Şimdi Ara

Neden Opeth bu kadar iyi? (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
17
Favori
22.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende aynı hisleri novembers doom dinlerken yaşıyorum..ilk albumlerinde daha çok tabiki..yoksa adamlar direk death metal oldular fakat ilk zamanları acaib çekiyor insanı..
  • bence opeth'i diğer gruplardan farklı kılan şey mikael akerfeldt'in brutal vokal ve clean vokali mükemmel bir şekilde harmanlaması buna ilave olarak parçalardaki enstrümantal ve melodik zenginliğin üst düzeyde olması. opeth'in parçalarında aldığım doyumu benzerini bugüne kadar death'in ve pink floyd'un şarkılarında ve özellikle de klasik müzik bestelerinde ancak alabiliyorum. hakikaten klasik müziğe ve opeth, pink floyd gibi müzikal anlamda kalitesini ispatlamış gruplara iyice sardıkça bu türler ve gruplar dışında kalan grupları ne kadar dinlemeye çalışsamda bir türlü bir türlü beğenemiyorum, içimde sanki hep birşeyler eksikmiş gibi bir duygu oluşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JSBach -- 4 Aralık 2008; 23:03:17 >
  • SONUNDA beni anlayan biri çıktı
    Hocam seninle aynı duyguları paylaşıyoruz diyebilirim. Yazında da bahsettiğin gibi şarkılarındaki minik orgazmik kısımları, moralim bozuk olduğunda veyahut üzgün olduğum anlarımda açıp dinlerim. Baya bi yararı da oluyor tavsiye ederim
    İlk başlarda grubun son albümleri dinlerdim hep, eski albümlerine sahip olmama rağmen. Eski albümlere de bi göz atayım dedim ki.. İçinden çıkamıyorum hala
    Her şarkısının kalbimdeki yeri ayrıdır..

• Eski albümleri başyapıt gerçekten. Gerçi Mikael Akerfeldt, "morningrise ve orchid'de yaptıklarımıza benzer şeyleri istiyorsanız üzgünüm bir daha öyle bir şey olmayacak" diyor ve beni kedere boğuyor. Neden öyle düşünüyor anlamadım ama bildiği bir şey vardır deyip geçiyorum. Ne de olsa Mikaeldir ne yapsa yeridir. Yeni albümde bizi yine derinden sarsacaktır.

Bir yandan da, orchid ve morningrise'ı hayatım boyunca ne kadar dinlersem dinleyeyim sıkılmayacağım için seviniyorum. (gerçi diğer albümleri de öyle. ama en fazla bu ikisi)

Ve ilginçtir bir kere olsun çevremde Opeth'i bilen ve benim kadar seven bir arkadaşım çıkmadı. Olsaydı ya şöyle o şarkılardaki küçük anların kalitesini anlayabilecek, aynı aşkla dinleyebilecek biri? Beraber dinleyip ağlardık artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 5 Aralık 2008; 1:30:01 >

• Orchid ve Morningrise'daki gibi çift gitar kullanımının önde olduğu tarzda yapabilecekleri herşeyi yaptılar da ondan...Tabii Akerfeldt'in o albümlere biraz soğukluğu var ama özellikle Watershed'i iyice dinlediğinizde Mikael'i daha iyi anlıyorsunuz.Bende başta neden bir Morningrise daha yapmıyor diye düşünüyordum ama artık bir Morningrise'a daha ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum,çünkü Opeth'in gittiği yeni yolu beğeniyorum.
  • O albümlere neden soğuk ki Akerfeldt?

The Night And The Silent Water'ı vefat eden dedesine yazdığı için en sevmediği şarkı olduğunu biliyorum ama tüm albüme neden soğukluğu varmış?

