Şimdi Ara

Neden Opeth bu kadar iyi? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
505
Cevap
17
Favori
22.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tarzım değil ama tavsiye üserine Opeth'in Black Rose Immortal adlı şarkısını dinledim. Beğendiğimi ifade etmeliyim. O soloları söyleyen arkadaş (herhalde bahsettiğiniz Mikael Akerfeld bu olsa gerek) içe işleyen bir sese sahip, muhteşem söylüyor. Farklı bir derinliği olan tarzları var.
  • morningrise albümünü severim. 96 albümü belki isim yanlıştır
  • Iyk iğrenirim böyle şeylerden
  • Yat kalk bana dua et
    O kadar ısrar etmeseydim şarkı göndermek konusunda, şimdi hiç bilmiyor olacaktın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daywalke® -- 26 Kasım 2008; 23:09:26 >
  • Ben de diyorum bu adam bu albümleri yollamak için niye bu kadar ısrar ediyor..

Çok haklı nedenlerin varmış
  • Neyse. Bu kadar Opeth yeter.
    Şimdi "Gentle Giant" ve "King Crimson" dinlemenin zamanı geldi
  • Arkadaşım öncelikle merhaba.Öncelikle şunu söylemeliyim.Opeth sana şok etkisi yaratmış.Daha önce dinlediğin gruplar o parantez içine alıp yazdıklarınsa sen daha önce kaliteli müzik fazla dinlememişsin.Dream Theater iyidir ama.Sorun şu ki Dream Theater da böyle insanı aşırı etkileyecek,insanın içine işleyecek bir grup değildir bence.Sana o tür bir grup lazım.Death gibi - Anathema gibi.

Anladığım kadarıyla zaten temel sorunun müzik kültürünün yetersiz olması.Sen Maiden'dan başlayarak Judas falan bütün efsaneleri dinle.Eğer cidden içine işleyecek bir grup istiyorsan Death öneririm.Gerçi sevmeyebilirsin.Zevk meselesi.

Ayrıca Sound of Perseverance dinlemeni öneririm başladıkça.Grubu çözmeye,felsefesini anlamaya başladıkça eski albümlere doğru gidersin.
  • Ben o tür aramıyorum dediğim gibi. Onları dinlemiştim üzerinde fazla durmasam da. Onların Opeth ile pek fazla ilgileri yoktur. Dediğim gibi ben Opeth gibi müzik yapan grup arıyorum. Parantez içindekilerden tabii ki çok daha fazlasını dinledim. Opeth'e yoksa trank diye nasıl dalayım, anında nasıl seveyim? Hepsini ortalama olarak gördükten sonra birinin kalitesini anladım (Tabii benim için).

Aralarında Opeth gibi müzik yapanları ayırırsan onları deneyeyim. Ama Metallicadır, Iron Maidendir, Pink Floyddur.. belki Opeth bile onlardan ilham almıştır doğrudur ama en ufak ilgimi çeken gruplar olmadı benim (özellikle metallica) Ben aradığımı buldum diyeyim Opeth'le. Ve bu tür müzik yapan gruplarla.
  • Bırakalım My Dying Bride, Agalloch, Novembers Doom, Novembre ve Theatre of Tragedy dinlesin bulsun kendini

Bu arada Dante hacı sen hiç "In Flames - The Chosen Pessimist" dinledin mi niyeyse içimden bir ses seversin diyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: JCB

Bırakalım My Dying Bride, Agalloch, Novembers Doom, Novembre ve Theatre of Tragedy dinlesin bulsun kendini

Bu arada Dante hacı sen hiç "In Flames - The Chosen Pessimist" dinledin mi niyeyse içimden bir ses seversin diyor

Hiç uğraşma bırak ya Opeth'le bozmuş

• quote:

Orjinalden alıntı: Chuck Schuldiner

Arkadaşım öncelikle merhaba.Öncelikle şunu söylemeliyim.Opeth sana şok etkisi yaratmış.Daha önce dinlediğin gruplar o parantez içine alıp yazdıklarınsa sen daha önce kaliteli müzik fazla dinlememişsin.Dream Theater iyidir ama.Sorun şu ki Dream Theater da böyle insanı aşırı etkileyecek,insanın içine işleyecek bir grup değildir bence.Sana o tür bir grup lazım.Death gibi - Anathema gibi.

