Şimdi Ara

Neden Opeth bu kadar iyi? (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
17
Favori
22.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rock, metal filan dinlemiyorum, bilmiyorum. Fakat bu opeth'in harvest denen şarkısı hoşuma gidiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: :::aLp:::

To bid you farewell çalarken ağlıyorum

Ben de ağlamasam da o şarkıda başka bir yerlere sürükleniyorum..Çok etkileyici gerçekten...
  • opeth'in clean vokalli 1-2 şarkısı ve tüm brutalli şarkılarını beğenirim. dream theaterle birlikte sweati olan diğer gruptur bende(:

sana ihsahn dinle derim(son albüm özellikle)..
  • Ayrıca Opeth'in en sevdiğim şarkısı ''Master Apprentices''

Mükemmel gerçekten.
  • opeth sevdasına melodi yapasım geliyordu hep fruty loopsda.

orchid ve morningrise ın etkisiyle aylardır çaldım da çaldım.. biriktirdim ve düzenledim hepsini tek bir mp3 olarak kaydettim. ardından bir de ritm gitarla destekleyeyim boş durmasın ses dedim bir de ritim gitar ekledim çalarak. 11:12 dk. lık opeth'in ilk iki albümünden etkilenmiş ritm ve sololead gitardan oluşan (bateri giremedim henüz o kadar iyi bilmem o işi fruty loopsta) melodi topluluğu yaptım. hepsi kendi kafamdan çıktı ama aslında hepsi opeth in sayesinde oldu delirtti bu adamlar beni

link:http://rapidshare.com/files/174042107/dante.mp3.html

• Bende aynı senin durumundayım yaklaşık 4-5 yıldır Opeth dinliyorum ve Opeth'ten bir türlü kopamıyorum. Aslında kopmayı hiçte istemiyorum Çünkü gerçekten çok özel ve kelimelerle ifade edemeyeceğiniz bi grup. Eğer Opeth'i anlayabilirseniz kendisini size çok iyi ifade eder ama siz başkalarına Opeth'i ifade edemezsiniz. Opeth'i anlamak gerçekten kolay değil. Onu anlamak için inanca, duyguya, sağduyuya, kulağa ihtiyaç var. Bazen insanlara dinlettiğim zaman "Opeth beni sarmıyo ya" lafını işitiyorum. Bana saçma geliyo, bu sonuçta onların zevki ama anlamaya çalışsalar seveceklerini de çok iyi biliyorum, ama yinede fazla üzerlerine gitmiyorum. Yanlız şunuda belirtmeliyim Pure Death Metal dinleyip kafa sallamak isteyenler Opeth'i kesinlikle dinlemesinler. Çünkü gerçekten sarmaz Opeth'in ilk iki albümü şüphesiz birçok kişinin favorisi. Tek kelimeyle muhteşem albümlerdir. Grup bu ilk iki albümden sonra biraz değişime gitti progressive öğelere daha fazla yer vermeye başladı ki bunun patlaması Still Life ta olmuştur. Morningrise dan sonra en sevdiğim albüm Still Life tır. Opeth'in her albümü ayrı güzeldir, hepsinin yeri, verdiği duygu, felsefe farklıdır. Ve bu aralar birçok kişinin konuştuğu konu şu; Watershed albümü ile birlikte Opeth bir düşüşe geçti mi? Ben hiç öyle düşünmüyorum Watershed sanatsal açıdan bakıldığında aşmış bir albümdür. Albüm resmen kalite ve tecrübe kokar. Evet, Opeth son yıllarda birçok kayıp yaşadı. Martin Lopez'in gruptan ayrılması beni gerçekten çok üzmüştü. Onun yerini kimsenin dolduramayacağını düşünüyordum ki hala düşünüyorum. Opeth'le bu kadar güzel uyum sağlayan, o duyguyu yaşatan, muhteşem bi davulcuydu. Bu yüzden yeni gelen davulcu Martin Axenrot'a çok yükleniyorlar. Aslında tekniği çok iyi olan bi davulcu ama olayın düğümlendiği nokta Lopez deki duyguyu verip vermemesi. Watershed'de gayet güzel çalmış orası ayrı ama bunuda düşünmeden edemiyorum Martin Lopez o albümde çalsaydı nası olurdu? Benim için grubun en büyük kaybı Peter Lindgren dir. Grubun Mikael Akerfeldt ten sonra en önemli üyesiydi. Mikael'in sağ kolu onun en büyük destekçisiydi ve mükemmel bir gitaristti. Ama bu kayıplara rağmen Opeth'in kalitesinde bir düşme olmadı bana göre. Yeni gelen grup üyelerinin Opeth'e uyum sağlaması biraz zaman alıcaktır ama Opeth hiçbir zaman kalitesinden ödün vermeyecektir. Ve sevgili Dante, yok bence uğraşma Opeth gibi grup bulacağını sanmıyorum...

