Şimdi Ara

Neden Opeth bu kadar iyi? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
17
Favori
22.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

dinle bunları opeth kıvamındadır hatta daha iyidir bence
  • Death de ısrar ediyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: brujeria

edge of sanity - crimson I

dinle bunları opeth kıvamındadır hatta daha iyidir bence

Kesinlikle Opeth'i etkilemiş bir albümdür.Hayvan ötesi,40 dakikalık ziyafet...
  • Ɛnslaved, hacı sen bizim prog derlemesini unuttun valla
  • Haftasonuna kaldı yaw,bu ara dersler deli yoğun,camış gibiyim.
  • Vay camış, opeth dinle geçer hacı
  • Opeth iyi gruptur, bende çok severim. İstanbul'da 2006 da verdiği konserin tadı hala damağımda, umarım yine gelir ülkemize..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tech. Türk

La ne eddin sen? OL folk metal. Epica dinle sen, Epica.

læ kafam karıştı, biz aynı gruptan mı bahsediyoruz ? 90' larda kurulmus olanından. prog. rock yapan

@ens

niye yahu ? tamam heavy metal' in son kalesiyim ama ben bile bazen, başka türler dinliyorum
  • Deneyeceğim önerileri. Biriktiriyorum hepsini :) Opeth'ten bir kopabilirsem...

geçenlerde Opeth şarkılarındaki bir güzelliği farkettim. yaptıkları şarkıların her melodilerinde bir yandan mikael akerfeldt bir yandan da peter lingdren döktürüyor biliyorsunuz. ve her melodi iki gitarda da farklı şekilde yapılıp birleştirilip ana sese veriliyor ve tabii kendimizi kaybediyoruz o melodilerin güzelliğinde.

fakat geçenlerde tek kulaklıkla dinledim birisini çıkarmıştım. arkadaşlar bambaşka bir Opeth oluyor resmen. Opeth in görmediğim yanını gördüm öylece. Tek gitarlı Opeth oluyor ve bambaşka melodiler duyuyorsunuz. Opeth'i ne kadar seviyorsam onu öğrendikten sonra 2 kat arttı artık bağlılığım.

arkada çalan (sanırım ritim gitar oluyor bu) gitarın melodileri bambaşka olmuş.

İki gitarın da tek tek çıkardığı melodiler aşmış, ikisi birleşince zaten aşmış. Her türlü aşmış. Nasıl bir iş bu ben anlam veremedim. Zaten daha da bir mantık arayamıyorum, mikael yapmışsa olabilir deyip bırakıyorum işin ucunu. yoksa kafayı sıyıracağım sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 27 Kasım 2008; 16:47:19 >

• quote:

Orjinalden alıntı: TroopeR
    @ens

niye yahu ? tamam heavy metal' in son kalesiyim ama ben bile bazen, başka türler dinliyorum

Yok yaw,Enchant'ı bilen sayan azdır da ondan şaşırdıydım.Türkiye'de adamların konserine 30 kişi mi ne anca gitmişti.
  • bilen olsa ne yazar motorhead konserinede yaklaşık aynı sayıda insanın bilet aldığını ve konserin iptal olduğunu duymuştum

zamanını tam hatıralmıyorum ama çok yenide değil çok eskide değil
  • 1998'de oldu.Türk metalcisinin en rezalet işlerinden birisidir.
    Aynı kitle sonra da tarz değiştiren Samael'e "Si...miş Samael" diye tezahurat yapar.Samael üyeleri Türkçe biliyor ya...
    Türk metalcisi sosyolojik bir vakadır.
  • Tamam yahu anlatmayın böyle, utandım iyice Sonra da bu gruplar niye Türkiye'ye gelmez deriz
  • 3-4 şarkısını dinledim,harvest hoşuma gitmişti..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Daywalke®

Death demişken, control denied da çok güzeldir. Ölmeseydi de devam ettirebilseydi keşke chuck

Hiç girme o konuya
  • Her ne kadar Opeth sevmesem de hayranlığının hoşuma gittiğini ifade etmem gerek.
    Fakat, eğer dinlediğin gruplar parantez içinde yazdıklarınsa [ genelde ilk akla gelenler yazılır ] senin bu Opeth hayranlığın aslında pek iyi gruplr dinlemediğinden kaynaklandığını düşünüyorum.Metale daha kaliteli, efsane olmuş kişilerle başlasaydın sanırım bu Opeth hayranlığın bu düzeyde olmazdı.Death, Bathory, Metallica, Iron Maiden gibi gruplarla başlasaydın emin ol Opeth hayranlığın bu derece olmazdı.Gerçi müzik zevk işidir.Yine de olabilir bu derece ama...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dante

Deneyeceğim önerileri. Biriktiriyorum hepsini :) Opeth'ten bir kopabilirsem...