Anladığım kadarıyla zaten temel sorunun müzik kültürünün yetersiz olması.Sen Maiden'dan başlayarak Judas falan bütün efsaneleri dinle.Eğer cidden içine işleyecek bir grup istiyorsan Death öneririm.Gerçi sevmeyebilirsin.Zevk meselesi.

Ayrıca Sound of Perseverance dinlemeni öneririm başladıkça.Grubu çözmeye,felsefesini anlamaya başladıkça eski albümlere doğru gidersin.

Death ve Anathema içe işliyor da Dream Theater mı işlemiyor?Ayıp...Gayet yobaz bir Dream Theater hayranı olarak buna şiddetle karşı çıkarım.Ve Dream Theater'ın içine girmediğin için böyle dediğini söylerim.Dream Theater sindirenine alışanına çok şey veren ve direk kalbine işleyen bir gruptur.Çoğu kişi grubun teknikalite mastürbasyonu yaptığını ve duygusuz olduğunu düşünür ama o kişiler grubun müziğini anlamamıştır da ondan öyle diyordur.Bir Space-Dye Vest'in,Voices'ın,Vacant'ın,Disappear'ın,Trial Of Tears'ın..... karşısında içinde birşeyler uyanmayan adam olamaz.Önyargılıdır.Ya da Dream Theater'a alışmamıştır.

Ayrıca arkadaşın yazdığı gruplar öyle kalitesiz de değil...Lacuna Coil iyi gruptur.Muse'da kendi tarzında hoştur.Korn Nu-Metal'den çıkmış tek adam gibi olan gruptur.Biraz daha geniş bakın efem...Yani arkadaş Opeth sevgisini çok yüksekte tutmuş olabilir,bende aynısını Dream Theater ve Metallica için yaparım,sende Death için yapıyorsun,bunlar subjektif konular,bu yüzden "Müzik kültürün sorunlu..." diyemezsin.Opeth ile kendini çok bağdıştırmış ve diğer gruplardan üstün tutuyor.Ki söz konusu grup HIM değil,adam gibi bir grup...

• quote:

Orjinalden alıntı: Ɛnslaved

quote:

Arkadaşım öncelikle merhaba.Öncelikle şunu söylemeliyim.Opeth sana şok etkisi yaratmış.Daha önce dinlediğin gruplar o parantez içine alıp yazdıklarınsa sen daha önce kaliteli müzik fazla dinlememişsin.Dream Theater iyidir ama.Sorun şu ki Dream Theater da böyle insanı aşırı etkileyecek,insanın içine işleyecek bir grup değildir bence.Sana o tür bir grup lazım.Death gibi - Anathema gibi.

Death ve Anathema içe işliyor da Dream Theater mı işlemiyor?Ayıp...Gayet yobaz bir Dream Theater hayranı olarak buna şiddetle karşı çıkarım.Ve Dream Theater'ın içine girmediğin için böyle dediğini söylerim.Dream Theater sindirenine alışanına çok şey veren ve direk kalbine işleyen bir gruptur.Çoğu kişi grubun teknikalite mastürbasyonu yaptığını ve duygusuz olduğunu düşünür ama o kişiler grubun müziğini anlamamıştır da ondan öyle diyordur.Bir Space-Dye Vest'in,Voices'ın,Vacant'ın,Disappear'ın,Trial Of Tears'ın..... karşısında içinde birşeyler uyanmayan adam olamaz.Önyargılıdır.Ya da Dream Theater'a alışmamıştır.