Neyse dediğin gibi Watershed ile değişik tarzda, yine melodik olarak kalitelerini devam ettiriyorlar iyi ki :)
  • Morningrise'a prodüksiyon nedeniyle tamamen soğuk,bunu açıklamıştı,Orchid'e de ilk albümleri olduğu için kulağına bazı eksikler çarptığından soğuk olabilir.Bu iki albüm aynı tarzda albümler ve Morningrise sonrası bu tarzda bir daha albüm yapmamaya karar verdiğine göre ciddi bir soğukluk var.
  • Vay be genelde en fazla sevilen albümleri diye bilirim ilk iki albümü. Neyse iyi ki yayınlandıktan sonra soğumuş. Bir de çıkarmamaya karar verseydi

Bu arada The Amen Corner - 05.49, Moonlapse Vertigo - 05.40 itibariyle giren solo... ve Beneath The Mire - 06.23 (özellikle 06.42 de artık sololuktan çıkıp başka bir boyuta giriş yaptığı an)

tüylerim kendini kaybediyor. şu üç soloyu dinleyip opeth'i sevmeyen çıkmaz sanırım. melodi, duygu, coşku her şey var.. inanılmaz..nedir bu ya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 5 Aralık 2008; 2:01:33 >
  • kişisel görüştür saygı duymak lazım tabi ama bana göre Opeth çok iyi bi grup değildir. abartıldığını düşünüyorum. ama buradaki abartı kelimesini Opeth için yazmadım. yani Opeth iyidir güzeldir hoştur ama Opeth'i çok iyi bi grup olarak görmek konusu abartılmaya başlandı. nasıl "Metallica bozdu artık metal yapmıyorlar" lafının veya düşüncesinin gelenekselleşmiş olması gibi "Opeth çok iyi gruptur" düşünceside gelenekselleşti. artık insanlar Opeth'i sevmese bile Opeth fanıymış gibi davranıyor.

ben Opeth'i ilk kez Deliverence albümleriyle tanıdım. albüm güzeldi özellikle bateristin performasını çok iyi bulmuştum. ama albüm beni peşinden sürükleyecek kadar güzel bi albüm değildi. sonradan öğrendim ki Deliverence Opeth'in en vasat albümüymüş. dedim o zaman diğer albümlerini dinleyeyim. dinledim,tüm albümlerini dinledim hatta. uzun uzun dinledim. ilk zamanlar hoşuma gitti ama sonradan Opeth'ten uzaklaşmaya başladım. tabiri caizse baymaya başladı. şarkılar gereksiz denebilecek kadar uzun ve her şarkıda sürüyle farklı ritm var. aslında şarkıyı gereksiz derecede uzun yapan şeyde bana göre bu farklı ritmler.

bi de Mikael sorunu var. şarkı söylerken Küçük Emrah yüz ifadesiyle şarkı söylemesi çok itici. "duygusal adamım,şairim ben" ayakları falan yakışmıyor. hatta Bloodbath'teki Mikael'i gördükten sonra Opeth'teki Mikael daha bi itici geliyor insana. sanki bunlar ikiz kardeşlerde karakterleri farklıymış gibi. daha öncede yazdım yine yazayım Mikael Opeth'i bıraksın sadece Bloodbath'te söylesin.

Martin Lopez gibi usta bi baterist için dinlerim Opeth'in eski albümlerini. Martin Axenrot gibi hayvan bi baterist içinde yeni albümlerini dinlerim ama o kadar. benim için hiçbir zaman üst sıralarda yer alacak bi grup olmayacak Opeth.

tabi bunlar zevk meselesi,herkes neyi isterse onu dinler neyi beğenirse onu över sever vs. yalnız Dante,şunu söyleyebilirim,bundan 10-11 sene önce senin düşüncelerinin benzerlerini bende Metallica için düşünürdüm. ama şimdi Metallica dinlemiyorum,dinlesem bile eskisi gibi çok bağlı değilim. sebepleri malum(o konuyu açmak istemiyorum). zamanla sende yeni gruplar bulacaksın,belki Opeth her zaman senin için en iyi grup olacak ama zamanla düşüncelerin bu derece saplantı boyutunda olmayacak