geçenlerde Opeth şarkılarındaki bir güzelliği farkettim. yaptıkları şarkıların her melodilerinde bir yandan mikael akerfeldt bir yandan da peter lingdren döktürüyor biliyorsunuz. ve her melodi iki gitarda da farklı şekilde yapılıp birleştirilip ana sese veriliyor ve tabii kendimizi kaybediyoruz o melodilerin güzelliğinde.

fakat geçenlerde tek kulaklıkla dinledim birisini çıkarmıştım. arkadaşlar bambaşka bir Opeth oluyor resmen. Opeth in görmediğim yanını gördüm öylece. Tek gitarlı Opeth oluyor ve bambaşka melodiler duyuyorsunuz. Opeth'i ne kadar seviyorsam onu öğrendikten sonra 2 kat arttı artık bağlılığım.

arkada çalan (sanırım ritim gitar oluyor bu) gitarın melodileri bambaşka olmuş.

İki gitarın da tek tek çıkardığı melodiler aşmış, ikisi birleşince zaten aşmış. Her türlü aşmış. Nasıl bir iş bu ben anlam veremedim. Zaten daha da bir mantık arayamıyorum, mikael yapmışsa olabilir deyip bırakıyorum işin ucunu. yoksa kafayı sıyıracağım sanırım.

Endişelenmeye başlıyorum senin için.

• quote:

Orjinalden alıntı: wIzI_

Her ne kadar Opeth sevmesem de hayranlığının hoşuma gittiğini ifade etmem gerek.
    Fakat, eğer dinlediğin gruplar parantez içinde yazdıklarınsa [ genelde ilk akla gelenler yazılır ] senin bu Opeth hayranlığın aslında pek iyi gruplr dinlemediğinden kaynaklandığını düşünüyorum.Metale daha kaliteli, efsane olmuş kişilerle başlasaydın sanırım bu Opeth hayranlığın bu düzeyde olmazdı.Death, Bathory, Metallica, Iron Maiden gibi gruplarla başlasaydın emin ol Opeth hayranlığın bu derece olmazdı.Gerçi müzik zevk işidir.Yine de olabilir bu derece ama...

Sonunda bana katılan biri çıktı.

Ve sana Death'in Sound Of Persevarence albümündeki riff ve soloları öneriyorum şiddetle.

• quote:

Orjinalden alıntı: wIzI_

Her ne kadar Opeth sevmesem de hayranlığının hoşuma gittiğini ifade etmem gerek.

Dediğiniz gruplara baktım (zaten metallica en başından beri en ufak ilgimi çekmeyen bir gruptur)

Death'e yeni baktım ama benim aradığım türde değil. Dediğim gibi Opeth tarzında olmasını istiyorum çünkü Opeth benim için milat oldu. Melodi yönünden, sanatsal olarak aşmış şeyler istiyorum ben. Opeth gelmiş geçmiş en iyi grup olacaktır zaten büyük ihtimalle benim için. İleride çok daha iyileri çıkmazsa.

Örneğin bu arama çabalarım sırasında Haggard'la karşılaştım. Son derece beğendim onları da. Çünkü senfonik müzik, melodileri çok güçlü olan ve çok sanatsal bir müzik türü bu grubun yaptıkları.

Coşturmak, hızlı solo atmak, sırf isyan için içinde duygu olmadan böğürmek ve sertmiş imajı vermek şeklinde müzik yapan gruplar beni sarmıyor zaten arkadaşlar hepsine bakmıştım zamanında.

Ben, benim ilgimi çeken grupları yazdım parantez içerisinde. Drowning pool u da en toykenki zamanlarımda dinlemiştim. Böğürmekten başka olayları yoktur evet. Korn da çerezlik işte. ama Dream Theater da sanat yapar. Melodileri çok hoştur. Coşturmaya değil duyguya ve gitar çalma becerisine dayalıdır biraz da. Muse'da slow yönden hoşuma gittiği için yazdım. Lacuna coil sırf bayan vokalist diye ilgimi çekmişti zamanında. nightwish daha iyi geldi ama sonraları.

Dediğim gibi metallicadır iron maidendir dinlemişliğim var ama ilgimi çekmiyor. Metallicayı geçtim ama Iron Maiden e Opeth'ten sıyrılabilirsem tam anlamıyla bakmayı düşünmüyor değilim, aradığım müzik türüne uymasa da. Death e de yeni baktım. O da ilgimi çekmeyen tarzda. Ha eğer anlamak için birden fazla dinlemek lazım derseniz yine denerim o ayrı.

Diğer önerilenleri alıyorum listeye deneyeceğim hepsini sağolun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 27 Kasım 2008; 21:26:54 >

• damnation opethçisiyim
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.