• Hafiften araya giriyim ben, 9 Şubat günü bir İsveç kanalına çıktı Opeth. Orada ilk kez Coil ve Burden'ı canlı olarak söylediler. Çok deli bir performans sergilemeseler de dinlenebilir bence;

Coilhttp://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.844765
    Burdenhttp://www.tv4.se/1.283438?videoId=1.844769
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dark Energy

Bende aynı senin durumundayım yaklaşık 4-5 yıldır Opeth dinliyorum ve Opeth'ten bir türlü kopamıyorum. Aslında kopmayı hiçte istemiyorum Çünkü gerçekten çok özel ve kelimelerle ifade edemeyeceğiniz bi grup. Eğer Opeth'i anlayabilirseniz kendisini size çok iyi ifade eder ama siz başkalarına Opeth'i ifade edemezsiniz. Opeth'i anlamak gerçekten kolay değil. Onu anlamak için inanca, duyguya, sağduyuya, kulağa ihtiyaç var. Bazen insanlara dinlettiğim zaman "Opeth beni sarmıyo ya" lafını işitiyorum. Bana saçma geliyo, bu sonuçta onların zevki ama anlamaya çalışsalar seveceklerini de çok iyi biliyorum, ama yinede fazla üzerlerine gitmiyorum. Yanlız şunuda belirtmeliyim Pure Death Metal dinleyip kafa sallamak isteyenler Opeth'i kesinlikle dinlemesinler. Çünkü gerçekten sarmaz Opeth'in ilk iki albümü şüphesiz birçok kişinin favorisi. Tek kelimeyle muhteşem albümlerdir. Grup bu ilk iki albümden sonra biraz değişime gitti progressive öğelere daha fazla yer vermeye başladı ki bunun patlaması Still Life ta olmuştur. Morningrise dan sonra en sevdiğim albüm Still Life tır. Opeth'in her albümü ayrı güzeldir, hepsinin yeri, verdiği duygu, felsefe farklıdır. Ve bu aralar birçok kişinin konuştuğu konu şu; Watershed albümü ile birlikte Opeth bir düşüşe geçti mi? Ben hiç öyle düşünmüyorum Watershed sanatsal açıdan bakıldığında aşmış bir albümdür. Albüm resmen kalite ve tecrübe kokar. Evet, Opeth son yıllarda birçok kayıp yaşadı. Martin Lopez'in gruptan ayrılması beni gerçekten çok üzmüştü. Onun yerini kimsenin dolduramayacağını düşünüyordum ki hala düşünüyorum. Opeth'le bu kadar güzel uyum sağlayan, o duyguyu yaşatan, muhteşem bi davulcuydu. Bu yüzden yeni gelen davulcu Martin Axenrot'a çok yükleniyorlar. Aslında tekniği çok iyi olan bi davulcu ama olayın düğümlendiği nokta Lopez deki duyguyu verip vermemesi. Watershed'de gayet güzel çalmış orası ayrı ama bunuda düşünmeden edemiyorum Martin Lopez o albümde çalsaydı nası olurdu? Benim için grubun en büyük kaybı Peter Lindgren dir. Grubun Mikael Akerfeldt ten sonra en önemli üyesiydi. Mikael'in sağ kolu onun en büyük destekçisiydi ve mükemmel bir gitaristti. Ama bu kayıplara rağmen Opeth'in kalitesinde bir düşme olmadı bana göre. Yeni gelen grup üyelerinin Opeth'e uyum sağlaması biraz zaman alıcaktır ama Opeth hiçbir zaman kalitesinden ödün vermeyecektir. Ve sevgili Dante, yok bence uğraşma Opeth gibi grup bulacağını sanmıyorum...