• Zevk meselesi tabii. Bilmiyorum ileride Opeth'den kopar mıyım ama aradığım türü bulduğum için sevinçliyim en azından. Mikael Akerfeldt'e de hayranlığım sonsuz. Hani gruptaki diğerleri çıksın tek başına Akerfeldt müzik yapsın yine yeter o derece. Zaten Opeth'i sevme sebebim Akerfeldt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 5 Aralık 2008; 15:45:49 >
  • Zamandan mekandan ve hatıralardan bağımsız sürtünme katsayısı sıfır ve pi sayısı 3.14 olduğu ortamlarda bile hangi sarkısıyla olursa olsun hislendiren duygulandıran hatta ağlatmayı becerebilen grup olduğu için..
  • quote:

Orjinalden alıntı: İ.x.İ.r

Zamandan mekandan ve hatıralardan bağımsız sürtünme katsayısı sıfır ve pi sayısı 3.14 olduğu ortamlarda bile hangi sarkısıyla olursa olsun hislendiren duygulandıran hatta ağlatmayı becerebilen grup olduğu için..

Nivea tüy dökücü krem veya epilasyon aletlerine hiç gerek yok bayanlara sesleniyorum Opeth dinleyin tüyleriniz dikenleşsin sonra dökülüyor kendinden

• quote:

Orjinalden alıntı: Ɛnslaved

Morningrise'a prodüksiyon nedeniyle tamamen soğuk,bunu açıklamıştı,Orchid'e de ilk albümleri olduğu için kulağına bazı eksikler çarptığından soğuk olabilir.Bu iki albüm aynı tarzda albümler ve Morningrise sonrası bu tarzda bir daha albüm yapmamaya karar verdiğine göre ciddi bir soğukluk var.

Orchid ve Morningrise'ın prodüksiyon işlerini bildiğim kadarıyla Dan Swanö yapmıştı, Mike ve Dan iyi geçiniyorlar - ki Bloodbath'in ilk albümünde ve Crimson'da birlikte çalıştılar - nasıl bi' sorun oldu ki?

Orchid ve Morningrise bence Opeth'in ve Mike'ın yapabileceğinin en iyisi albümlerdi ve yenilerini yapmaya çalışmak sadece Opeth'in değerini düşürür. Mike grubu nasıl idare edeceğini ve ne zaman ne yapacağını çok iyi biliyor. Bundan dolayı ki Opeth adı altında çıkan her türlü şarkı bambaşka hisler uyandırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _TyPh0N_ -- 5 Aralık 2008; 22:15:32 >

• Swanö ile aralarında sorun yok ama Mikael'de Dan'da Morningrise'ın prodüksiyonunu şu an beğenmiyorlar.Dan Swanö başta kayıtların iyi gittiğini ama gitarlar eklenince bateri ve bası biraz daha belli etmek için uğraştığını fakat sonra tam istediği soundu oturtamadığını söylemişti.
  • puahaha

dün opeth dinlerken abim(arebesk falan dinler,metalle işi olmaz) geldi "bu grup kim güzelmiş" dedi. ben opeth dedim iyi bakalım falan dedi.bugün aç bakalım şu opethi dedi . "my arms your hearse" albümünü açtım ben de. ehehe 1-2 saat geçti, baktım diğer albümlere geçmiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dante

quote:

Orjinalden alıntı: İ.x.İ.r

Zamandan mekandan ve hatıralardan bağımsız sürtünme katsayısı sıfır ve pi sayısı 3.14 olduğu ortamlarda bile hangi sarkısıyla olursa olsun hislendiren duygulandıran hatta ağlatmayı becerebilen grup olduğu için..

Nivea tüy dökücü krem veya epilasyon aletlerine hiç gerek yok bayanlara sesleniyorum Opeth dinleyin tüyleriniz dikenleşsin sonra dökülüyor kendinden

Tavsiyeye bak sen

• Ben sevmiyorum nedense
  • bence sıkıyor şarkıları bi süre sonra başta güzel ama
  • quote:

Orjinalden alıntı: Nymphetaminé

Ben sevmiyorum nedense

neden ?
  • To bid you farewell çalarken ağlıyorum
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.