen benim o içinde derin anlamlar içeren Klasik türk metalcisi kavramına uyduğumu nerden biliyorsun beni tanıyormusun veya 1 mesajımlamı bu kanıya vardın.Yazdığın şeyi önce kendine sor.

Bende ilk mesajımdaki karşılaştırmayı başkasının cümleleri üzerine yaptığımı üzerine basa basa vurgulamama rağmen hala anlamak istemiyorsun.

Burda herkez kendi dinlediği grupları diğer gruplardan üstün görüyor.Ve eğer dinlediğin grup eskiyse ondan sonra çıkanlar iyi olamaz gibi bi görüş var.Ben yazılana karşılık metalica, iron maidena salladım başka grup yazılsaydı aynı şeyi ona sallardım Megadeath,Soad vs. Eski yeni farketmez.

• @Dante ne yaptın sen hacı, sırf yazının etkisiyle Opeth albumlerinin alayını çektim, sonra bir dinlemeye başladım kendimi kaybetmişim. Ne grupmuş be.

Üstelik ben öyle böğürme olaylarına da pek gelemem, ama bu grup harbi sağlam müzik yapıyormuş.
  • Ne kadar çok kişiye vesile olursam o kadar iyi

izmire geliyorlar nihayet. topicimi gördüler sonunda herhalde nectar, the twilight is my robe, the apostle in triumph, black rose immortal eserlerinin yaratıcısı izmire geliyor ya daha bundan başka ne olabilir ki.. 18 nisandan itibaren izmir kutsal bir şehir olacak benim için. doğup büyüdüğüm şehrin bir anlamı olacak artık bende

• Tartışmalarımızda seviyeyi koruyalım lütfen. Karşılıklı ithamlara, hakaretlere gerek yok arkadaşlar.
  • musakka bıdık kelimesinin bir hakaret oldugunu düşünmüyorum, sadece comez anlamında kullandım onu, zira arkadasın yazdıklarında bariz bir sekilde ben lafı hakediyorum, lütfen laf at bana beklentisi var.

maiden' a mazi diyen biri sonuc olarak
  • benide mrk ettirdimm bi bakalim deniyelim bu kdr bağlayıcı müzikleri warmışyımşş sabırzıslandım hemen indiriyim...

• Bu parça mükemmel ya, dinleyince içimde duygu yoğunluğu artış gösteriyor
  • Hocam harvest'ı dene, burden'ı dene, benighted'ı dene bunun yanında eğer bu tarz müzikleri hoşuna gidiyorsa

Duyguyu daha bunlar kadar verenine hala rastlamadım. Bu kadar içten, bu kadar iyi içe işleyen müzikler bulamadım daha. Topic 4 sayfa oldu hala çözümler işe yaramıyor bana.
  • Epey parça dinledim, dinledikçe daha fazla dinleyesim geliyor.

bir önceki sayfadaki mesajımda ne demişim ;

quote:

Orjinalden alıntı: eDDiè

Suraya Opeth'in en favori sarkisini yazin da, saglam bir giris yapalim. Opethci oluruz bakarsin.

galiba opethçi oluyoruz

Bu arada blogunuda inceledim, gerçekten takdire şayan.

• Abi ben bu Opeth'i bir turlu sevemedim. Oyle dinledim olmadi, sesi açtim olmadi, kistim gene olmadi. iPod'la dinledim yine olmadi. Bir gruba harbiden alisamamak bu olsa gerek…
  • quote:

Epey parça dinledim, dinledikçe daha fazla dinleyesim geliyor.

bir önceki sayfadaki mesajımda ne demişim ;

quote:

Suraya Opeth'in en favori sarkisini yazin da, saglam bir giris yapalim. Opethci oluruz bakarsin.

galiba opethçi oluyoruz

Bu arada blogunuda inceledim, gerçekten takdire şayan.

Ben geçen haftaki konserde 1 kişiyi daha opeth e bağladım tutup kollarından getirerek. konser alanına zorla geldi, konser bitiminde alandan zorla ayrıldı

sağol bu arada

@rayallen, ilk albüm Orchid ile başla derim. şarkıda melodiye önem veren biriysen birkaç dinleyişten sonra bağlanmaman çok zor olur bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 26 Nisan 2009; 1:41:36 >

• Ilk olarak Orchid ile basladim. Ama yine de begenmedim. Beni bu gruptan iten birsey var gibi, dinleyesim bile gelmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: __RayAllen20__

Ilk olarak Orchid ile basladim. Ama yine de begenmedim. Beni bu gruptan iten birsey var gibi, dinleyesim bile gelmiyor.

Ben de de bu tür gruplara en ufak bir yönelme yok.

Kulağım dinlemek , beynim algılamak istemiyor sanki

Birkaç kez , şu popüler grupların 1-2 parçasını dinliyeyim dedim.İhtiyaçtan da değil , meraktan sadece..

Ama nedense beynim geri tepti sanki...Tıpkı benzinli arabaya mazot koymak gibi birşey oldu.

Belki de 80 lerin etkisinden kurtulamamaktan kaynaklanıyor.Yıllarca Maiden , Judas , Megadeth , Ozzy , Skid Row...vs. dinlemekten bünye artık kabul etmiyor yeni ve popüler olanı

• quote:

Orjinalden alıntı: __RayAllen20__

Ilk olarak Orchid ile basladim. Ama yine de begenmedim. Beni bu gruptan iten birsey var gibi, dinleyesim bile gelmiyor.

dayaklıksın.orchid ide beğenmediysenama orchid de biraz acemilik var.morningrise zirve.son albümlerde yoğun progresif havası var.bundan sonra o tarz albümler yok.
  • Bir de My arms Your Hearse diye bir album hatirliyorum. Onu da dinlemistim. Onu da hiç begenmedim… Herifin sesi çok guzel deniyor ama adamin clean sesini bile koca albumde 3-5 dk. duyduk. Bakin Morningrise'i da indiriyorum, ona da bakacam. Ulan ne Opethmis sevemedik gitti adamlari…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Heathen -- 27 Nisan 2009; 20:20:59 >
  • La __RayAllen20__,Mikael'in temiziyle brutalinin en dengeli olduğu albümler son iki albüm Ghost Reveries ve Watershed'dir ve bu denge Still Life'dan itibaren başlamıştır.Morningrise ve Orchid daha çok enstrumental eserlerdir,sonra brutal vokal gelir ve temiz vokaller tamamen tadımlıktır.My Arms,Your Hearse ise en brutal albümleridir.Sen Still Life sonrasına bak bir...
  • My arms your hears ilk dinlediğimde en çok sevidğim opeth albümü olmuştu neden bilmiyorum.

Clean duymak istiyorsan still life a bak.Damnation full cleandir(yanlış hatırlamıyorsam) ama still life ı daha çok severim.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.