Hocam " Eğer Opeth'i anlayabilirseniz kendisini size çok iyi ifade eder ama siz başkalarına Opeth'i ifade edemezsiniz. Opeth'i anlamak gerçekten kolay değil. Onu anlamak için inanca, duyguya, sağduyuya, kulağa ihtiyaç var." sözüne ne kadar katılsam azdır.

Watershed ile (sırf burden, hessian peel ve coil yeter) kesinlikle yükselişe devam ediyor Opeth bence de. Tabii gönül ister ilk iki albüm gibi çift gitar melodilerinin sınırlarını zorlasınlar. Fakat Burden ile o tüyleri diken diken ediyorsa bu Akerfeldt, varsın böyle devam etsin. Nasılsa ilk iki albüm benim için hiçbir zaman bitmeyecek, ilk iki albümden her parçayı dinlediğimde sanki yeni bir orchid veya morningrise parçası dinler gibi oluyorum. Diğer bir deyişle bu ilk iki albüm "sınırsız".

@Desqpio, hemen izliyorum çok sağol.

• in my time of need,favori parçam
  • Opeth neden bu kadar iyi? Çünkü akustik gitarı çok iyi kullanıyorlar. Şarkıları belli, kalıplaşmış kompozisyonların çok dışında iniş ve çıkışlarla dolu. Dinlerken tek bir şarkıda bir çok farklı hissinize tercüman olabiliyorlar; melankoli, nefret, hiddet vs. Bir de bunlar Mike Akerfeldt gibi özel bir sesle dile getirilince bu kadar iyi oluyorlar.
  • Ayrıca grup izmire gelecek diye okudum sözlükte. elim ayağıma dolandı.
  • Ne ? Eğer bu haber gerçekse süper olur bende İzmir'de yaşıyorum geçen yaz İstanbuldaki konserlerine gittim mükemmeldi tadı hala damağımda, umarım gelirler...
  • 19 Nisan'da İstanbula geliyorlar!! ama gidemeyeceğim büyük ihtimalle iş güç. puff ya adaletmi bu ya niye hep istanbul!!

Neyse izmire gelecekleri haberi doğruysa çocuğumu keserim
  • Suraya Opeth'in en favori sarkisini yazin da, saglam bir giris yapalim. Opethci oluruz bakarsin.
  • Hocam slow seviyorsan Burden, To Bid You Farewell, To Rid The Disease, Harvest
    Sert, melodik aşmışlık olarak da The Twilight Is My Robe, In The Mist She Was Standing, Nectar, Black Rose Immortal

Opeth'in mihenk taşları
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dante

Hocam slow seviyorsan Burden, To Bid You Farewell, To Rid The Disease, Harvest
    Sert, melodik aşmışlık olarak da The Twilight Is My Robe, In The Mist She Was Standing, Nectar, Black Rose Immortal

Opeth'in mihenk taşları

hacı ihsahn dinle opeth e en yakın grup.unhealer şarkısında mikael söylüyo zaten.bide alakasız ama amorphis dinle seversin.
  • Bakayım, sağol önerin için.
  • Biri amorphis mi dedi? Hiç alakaları yoktur Opeth'in yaptığı müzikle ama onların yeri de apayrıdır.
  • Şu ana kadar Opeth'e melodik kalite olarak en fazla yaklaşan (ki yine de Opeth'in verdği kadar duygu yok benim için) bir tek Haggard'a rastladım ve bayıldım. Bütün şarkıları çok güzel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 12 Şubat 2009; 12:02:32 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: blackwinterday

Biri amorphis mi dedi? Hiç alakaları yoktur Opeth'in yaptığı müzikle ama onların yeri de apayrıdır.

hiç alakaları yoktur mu ?

şimdi sana amorphis'in hangi albumlerini dinledigini, hangi albumundeki hangi ogeler yüzünden bunu soyledigini veya bir kaç amorphis parcası soracagım ama allah kahretsin işte netin basında oldugun için google' dan cevapları biliyormus gibi davranman cok kolay olacak, yüz yüzede gelemyiecegimize gore o zaman daha mantıksal sorular sorayım.

amorphis gibi bir prog. grubu ile opeth gibi bir prog. grubunun hemen hemen aynı yapılarda olmalarına ragmen neresini bagdastıramadın ?

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.