Ayrıca arkadaşın yazdığı gruplar öyle kalitesiz de değil...Lacuna Coil iyi gruptur.Muse'da kendi tarzında hoştur.Korn Nu-Metal'den çıkmış tek adam gibi olan gruptur.Biraz daha geniş bakın efem...Yani arkadaş Opeth sevgisini çok yüksekte tutmuş olabilir,bende aynısını Dream Theater ve Metallica için yaparım,sende Death için yapıyorsun,bunlar subjektif konular,bu yüzden "Müzik kültürün sorunlu..." diyemezsin.Opeth ile kendini çok bağdıştırmış ve diğer gruplardan üstün tutuyor.Ki söz konusu grup HIM değil,adam gibi bir grup...

Ya ben zaten Dream Theater konusunda bence dedim.Progresif sevmediğim için söylüyorum bunu

Ayrıca ben Death için bu arkadaşın yaptıklarını yapmıyorum.Death severim,sürekli dinlerim.Acayip bi hava bırakır üstümde ancak bu hava sadece Death'ten gelmez.Metallica olsun Iron Maiden olsun Judas olsun Impellitteri olsun Blind Guardian olsun ben yine de bu havayı alırım.Benim sevgim bu gruplar arasında Death'e fazla kaçmıştır biraz.Ben Death'e tüm gruplardan farklı demem.Chuck'ın Sound Of Perseverance'deki vokali ayrıdır ona birşey diyemem ama.Ancak sonuç olarak baktığımızda ben Death'i tanrısallaştırmıyorum.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Ɛnslaved

quote:

Ya ben zaten Dream Theater konusunda bence dedim.Progresif sevmediğim için söylüyorum bunu

Ayrıca ben Death için bu arkadaşın yaptıklarını yapmıyorum.Death severim,sürekli dinlerim.Acayip bi hava bırakır üstümde ancak bu hava sadece Death'ten gelmez.Metallica olsun Iron Maiden olsun Judas olsun Impellitteri olsun Blind Guardian olsun ben yine de bu havayı alırım.Benim sevgim bu gruplar arasında Death'e fazla kaçmıştır biraz.Ben Death'e tüm gruplardan farklı demem.Chuck'ın Sound Of Perseverance'deki vokali ayrıdır ona birşey diyemem ama.Ancak sonuç olarak baktığımızda ben Death'i tanrısallaştırmıyorum.

Arkadaşım burada yaptığım yoruma niye dikkat çekiyorsun onu anlamıyorum. Aklımdakileri söylüyorum bundan kime ne ki?

@Ɛnslaved hocam çok güzel açıklamış ben kendimce görüşlerimi söyledim ve Opeth gibi bir grup varsa öneriler almak istedim. Müzik kültürü ne alakadır yani kişiye göre değişir bu ;) Kaldı ki Opeth öyle bir gruptur ki, Opeth i bilen insan, Opeth dinleyen kişinin kulağından şüphe duymayacak kadar iyi bir grup olduğunu da bilir. Yani müzik kültürü falan diyorsan o konuda Dream Theater ve üstünde bir de Opeth dinleyen birinin kültüründen şüphe duymazdım ben şahsen.

konuyu başka yerlere çekmeden, yani eleştiri yapmadan veya bilmişlik taslamaya çalışmadan devam ettirirsek sevinirim, çünkü müzik topiclerinde çok görüyorum hiç de girmiyorum o muhabbetlerin içerisine ama rahatsız olduğumu belirtmek isterim.

• Ben de kendi görüşlerimi söyledim.
  • Death demişken, control denied da çok güzeldir. Ölmeseydi de devam ettirebilseydi keşke chuck
  • opeth gerçekten cok iyidir ama dinleyici kitlesi ve brutal vokaline gıcıgım.

genelde emolar feci sekilde bu güzelim prog. gruba sarmıs durumda yetmiyorlar bu grubu bir de doom metal sanıyorlar.

sana onerim orphaned land' ıda dinle bence mabool albumu istegini karsılayacaktır.

bu arada sen tugy17 miydin yahu ? 16' da olabilir
  • 16,17,18 diye gider
  • he hatırladım

bak opeth' in tarzını seviyorsan spastic ink, queensryche, enchant gibi gruplarıda dinle seveiblirsin belki. savatage' ide dene.
  • La ne eddin sen? OL folk metal. Epica dinle sen, Epica.
  • TroopeR sen Enchant'ı ni ara dinledin lo?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.